Şimdi Ara

Bugün aracıma az kalsın yanlış yakıt koyulacaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakıt almak için Shell istasyonuna girdim araç dacia duster 1.3 benzinli.

Pompacıya 1.000 liralık doldurmasını söyledim.

O sırada cüzdanımı çıkarıp parayı ayarlıyordum sonra baktım ki pompacı 1.000 lirayı makineye tuşlamış sonra eline motorin tabancasını almış depoya doğru götürüyor.

Tam o anda benzin diye uyardım motorin tabancasını geri koydu benzin tabancasını aldı.

Arabayıda arkadaşımdan ödünç almıştım yanlış yakıt koysaydı bütün günüm rezil olacaktı.  

Benim başıma gelmez demeyin yakıt alırken mutlaka gözünüz pompacıda olsun.

Herkese iyi akşamlar dilerim.  

• 1000₺’lik diyeceğinize,

Benzin 1000₺ diyerek yani sıfat kullanarak hataları önleyebilirsiniz.

Ayrıca benzin yazan etiketler var depo kapağına.

Her benzinliğe gidişimde özellikle belirtirim mutlaka hangi yakıtı koyacaklarını.

Örneğin;

Selam (yada hoşbuldum), 1000₺’lik benzin olacak.

Yani bunlar basit şeyler. Dizel nasıl anlaşılır, benzin nasıl anlaşılır bilmeyebilir veya bilir dalgınlığına gelir. Belirt geç hangi yakıtı koyacağını.
  • Benzin depo deliğinin dar olduğunu söylüyorlar. Dizel yakıt pompasının ucu genişmiş, girmiyormuş. Ne kadar doğru bilemem.

• tts olan istasyonlarda istese de koyamaz. plakanın doğru girilmesi gerek tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000₺’lik diyeceğinize,

Benzin 1000₺ diyerek yani sıfat kullanarak hataları önleyebilirsiniz.

Ayrıca benzin yazan etiketler var depo kapağına.

Her benzinliğe gidişimde özellikle belirtirim mutlaka hangi yakıtı koyacaklarını.

Örneğin;

Selam (yada hoşbuldum), 1000₺’lik benzin olacak.

Yani bunlar basit şeyler. Dizel nasıl anlaşılır, benzin nasıl anlaşılır bilmeyebilir veya bilir dalgınlığına gelir. Belirt geç hangi yakıtı koyacağını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 27 Eylül 2024; 22:43:32 >
  • plakayı sisteme girince otomatik olarak yakıt ona göre çıkıyor diye biliyorum

• Her zaman 1000 TL mazot veya benzin diye söyler ve başında durarak bakarım hangi yakıtı koyduğunu. Para ödeme işi sonraki fasıl

• Gecen shelde yabanci uyruklu bi eleman koymuşlar az kalsin benzin koyuyordu birde depo kapagini afedersiniz hayvn gibi aciyor kendi paranla malinla rezil oluyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben benzini istanbulda bir Turkiye Petrolleri istasyonundan alıyorum. Hem indirimli hem de yakıtından memnunum. Bu yaz yazlığın orada (çanakkale-Tekirdağ arası) bir TP istasyonu gördüm ve yakıt da indirimliydi. Yanaştım, biz tuvalete falan da gireceğiz ailecek inerken eleman plakayı girdi zaten.. Başına geldim pompacının . Benzinle fulle dedim. Abi araba zaten sistemde kayıtlıymış buna istesek de benzin dışı yakıt koyamıyoruz, pompa başlamıyor dedi.

• Ankara'da Petrol Ofisi'ne yaklaştım 700 liralık koy dedim, ben ödeyeyim zaman kazanayım derken içime kurt düştü takip edeyim dedim, eline mazot tabancasını almış götürüyor arabaya tam koydu deliğe sokacak, abi mazot değil mi dedi.

Tüylerim diken diken oldu, "Ne diyosun ya sen" dedim, sorulur mu bu soru aklın başında mı, 1 milyonluk arabaya yanlış yakıt koyacaksın" dedim.

Abi yeniyim kusura bakma , istasyon yenilenecek benzin - yakıt almıyorlar bitirecekler" dedi.

Bırak bırak dedim sinirle tüylerim diken diken ayrıldım stasyondan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 23 Ekim 2024; 21:37:9 >
  • Why Shy kullanıcısına yanıt

Ben de bu şekilde biliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.