Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
288.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/buderus-gb-012-mi-bosch-classic-condense-mi--80215752

de ve diğer forumlarda karşılaştırılmış. Buderus gb012 nin çok verimli bir cihaz olmadığı kanısındayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli forumdaşlar,

Buderus 2014 yılında GB-012 taktırdım ve 4.kış itibari ile kombiyi kullanıyorum. Kombiyi kış ayları sürekli açık, diğer aylar yaz modunda kullanırım. Sabah evden çıkarken oda termostatından sıcaklığı 15 dereceye getirip çıkıyorum, genellikle devreye girmiyor (Adana'dayım) Kombi evin içinde mutfakta dolap içerisinde ve elektrik kablosu da sitenin jeneratörüne bağlı bir hattan besleniyor.

3 gün önce, akşam eve geldiğimizde kombi ekranında görüntü yoktu. Şalteri atmamıştı. Kombinin altındaki şalteri açtım kapadım birşey değişmedi. Ertesi gün şalteri açtığımda ekrana görüntü geldi ve bir süre sonra petekler ısınmaya başladı, ancak 2 saat sonra tekrar görüntü gitti ve kombi kapandı. (Bu arada servisi aradım, sağolsunlar 2.gün geldiler!)

Servis 2. gün akşamı geldiğinde şalteri açtılar ve kombi yine çalışmaya başladı, onlar da bunda sorun yok diye gittiler. Servis gittikten yine yaklaşık 1,5 saat sonra kombi tekrar kapandı. Bu sefer ekranın başında beklediğim için olayı gördüm ; hiçbir arızaya geçmeden birden ekran kararıyor ve kombi duruyor. Şalter vs. de atmıyor.

Sizce sorun ne olabilir? Kartı arızalı diycem ama bir müddet bekleyince kombiye elektrik geri geliyor. Kart kendini korumaya mı alıyor?

Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu?

• Tesisatınızın dönüş sayısı ne kadar dazla ise tesisatta dolaşan suyun ısı kaybı ve radyatöre ulaşma süresi o kadar uzun olacaktır diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz şartlarda az bile tüketiyorsunuz emin olun. Bence en kısa sürede ya o evden çıkın,yada yalıtım yaptırma yoluna gidin..

Yoğuşmalı kombilerde baca açısı yaklaşık 5 derece ile 10 derece civarında yukarı eğimli olmalıdır. Bacanıza bakıp şayet bu meyil verilmemişse vermenizi tavsiye ederim. Bu tüketimde yoğuşma suyu olmaması bana imkansız gibi geldi. 45 C. de gün boyu yakmaktansa 70 C. de oda termostadı ile kullanmanızı da tavsiye ederim..

• efe b. E kullanıcısına yanıt
    4C Arıza Kodu: Emniyet termostatı (STB) devreye girmiş.

Çözüm: Tesisat basıncını, sıcaklık sensörünü, pompayı, elektronik kart sigortasını kontrol edin kombinin içindeki havasını alın. diye yazıyor . Kullanma kılavuzu yanımda olmadığı için daha fazla yardımcı olamayacağım. Geçmiş olsun.

• bonasera kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Probleminiz elektrik ile ilgili gibi. Salterde ki sigorta bazen arızalanabiliyor ve atmadan devreyi kesiyor olabilir. Bence sigortayı değiştirin. Kombi ile şalter arasında ,problem meydana geldiğinde yani kombi ekranı kapalı ike kontrol tornavidası ile şalter çıkışında enerji olup olmadığını kontrol edin. Şayet var ise bir sonraki adım kombinizde olacaktır. Muhtemelen kombinizde bulunan sigorta arızalı olabilir.

• alperenxxx kullanıcısına yanıt
    Oncelikle degerli yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Burdan degerli bi abimizle bi takim ayarlar yaptik saolsun bana vaktini ayirdi kendisine burdanda cok tesekkur ederim.Tabi oda termosdadinin oneminide anladim.Evimde yalitim yok

Ama termosdad ve yalitimla cok daha dusecegine emin oldum.Bu konularda cok bilgisizdim ama epey bilgi sahibi oldum.Kombim iyi kombiye guveniyorum ama bahsettitim takviyelerle guzel bi randuman alacagimizi dusuyorum.

Herkese iyi aksamlar dilerim.

• Rica ederim. Kombimizin fabrika ayarlari en ekonomik degil en konforlu isinma hedefinde ayarlandigi icin servis menusunden ayarlari degistirme ile bir miktar tasarruf yapmis oluyoruz. Ancak gercek tasarrufu yalitim ile beraber mumkunse radyator boyunu yada kalinligini arttirarak ve OT ile saglayacaksiniz.
  • 😀

• Değerli arkadaşlar kombim 7 yıllık kullanım sonunda dün itibari ile yoğuşma eşanjör delinmesi ile ilk ve büyük arızasını yaptı. Bilginiz olsun diye yazıyorum kombimizin eşanjörü bu sıkıntıyı çıkartabiliyor. Peki belirtileri ne diye sorarsanız hemen aktarayım,siz de kombinizi kontrol edin.

Kombim aylardır basınç düşmesi problemi yaşıyordu. Ben bunu en son yaptığım petek değişimine bağlamıştım. Sızıntı vardır,yazın komple ısınma suyunu kollektör den kapatır düşme var mı yok mu kontrol ederim dedim. Ancak son 3 aydır basınç düşmesi oldukça artmaya başlamıştı. Ben busefer genleşme tankına hava basarız düzelir derken dün eşim düşen su basıncını tamamlamış ,Ancak saniyeler sonra basılan su yoğuşma giderinden akıp basınç 0 â inmiş. Servisi aradım ,gelip değişecekler. 430 tl girdi yani..

• bu yazi yogusmali ,yari yogusmali kombi arasindaki farki anlatiyor. Yardimci olur diye dusundum..

Hocam benim kombiyi gecen hafalar iydi 4 gun kapattik.Acdim hersey normal fakat onceden sicak su 10 saniyede gelirdi simdi epey uzun suruyo gelmesi ve cok dengesiz bakiyosun elini yakiyo (50 derece sabit ayarli) bakiyosun el yakmiyo ama yinede sicak.Onceden boyle deildi bide muslugu sonuna kadar cevirirsem sicak olmuyo.Normalmi.:/

• Buderus gb012 nin ve hemen hemen tum kombilerin sicak su performansi ne yazik ki boyle. Ozellikle kombiye yakin musluklarda once yakar,sonra sogur,sonra yavas yavas normale doner. 50C. sicak kullanma suyu icin cok cok yuksek,ben sivas da 42-43 C. leri kullaniyorum. Muslugu sonuna kadar cevirirsen istedigin isiyi alamazsin. Kombin 75-75-50 servis ayarinda ise 2.1.b yi 100 yapabilirsin,yada muslugu sonuna kadar acmaz,kisik kullanirsin.Sularin ic anadoluda abarti soguk olmasi sebebi ile kombi istenilen sicakliklara ulastirmakta zorlaniyor gercekten. Bence yasadiklarin normal..
    Saolasin hocam

suanlik bi sorun gbi gorunmuyor zatende yinede isimi goruyor.O yuzden bi sorayim istedim bilgili arkadaslara.

Tesekkur ederim cevabiniz icin.

• Gb012 kombiler alttan ısıtmalı sistemlerde eşanjör delinmelerine yol açıyor..500 tl yaptırılması..firma arkasında durmuyor..buderus kombi almayın bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: c_kan23

Gb012 kombiler alttan ısıtmalı sistemlerde eşanjör delinmelerine yol açıyor..500 tl yaptırılması..firma arkasında durmuyor..buderus kombi almayın bence..

Benim daire de alttan isitma son gelen dogalgaz firmasina gb62 istedigimi soylerken adam israrla sizin bloklarin isini biz yapiyoruz alttan isitma borulariniz oksijen bariyerli degil gb62 de yaprak eşanjör var ilerleyen zamanlarda eşansor delinmesi olur size gb012 yapalim onunki boru eşanjörlü demisti.ama bakiyorum her yerde gb012 nin eşanjör delinmesinden yana şikayetlerle dolu.ne iş ben anlamadim..kombi zaten yarim yogusmali..ayrica mayis ayinda 2300 lira fiyat aldigim gb62 kombi şimdi olmus 3000 lira yuh.2400 liraya condense 2500 muhtemelen ona yaptiracagim ama ikisi de ayni firma acik ve net sunu diyecegim en ufak hatada yada kombilerinde donanimsal sorun olsun kesinlikle arkalarinda durmayacaklar.sahip cikmayacaklar. Suçu tesisata atip cebinizdeki parayi söğüşlemenin derdinde olacaklar.

zaten biz de tesisatda su dolaştirmiyoruz kum çakil çamur dolaştiriyoruz..

• Arkadaşlar merhaba, evime yeni kombi taktırma aşamasındayım. İç tesisat hazır durumda kombi + petek olarak yaptıracağım. Şuanlık marka olarak buderus düşünüyorum. Henüz hiçbir firmayı teklif için çağırmadım.

Evim 130m2 kapalı cephe. Buderus 012 - 062 - 072 bunlardan ilk başta 062 uygun gibi gördüm ama yorumlar vs kafamı iyice karıştırdı. Hiç bilmediğim bir konu olduğu için aradaki farkları nelerdir bana getirisi götürüsü ne olur yorum yapamıyorum. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ?
  • Merhaba, Antalyada yaşıyorum. Servis ayarlarından 100'leri 75 yapmamın faydası olur mu?
  • Herkese merhaba iyi aksamlar.Yne kış geldi dayandi ve kombilerimizi acdik.

Arkadaslar sze tavsiyem ayarlara fazla takilmayin.Saolsun burdan bi abi gecen sene bikac ayar yapti lakin pek faydasini gormedim.Cok bi fark yaratmadi bende taş catlasin 30 TL belki fayda etmisdir.Aylik faturaya ama sunu belirteyim bu ayarlar performans kaybi yaratabiliyor.Yani byerleri kismak dusurmek bence cok saglikli bsey deil.kombi servisin kurdugu ayarlar bence en saglikli ayarlar.

Heleki BURAYA DİKKAT

Kesinlikle pompa ayarlariyla oynamayin.Benim ev mesela sıva ustu yapildi.Biliyosunuz pompa 3 ayari servis zaten 3.ayarda calistirir sze verir gecen sene 1 e aldik.Hata ettik.Peteklerin alt kismi ölü gbiydi.Bu sene geri 3 e aldim ben bence pompayla hic oynamayin.Saglikli calissin en azindan cihaz.Faturada 3.5 kar sagliycam dye arizalar ckarmayin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF0A91A6 -- 3 Kasım 2017; 21:17:35 >
  • arkadaşlar merhaba,

buderus gb012 kombim var. kombim yaz boyunca stansby'da ve su basınç göstergesi de 1,5 konumundaydı. dün çalıştırayım dedim. ekranda 2P arızası verdi. kombinin elektriğini kestim, resetleme yaptım. hata gitti. sıcak su tarafını açınca sıcak su musluklardan akıyor fakat petekler ısınmıyor. alev simgesi çıkmıyor. ne arızası olabilir?
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.