Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
106.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gümrük vergisinden yirtmak için bu sekilde davraniyorlardir.dediginiz mantikta bakarsak boschlarda gb062de yurtdişı..montaj demek üretimin son halkası belkide en önemli halkasidir..neyse türk mali düsmani degilim..sadece ülkemizde montaj edilen gb072nin bu denli pahali olmasi anlamsiz..vaillant daha fazla (ecotec pro/plus ) gümrük vergisi ödüyor..özellik olarak daha gelişmiş, modülasuon araliğı yüksek, kompakt ölcüler, tam modülasyonlu pompa vb. özellik yönünden daha gelişmiş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamtamer123

Montajın türkiyede yapılması o malın türkiyede üretildiği anlamına gelmez gb072 montaj manisa,parçaların paketlenmesi hollanda.Ayrıca sesli mi çalısıyor gb072?Bu lafa inanamıyorum evin içindeki kombiden gram ses gelmiyor.Hangi vaillanttan bahsediyorsunuz onuda yazın kuru kuru buderus ile vaillant değilde vaillant gb072 karşılaştırması oluyor bu yanlış oluyor.
    Ayrıca sağına soluna baktım ısısan damgasında manisa yazıyor o demek değildir ki bu üretim yeri manisa.Cep telefonlarında içinde kvk yazıyordu üreten yer mi oluyor.Servis ağıdır o.

Son olarak kıyaslamayıda ekleyeyim.
    vaillant vuw 296 plus vs buderus gb 72
    buderus gb 72'nin malzeme kalitesi iyidir.
    buderus gb 72'nin modülasyon aralığı daha geniştir
    buderus gb 72 6,6kw-23,8 kw aralığında çalışır,vaillant 296 ise 9,6kw-25,5kw aralığında çalışır
    iki cihaz da oda sıcaklığına göre modülasyon yapar ama buderus gb 72'nin modülasyonlu oda kumandaları daha uyfun fiyata satılır:buderus rc 10 200 lira civarında,buderus gb 72'nin sıcak su kapasitesi 29,7kw, vaillant 296'nın sıcak su kapasitesi 29kw

modülasyon ile iligli biglileriniz hatalı.. vaillant teknik iyileştirme yaptı bence tekrar bakın modülasyon aralıklarına..
    Buderus' un kablosuz oda termostatları daha pahalıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko11 -- 12 Ocak 2016; 10:52:45 >

• seko11 S kullanıcısına yanıt
    Hatalıysa doğrusunu yazın modulasyon aralığının da öğrenelim.Güncel alınmışta yazılmıştır o yazı ki gecen vaillant ve buderus markasının karşılaştırması konusundan alıntılanmıştır.Ayrıca montaj en önemli ayağı değildir ve hiçbir zamanda olmamıştır.Arabaların çoğu türkiyede montaj oluyor ve üretim yeri neresi deseler almanya,fransa,italya cevabı alırsınız.Ayrıyeten oda termostatı konusuna gelirsek orda da yanılıyorsunuz ne yazık ki.Fiyatlara bakıp öyle yazmanızı tercih ederim gene hiçbir bilgi yok yazdıklarınızda ne zaman specifik yazarsanız bundan sonra o zaman cevap vereceğim.vaillant her zamanki gibi gereksiz pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzzOR.1991 -- 12 Ocak 2016; 13:08:10 >
  • neden agresifsin anlamak güç..ben kendi düşüncemi yaziyorum..ister katılır ister katılmazsınız..bir gb072 kullanici olarak fikirlerimi söylüyorum..
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

• Kardeşim agresif değilim sadece bir cihaz ile diğer cihazı karşılaştırırken o pahalı bu az falan gibi cümleler kurulmaz.Yazarsın a markası fiyatı bu b markası fiyatı bu a markasının minimum ısıl güç 7kw b markasının minimum ısıl güç 9kw a markası saatte 2 b markası saatte 3 maksimum güçte tüketimleri diye karşılaştırma yapılır kızıdıgım konu şu bu pahalı bu az gibi sayısal veriler üzerinden gidilmesi gereken konuda tabiri caizse boş yorumlar yapılması belki başta verseydiniz tablo konu bu kadar uzamazdı konuya gelince ordaki resimde vuw 296 yı baz alıyorum sıcak su buderusta 30kw ,verim yüzde 109 buderus,yüzde 108 vaillant ; vaillant modulasyon aralığı %35-100 buderusta modülasyon %28-100 dür.Daha yazacamda belki almaya niyetli insanlar vardır vaillant öldürmeylim.ilk başta o ss koysaydınız keşke ki sayısal veriler üzerinden konuşup konuyu bitirseydik.Bu konularda düşünce ne yazık ki işe yaramaz matematik elle tutulur birşeydir.Yani karşılığı vardır felsefe gibi ben düşüncelerimi söylüyorum denmez ama benim bilgimde yanlış olabilir bakarız sayısal analize hangi kombi iyi buluruz.Ama buderusun servisi pahalı.Bu yönunden almayanlar almayabilir tabiki ama daha üst düzey bir kombi değil.Biribirine yakın olmakla beraber buderus birkaç tık üstündür.Neyse iyi günler.

Not:Tekrar ekleyelim de kafa karışıklığı olmasın,kimse kombilerden düşük tüketimde ısıtma yapmada mucize beklemesin.Bu işin baş aktörleri ayrıdır,kombinin konforlu ısıtması ve sıcak su vermesi ayrıdır.Yani buderus gb072 alan ayda 100 liraya ısınıyor diye bir mantık yok.Bu durumlarda da suçu kombiden önce baş faktörde arayıp,sorunları belirledikten sonra gidermeye çalışmaktan geçer ucuz ısınmanın mantıgı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzzOR.1991 -- 12 Ocak 2016; 13:53:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tamtamer123

Kardeşim agresif değilim sadece bir cihaz ile diğer cihazı karşılaştırırken o pahalı bu az falan gibi cümleler kurulmaz.Yazarsın a markası fiyatı bu b markası fiyatı bu a markasının minimum ısıl güç 7kw b markasının minimum ısıl güç 9kw a markası saatte 2 b markası saatte 3 maksimum güçte tüketimleri diye karşılaştırma yapılır kızıdıgım konu şu bu pahalı bu az gibi sayısal veriler üzerinden gidilmesi gereken konuda tabiri caizse boş yorumlar yapılması belki başta verseydiniz tablo konu bu kadar uzamazdı konuya gelince ordaki resimde vuw 296 yı baz alıyorum sıcak su buderusta 30kw ,verim yüzde 109 buderus,yüzde 108 vaillant ;modulasyon aralığı %35-100 buderusta modülasyon %28-100 dür.Daha yazacamda belki almaya niyetli insanlar vardır vaillant öldürmeylim.ilk başta o ss koysaydınız keşke ki sayısal veriler üzerinden konuşup konuyu bitirseydik.Bu konularda düşünce ne yazık ki işe yaramaz matematik elle tutulur birşeydir.Yani karşılığı vardır felsefe gibi ben düşüncelerimi söylüyorum denmez ama benim bilgimde yanlış olabilir bakarız sayısal analize hangi kombi iyi buluruz.Ama buderusun servisi pahalı.Bu yönunden almayanlar almayabilir tabiki ama daha üst düzey bir kombi değil.Biribirine yakın olmakla beraber buderus birkaç tık üstündür.Neyse iyi günler.

Not:Tekrar ekleyelim de kafa karışıklığı olmasın,kimse kombilerden düşük tüketimde ısıtma yapmada mucize beklemesin.Bu işin baş aktörleri ayrıdır,kombinin konforlu ısıtması ve sıcak su vermesi ayrıdır.Yani buderus gb072 alan ayda 100 liraya ısınıyor diye bir mantık yok.Bu durumlarda da suçu kombiden önce baş faktörde arayıp,sorunları belirledikten sonra gidermeye çalışmaktan geçer ucuz ısınmanın mantıgı.

Sadece belirttiğiniz verilere bakarsak ariston evo en iyi kombi olur.
    Modülasyon aralığı %10-100.. Fiyatı da çok daha düşük..
    Bu durumda sizin mantığınızla, ariston' da gb072' ten çok tık üstündür...

Sizde de sağlam bir karşılaştırma verisi yok, kendinizi modülasyonla kandırıyorsunuz...
    Malzemesi kaliteli deyip geçiyorsunuz.. Kalkıpta 1 KW' lık farkları önemsemem..
    Ariston ve Vaillant pompaları tam modülasyonludur bu sebeple elektrik tasarrufu ve optimum su akışını sağlarlar.
    Buderus' ta servis kurulum yaparken pompa ayarına falan bakmaz..

Daha fazla tartışmaya gerek yok; GB072' nin 3.000-TL civarındaki fiyatını hak eden bir kombi olmadığını düşünüyorum..
    Şirketlerin kar marjı politikalarına diyecek lafım yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko11 -- 12 Ocak 2016; 14:03:49 >

Gürültü konusunda vailant , buderus gb 072 nin tam yükte 36 db lik gürültü seviyesine yaklaşamıyor bile.yakıt sarfiyatı kosunda ise gb 072 nin (2,28 m3/h) ile vailant ın tr 296/5-5(2,80 m3/h) , tr 346/5-5 (3,28 m3/h) , tr 286/5-3 (2,36 m3/h) modellerinin hepsinden daha az yakıt sarfiyatı ve ilk iki modelden ucuz sonuncu modelden biraz daha fazla olan makul fiyatıyla söylediklerinizin çoğu yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasDasOto

Gürültü konusunda vailant , buderus gb 072 nin tam yükte 36 db lik gürültü seviyesine yaklaşamıyor bile.yakıt sarfiyatı kosunda ise gb 072 nin (2,28 m3/h) ile vailant ın tr 296/5-5(2,80 m3/h) , tr 346/5-5 (3,28 m3/h) , tr 286/5-3 (2,36 m3/h) modellerinin hepsinden daha az yakıt sarfiyatı ve ilk iki modelden ucuz sonuncu modelden biraz daha fazla olan makul fiyatıyla söylediklerinizin çoğu yanlış.

Firmaların kendi verilerine/ölçümlerine ( özellikle ses konusunda ) güvenmiyorum..
    Burada EU etiketlerini referans almak lazım..

Yakıt sarfiyatı ile ilgili veri; tam yükte saatlik tüketilen m³ verisi midir ?

Diğer ürünlerin kutu halinde ithal geldiğini düşünürsek fiyatı makul değil...
    Özellikle beyaz eşyada bu çok farkedilir bir konu..
    Siemens' in Almanya üretimi, direkt ithal gelen ürünleri neden daha pahalı..

Firmaların verileri bir kenera benim balkonda kendi kombimin(Gb 072) yanında sesini zor duyarken üst kattaki Vailant tr 286/5-3 ün sesi çok daha fazla duyuluyor.
    Evet yakıt sarfiyatları tam yükte verilerdir.Ama Modülasyon min yüzdesinde de Gb 072 nin verileri daha iyi.
    Valla kutu olarak yada başka bir şekilde gelişi nihai tüketici olarak benim için pek bir şey fark etmiyor.Ama benim bulunduğum şehirde(başka yerlerde de aynı şeyleri duyuyorum) Buderus satıcıları burnundan kıl aldırmaz ilk doğal gaz tesisatını çekerken herkesten fazla para ister ama kaliteli iş yapar.Biz de de öyle oldu tesisat fiyatından kaçanlar vailant aldı.Servisleri ne birşey söyleyemezsiniz bosh servisleri bakar ve bilen bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasDasOto -- 13 Ocak 2016; 13:24:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasDasOto

Firmaların verileri bir kenera benim balkonda kendi kombimin(Gb 072) yanında sesini zor duyarken üst kattaki Vailant tr 286/5-3 ün sesi çok daha fazla duyuluyor.
    Evet yakıt sarfiyatları tam yükte verilerdir.Ama Modülasyon min yüzdesinde de Gb 072 nin verileri daha iyi.
    Valla kutu olarak yada başka bir şekilde gelişi nihai tüketici olarak benim için pek bir şey fark etmiyor.Ama benim bulunduğum şehirde(başka yerlerde de aynı şeyleri duyuyorum) Buderus satıcıları burnundan kıl aldırmaz ilk doğal gaz tesisatını çekerken herkesten fazla para ister ama kaliteli iş yapar.Biz de de öyle oldu tesisat fiyatından kaçanlar vailant aldı.Servisleri ne birşey söyleyemezsiniz bosh servisleri bakar ve bilen bilir.

Bu tüketim verilerini nerden buldunuz ?

http://www.kombi.com/
  • Arkadaşlar ben de bu kombiyi rc10 termostatı ile beraber kullanıyorum. Ben eve gelmeden 1 saat önce kombimi çalıştırmak istiyorum ama anladığım kadarıyla bu termostat ile olmuyor. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ayrıca bir sorum var doğal gaz hep açık kalarak mı daha tasarruflu olur yoksa eve geldiğimizde açıp kapatarak mı daha tasarruflu olur?
  • 2 adet Buderus gb022 kombiyi kullanıyoruz. Havanın -18 olduğu kış gününde kombimizin biri 6A arızası verdi. Gaz geliyormu diye kontrol edildi, su basıncına bakıldı, kombi 3 kez resetlendi fakat 6A arızası devam ediyordu.
    servis kontrolünde kombinin ateşleme elektrodunun kırılmış olduğunu belirlendi.
    Aşağıdaki parça değişti.
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

Bu parçanın Fiyatı 260 TL+ işçilikle birlikte 400 TL ye bize masrafı oldu.

Diğer marka kombilerde 30 TL olan basit, hiçbir teferruatı olmayan ateşleme ekipmanının Buderus'ta 200 TL'nin üzerinde olması Buderus'un parçalarının çok pahalı olduğunun kanıtı.

Buderusun İthal modelleri olan gb022 ve yeni modeli gb072 gibi modellerinden uzak durmanızı öneririm.
    Yedek parçası çok aşırı derecede pahalı.

8 Yıllık 2 Tane Buderus gb022 kulanıcısı olarak söylüyorum. Her yıl bakım yaptırmakla birlikte senelik 400-500 TL parça ve tamir ücreti ödemekten gına geldi. Bu kadar parçası pahalı olan kombi piyasada yok.

Buderus'u artık evime sokmayacağım. Astarı yüzünden pahalı bir kombi.

• Buderus GB 72 çok fazla umut baglamisim ilk fatura 421 TL demek ki kombiye çok para verilmesi yanlış
    Ustaların dediği gibi öncelik ev petek boyu çapraz bağlantı oda termostadi bu şartları yerine getireceğim

• Ben cosa on off termostadi düşünmeye başladım çünkü anladığım kadarıyla kombiyi kkapatıp açıp elektrik tasarrufu da yapıyor
    İzmirde babamın evinde on off oda termostadi var bir b baymak yogusmali kombi biraz takip ettim kapatop açıyor Gayet güzel iki evi 510 TLddoğalgaz fatura geldi elektrik faturası da ayrı daha az geldi

Gb072 cosa ile kullanan arkadas var mi

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Bende gayet memnunum.136 m2 neti olan evin salon peteği kapalı kalan 110 m2 de 6 m petek ile 23.5c-24c arasında oda ısıları var iken 32 günlük son fatura 183 tl geldi.
  • HasDasOto H kullanıcısına yanıt
    Herhalde süper bir YALİTİM var bu tutarlar harika bir kaç ipucu yazın lutfen

• HasDasOto H kullanıcısına yanıt
    Alt kat ust kat en az siz kadar isiniyorsa gayet yeterli ve yerinde tuketim.

Sizin evinizin duzeni benim evimde olsa heralde her yeri acardim..salonun acik olmasi su sartlardaki tuketim degerlerinize gore en fazla 30 m3 daha fazla yaktirir.tabi tahmini bir rakam bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Araya sıkışmış uzunlamasına bir ev on cephe çam balkon arka cephe kor rüzgar almıyor fakat yaltim yok Çatı yalıtımlı beton anliyacaginiz YALİTİM yapacak hiç bir yerim kalmadı
    En güzel yanı ev sanki tek bir oda kolay isitirim diyordum 421 TL geldi şimdi ya rc150 alicam yada cosa

• quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Araya sıkışmış uzunlamasına bir ev on cephe çam balkon arka cephe kor rüzgar almıyor fakat yaltim yok Çatı yalıtımlı beton anliyacaginiz YALİTİM yapacak hiç bir yerim kalmadı
    En güzel yanı ev sanki tek bir oda kolay isitirim diyordum 421 TL geldi şimdi ya rc150 alicam yada cosa

Oda isiniz ve dis hava sicakliklari nedir..420 lora gercekten cok gibi ama dedigim gibi net isitilan alan oda isisi ve dis sicakliklar malesef tuketimi dogru orantida arttiriyor.

Alt katiniz yakmiyormu..cati betonunun yalitimi nasil yapildi..kombi balkondamidir..bunlarda tuketimi arttirir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.