Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
288.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
Giriş

Teşekkürler bilgilendirme için

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Mesela kombi bozuldu diyelim. Ben de servis gelmeden söktüm diyelim. Onlar kombiyi detaylı incelediklerinde termostat takıldığını anlayabilirler mi? veya termostattan kaynaklı bir kart yanması vs olursa. Örneğin termostat olunca kombi sık sık devreye girip çıkacak. Bundan kaynaklı bir bozulma olursa bunu anlayabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpozturk2002 -- 27 Aralık 2020; 14:35:15 >
  • alpozturk2002 A kullanıcısına yanıt

Termostat kombinin tüm elektriğini kesmiyor, sadece brülörü ve pompayı kapatıyor, o zaman sık sık sıcak su musluğunu açıp kapadığımızda da kombi bozulması lazım.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Gb012 ye Modülasyonlu termostat nasıl bağlanıyor? On Off yaptım daha önce köprünün olduğu aynı yere mi yoksa farklı mı? Modülaslonlu termostat için ayrı bir bağlantı noktası olması gerektiği söyleniyor.
    Bir de bu kombi kesin modülasyonlu değil mi?
    Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpozturk2002 -- 5 Şubat 2021; 12:10:46 >

GB 012 nin servis kılavunda sadece tek termostat bağlantı noktası gösterilmiş, on/off yada modulasyonlu bağlayabilirsiniz seklinde yazılmış. Ancak modulasyonlu termostat çok da matah bişey değil. iyi bir on/off bazı durumlarda modulasyonlu termostatdan dah iyi iş görüyor. Bizim kombiler üç tam modulasyonludur, oda sıcaklığına, dönüş suyuna ve kullanım suyuna göre modulasyon yapar, ancak modulasyon oranı düşüktür, min %30 güçte çalışabilir.

Bu arada ben 4 yıldır kullandığım modulasyonlu OTM-P yi hafta sonu on/off Honeywell T3R ile değiştireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 5 Şubat 2021; 18:51:29 >
    Evet mesajı yazdıktan sonra ben de bakmıştım servis kitapçığına. Dediğiniz gibi aynı noktaya takılıyor modülasyonlu veya on of. Buderusun TC100 akıllı olanı var. O da bizimkine uymuyor. Bizim kombi için en iyisi on of galiba. Modülasyon konusunda yetersiz kalabilir dedi servis. Eski evde modülasyonlu kullanmıştım gb062 ile. Sanki çok tasarruf olmuyor gibi geldi bana.
    Akıllı Termostatın tadını aldık bikere illaki akıllı olacak artık:))
    Honeywell akıllı Y87RFC2090 olanı alacağım sanırım. On Of çalışıyor galiba araştırmama göre öğrenme modlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpozturk2002 -- 5 Şubat 2021; 19:43:1 >

Honeywell T3R amazon da şu an çok uygun fiyatlara var kullananlar da memnun, dediğim gibi ben bu hafta sonu değişim yapacağım , bizim kombi 8 KW altına inamediği için ve benim modulasyonlu OTM-P de kablolu olduğu için özellikle ılıman havalarda kombiyi açıyor ama brülörü ateşlemiyor, bu nedenle de odalar arası fark oluşuyor, kablolu olduğu içinde en soğuk odaya taşıma imkanı yok.

• Kemal Uyanık K kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Bu sorunun sebebini bulabildildiniz mi? Aynı durumda benim anakartta. 2 cam sigorta ve çip yanmış. Çipin modeli numarası vs hatırlıyor musunuz?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• onuroktay O kullanıcısına yanıt

Bu sıkıntının aynısı ile karşılaştım. Bir akrabamızın evinde aynen dediğiniz gibi kombi ısıtıp ısıtıp duruyor. Isıtması da çok hızlı oluyor. 38 dereceden 65 e 1 dakika sürmüyor. 6 tane Petek var. O kadar su 1 dk. Da ısınır mı? Alev gittiği anda saniyede yarım derece soğuyarak 1 dk sonra tekrar ateşliyor.

• Herkese merhaba,

Cihazı sanırım 6-7 yıl önce taktırdık. Su basıncı azalma problemi var son 1 aydır. Peteklere bakıyorum akıtma yok, görünürdeki boruları da kontrol ettim sorun yok. Eca servisinde çalışan arkadaşıma sordum, bahsettiğim yerlerde sorun yoksa genleşme tankında hava azalmıştır dedi. Yalnız tank arkada ise işlemi servis yaparsa daha iyi olur dedi. Önde olsa kendinde yapardın basit işlem dedi. Cihazın genleşme tankı arkada mıdır bilen var mı?

• Aynı şekilde sorun vardı. Genleşme tankına baktılar düzelmedi. Eşanjörü değiştirdiler düzelmedi. Muhtemelen tesisatta bir yerde ufak bir sıkıntı var ancak tespit edemediler. Aklınızda bulunsun.

• 9874123456 9 kullanıcısına yanıt

Genleşme tankına hava bastım düzeldi hocam, başka bir şehirdeki kombi servisinde çalışan arkadaşım yardımcı oldu sağolsun. Yalnız kombi 6-7 yıllık, ilk defa hava basıldı sanırım, açana kadar 20-25 dk hava bastım, baya yordu.

• Hepsiburada uzerinden generallife Ht 250 set kablosuz oda termostati aldım. Ama kullanmaya başladıktan sonra su basinci çok yükselmeye başladı. Buderrus yetkili servisinden usta geldi. Esanjor degismesi lazim dedi. Ben servis gelmeden once termostati sökmüştum cunku kombinin garantisi devam ediyordu. Arada, termostat taksam verim alır mıyım diye sorunca, bu tür termostalarla senin kombi sıkıntı yaşar esanjor problemleri yaşarsın dedi. Satıcı ile iletişime geçtim, ilk defa böyle birsey duyuyorum. On off termostatlar kombine sadece aç kapa komutu verir onu haricinde hicbirseye müdahale etmez dedi. Sizler ne dersiniz . Gerçekten termostat kaynaklı olabilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ee77trtc -- 6 Mart 2022; 8:22:56 >
  • Servis sallamış, eşanjör problemi ile termostatın hiç bir alakası yok aynı kombiyi 1 yıldır Honeywell T3R ile kullanıyorum bir sorun yok.

• Herkese merhaba. 1 aya yakındır uzun sıcak su kullanınca 1h hatası alıyoruz kombiden. Şartelden aç kapa yapınca sorun gidiyor ama yine uzun kullanırsak hata veriyor. Aşağıdaki video da gözüken yoğuşma giderinin yukarı kısmını açmadım, çok teknik bilgim olmadığı için. Eklediğim fotoğraf taki hazineyi söktüm temizledim. Baya kirliydi içi camurluydu. Bu sorunh yaşayan oldu mu? Nette arattigim da ısı sensörü hatası da yazanlar olmuş.

https://www.youtube.com/watch?v=oUuVxXddXM8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhandincel1 -- 16 Ocak 2023; 14:23:51 >

• l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt

Aynı sorunu ben geçen yıl yaşadım.servisi çağırdım,işine hakim bir genç kazanın kereçleme yaptığını söyledi. bir makina ile kreç sökücü bastırdı kombiye. yaklaşık 3 saat ileri-geri. sorun çözüldü.

• oguzhandincel1 O kullanıcısına yanıt

bu adam sınır bozucu. ne anlattığını anlamıyom...

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.