Keenetic Hero dsl = Millenicom |
Bufferbloat Test Sonuçları Paylaşımı (3. sayfa)
-
-
Ana modem üst katta köprü modunda Tp-link Deco M4R'a bağlı.
Alt katta da bir tane daha Deco M4R var ana modem ile mesh modunda.
Ben alt katta laptop ile wifi üzerinden bağlanıyorum.
Önceden D alıyordum.
TTnet 50 Mbt internetim var net 46-47-48 arasında hız alıyorum.
Deco üzerinden QOS'i açıp, ayarını da 47,50 / 7,20 yapınca sonuçlar biraz daha düzeldi.
Özellikle upload kısmı çok farkettiriyormuş
waveformBufferbloat Test Result: Ahttps://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=e2059f95-867d-4560-9073-9b509878bc38
-
Sol ile, waveform üzerinde unloaded olarak 50'nin altını göremedim. Var bir sorun çözemedim tek yada çift vesait ile doğrudan ulaşım yokta veri fazla mı indi bindi yapıyor nedir anlamadım. Netflix veya Türk Telekom'un hız testi sayfasında bile daha düşük değerleri görebiliyorken waveform'da niye böyle bilmiyorum.
Mi 4A Giga OpenWrt, Sqm + Donanımdan Offloading çalıştırmaya çalışarak 802.1ac laptop üzerinden en iyi şunu elde edebildim yük altında. ( 200/20'lik tarife )
Normal de bu sefer Türk Telekom'a bir şans vermek istiyordum gittim altyapı sorgulaması için bir telekom bayine ama adresimde en fazla 100 Mbps sağlayabileceklerini söyleyince 100'lük tarife için 270-280 TL küsür fiyat bilgilendirmesi için teşekkür edip ayrıldım
100'e kadar Sqm çoğu cihaz için çok zorlayıcı bir şey değil arkadaşlar anladığım kadarıyla. 100/10 iken aynı cihazda ethernet ile 0-1 ms yük altı değerlerini gördüm de 100 üstüne çıkınca routerların feleği şaşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 10 Ocak 2023; 23:10:23 >
-
-
Bu unloaded değerleri neye bağlı olarak çıkıyor ?
-
. -
verilerin ağ üzerinden aktarılması esnasında geçen süre. bu test sayfasından yeni bir tane daha buldum. açıklamaları da var. test sayfası beta ama kullanım olarak wave'i aratmıyor sanki.
eksik olan yanı, paylaşım özelliğinin olmaması. bizde neden bu hizmeti veren web sayfası yok? ben de bunu sorayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 6 Haziran 2023; 15:49:23 > -
Buffer Bloat ın tek çözümü SQM modlu router..Yada evin her tarafını Cat6a ile donatmak..Kabloluda 1Gbps hızında A+ kaçınılmaz..Quos dengelemek her zaman tam sonuç vermeyebiliyor..
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62F68CA17 -- 19 Kasım 2023; 16:41:37 >
-
500 mbit turk telekom, kablolu bağlantı normal mi gpon cihazı nokia
-
-
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=e9f031dc-8d7c-4091-acdc-b84c56f2e033
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C06143B4 -- 5 Nisan 2024; 20:3:29 >
-
Arkadaşlar vodafone 200mb kablolu kullanıyorum. gpon nokia modem var . internet de ya da modem de sıkıntı olduğunu düşünüyorum bu teste göre yorumlayabilcek bir arkadaş varmıdır acaba ?
-
Vodafone upload hız tanımlaması kaynaklı bufferbloat sorunu var gibi. Modem ayarlarindan qos, upload değeri 15000 yaz. latency düşer.
-
Nokia g240w-c model i modem arayüzü o kadar dandik ki hiç birşey anlamıyorum bi bakarmısın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X