Şimdi Ara

Bugün kaza yaptım, sizce kim suçlu? (SSLİ) EDİT: Rapor sonuçlandı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla hocam ilk fotoğrafa göre sana vuran aracın hızı yavaş değilmiş ki senin aracı diğer arabaya kadar yerinden oynatmış ki vurmuşsun diğer araca, seni bayağı bayağı zıplatmış. Sonuçta ne kadar yandan da vursa 4 lü de yakmasan sen, arkadan gelen aracın önden gideni kollaması gerekir diye düşünüyorum.

Muhtemelen kusur karşı tarafın olacaktır. Kaskon varsa servise git kaskodan dosya açtır, hatalı olsan da olmasan da kaskodan dosya açılsın ki karşı taraf kusurlu olursa aracın kaskodan orijinal parçalar ile yapılır karşı sigortaya rücu edilir. Hatalı sen isen zaten kaskodan yapacaktın senin için değişen bir şey olmayacak.

Eğer kaskodan dosya açtırmayıp tutanak ile karşı tarafın sigortasından dosya açılmasını beklersen hem seni karşı sigorta ekspertizi bekletir, hem de haklı olsan bile karşı sigorta aracını yan sanayi parçalar ile yaptıracaktır, servise hangi parçayı gönderir ise onunla yapar servis.

Yani her türlü kasko ile dosyanı açtır arabanı yaptır sen. Çok geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Valla hocam ilk fotoğrafa göre sana vuran aracın hızı yavaş değilmiş ki senin aracı diğer arabaya kadar yerinden oynatmış ki vurmuşsun diğer araca, seni bayağı bayağı zıplatmış. Sonuçta ne kadar yandan da vursa 4 lü de yakmasan sen, arkadan gelen aracın önden gideni kollaması gerekir diye düşünüyorum.

Muhtemelen kusur karşı tarafın olacaktır. Kaskon varsa servise git kaskodan dosya açtır, hatalı olsan da olmasan da kaskodan dosya açılsın ki karşı taraf kusurlu olursa aracın kaskodan orijinal parçalar ile yapılır karşı sigortaya rücu edilir. Hatalı sen isen zaten kaskodan yapacaktın senin için değişen bir şey olmayacak.

Eğer kaskodan dosya açtırmayıp tutanak ile karşı tarafın sigortasından dosya açılmasını beklersen hem seni karşı sigorta ekspertizi bekletir, hem de haklı olsan bile karşı sigorta aracını yan sanayi parçalar ile yaptıracaktır, servise hangi parçayı gönderir ise onunla yapar servis.

Yani her türlü kasko ile dosyanı açtır arabanı yaptır sen. Çok geçmiş olsun.

Aracımın kaskosu yok, malesef sigorta ve expertiz sonuçlarını beklemek zorundayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rodello kullanıcısına yanıt
    Normalde siz haklısınız ama kaza senaryolarına baktım aynı duruma rastlayamadım ama park yerinden çıkarken olan kaza senaryosunda park yerinden çıkan önce diğer aracın geçişini beklemeli diyor. Yani park yerinden çıkarken geçerli olan kural park ederken de geçerli ise siz %100 kusurlu sayılırsınız.

Resime bakıp kendi resimlerinizle bir trafik polisine sorarak belki ön bilgi alabilirsiniz.  Bugün kaza yaptım, sizce kim suçlu? (SSLİ) EDİT: Rapor sonuçlandı.

• quote:

Normalde siz haklısınız ama kaza senaryolarına baktım aynı duruma rastlayamadım ama park yerinden çıkarken olan kaza senaryosunda park yerinden çıkan önce diğer aracın geçişini beklemeli diyor. Yani park yerinden çıkarken geçerli olan kural park ederken de geçerli ise siz %100 kusurlu sayılırsınız.

Resime bakıp kendi resimlerinizle bir trafik polisine sorarak belki ön bilgi alabilirsiniz.  Bugün kaza yaptım, sizce kim suçlu? (SSLİ) EDİT: Rapor sonuçlandı.

İyi de ben arabamı park yerine sokmadan arkadaki adam nasıl geçecek ki?

Ayrıca o Pendik çarşı'ya arabayla girmek çok büyük dert. Ben mümkün mertebe girmiyorum. Çok lazım olursa arabayı tren istasyonunun yukarı tarafında bırakıp yayan iniyorum.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Mantıken öyle o yüzden haklı olduğunu söyledim. Ama resimin diğer tarafından bakınca öyle olmuyor işte, eğer bir senaryo olması gerekirse durum 25 olur ve o zaman haklı iken haksız olabiliriz hepimiz için geçerli.

Ben bu yüzden bu şekilde park edeceğim zaman şeridi ortalayıp 4 lü yakıp adama geçecek yer bırakmadan yanaşırım ki böyle barzolar gelip "ben ordan geçerim" diyip sürtmesin diye. Malum bizim insanımız çok aceleci bide heryerden geçer.
  • quote:

aynı kural geri geri gelirken geçerli olmasa gerek. Çünkü ben orada geri geri gelirken karayolunu kapatmıyor, aksine açıyorum. Yani karayolundan gelen aracın yolu tamamen açmamı, yani park etmemi bitirmemi beklemesi gerekiyor kanımca. Ancak "ben bu aradan geçerim yiağ" diyerek hız kesmeden gelip girdiği için bana vurdu. Bakın aşağıdaki görüntüde bu aracın bu mesafede geçebilme ihtimali olduğunu göreceksiniz. Yani tahminimce vuran kişi ben burdan geçerim diyerek hız kesmeden gelip bana vuruyor.

Bugün kaza yaptım, sizce kim suçlu? (SSLİ) EDİT: Rapor sonuçlandı.

edit: ve nasıl bir hızla geliyor ki ortalama 1.5 ton ağırlığındaki bir arabayı yaklaşık yarım metre savurabiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 14 Temmuz 2016; 15:25:19 >

• ss01 in de dediği gibi bence de siz suçlusunuz. anayoldaki trafiği tehlikeye sokabilecek bir hareket geri geri gelerek park etmek. keşke dörtlüleri yakıp yolun biraz boşalmasını bekleseymişsiniz. belki de punto arkadan çarpardı size en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerdesin olum sen

ss01 in de dediği gibi bence de siz suçlusunuz. anayoldaki trafiği tehlikeye sokabilecek bir hareket geri geri gelerek park etmek. keşke dörtlüleri yakıp yolun biraz boşalmasını bekleseymişsiniz. belki de punto arkadan çarpardı size en azından.

bakalım bekleyip göreceğiz.
  • Olan Transporter sürücüsüne olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Olan Transporter sürücüsüne olmuş

o araçta maşallah taş gibi çıktı Benim araba ona savruldu ancak arabayı oradan kaldırdığımızda kontrol ettim. Hiç bir çizik dahi yoktu. Ne olur ne olmaz diye ispark görevlisine telefon numaramı bıraktım eğer araç sahibi gelip herhangi bir şikayette bulunursa bu numaradan bana ulaşsın diye.
    Evet ama siz tutanağa park edeceğinizi belli ettiğinizi belirten bir ibare yazmadıysanız biraz eksperlerin hangisi daha cevval e kalıyor olayınız. Yani 4 lü flaşörümü yakıp geri geri gelirken park yerine gireceğim sırada 48 xx xxx nolu aracın oradan geçmeye çalışacağını aynadan fark ettiğim sırada yapabileceğim hiç bir şey olmadığından 48 xx xxx nolu araç frensiz bir şekilde aracımın sol tarafına vurmuştur.

Şimdi bunu yazsanız ben eksper olsam her iki tarafın eksperinden biri olabilirim. Direk hatayı puntoya veririm. Ama park ederken bana vurdu demiş punto ve sizde ben park ederken bana vurdu değiniz için biraz muallak var.

Yani şuda olabilir (varsayım) siz sağa yanaşıp geri gelmek istediniz o sırada punto geçmeye çalıştı ve siz manevra yaptınız oda faketmedi siz manvera yaptığınız için sürttü geçti. Bu durumda siz haklısınız. (Haksızsınız yazacaktım yanlış oldu)

Demek istediğim tutanağa yazılan beyan çok önemli. o anda aklınıza gelmez stres yapmış olabilirsiniz yada bu işin çakalına denk gelirsiniz öyle bir beyan yazar haklı iken haksız duruma düşürür sizi.

Önce bir bilene sormalı ve bir arkadaşın dediği gibi sigorta şirketini aramalı yada acele etmeden resimleri çekip arabaları müsait bi yere çektikten sonra detaylı ve anlamlı beyan yazmalı. Oldu bittiye getirirseniz atladığınız küçük bir detay haksız çıkmanıza neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 14 Temmuz 2016; 15:36:56 >

• quote:

Evet ama siz tutanağa park edeceğinizi belli ettiğinizi belirten bir ibare yazmadıysanız biraz eksperlerin hangisi daha cevval e kalıyor olayınız. Yani 4 lü flaşörümü yakıp geri geri gelirken park yerine gireceğim sırada 48 xx xxx nolu aracın oradan geçmeye çalışacağını aynadan fark ettiğim sırada yapabileceğim hiç bir şey olmadığından 48 xx xxx nolu araç frensiz bir şekilde aracımın sol tarafına vurmuştur.

Şimdi bunu yazsanız ben eksper olsam her iki tarafın eksperinden biri olabilirim. Direk hatayı puntoya veririm. Ama park ederken bana vurdu demiş punto ve sizde ben park ederken bana vurdu değiniz için biraz muallak var.

Yani şuda olabilir (varsayım) siz sağa yanaşıp geri gelmek istediniz o sırada punto geçmeye çalıştı ve siz manevra yaptınız oda faketmedi siz manvera yaptığınız için sürttü geçti. Bu durumda siz haklısınız.

Demek istediğim tutanağa yazılan beyan çok önemli. o anda aklınıza gelmez stres yapmış olabilirsiniz yada bu işin çakalına denk gelirsiniz öyle bir beyan yazar haklı iken haksız duruma düşürür sizi.

Önce bir bilene sormalı ve bir arkadaşın dediği gibi sigorta şirketini aramalı yada acele etmeden resimleri çekip arabaları müsait bi yere çektikten sonra detaylı ve anlamlı beyan yazmalı. Oldu bittiye getirirseniz atladığınız küçük bir detay haksız çıkmanıza neden olabilir.

Olayın aslına bakarsak ben aracı bulunduğu yerden çekmek için gelen çekicinin peşinde koştururken tutanağı babam yazdı. Yazılan tutanaktaki ibareyi görmedim fakat babamın dediğine göre özetle babamın yazdığı "ben park ederken soldan gelip bana vurdu" Eğer sakin bir kafayla benim yazmama izin verseydi çok daha detaylı nitelikli şeyler yazardım. Malesef hatalı olarak ben olursam üzülmekten başka çarem kalmayacak. Yaklaşık 4000 TL'lik bir hasar var araçta. Sol ön çamurluk, ön tampon, sol ön kapı, sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı hasarlı durumda. Ön iki far ve sis farlarının xenon aksamı da tamamen dağılmış, Ayrıca şoför kapısının otomatik camı sıkışmış. Ön radyatör kısmında kısmi mekanik aksamlar kopmuş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 14 Temmuz 2016; 15:40:13 >

Tutanak nerede? Bir örneğinin sizde olması gerekir dosya açılabilmesi için.
  • quote:

Tutanak nerede? Bir örneğinin sizde olması gerekir dosya açılabilmesi için.

Örneği, oto kaza tamir ve takibi yapan tanıdığımız bir şirkete verdik. Tüm işlemler ile orası ilgilenecek. Kusurlu taraf karşısı olursa yedek parça listesini o şirket ayarlayıp parçalar geldiğinde onarım ve değişimin tamamını da o şirket yapacak.
    Tekrar geçmiş olsun hayırlısı neyse o olsun.
  • quote:

Tekrar geçmiş olsun hayırlısı neyse o olsun.

teşekkürler
  • Geçmiş olsun. Bu kazada size suç verilirse paralel park yasaklansın gerçekten üstte arkadaşın dediği gibi. 48 plakalılardan korkardım hep olayın kahramanı 48'liymiş. 45, 48, 41, 09 gibi küçük şehirlerden Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gelenler hep saçma sapan işler yapıyor. Büyük şehir trafiğine kolay kolay adapte olamıyorlar.
  • abd de park edeni bekleme mecburiyeti var bu tip yerlerde. kaza orada olsa karsi taraf sucludur derim. ama olay turkuyede olmus. buyuk ihtimal yari yariya paylasirsiniz.
  • karşı taraf ve siz tutanağa "park ederken" yazdığınız için, kusurun tamamını puntoya vereceklerdir.
    Eğer aksi durum olursa itiraz ediniz.

Geçmiş olsun.
  • büyük ihtimal paylaştırılacaktır. zira bariz şekilde karşı tarafın da dikkatsizliği var. hiçbir şey değilse durur beklersin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.