Şimdi Ara

Bugün Bir Arkadaşımı Daha Sildim Hayatımdan... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bknz. Freud, piaget.
  • Bende senin yanında olsaydım seni silerdim....
    Fakir fakirliğini bilecek kardeşim ...Adam gibi söylememiş ki afedersiniz ama ayı gibi ZUHAHA diye patlatmış yani , ben orda olsam daha rencide edici laflar ederdim ona ...
    (ayrıca zengin falan değilim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heroisboceq

ergen psikolojisidir, normaldir.

Bknz. Freud, piaget.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adolf Hitler

Bende senin yanında olsaydım seni silerdim....
    Fakir fakirliğini bilecek kardeşim ...Adam gibi söylememiş ki afedersiniz ama ayı gibi ZUHAHA diye patlatmış yani , ben orda olsam daha rencide edici laflar ederdim ona ...

nedemek fakirse fakirliğini bilecek,rencide etmek bambaşka bir konu insan fakir olduğu için asla rencide edilmemli,baba parası yiyip gezen züppeler çok gördük ama cebinde bir kuruşu bile olmayanlar onlardan daha haysiyetli
  • ulan laf koyma mı deseem tiky mi desem erkek oLsa zengin p.c mi desem ne desem
  • kız hatalı... eğer biraz olsun aklı varsa o kızın sonradan pişman olmuştur değilse olmamıştır... hayatı boyunca öle öküz kalıcaktır eminim..
  • zenginin malı züürtün çenesini yorarmış o biçim birşey çocuğun durumu kızın durumuda eşeğe altın semer bağlasan eşek aynı eşek
  • Allah küçük düşürtmesin kimseyi ya. Şahsen gerek kalırsa sokakta bile yatarım ama ezilmek bambaşka bir şey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: By-Fueled

quote:

nedemek fakirse fakirliğini bilecek,rencide etmek bambaşka bir konu insan fakir olduğu için asla rencide edilmemli,baba parası yiyip gezen züppeler çok gördük ama cebinde bir kuruşu bile olmayanlar onlardan daha haysiyetli

fakirse o laflara aldırmıycak , yada susacak nedemk ya zuhahaha ne sanıyo kendini ? karşılık alcağını biliyoda niye öyle bağırıyo ? tabikide karşılık vericek kız ben öyle bağırsam bana o cevap gelse gayet normal yani ....

• salla yaa
  • hiç yaa bence ona gelene kadar evsizler var bak kış kar yağacak diyor asıl onlar için bişeyle yapmak lazım...

kişisel kanaatim çocuk fakir ama olgun olabilirdi yani dalga geçmeyebilirdi...kızda çocuğa göre daha olgun olup sadece tebessüm edip yoluna deam edebilirdi....
    ama görünen o ki ikiside olgun değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ar-Ge`nin Ge`si

quote:

Orjinalden alıntı: -Supreme-

halbuki çocuk "demekki sen kendini satıpta aldın bu şapkayı" diyiverse kız 2 gün kendine gelemez

veya "ben kendimi satsam zaten alamam erkeğim. ama sen alırsın"

veya ben kendimi satsam alamam ama snn ... ün bunu alacak kadar eder hatta biraz arta bile

• 10 numara laf koymuş tebrik ederim kızı. Neyse şimdi olaya bakalım.

Laf atan eleman-Kıskançlık içgüdüsünü mecburi olarak dışa vurup kendi alçaklığını(yanlış anlamayın fakir diye değil sadece kişilik bakımından) yalan bir galibiyetle kapatmak istemiş.

bunun için de o kızın kendisinden üstün olamayacağını düşünerek laf atmış ve kendince kıza karşı kendini eşitlemiş.

Ayrıca bu çocukta bir özgüvensizlik sezdim ben, özgüveni yerinde bir birey bu tip sahte dikkat çekme oyunlarına yönelmez.

Lafı yediren kız-Gayet doğal olan ergenlik psikolojisi içinde. kendine ait eşyanın başkaları tarafından kıskanılmasını düşünememiş. Ona göre bu şapkayı takmak özel okulda pek bir anlam ifade etmiyor. ama burada duyduğu laf karşısında egosu sarsıldı.

lafı duyan kız anında ''ne yaptım, nasıl dünya para verip aldım bu şapkayı'' diye düşündü. fakat sonra içgüdüsü ona bu aşağılık psikolojisinden kurtulması için emir verdi ve kız hemen lafa karşı verdiği tepkiyle kendi egosunu tatmin etti.

Eve gidince düşündükleri:''aptala bak kendi alamıyo ondan sonra ben takıyorum diye kıskanıyo''

durum bu, olay sadece zengin-fakir meselesi değil. Hepimiz liseden geçtik.

ha bide,

''kişi kendinden bilir işi''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApAtHe89 -- 6 Kasım 2007; 20:57:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xxIKaaNIxx

lise 1 e gidiyorum..

Böyle dünyada yaşanmaz ! ...hayata

şu cümledende lise 1 gittiğin belli oluyor dur daha dur ömrün olursa neler göreceksin neleeer
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: By-Fueled

quote:

fakirse o laflara aldırmıycak , yada susacak nedemk ya zuhahaha ne sanıyo kendini ? karşılık alcağını biliyoda niye öyle bağırıyo ? tabikide karşılık vericek kız ben öyle bağırsam bana o cevap gelse gayet normal yani ....

ne alaka fakirse o laflara aldırmayacak?fakir olmayı kendimi istemiş İlahi takdir ... zuhaha dese ne olcak onunda konuşmaya hakkı var en azından toplumda bu şekilde küçük düşürülmeye hakkı yok..sen demişsin ben öle bağırsam banada aynı cevabı versin , o senin düşüncen sen aşşağlanmayı kabul edebilirsin ama herkesin bir gururu var unutmayalım

• quote:

Allah küçük düşürtmesin kimseyi ya. Şahsen gerek kalırsa sokakta bile yatarım ama ezilmek bambaşka bir şey.

Vala bugüne kadar beni benzer bir şekilde ezebilen olmadığı allaha şükür, her babayiğidin harcı değil.

Bu arada kız iyi demiş, çocuk gerzeklik yapmasaymış. Yaşı ilerledikçe insanları daha az incetecek kelimeler kullanmayı öğrenir zaten kız..

• +1
    quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

quote:

Allah küçük düşürtmesin kimseyi ya. Şahsen gerek kalırsa sokakta bile yatarım ama ezilmek bambaşka bir şey.

Vala bugüne kadar beni benzer bir şekilde ezebilen olmadığı allaha şükür, her babayiğidin harcı değil.

Bu arada kız iyi demiş, çocuk gerzeklik yapmasaymış. Yaşı ilerledikçe insanları daha az incetecek kelimeler kullanmayı öğrenir zaten kız..

• ona gelene kadar daha dünyada neler var demiş bir arkadaş da aklıma geldi. 2 gündür okula giderken bir adam görüyorum laleli'de. dünkü yağmuru ve bugünkü soğuğu istanbullular bilir. adam ÇIPLAK AYAK İLE o soğukta duruyordu. üzerinde pek de kalın olmayan bir şey var, ki ben "yeni aldığım" kalın montumla bile buz tutuyorum.... adam o soğukta, yağmurda ıslanıyor, çıplak ayakla o kaldırımlara basıyor, kenarda büzülmüş öyle kendi kendini ısıtmaya çalışıyor. dilenci desem, ne kimseden para istiyor, ne de kaldırımda tam olarak görülebilecek bir yerde durmuş, ne de önünde para koyabileceğin bir şey var.

dün gördüm onu yağmurun altında beklerken, insanlığımdan, montuma verdiğim paradan utanarak başımı istemsiz olarak çevirdim diğer tarafa. bugün sabah baktım yine orada. hava soğuk... içimden dedim acaba para versem mi. cebimde 35 krş var sadece, onunla da kantine gidip "sıcak bir çay" alacağım. son paramdı bu 35 krş. cebimde kalan 10 ytl ile geçen hafta "sinemaya" gitmiştik çünkü. ve ben o 35 krş'u da veremedim adama. bu 35 krş onu kurtaracak mı dedim kendi kendime. ya da belki de kabul etmeyecek dedim. 35 krş bu sonuçta. ama sonra düşündüm, neden vermedim??? acaba kantinden alacağım sıcak çayımı mı düşündüm??? bu muydu vermeyişimin sebebi?

sonra okula girdim, kantine gittim ama çayı alamadım. alsam içemezdim çünkü.

çıkışta da oradan geçmeye korktum, yolumu değiştirdim. onu tekrar görmeye korktum. 80 ytl'ye aldığım montumla, ayağımda botlarımla, cebimde telefonumla, gidecek bir evimin olmasıyla oradan geçmeye utandım.

işte dünyada böyle insanlar da var, belki de o benim gibiler yüzünden orada o halde duruyor. 35 krş'u çok görenler yüzünden o halde orada duruyor. çünkü ben kalan son param olan 35 krş ile çay alacaktım. ve düşündüm, düşündüm...ben ayın 15'i gelince tekrar harçlık alacağım ve tekrar çay içebileceğim. peki o ne yapacak?

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutx -- 14 Kasım 2007; 16:53:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: löpçük

ona gelene kadar daha dünyada neler var demiş bir arkadaş da aklıma geldi. 2 gündür okula giderken bir adam görüyorum laleli'de. dünkü yağmuru ve bugünkü soğuğu istanbullular bilir. adam ÇIPLAK AYAK İLE o soğukta duruyordu. üzerinde pek de kalın olmayan bir şey var, ki ben "yeni aldığım" kalın montumla bile buz tutuyorum.... adam o soğukta, yağmurda ıslanıyor, çıplak ayakla o kaldırımlara basıyor, kenarda büzülmüş öyle kendi kendini ısıtmaya çalışıyor. dilenci desem, ne kimseden para istiyor, ne de kaldırımda tam olarak görülebilecek bir yerde durmuş, ne de önünde para koyabileceğin bir şey var.

dün gördüm onu yağmurun altında beklerken, insanlığımdan, montuma verdiğim paradan utanarak başımı istemsiz olarak çevirdim diğer tarafa. bugün sabah baktım yine orada. hava soğuk... içimden dedim acaba para versem mi. cebimde 35 krş var sadece, onunla da kantine gidip "sıcak bir çay" alacağım. son paramdı bu 35 krş. cebimde kalan 10 ytl ile geçen hafta "sinemaya" gitmiştik çünkü. ve ben o 35 krş'u da veremedim adama. bu 35 krş onu kurtaracak mı dedim kendi kendime. ya da belki de kabul etmeyecek dedim. 35 krş bu sonuçta. ama sonra düşündüm, neden vermedim??? acaba kantinden alacağım sıcak çayımı mı düşündüm??? bu muydu vermeyişimin sebebi?

sonra okula girdim, kantine gittim ama çayı alamadım. alsam içemezdim çünkü.

çıkışta da oradan geçmeye korktum, yolumu değiştirdim. onu tekrar görmeye korktum. 80 ytl'ye aldığım montumla, ayağımda botlarımla, cebimde telefonumla, gidecek bir evimin olmasıyla oradan geçmeye utandım.

işte dünyada böyle insanlar da var, belki de o benim gibiler yüzünden orada o halde duruyor. 35 krş'u çok görenler yüzünden o halde orada duruyor. çünkü ben kalan son param olan 35 krş ile çay alacaktım. ve düşündüm, düşündüm...ben ayın 15'i gelince tekrar harçlık alacağım ve tekrar çay içebileceğim. peki o ne yapacak?

güzel sözler, zor durumlar hemde çok zor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.