Şimdi Ara

BUGÜN FİAT EGEA'YI İNCELEDİM. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca fiyatıda pahalı geldi.easy egea 50 bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanKlod -- 21 Ekim 2015; 15:02:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam arabayı kullanmadan tavsiye etmemde nedemek?Sizingibiler yüzünden aslan gibi Golfden daha kaliteli STİLO tutmadı zaten..Daha arabayı yolda görmedik ki,gidp bayiiden bakıp nasıl tavsiye edilmiyor anlamak zor,daha iyisini siz yapında onu. Alalim

Stilo golf ten ne açıdan daha iyidi? Performans? İşçilik?,konfor? ..

3 tane Stilo aldık sattık 2003 model Stilo 1.6 dynamic o model Golften hem donanım hem malzeme kalitesi hemde performans olarak çok çok iyiydi ama ufak tefek işçilik sorunları vardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

konsol ve kapı içi plastik malzemesi nasıl. yumuşak kalite hisli mi almanlarda olduğu gibi, yoksa linea gibi sert plastik mi

Konsol üzeri güzel yumuşak malzeme idi kapı içi sert ve yine arka kapılar üst tarafları bile sert idi Ön kapılarında üst kısmı çok hafif yumuşak idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

Ayrıca fiyatıda pahalı geldi.easy egea 50 bin

Aynen bro Linedan 4-5 Lira fazlası olsa neyse ama Aynı kombinasyonda 10-15 Lira fazla geldi.
  • r0x kullanıcısına yanıt
    Ne yapacan yaşı?37 Yaşındayım desem Fikirlerim daha mı önemli olacaktı?Fikir veya düşünceye değilde yaşa göremi konuşuyoruz?

Pardon ben buranın forum olduğunu sanmıştım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

Ayrıca fiyatıda pahalı geldi.easy egea 50 bin

Aynen bro Linedan 4-5 Lira fazlası olsa neyse ama Aynı kombinasyonda 10-15 Lira fazla geldi.

Sanırım linea nında satışı devam edecekmiş.bakalım neler olacak merakla bekliyoruz.

• Sen inceleme yapma kardeşim. Önce ödevlerini yap. Forumda inceleme yapanlar yeteri sayıda var. Aracın orasina burasina dokunup yumusakliga sertlige gore yorum yapmissin.

• quote:

Ne yapacan yaşı?37 Yaşındayım desem Fikirlerim daha mı önemli olacaktı?Fikir veya düşünceye değilde yaşa göremi konuşuyoruz?

bak şimdi aslan parçası, "konsol kötü diz mesafesi kötü, ehliyetim olmadığı için arabayı kullanamadım bile, donanım farkından da haberim yok, ama sırf bu 2 sebep yüzünden tavsiye etmiyorum lineayla 13.000 farkı haketmiyor" demişsin. yaşın 17, bide seni ciddiye almamı mı bekliyorsun ?

araba olayına bu kadar sığ bakma.en azından test falan yapacaksan başkalarının testlerini incele ona göre bir değerlendirme yap bizde yaşına bakmadan yorum yapalım anladın mı ?

evet burası forum, bende konsolu beğenmediği için bir arabayı önermeyen 17 yaşında birini ciddiye almayacağımı söylüyorum. sorun ne ?

• quote:

Kafana hiç bu tür yorumları takıp ciddiye alma.Yazdıklarını beğenmeyip sana yaşın üzerinden laf atanlar bu ortamda olacaktır.
    Yaptıkları tamamen basitlik.Görüşlerinle ilgili bir eleştiri yapamadan farklı yollara basvuruyorlar.
    Seni yaşından dolayı susturmaya çalışanlar yaşının verdiği olgunluğu sergilemiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semsam -- 21 Ekim 2015; 15:59:06 >
  • arabanın müşterisi hazır. senin panele bakıp, "alınmaz" demen ile vazgeçmezler. Türk insanı hesabını iyi yapar. Egea tanıtıldığında "35-40 binden fazla verilmez" diyen tuhaf tiplerle doluydu burası. çoğunun arabası, piyasadan haberi yok.

Türkiye'de en çok satılan araba sınıfı b-c sınıfı sedan ve hb grubudur. bugün 35-40 bin liraya b sınıfı baz donanım araba yok. adam kalkmış bu arabanın dizeli 35-40 dan fazla etmez yeaa diye zırvalıyor ha keşke ötv belası olmasa da Egea, focus, corolla gibi arabaları 40-50 bine alsak (dizel) benzinlilerini 25-30 bine alsak. öyle bir durum olmadığına göre neye göre kafadan sallayıp 30-40 binden fazla verilmez diyorlar anlamak çok güç. focus dizel titanium olmuş 90 bin lira. corolla desen ondan aşağı kalır yanı yok. adam çıkmış Egea alınmaz, 35 den fazla etmez diyor. arabanın göğüs kısmına bakıp alınmayacağına karar veriyor.

• Şu ciddiye almaya gerek yok yaşı 17 yazanlar 17 yasinda ne yapiyolardi acaba cok merak ediyom

• r0x kullanıcısına yanıt
    1)Donanım farkından haberim var.
    2)Başkalarının testlerini incelerim,izlerim.Ama ben imkanlarım doğrultusunda inceledim.Aracı 5 dk mıncıklayıp 50 Dk otopark gibi detaylı,videolu ve resimli inceleyecek değilim.Ayrıca istesem 5 dk incelememe rağmen 3-4 kare fotoğraf alıp Diğerleri gibi sayfalık inceleme yazısı bile yazabilirdim buna kapasitem fazlasıyla yeter.Ama böyle birşeye gerek varmı?Öyle yapınca çok matah birşeymi yapmış olacağım?Kendimce kısaca inceledim yine kendimce yorumladım.Sığ baktığımıda düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 21 Ekim 2015; 16:14:10 >
  • kullanmadan yorum yapmamak lazım
  • Aynı yıllarda üretilmiş olan misal,2004 Model Hem Golfü kullan hem Stiloyu sana STİLO çok daha sürüş keyfi verrcektir, malzeme kalitesi olarak ,1cit üstte,donanım olarak 2 çit üsttedir ayrıca motoruda zamanında Marea,Palio,Sienada kullanılan atmosferik 1.6valfmatik motordur..

• Automobilista vardi bi ara. o bile birakti bu isleri :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam arabayı kullanmadan tavsiye etmemde nedemek?Sizingibiler yüzünden aslan gibi Golfden daha kaliteli STİLO tutmadı zaten..Daha arabayı yolda görmedik ki,gidp bayiiden bakıp nasıl tavsiye edilmiyor anlamak zor,daha iyisini siz yapında onu. Alalim

Vw düşmanlığı olsun diye iyice abarttınız.Stilo golften iyiyse git stilo al o zaman.

• Az once yolumun ustu bi girip inceliyim dedim.

Kapi icleri cok kalitesiz ve sert plastikten olusuyor. kapi iclerindeki suni deriler fena degildi. Onun haricinde on konsolda cogu nokta sert plastik. Gostergelerin uzerini cevreleyen nokta ve torpidonun uzerindeki kisimlar ise yumusak plastik. Direksiyon derisi guzeldi, hosuma gitti.

Aracin debriyaj pedali cok sagda geldi bana. Ageanin icine oturmadan once kendi arabamdan inip oturdum. Debriyaj pedalini yokladim resmen aha araba otomatik galiba dedim. Megersem oradaymis ama normal bi aractan en az 2,3 cm daha sagda kaliyor. Gercekten cok sacma bi orantisizlik var.

Arka diz mesafesi iyiydi, bagaj da buyuk geldi gozume.

Ama diyecegim o ki linea dan cokta kaliteli bisey beklemeyin. Tuslara basinca gicir gicir otuyor. Ekranin cozunurlugunu begenmedim.

Sonra lounge 1.6 multijet oldugunu ogrendim. Yani en fullu. Fiyati sordugumda 71.000 lira ama 2000 lira indirim var gibisinden biseyler dedi.

Fiyati duyunca guldum ciktim. Saka gibi gercekten. Oturun icine inceleyin, bana hak vereceksiniz. Hakki en fazla 60 000 liradir. O da motordan kurtariyor.

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Zaten Stiloya 3yil,golfede 1 yıl bindim..STİLO kat kat kaliteli olduğu için 3 yıl bindim..

• FursıonnMann kullanıcısına yanıt
    Bak yüzyüze konuşamayacağın insanlara buradan okul münazarasında kalmış gibi yorumlar yapıyorsun. 17 yaşındasın yani daha 98 doğumlusun. 98.

Daha otomobilin nasıl güç üretip nasıl yere bastığını, motorun çalışma prensibi ve lineadan kötü dediğin otomobil hakkında elinde hiçbir bilgi yokken sen bu laubali davranışlarda bulunuyorsun. Sana otomobil yap diyen yok, eleştirebilecek kadar bilgin var mı yok mu onu sorguluyor insanlar ve sen bunu anlamayacak kadar küçüksün. işte bu senin yaşının getirdiği bir durum. Anlayabiliyor musun ?

Ayrıca insanlara yanlış bilgi veriyorsun. linea 1.4 fire 77 hp'dir. başlangıç fiyatı 45.000 tl, ve Egea'dan çok daha az donanıma sahip bir otomobildir. Egeanın minimum donanımı lineanın orta donanımından daha dolu. ve 1.4 95 beygirlik motor 77 Fire'dan çok daha gelişmiş bir motordur. fiyatı ise 49.900 TL. aradaki motor donanım ve güncellik farkının 4 bin TL.

1.3 Mjet ise aynı şekilde linea 56 bin tl iken, egea 60.000 tl, yani aradaki fark yine 4 bin tl.

Egea B sedan liginden bir otomoobil, rakibi ise symbol , 301 gibi otomobillerdir. kıyas çerçeveni daha çizmeyi bilmiyorsun. sonra gelişi güzel yorumlar yapıyorsun.

Daha yolun çok başındasın, showroomda çekingen çekingen cebinde tek kuruşun yokken araç incelemenin burada bir geçerliliği yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.