Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
289.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kiradan kendi evime gecmek kısmet oldu.yazın ortasında ev tadılatı yaptıktan sonra bende gb 012 aldım..
    birkere servisten kurulumda cok memnun kaldım...on numara hızmet..ertesi gun ana erkezden arayıp bırde hal hatır sikayet onerı vs. sordular oda cok memnun etti..

kirada oturdugum evdeki super gurultulu ve ıkı senede 5 sefer arıza yapan (yenı kıracıda da yapmaya devam eden.benım ust daire)berbat ustu demırdokum kalısto dan sonra 7 yıldızlı otel gıbı bısey bu.
    hazırandan beri kullanıyorum mutfakta yemek masasına 1.5 metre mesafede oldugu halde sesi duymak imkansız.su sıcaklıgı 50 derecede..sen asırı ısınma ne kesme su sevıyesı degıstıgınde bıle ısıyı bozmuyor.su her daim aynı sıcaklıkta ...harika diyorum.

evim net 115 m odalar biraz büyuk..2 oda bır salon ama bır korıdor ıkı antre var.oralara hıc petek taktımadım.salonda 2 m odalardan bırınde 1.60m birinde 1.20m petek mutfak ve banyoda birer havlupan var.dıs mantolama var.ust daire hıc bısı yakmıyor.alt daire bos.solum dakı 3 senedır bos yenı doldu.kalan son cephe de yan apartman var.bıtışik.

ılk defa dun kombiyı kış konumuna getırdım.su sıcaklıgını da 50 derceye ayarladım..saat 10 da actıgımda evin icinde hemen hemen her yer 18.5 derecedeydi.yaklasık 1 saat icinde ev 24 derceye geldı.sıcak bıraz bunaltınca suyu 40 derceye dusurdum. ve su ana kadar evın her yerı aynı sekılde 24 dercede sabit.+ _0.3 4 derce degısıyor tabi..hıc bır kumanda kullanmıyorum..

kombiye her baktıgımda 35 ıle 45 arasında degısıyor.sanki hıc calısmadan ısıtıyorus gıbı geldı bana.dısarı cıkıp saate baktım.34 35 saate 13 mküp gaz yakmış.
    uzman arkadaslarıma sormak ısterım bu ıyı bır sonucmu yoksa gaz tuketımını dahada azaltmak ıcın yapmam gereken seyler varmı.ben bu konularda bıraz cahılımde kusura bakmayın..şimdiden tesekkurler:)

• Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Tüketim için dış hava sıcaklığı önemli. 24 derece çok yüksek bir sıcaklık. Bu sıcaklık değerlerinde 34-35 saatte tüketiminiz normal, ama gereksiz bence. Anladığım kadarıyla ne on/off, ne de OTM-P kumanda kullanmıyorsunuz. Gazdan tasarruf etmek için oda kumanda kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar alt katımda ve üst katımda bulunan komşularım bizim de sık kullanmadığımız misafir odasının peteklerini kapattıkları için bende kapatmak zorunda kaldım.Zira benim sıcaklığım malum üst kata boşu boşuna gidecek o uyanıkta bedava ısınacak.Kullanmadığımz odanın peteklerini kapatmanın gaz tasarrufu açısından her hangi bir avantajı olur mu bize acaba...
  • kullanım klavuzunu size zahmet banada gönderebilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: salacam

kullanım klavuzunu size zahmet banada gönderebilirmisiniz

İndirme linkini 1. mesaja ekledim. Kılavuz ihtiyacı olanlar bu linkten indirebilirler.
  • iyi akşamlar.

bugün itibariyle otm-p kullanmaya başladım ancak akıllı duş olayını çözemedim. 00:15 dakika olarak ayarlı ve su ısısını yüksek tutabilmek için belli aralıklarla sık sık çalışıyor kombi. akıllı duşu kapatmak için kılavuzda yazdığı gibi dakika ayarını 0'a çekiyorum ancak hafızaya almıyor belli ki.

bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertori -- 1 Kasım 2011; 20:57:56 >
  • Arkadaşlar cumartesi gününden beri buderus gb 012 ve programlama saati kullanıyoruz. Ancak analayamadığımız bir şey var. Programlama saatinden oda sıcaklığını 22 ye getirdiğimizde kombi normal çalışıyor herhangi bir problem yok ama 20 dereceye düşürdüğümüzde petekler hemen soğuyor ve kombinin göstergesinde " . . " şekinde (yani yaz modu) bir uyarı oluyor. Sizce bu normal mi yani böylemi çalışması gerek. Bu durumda biz tekrar oda sıcaklığını yükselttiğimizde kombi sıfırdan kendini çalıştırmaya mı çalışıyor. Yani bu daha fazla gaz tüketimi demek değilmidir. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolars

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Tüketim için dış hava sıcaklığı önemli. 24 derece çok yüksek bir sıcaklık. Bu sıcaklık değerlerinde 34-35 saatte tüketiminiz normal, ama gereksiz bence. Anladığım kadarıyla ne on/off, ne de OTM-P kumanda kullanmıyorsunuz. Gazdan tasarruf etmek için oda kumanda kullanmanızı tavsiye ederim.

Istanbul dayim.kutusundan cikan kablolu kumandasinida takmadim.bahsettigim degerler hic birsey yakmadigimda dis sicaklik gunduz 14 gece 6 7 derece ev ici 17 18 derecedeydi.sabit su 40 derrecede.ev ici her yerde 24 un altina hic dusmedi.29 ekim saat on dan su ana kadar 22 m kup harcadi. Hani disarisi sibirya degil ama yinede disaridan gelen ohh sicacik diyor.su kanlosuz kumandalardan alsam bana faydasi olurmu yoksa daha ne bunfan iyisi samda kayisi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanfee

Arkadaşlar cumartesi gününden beri buderus gb 012 ve programlama saati kullanıyoruz. Ancak analayamadığımız bir şey var. Programlama saatinden oda sıcaklığını 22 ye getirdiğimizde kombi normal çalışıyor herhangi bir problem yok ama 20 dereceye düşürdüğümüzde petekler hemen soğuyor ve kombinin göstergesinde " . . " şekinde (yani yaz modu) bir uyarı oluyor. Sizce bu normal mi yani böylemi çalışması gerek. Bu durumda biz tekrar oda sıcaklığını yükselttiğimizde kombi sıfırdan kendini çalıştırmaya mı çalışıyor. Yani bu daha fazla gaz tüketimi demek değilmidir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ev iç ısısı 20 derece veya üstündeyse normal tabi. Başka bir anlatımla; oda termostatı 20 dereceye ayarlandıysa ve ev 21 derece ise kombi çalışmaz. Oda termostatı 22 dereceye ayarlanırsa çalışır.
    Sıfırdan derken neyi kast ediyorsunuz anlamadım? Oda termostatı 22 derecede kombiyi çalıştırıyor ve 20 dereceye getirildiğinde kapatıyorsa, kombinin 45-50 derecelik ısıyı geçmemesi gerekir. Geçiyorsa modülasyonda sorun olabilir. Kombinin ayarlandığı azami ısıyı kombide ve OTM-P oda termostatında 50 dereceye getirin. Bu şekilde çalışsın. Yapamazsanız servise danışarak yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: e.altundag

quote:

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Tüketim için dış hava sıcaklığı önemli. 24 derece çok yüksek bir sıcaklık. Bu sıcaklık değerlerinde 34-35 saatte tüketiminiz normal, ama gereksiz bence. Anladığım kadarıyla ne on/off, ne de OTM-P kumanda kullanmıyorsunuz. Gazdan tasarruf etmek için oda kumanda kullanmanızı tavsiye ederim.

Istanbul dayim.kutusundan cikan kablolu kumandasinida takmadim.bahsettigim degerler hic birsey yakmadigimda dis sicaklik gunduz 14 gece 6 7 derece ev ici 17 18 derecedeydi.sabit su 40 derrecede.ev ici her yerde 24 un altina hic dusmedi.29 ekim saat on dan su ana kadar 22 m kup harcadi. Hani disarisi sibirya degil ama yinede disaridan gelen ohh sicacik diyor.su kanlosuz kumandalardan alsam bana faydasi olurmu yoksa daha ne bunfan iyisi samda kayisi mi

Kablosuz oda termostatında gerek yok. GB012 için üretilen ve çok uygun fiyatlı olan OTM-P oda termstatı alırsanız tasarrufunuz daha da artar. 17-18 derece sabit ısı için 22m3/3,5 gün=6,285 m3 günlük tüketim bence çok iyi. Ancak oda termostatı ile daha verimli kullanır, aynı harcama ile 20-21 derece ev ısısı sağlarsınız 17-18 derece bir ev için oldukça düşük sayılır.
    Hiç olmazsa kombiyle gelen oda termostatını kullanın, yine de tasarruflu olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: hanfee

Arkadaşlar cumartesi gününden beri buderus gb 012 ve programlama saati kullanıyoruz. Ancak analayamadığımız bir şey var. Programlama saatinden oda sıcaklığını 22 ye getirdiğimizde kombi normal çalışıyor herhangi bir problem yok ama 20 dereceye düşürdüğümüzde petekler hemen soğuyor ve kombinin göstergesinde " . . " şekinde (yani yaz modu) bir uyarı oluyor. Sizce bu normal mi yani böylemi çalışması gerek. Bu durumda biz tekrar oda sıcaklığını yükselttiğimizde kombi sıfırdan kendini çalıştırmaya mı çalışıyor. Yani bu daha fazla gaz tüketimi demek değilmidir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ev iç ısısı 20 derece veya üstündeyse normal tabi. Başka bir anlatımla; oda termostatı 20 dereceye ayarlandıysa ve ev 21 derece ise kombi çalışmaz. Oda termostatı 22 dereceye ayarlanırsa çalışır.
    Sıfırdan derken neyi kast ediyorsunuz anlamadım? Oda termostatı 22 derecede kombiyi çalıştırıyor ve 20 dereceye getirildiğinde kapatıyorsa, kombinin 45-50 derecelik ısıyı geçmemesi gerekir. Geçiyorsa modülasyonda sorun olabilir. Kombinin ayarlandığı azami ısıyı kombide ve OTM-P oda termostatında 50 dereceye getirin. Bu şekilde çalışsın. Yapamazsanız servise danışarak yapın.

Sıfırdan derken yani kombiyi kapatmışımda hiç yanmışyormuş gibi mi çalışıyor demek istemiştim. Aslında öğrenmek istediğim şu, oda sıcaklığı 20 derece olsun dediğimde kombinin yaz modu işareti vermesi normal mi? (Bu arada programlama saatinde peteklerin azami sıcaklığı 60 olarak ayarlı)

• Normal, çünkü kombi çalışmıyor, sadece sıcak suyu açarsanız kullanım suyu veriyor.
  • Buderus gb012 kombiyi. 5 gündür kullanıyorum. Fakat benim kombim çok fazla yakıyor.
    Bu zamanlarda 50 derecede günlük 25 m3 gaz tüketiyor. Sizce bu normalmi?
    Herhangi bir oda termodtadı yok. Kombinin kendinden ayarlıyoruz.

Birde benim anlamadığım birşey var.
    KOmbiyi 50 dereceye ayarlıyorum. Brülör işletmesi (yani gazın yanması) devamlı çalışıyor. Bu normalmi?
    Makina kendini hiç durdurmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

Buderus gb012 kombiyi. 5 gündür kullanıyorum. Fakat benim kombim çok fazla yakıyor.

KOmbiyi 50 dereceye ayarlıyorum. Brülör işletmesi (yani gazın yanması) devamlı çalışıyor. Bu normalmi?

Gereksiz çok fazla yakıyor. ANcak evin ısısı çok düşük ise sürekli yanma gibi bir sorun olabilir. Ev ısısı ne alemde? 22 derece oda ısısında bile 10 m3 ü geçmemesi gerekirdi. Öncelikle ev ısısını ölçün. Isı 24-25 derece ve yüksekse, kombiyi şimdilik 45 dereceye ayarlayın.
    Mutlaka hemen OTM-P modülasyonlu oda termostatı ile kullanmalısınız.

• quote:

Buderus gb012 kombiyi. 5 gündür kullanıyorum. Fakat benim kombim çok fazla yakıyor.

Büyük ihtimalle kombinizde bir sorun var, sürekli yanıyorsa. Ama kombiniz normal, ayni ara sıra durup çalışıyorsa sayacınızda bir problem vardır. Memleket neresi, çok soğuk bir şehirde mi yaşıyorsunuz? Geçen kış en soğuk havalarda bile sürekli yanmasına rağmen 12 metreküpü geçtiğini görmedim ben.

• quote:

quote:

Büyük ihtimalle kombinizde bir sorun var, sürekli yanıyorsa. Ama kombiniz normal, ayni ara sıra durup çalışıyorsa sayacınızda bir problem vardır. Memleket neresi, çok soğuk bir şehirde mi yaşıyorsunuz? Geçen kış en soğuk havalarda bile sürekli yanmasına rağmen 12 metreküpü geçtiğini görmedim ben.

Birde kombiden aynı elektrikli süpürge çalışır gibi derinden biraz rahatsız edici ses geliyor. Bugün servisi çağırdık, fakat bunun normal olduğunu fanın bu sesi çıkardığını söyledi. Bu ses sizdede varmı?

Bende peki neden bu kadar çok yakıyor ve neden sürekli gaz yanıyor deyincede.
    Kombiden 2.1A %75e , 2.1 b %75 e ve 2.2b 75 derece yapıp ayarlarını değiştirdi. Şimdi soun düzelmiştir dedi.
    Kombiyide 36 dereceye ayarlayıp gitti. Tamam kombi 36 derecede bazen çalışıyor bazende duruyor. Fakat 40 ve üstü ayarlayınca devamlı gaz yanıyor. Hiç ara vermiyor. Zaten gazın yandığını, bildiğiniz üzere brünör göstergede gösteriyor.
    Ha birde ben adama saatte 1 m3 gaz yakıyor deyince çok normal olduğunu söyledi. 45 derecede saatte 1m3 çok değilmi?

Galiba Aksarayda servis tam anlamıyla, ya bu işten anlamıyor, yada baştan savma iş yapıyorlar.

Şimdi mesela sende hiç bir oda termostadı kullanmadan 50 derecede yaktığında ısı belli bir seviyeye geldikten sonra gazı kendisi otamatik olarak kesiyormu?

Ben şimdi ne yapmalıyım. Adam bize oda termostadı önerdi. Çıkmaza girdim şimdi. Ne yapmalıyım.
    Sence kombide kesin bir sorun varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 3 Kasım 2011; 15:49:33 >

• Evet servislerin konuya çok hakim olmadıkları konusunda haklısınız. Gürültülü çalışması konusunda şimdiye kadar hiç şikayetim olmadı. Benim kombim mutfakta, gayet sessiz çalışıyor.
    GB012 bildiğim kadarıyla 50/30 çalışıyor. Yani bildiğim kadarıyla gidiş suyu sıcaklığı 50ye ulaşınca duruyor, dönüş suyu sıcaklığı 30 dereceye düşünce tekrar çalışmaya başlıyor.(Benim bildiğim bu, yanlışsa ustalar düzeltsin lütfen.)
    1 saatteki 1 m3 olayına gelince:
    Kombiyi ilk yaktığınızda 1 saatlik tüketim normal olabilir belki ama ev ısındıktan sonraki bir saatte 1 m3 fazladır(iklim şartlarına göre değişir tabiki)
    Kombinin gürültülü çalışması ve aşırı bir gaz tüketimi hiç de normal gibi gelmedi bana.
    Tabi servisin ilk çalıştırma ayarlarını doğru yapmış olması gerekiyor herhalde.
    Termostat konusuna gelince, normal şartlar altında termostat ile tasarruf etmek mümkün.

• quote:

Evet servislerin konuya çok hakim olmadıkları konusunda haklısınız. Gürültülü çalışması konusunda şimdiye kadar hiç şikayetim olmadı. Benim kombim mutfakta, gayet sessiz çalışıyor.
    GB012 bildiğim kadarıyla 50/30 çalışıyor. Yani bildiğim kadarıyla gidiş suyu sıcaklığı 50ye ulaşınca duruyor, dönüş suyu sıcaklığı 30 dereceye düşünce tekrar çalışmaya başlıyor.(Benim bildiğim bu, yanlışsa ustalar düzeltsin lütfen.)
    1 saatteki 1 m3 olayına gelince:
    Kombiyi ilk yaktığınızda 1 saatlik tüketim normal olabilir belki ama ev ısındıktan sonraki bir saatte 1 m3 fazladır(iklim şartlarına göre değişir tabiki)
    Kombinin gürültülü çalışması ve aşırı bir gaz tüketimi hiç de normal gibi gelmedi bana.
    Tabi servisin ilk çalıştırma ayarlarını doğru yapmış olması gerekiyor herhalde.
    Termostat konusuna gelince, normal şartlar altında termostat ile tasarruf etmek mümkün.

Servis ilk çalıştırma ayarı felan yapmadı kombi takıldı servis geldi, bir kere restar ta bastı kombi çalışmaya başladı sonra elime böyle teslim edip gittiler. Bugün çağırdığımızdada Yukarıdaki bahdettiğim ayarları, 2.1A yı%75 e 2.1.b yi %75 2.2.b yide 75 dereceye düşürüp gitti.
    Şimdilik bir sorun gözükmüyor gibi. İki odanın peteğini komple kapattım. Dediğin gibi 50 dereceye kadar yanıyor sonra 30 derecenin altına düştümü tekrar yanmaya başlıyor.
    Peki bu kombi için yapılması gereken başka manuel ayar varmı? Gaz ın az yakması için?
    Birde sen hangi oda termostadını önerirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 3 Kasım 2011; 17:24:36 >

• Sevis menüsüne girip bazı ayarlar yapmıştı ilk çalıştırdıkarında, demekki sizde o ayarları sonradan yapmış.
    Şu an normal çalışyorsa sıkıntı yok demekki. Tüketimi takip edin 1-2 gün.
    Termosatat konusunda gb012'ye ait OTM-P haftalık programlanabilir oda kumandaıs almak mantıklı bence.
    Ben OTM-P kumanda kullanıyorum.
  • quote:

Sevis menüsüne girip bazı ayarlar yapmıştı ilk çalıştırdıkarında, demekki sizde o ayarları sonradan yapmış.
    Şu an normal çalışyorsa sıkıntı yok demekki. Tüketimi takip edin 1-2 gün.
    Termosatat konusunda gb012'ye ait OTM-P haftalık programlanabilir oda kumandaıs almak mantıklı bence.
    Ben OTM-P kumanda kullanıyorum.

Yardımcı olduğun için çook teşekkür ederim. Tüketimi takip edeceğim.
    Fakat nedense benim hala bu servisin manual ayarları tam yaptığına inanmıyorum.
    Çünkü adam bizden kullanma klavuzunu istedi, oraya bakarak ayarlamaları yaptı. Adam bu işi galiba tam bilmeyen biriydi.
    Bence hala eksik ayarlama var gibi, öyle hissediyorum. Manual ayarları tam düzgün yapabileceğim bir site v.s biliyormusun?

Birde OTM-P kumandası kablosuzmu? Son fiaytı ne kadar? Bu konuyu inceledim gerçi fiyatı 120 tl ile 160 tl arasında değişiyormuş. Fakat kablolumu? kablosuzmu? tam bilgiye rast gelmedim, yada gözümden kaçtı.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.