Şimdi Ara

Budapeşte-Viyana-Prag hakkında önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Temmuz ayında ailece yapacağımız gezinin son 5 günü buralarda geçecek.
    Başlangıçta uçağımız Bratislava'ya iniyor. Son gün İstanbul'a dönüş uçağımız Budapeşte'den kalkıyor.
    Bu durumda 2 gün Prag, 1 gün Viyana, son 2 gün Budapeşte düşünüyorum.

Siz ne dersiniz? Şahsen Viyana yı günübirlik (sabahtan akşama) gezmeyi, oteli ise Budapeşte veya Prag ta tutmayı mantıklı buluyorum.
    Bu konuda deneyimli gezginlerin tavsiyelerini almak isterim.
    Bir diğer sorum da Bratislava veya Budapeşte den araç kiralayıp bu üçlüyü gezmek mantıklı mıdır? Araç kiralama konusunda nelere dikkat etmeli?
    Uluslararası ehliyet almak şart mıdır?
    Teşekkürler.

• Prag ve Viyanada bulundum. Prag nispten daha ucuz bir yer bir günde bitebilir tempolu gezme ile. Viyana çok daha büyük , güzel ve pahalı(otel konusunda heleki) bir yer bence 2 gün ayrılmalı viyanaya. tabi otel masrafı çok farklı olabilir ise pragda sabah uyanıp erkenden viyanada akşama kadar gezilip direk budapeşteye gidilebilir

Not:Viyanada çok fazla Türk var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blizzard Days -- 24 Mayıs 2015; 19:18:16 >
  • Otel konusunda evet Prag ile Viyana arasında iki günlük konaklama farkı 100 euro kadar, dediğiniz gibi biraz pahalı.
    Olmazsa dediğiniz gibi sabahtan akşama Viyanayı gezip oradan Budapeşte (veya bir gün Bratislava) da konaklamak daha mantıklı gibi.
    Son iki gün Budapeşte mantıklı görünüyor o halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Prag ve Viyanada bulundum. Prag nispten daha ucuz bir yer bir günde bitebilir tempolu gezme ile. Viyana çok daha büyük , güzel ve pahalı(otel konusunda heleki) bir yer bence 2 gün ayrılmalı viyanaya. tabi otel masrafı çok farklı olabilir ise pragda sabah uyanıp erkenden viyanada akşama kadar gezilip direk budapeşteye gidilebilir

hocam budapeştede kaldınızmı bilmiyorum ama sorum olucak size. agustos ayında festival için budapeşteye gidicem.daha önce tek basıma yurt dısına cıkmadım.hava alanı otel arası nasıl gidebilirim taksi haricinde.ayrıca budapeştede tek gitmek sıkıntı yaratır mı ? son günümde de de sizin dediğiniz gibi viyanaya gidip aksama kadar gezip sonra turkiyeye dönmeyi düşünüyorum.veya budapeşteden direkt olarak praga gidebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: t3ksas

quote:

Prag ve Viyanada bulundum. Prag nispten daha ucuz bir yer bir günde bitebilir tempolu gezme ile. Viyana çok daha büyük , güzel ve pahalı(otel konusunda heleki) bir yer bence 2 gün ayrılmalı viyanaya. tabi otel masrafı çok farklı olabilir ise pragda sabah uyanıp erkenden viyanada akşama kadar gezilip direk budapeşteye gidilebilir

hocam budapeştede kaldınızmı bilmiyorum ama sorum olucak size. agustos ayında festival için budapeşteye gidicem.daha önce tek basıma yurt dısına cıkmadım.hava alanı otel arası nasıl gidebilirim taksi haricinde.ayrıca budapeştede tek gitmek sıkıntı yaratır mı ? son günümde de de sizin dediğiniz gibi viyanaya gidip aksama kadar gezip sonra turkiyeye dönmeyi düşünüyorum.veya budapeşteden direkt olarak praga gidebilirim.

Budapeşteye gitmedim malesef sorularının çoğunu bilmiyorum. Çok güzel bir yermiş öyle duydum ama. Otelin sitesinde havalimanından nasıl gelineceği yazıyordur büyük ihtimal

• t3ksas kullanıcısına yanıt
    Havaalanı kapısından otobüsler kalkıyor.Zaten tek tip otobüs var hatırladığım kadarıyla.Atla o otobüse seni Köbanya metro durağına atıyo ordan istediğin yere ulaşabilirsin zaten metroyla.Güvenlik konusunda hiç sıkıntın olmasın,sabahın üçünde bile sokakta rahat rahat yürüyebilirsin.Sziget on numara bu arada iyi eğlenceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahisar Khaleesi -- 25 Mayıs 2015; 0:53:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karahisar Khaleesi

Havaalanı kapısından otobüsler kalkıyor.Zaten tek tip otobüs var hatırladığım kadarıyla.Atla o otobüse seni Köbanya metro durağına atıyo ordan istediğin yere ulaşabilirsin zaten metroyla.Güvenlik konusunda hiç sıkıntın olmasın,sabahın üçünde bile sokakta rahat rahat yürüyebilirsin.Sziget on numara bu arada iyi eğlenceler

Eyvallah hocam cok tesekkur ederim szigeti bilmene sevindim))umarim hersey super olur:))

• quote:

quote:

Havaalanından E200 isimli otobüse biniyorsun.Biliyorsundurki Euro değil Forint kullanman gerek.Türk lirasını çeviriyor çoğu döviz.İstersen havaalanında kazık bir fiyattanda çeviriyorsun zaten otobüs için çevirmen gerek
    Bilet satma yerinden bileti alırsan 350 forint neredeyse 3.5 lira.Şoförden alırsan bileti 450 forint yani 4.5 lira.e200 e bindikten sonra son durakta yani kobanya kispest te iniyorsun metroya aktarma yapacaksın.Ha bu arada bilet gişesinden metro bilenitinide al uğraşma havaalanından.Zaten metro her yere gidiyor nerdeyse.Fiyatlar aşağı yukarı Türkiyeyle aynı bazı ürünler ucuz bazıları pahalı.Konaklama daha ucuz.Budapesteyi 2 günde bitirebilirsin güzel tarihi bir yer bir tane yüksek bina bulamazsın gerisini görürsün zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 25 Mayıs 2015; 11:42:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

quote:

Havaalanından E200 isimli otobüse biniyorsun.Biliyorsundurki Euro değil Forint kullanman gerek.Türk lirasını çeviriyor çoğu döviz.İstersen havaalanında kazık bir fiyattanda çeviriyorsun zaten otobüs için çevirmen gerek
    Bilet satma yerinden bileti alırsan 350 forint neredeyse 3.5 lira.Şoförden alırsan bileti 450 forint yani 4.5 lira.e200 e bindikten sonra son durakta yani kobanya kispest te iniyorsun metroya aktarma yapacaksın.Ha bu arada bilet gişesinden metro bilenitinide al uğraşma havaalanından.Zaten metro her yere gidiyor nerdeyse.Fiyatlar aşağı yukarı Türkiyeyle aynı bazı ürünler ucuz bazıları pahalı.Konaklama daha ucuz.Budapesteyi 2 günde bitirebilirsin güzel tarihi bir yer bir tane yüksek bina bulamazsın gerisini görürsün zaten

teşekkür ederim hocam bilgiler için.şehir merkezinden havaalnına dönüşte yine aynı yolu izleyebilirim sanırım.ingilizce anlaşabilirmiyiz bu ülkede.problem olurmu ? metroda vs yerlerde ingilizce yazıyor mu? ayrıca türkiyede forint bulabilirmiyiz döviz bürolarında.gecen sene uah aramıstım bulamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3ksas -- 25 Mayıs 2015; 12:06:34 >

• t3ksas kullanıcısına yanıt
    türkiyede forint bulamazsın hocam.Evet aynı yolu izlemelisin metro-otobüs şeklinde.Otobüste ingilizce ananons yapıyor ama metroda yapıyor mu hatırlamıyorum zaten eline alırsan haritanı anlarsın kolay kolay şehrin insanının bir kesimi ingilizce biliyor bulursan sıkıntı olmaz
  • Bu güzergahı araç kiralamadan o kadar günde gezemezsin.İlk ineceğin yerde aracı kiralayıp direk (Bratislavayı gezmeye gerek yok) Viyana (1gün),gecesi er geç Praga gidip 3 gece kalacaksın ve iki gece de Budapeşte yapacaksın.Keşke uçuşu da gidiş dönüş alsaydın kiralama için bir tok fark vereceksin tek yön için.Ayrıca uluslararası ehliyete gerek yok..

• selamlar
    kısmetse inşallah ağustos sonunda 7 gece budapeşte-viyana-prag turu yapmayı düşünüyorum 3 kişi olacağımız için araba kiralayacağım
    budapeşte-viyana-prag da araba kullanırken nelere dikkat etmem gerekir?
    otoparak kuralları ve ücretleri nedir?
    nelere dikkat etmek gerekir?
    vereceğiniz her türlü yardım ve ipucuya hayır demem teşekkür ederim
    gece hayatı yaşamayacağız anne ve babayı (65+) gezdireceğim,
    detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim
  • kramerica K kullanıcısına yanıt
    Viyana 2 gün - prag 1 gün- budapeşte 4 gün gibi plan yapmakta fayda var.
    Pragda pek birşey yok.
    Araç kullanırken genel kurallar+ gündüz far + vignet meselesine dikkat etmek lazım. Vignet önemli.
    Budapeştede Gellert - Széchenyi araştır. 4 gün kalma nedenin buralar. İlgimizi çekmez dersen 2 gün yeter.
    Széchenyi hemen karşısında 50 euroya ibis otel var.
    Eylülde ben de ailemi götürmeyi planlıyorum. Ama sadece Budapeşteye.
  • ferther kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
    inşallah bir aksilik olmazsa ben şu şekilde program yapmıştım
    24 .08 budapeste gezi
    25.08 budapeste gezi
    26.08 sabah erken hareket viyanaya
    27.08 akşama kadar viyanda gezi sonra aksam praga yolculuk ve pragda otelde kalış
    28.08 pragda gezi
    29.08 pragda gezi
    30.08 pragdan sabah erken çıkıp önce bratislava ya uğrayıp günü orda geçirdikten sonra budapesteye aksam varığş ve budapeştetde otelde kalış
    31.08 otelden havalımanına gidiş ve yurda dönüş olarak rota çizdim.

oteller
    budapeşte de : Hungaria GuestHouse gecesi 30 euro 3 kişi ve otopark bedava 3 gece toplam 90 euro
    viyana : Meninger hotel franz gecesi 63 euro 3 kişi + 20 euro otopark toplam 83 euro
    prag :pension chaloupka gecesi 62 euro 3 kişi otopark bedava 3 gece toplam 186 euro

7 gece toplam kalış : 359 euro 3 kişi

oteller merkezi yerlerde ucuz ama otopark yok ve genelde 20 euro civarı gecesi otopark parası istiyorlar o yüzden şehre biraz uzak 5-10 km arası otelleri tercih ettim.
    avrupada otoparka veridiğim para nedense bana çok koyuyor ama 3 kişi olduğumuz için toplu taşımayı kullandığımızdada hemen hemen aynı paraya denk geliyor.

budapeştede gezi rotam

1.gün :
    höstek tere - varosliget - allatkerti körüt- newyork cafe - opera binası - szent istvan klisesi - gerbeaud cafe - hard rock cafe - vaci caddesi - kapalı carsı - zincir köprü - macar parlementosu

2.gün :
    galler tepesi - balıkçı heykeli - mattihias klisesi - kiralyi müzesi - buda kalesi -margit adası

viyana gezi rotam

1. gün :
    schonbrun sarayı - belvedere sarayı - hundertwasser evleri - anker saati - stephan müzesi - veba sütünu - hofburg sarayı

2.gün:
    albertina müzesi - kartner sokağı - wienner staatsoper - viyana sanat tarihi müzesi - doğal tarih müzesi - muesum quartier - karlsplatz

prag gezi rotam

1.gün :

Vysehrad - karolina parkı - wencasles meydanı - jindriska kulesi - powder tower - astronomik saat - yahudi mahallesi - stare meste - narodni tiyatrosu - dancing house

2.gün :

petrin kulesi - katolik klisesi - st nicholas klisesi - schwarzenbersky meydanı - prag kalesi - vitus katedrali - st george klisesi - kafka müzesi - charles köprüsü

son günde arabayla bratislava götürüp gezip ordan budapesteye gitmeyi düşünüyorum. bu destinasyonlara yakın gezilecek başka öneriniz varsa duymak isterim oralarıda değerlendirmek isterim.

viyanada arabda reflektörlü yelek bulundurmak zorunluymuş onuda burdan aldım götürücem.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

Bu güzergahı araç kiralamadan o kadar günde gezemezsin.İlk ineceğin yerde aracı kiralayıp direk (Bratislavayı gezmeye gerek yok) Viyana (1gün),gecesi er geç Praga gidip 3 gece kalacaksın ve iki gece de Budapeşte yapacaksın.Keşke uçuşu da gidiş dönüş alsaydın kiralama için bir tok fark vereceksin tek yön için.Ayrıca uluslararası ehliyete gerek yok..

Uluslararası ehliyet konusu benim kafamı kurcalıyor zira kiralık arabalara baktığımda şartlar arasında uluslararası ehliyet yazıyor.
    Sorun olmayacağından emin olsam yaklaşık 100 euro vermeyeceğim ki buda arabayla ulaşımı bayağı ucuza getirecek.
    Bratislava da araba kiralayıp Viyana, Prag ve tekrar Bratislava yapmak istiyorum ama uluslararası ehliyete para verince maliyet toplu taşımadan farksız kalıyor.
    Birde full sigorta vs yapınca fiyatlarda değişiyor anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdson

quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

Bu güzergahı araç kiralamadan o kadar günde gezemezsin.İlk ineceğin yerde aracı kiralayıp direk (Bratislavayı gezmeye gerek yok) Viyana (1gün),gecesi er geç Praga gidip 3 gece kalacaksın ve iki gece de Budapeşte yapacaksın.Keşke uçuşu da gidiş dönüş alsaydın kiralama için bir tok fark vereceksin tek yön için.Ayrıca uluslararası ehliyete gerek yok..

Uluslararası ehliyet konusu benim kafamı kurcalıyor zira kiralık arabalara baktığımda şartlar arasında uluslararası ehliyet yazıyor.
    Sorun olmayacağından emin olsam yaklaşık 100 euro vermeyeceğim ki buda arabayla ulaşımı bayağı ucuza getirecek.
    Bratislava da araba kiralayıp Viyana, Prag ve tekrar Bratislava yapmak istiyorum ama uluslararası ehliyete para verince maliyet toplu taşımadan farksız kalıyor.
    Birde full sigorta vs yapınca fiyatlarda değişiyor anladığım kadarıyla.

KEsinlikle uluslararsı ehliyet zorunlu değil. Uluslararası ehliyeti sadece Yunanistan istiyor.Senin ehliyet yurtdışında 3-6 aya (ülkeye göre değişebiliyor) geçerli. Hatta içinizi rahatlatacaksa Budapeştede TR plakalı aracımla ceza bile yedim, sormadılar.

• ben hollanda-belçika da 1 hafta kullandım polis durdurmadı ayrıca budgetten kiraladım aracı ehliyeti gösterdim kabul ettiler

Cezayir ve fas dada kullandı cezayirde jandarma durdurdu normal ehliyeti gösterdim sorun yaşamadım

uluslararası ehliyete kısa süreli kullanımlarda ihtiyaç-zorunluluk yok
  • Budapeşte güzel yer bir kaç ay önce ordaydım tüm budapeşteyi yürüyerek bitirebilirsiniz ama beli bölgelerde toplu taşıma kullanabilirsiniz.
    ufak keyifli güzel bir yer.
    fointi hava alanından almayın lüften dövizciler neredeyse gece yarısına kadar açık
    sigara satan yer bulamadım döviz burosu buldum öyle söyliyeyim.

yurtdışında araç kiralamak çok mantıklı ama yorgunluk uluslararası ehliyete gerek yok
    bizim normal ehliyetimizle ben bir çok üllkede kiraladım en son italyada çok rahat kiralamıştım hiçbir belgeye gerek yok burdan ayarlarsanız daha ucuz oluyor ama

ben sizin yerinizde olsam ülkeler arasnıda hızlı tren kullanırım yorggunluk olmaz çünkü budapeşte çok arabayla gezilecek biryer değil mesela yani gereksiz sırf şehirler arası transfer için düşünüyorsanız hızlı trenler çok mantıklı
    avrupadaki hızlı trenler gayet de temiz oluyor öneririm

• retrowoman kullanıcısına yanıt
    normalde bende şehirler arası hızlı tren kullanıyorum ama anne ve babamı gezidreceğim için birde elimizde valizlerle trene in bin ordan otele yuru yada bir şeye bin gibi uğraşmasınlar , araba kiralamak daha konforlu birde saat kısıtlaması olmuyor.
    Hızlı tren fiyatları 3 kişi olduğu zaman ekonomikliğini kaybediyor araba kiralamayla denk geliyor hemen hemen.
  • Bratislava da araç kiralayan varsa firma tavsiye edebilir mi?
    Araç kiralarken nelere dikkat etmeliyiz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.