Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
288.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gb 12 kombinin ana eşanjörü değiştirmemiz gerekiyor neredeyse çürümüş vaziyette bu parça ne kadar tutar acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, fabrika ayarlarına nasıl dönüyoruz, sanırım ayarları kurcalarken baya bir şeyler değişti, kombi ateşlemez oldu. Kitapçığı da bulamadım, acil arkadaşlar.
    @ultimatetnctr , @halomid
  • rhye R kullanıcısına yanıt
    tüm servis parametrelerinin fabrika ayarına dönmesi 2.8 E 0 demiş kitapçıkta
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

tüm servis parametrelerinin fabrika ayarına dönmesi 2.8 E 0 demiş kitapçıkta
    Teşekkür ederim.
  • Ayarlarla oynamadan önce mesela kombi derece 40 iken brülör 45 e kadar yanıyordu, brulor kapandiktan sonrads 46.5 bazen 47 ye kadarda sanırım yoğuşma ile derece çıkıyordu . Aynisi derece 35 altına düştüğünde brülör yanmadan 37 ye kadar su ısınıyordu brülör öyle devreye giriyordu. Reset attım eski değerlere getirmeme rağmen artık 45e kadar brülör yanıp 35 e kadar geri geliyor. Tam olarak neyi bozdum anlayamadım, kombi yoğuşma özelliğini mı kaybetti acaba ? 2.b.d tahliye boru ayarı ilr bir alakası olabilir mi , servisin bunu kaça ayarladığını bilmiyorum, 1 olarak set ettim su an .

Yorumu olan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Normali bu hocam, brülör kapandıktan sonra derecenin arttığını hiç görmedim, brülör açmadan da derece yukselmemesi lazım zaten, 2 yıldır benim kombi bu şekilde, yani son yazdığınızda bir anormallik yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Normali bu hocam, brülör kapandıktan sonra derecenin arttığını hiç görmedim, brülör açmadan da derece yukselmemesi lazım zaten, 2 yıldır benim kombi bu şekilde, yani son yazdığınızda bir anormallik yok
    Kurulum sonraxı tam bahsettiğim şekilde çalışıyordu, hatta brülör kapandıktan sonraki derece artışını yoğuşma olarak yorumluyordum. Artık bu şekilde olmaması bir şeyler bozdum mu acaba dememe neden oldu. Hatta artık 45 dereceye kadar ısıtmayı da zor yapmaya başladı, 44, 44.5 lara kadar çıkıp brüloru kapatiyor. Bir yerler de bir ayar mı bozdum ne yaptım hiç anlamadım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhye -- 13 Aralık 2018; 22:54:10 >
    hocam bence bu çalışma şekli normal kafaya takma.
  • quote:

hocam bence bu çalışma şekli normal kafaya takma.
    Peki hocam, derece 40'a ayarlı iken , brülor 44 de baya bir açık kaliyor, sonra da kapanip sıcaklık düşüyor.
    Normali bir an önce 45 'e kadar çıkıp kapanması değil mi , şalt difrensiyeli 5 bu arada.
    Kombi modulasyon yapıp minimum ısıl güçle devam edebildiği kadar ediyor , bu güçte dönüş suyu sıcaklığı gidişe yaklaşınca da kapatıyor, benim kombide 50 c ayarlı 1 saat 50 c de yandığı oluyor. Gerçi bende modulasyonlu OT olduğu için tam bir karşılaştırma olmaz sanırım, çünkü OTM-P nedeniyle 50 c ye bile ayarlasan duruma göre 40-45 c de de uzun süre yandığı oluyor.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar otm-p nasıl faydaları varmı 5 senedir kullanıyorum gb012 yi almadım evimin altı dükkan üst kat çatı olduğu için fayda görmemdedim dün gittim alım dedim yine vazgeçtim 350 tl olmuş sizce alınırmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Realism

Merhabalar otm-p nasıl faydaları varmı 5 senedir kullanıyorum gb012 yi almadım evimin altı dükkan üst kat çatı olduğu için fayda görmemdedim dün gittim alım dedim yine vazgeçtim 350 tl olmuş sizce alınırmı
    Aynen hocam , bende . yerden ısıtma var, OTM-P nin bir faydası olur mu ? Şu an günlük 9m3 tüketimim 7-24 açık olduğunda. OTM-P nin kurulumu nasıl oluyor, kombiden hat vs çekmek gerekiyor ?
    Zamanında mobil sistem yaptırdım kabloyuda yerden çektim bağlantı yaptırmadım öyle bekliyordu ev müstakil olunca yüksek fatıra gelirdiye bağlatmadım şuan 285 tl geldi 36/38 derecede yandı berdeyse geçen ay

• Realism R kullanıcısına yanıt
    Benim OTM-P biraz zoraki oldu hocam, ben başka bir kombi düşünüyorken mevzuat değişikliği nedeni ile düşündüğüm kombiyi alamadım, düşündüğüm kombinin OT dı kablolu olduğu için kablo çektirmiştim, buderus a dönünce bunun termostadı ne dedim bunu verdiler, kullanması biraz zor, bir günü 6 dilime bölerek programlanabiliyor, evde olmadığımız zamanlar dereceyi düşürebildiğimiz için ve bu saatler belli olduğu için benim işime yaradığını düşünüyorum, Aynı blokta 4 daire var, en az fatura gelen benim, ama bu biz 23 derecenin üzerine çıkmadığımız için mi, yoksa programlayıp tasarruf edebildiğimiz için mi inanın tam bilemiyorum, bu ay bana 267 tl fatura gelirken üst komşuma 506 tl fatura geldi, ama dediğim gibi kullanım alışkanlıkları da önemli. Bunun dışında 44 daireli sitede direk güneş gören 8 daire haricinde(bu dairelerin önünde hiç bir engel yok, doğu-güney-bati cepheliler, güneş olduğu zaman kombinin yanmasına gerek kalmaz zaten doğuştan batana kadar güneş alıyorlar) en az yakan yine benim. Benim sevmediğim tarafı 23 e ayarlı bile olsa ılıman havalarda 22.5 derecelerde suyu saatlerce döndürüp durması, onu da oda ısısının azalmamasına bağlıyorum, havalar soğuduğunda bu huyundan vazgeçiyor çünkü. Modulasyonlu olması nedeniyle hiç bir zaman kombiyi en yüksek güçte yakmıyor, genelde minimum güçte yanmasını sağlıyor, zaten bizim kombilerin modulasyon aralığı dar biliyorsunuz min ısıl güçleri 8 KW olması lazım, oda yalıtımlı bir dairede yeterli oluyor çogunlukla. Sizin hem alttan hem de üstten ısı kaybınız çok bu durumda OT ne kadar fayda sağlar bilemiyorum.

OTM-P nin hassasiyeti 0.5 derece, yerden ısıtmada bu konforu bozabilecek bir etken, OT düşünüyor iseniz 0.1 derece hassasiyetli wireless bir şey düşünün derim, çünkü yerden ısıtmada zemin ısınınca soğumak bilmiyor, soğuyunca da ısınmak bilmiyor, petek gibi değil. birde yerden ısıtmada zaten yüksek kazan sıcaklığı tavsiye edilmediğine göre zemini yeniden ısıtmak 1 dereceden daha fazla ısı dalgalanmasına neden olabilir. OTM-P kablolu olduğu için kombiden termostadı koyacağınız odaya hat çekilmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 14 Aralık 2018; 11:36:55 >
  • quote:

OTM-P nin hassasiyeti 0.5 derece, yerden ısıtmada bu konforu bozabilecek bir etken, OT düşünüyor iseniz 0.1 derece hassasiyetli wireless bir şey düşünün derim, çünkü yerden ısıtmada zemin ısınınca soğumak bilmiyor, soğuyunca da ısınmak bilmiyor, petek gibi değil. birde yerden ısıtmada zaten yüksek kazan sıcaklığı tavsiye edilmediğine göre zemini yeniden ısıtmak 1 dereceden daha fazla ısı dalgalanmasına neden olabilir. OTM-P kablolu olduğu için kombiden termostadı koyacağınız odaya hat çekilmesi gerekir.
    OTM-P dışında önerdiğiniz kablolu;/kablosuz termostatlar var mı hocam ? OTM-P 'nin hassasiyetini 0.1 diye biliyordum birde 0.5 olması şaşırttı.
  • Forumda konusu olan el üretimi san-tek termostada bir bakın öğrenme modu da var hassasiyeti 0.1 derece

• merhabalar bende yaklaşık 2 yıldır buderus logamax plus gb012 kullanıyorum ama aldığım günden beri uğultulu sesi var, pompa ayarını 1 ve 2 yapmama rağmen bu ses hala var.fan sesi gibi uğultulu ne yapılmalı acaba???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tokattan

Sonunda onuda buldum fan süresini ve hızını azalttim şimdi kazan içi suyu daha yavaş soyuyor..
    merhabalar. bu fan hızı ayarı 2bd yerinden mi yapılıyor? veya başka biryerden mi? ayar kaça getirilmeli ideal olarak benimki 2bd ayarında 1'de görünüyor, baca borusuda kısa.
  • Merhaba
    B03 arızası veriyor. Ne yapmalıyım. Acil yardım lütfen. Yoğuşma ile ilgili sanırım..
    İyi günler.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.