Şimdi Ara

Bugün muayeneye gittim. Koltuk sayısı ağır kusur!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
8.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ernn93

quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

Arabada yag, su kacagi varmi ona bakin sizdirmasi kusurlu olarak gecmesine neden oluyor. kemerleri yerlerine takin ve ilk yardım Çantasıni, yangin tupunu arka koltuga koyun,silecekler iyi calisiyomu kontrol edin, farlar iyi aydinlatiyomu ona bakin,kornayi kontrol edin. Eğer lpg var ise sızdırmazlık kagidini alin gidin, ruhsata bakin hersey net olarak yaziyomu diye mesela 5 kisilik aracta 4 kisi yaziyo ruhsatta gibi. Bunlara dikkat edin yeterli ve eger arac sizin uzerinize degilse ya arac sahibiyle gidin yada noterden vekalet alin, arac sizin ise siz goturun ruhsat sahibi olmadan muayene yapmıyorlar.

Ruhsat sahibi olmadan yapmıyorlar mı? Çok saçma.

Hayir yapmıyorlar yeni kanun çıkmış. Kanuna gore arac sahibi veya vekâlet verdigi biri yapabilir ve vekalet verilen kisi 1 sene boyunca baska araci muayneye goturemez bunun amacida para verip sizin yerinize baskasinin gitmesini onlemek icinmis yani vergisiz kazanca engel olmak.

Yanınızda T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi olmalıdır.
    Bulunduğunuz takvim ayı içinde istasyona getireceğiniz ilk aracı ek bir belge olmaksızın muayene yaptırabilirsiniz.
    İlk muayenesine götürmediğiniz bir aracı Muayene Tekrarı’na götürmeniz halinde, o takvim ayındaki vekaletnamesiz araç getirme hakkını kullanmış olursunuz.
    Bir takvim ayı içerisinde belgesiz muayene ettirdiğiniz aracın aynı ya da farklı takvim ayında yaptıracağınız Muayene Tekrarı ile vekaletnamesiz araç getirme hakkınızı yitirmemiş olursunuz.
    Bir takvim ayı içerisinde belgesiz muayene ettirdiğiniz aracın farklı türde muayenelerini aynı takvim ayı içinde vekaletnamesiz olarak yaptırabilirsiniz.
    Bulunduğunuz takvim ayı içinde istasyonlarda başka bir gerçek kişiye ait aracın muayenesini yaptırmış iseniz, ikinci araca ilişkin muayene talebinizde, ruhsatta belirtilen araç sahibinden alınmış noter onaylı vekaletname aslı gerekmektedir.
    Vekaletname içinde bulunan yıl içinde düzenlenmiş olmalıdır.
    Vekaletnamenin geçerlilik süresi dahilinde ilgili araç ya da araçların farklı türden muayeneleri yaptırılabilir.
    Vekaletname ile muayeneye getirilen araçlar, muayene başarılı olana kadar vekaletnamede belirtilen kişi/kişiler tarafından muayeneye getirilebilir; böyle bir durumda vekaletnamenin 1 yıllık geçerlilik süresi aşılabilir.
    Vekaletname, bir kişiye ait birden fazla araç için, birden fazla kişi adına düzenlenebilir. Bu durumda farklı tarihlerde muayene olacak her bir araç için vekaletnamenin aynı takvim yılı içinde içinde alınmış olması şartı aranır.
    Vekaletnamede aracı muayeneye getirecek kişilerin T.C. kimlik numaraları, isim ve soyisimleri belirtilmelidir.

• Arkadaşlar muayeneden kaldım. Koltuk sayısı çakallığından dolayı. Birde ön park lambanın birisi yanmıyormuş. Artık haftaya geçeceğiz. Ne yapmam lazım şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 14 Ocak 2013; 17:47:36 >
  • quote:

Koltuk sayısı / yolcu sayısı için ruhsat değişimi için ufak bir rehber:

1. Ruhsat değişimi için ruhsatın ait olduğu trafik müdürlüğüne gitmeniz GEREKMİYOR. Size en yakın trafik şudeben değiştirebilirsiniz.
    2. Bu işlem randevulu olarak yapılmakta olup saatinde giderseniz 15-20 dakika içerisinde halledersiniz. Bu nedenle kesinlikle muamelecilere para yedirmeyin. Gidin kendiniz halledin.
    3. Sadece koltuk / yolcu sayısı düzenlenecek ise tek bir form değiştirilecektir ki bunun ücreti de 58 TRY dir. Ona göre hazırlıklı gidin.
    4. Randevuyuhttps://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ adresinden alıyorsunuz. (bu adres istanbul için geçerli) Burada sırasıyla şu işlemleri seçin:

Trafik Tescil İşlemleri > Bireysel İşlemler > Tescil ve Trafik Belgesi Tebdil İşlemi

5. İşlem yapmak istediğiniz trafik şubesini seçip şahsi ve araçlar ilgili bilgileri girin. Sonra randevu tarih saat seçimine geliyorsunuz. Burada hemen ertesi güne kasmayın. Genellikle bir gün sonrası dolu oluyor. 2 veya 3 gün sonrası için size uygun bir saati seçin.

6. Son olarak size form çıkartacak şu şu belgeler lazım diye hepsini işaretleyin (açıklama aşağıda) sonra bu formu yazdırın. Üzerinde sıra nonuz bulunuyor elinizde olması lazım.

7. Gerekli belgeler: Koltuk / yolcu sayısı değişimi için EK1 formuna gerek YOK.
    a) Değişecek ruhsat
    b) Kimlik fotokopisi (1 adet)
    c) TÜVTÜRK'ten muayeneden neden geçemediğinizi anlatan ek bir kağıt verecekler, o kağıt
    d) TÜVTÜRK'ten orjinal muayene kağıdı (bakıp geri verecekler)
    e) bir adet dilekçe (içeriği aşağıda)

Dilekçe örneği: (sağ sol hizalamayı yaparsınız artık)

TARİH
    .... TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

Ruhsat değişimi sırasında Koltuk / Yolcu sayısı sehven ... olarak yazılmıştır. ... olarak değiştirilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

isim - imza

Bu işlemleri yapmak lazımmış.

• http://forum.donanimhaber.com/m_58873957/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70330218

burada yazıyor :D
    ben de koltuk sayısı sebebiyle kaldım, aslında eski ruhsat olduğu için istihap haddi yazıyor yani normal ama yeni ruhsatlarda koltuk sayısı yazıyormuş illa değişecek diyorlar.

istihap haddi zaten sürücü hariç taşınabilecek yolcu sayısı demek aynı kapıya çıkıyor yani ama sırf para toplayabilmek için uğraştırıyorlar işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuralas

http://forum.donanimhaber.com/m_58873957/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70330218

burada yazıyor :D
    ben de koltuk sayısı sebebiyle kaldım, aslında eski ruhsat olduğu için istihap haddi yazıyor yani normal ama yeni ruhsatlarda koltuk sayısı yazıyormuş illa değişecek diyorlar.

istihap haddi zaten sürücü hariç taşınabilecek yolcu sayısı demek aynı kapıya çıkıyor yani ama sırf para toplayabilmek için uğraştırıyorlar işte...

Rezillik diz boyu. 14 te randevuya 17 de anca girebildim. Bütün günümü yediler. Şimdi ruhsat işlemleri ile uğraşacağız.

• Hocam araç ne? Oto döşemeciler en fazla 100 liraya geçici olarak orjinal 6+1 veya 8+1 koltuk düzenini araca yerleştiriyorlar muayene sonrası geri gidip kendi koltuklarını taktırıp seneye görüşürüz diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airtech

Hocam araç ne? Oto döşemeciler en fazla 100 liraya geçici olarak orjinal 6+1 veya 8+1 koltuk düzenini araca yerleştiriyorlar muayene sonrası geri gidip kendi koltuklarını taktırıp seneye görüşürüz diyorlar.

civic hb 1.8

5 kişilik araba benimki. arkada 3 tane kemer var.
  • Birde çıkışta millet nasıl geçemedi ama diye dalga geçiyor. Tam komediydi.
  • quote:

quote:

Hocam araç ne? Oto döşemeciler en fazla 100 liraya geçici olarak orjinal 6+1 veya 8+1 koltuk düzenini araca yerleştiriyorlar muayene sonrası geri gidip kendi koltuklarını taktırıp seneye görüşürüz diyorlar.

civic hb 1.8

Kusura bakmayın ben ticari araç sandım. Olması gereken neymiş peki? :S İlk defa fabrika çıkışı bir aracın koltuk sayısı yüzünden muayenede kaldığını gördüm.

Aracın arka koltuğunu ölçün belki ortadaki emniyet kemerini geçici olarak söktürürseniz ve koltuk genişliği kurtarırsa geçebilirsiniz? Koltuk için kişi başına 40cm olması gerekiyordu galiba. 2 k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtech -- 14 Ocak 2013; 18:20:01 >

• quote:

quote:

quote:

civic hb 1.8

Kusura bakmayın ben ticari araç sandım. Olması gereken neymiş peki? :S İlk defa fabrika çıkışı bir aracın koltuk sayısı yüzünden muayenede kaldığını gördüm.

Olması gereken 5 miş. 4 yazıyor ruhsatta.

• quote:

quote:

quote:

quote:

civic hb 1.8

Olması gereken 5 miş. 4 yazıyor ruhsatta.

Aracın arka koltuğunu ölçün belki ortadaki emniyet kemerini geçici olarak söktürürseniz ve koltuk genişliği kurtarırsa geçebilirsiniz? Koltuk için kişi başına 40cm olması gerekiyordu galiba. Aksi taktirde ruhsat değişecek yukarda belirttiğiniz gibi.

• quote:

Arkadaşlar muayeneden kaldım. Koltuk sayısı çakallığından dolayı. Birde ön park lambanın birisi yanmıyormuş. Artık haftaya geçeceğiz. Ne yapmam lazım şimdi?

Hocam bende 15 gün önce aynı şekilde koltuk sayısından kaldım . 5 olması gerekirken ruhsatta 6 yazıyodu. hemen emniyete geçip yeni ruhsat çıkardım 58 lirada para verdim . park lambası işinide bi yerde yaptırıver bikaç gün içinde muayeneye git istersen öylesine bi içeri alıp geçiriyolar hemen .
  • Bence bu honda nın suçu. Tescil işlemlerini onlar yaptı. Benim ruhsatta istihap haddi diye bir kısım yok. Koltuk sayısı var. Hondanın bana verdiği faturada koltuk sayısı 5 diye geçiyor. 4 diye yazıyorlar ruhsata. Tam saçmalık iş yani. Hondaya ödetmek lazım bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 14 Ocak 2013; 18:25:12 >
  • Ruhsatta 4 yaziyorsa 5 kemer geciyor, ama 5 yaziyorsa 4 kemek gecmiyor diye biliyordum ben?
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Ruhsatta 4 yaziyorsa 5 kemer geciyor, ama 5 yaziyorsa 4 kemek gecmiyor diye biliyordum ben?

Anlamadım ki valla. Benim arkada 3 kemer var toplamda 5. ruhsatta 4 yazıyor geçmiyor. Aptal saptal işler.
  • Tekrar muayenesinde randevu almak gerekiyor mu?
  • Benim araçta 4 kişilik emniyet kemeri var ama ruhsatte 5 kişilik yazmıslar. Muaynenın onunde bı adam ek-1 belgesi duzenliyor. 15 lira vermiştim oyle geçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twixmars

Benim araçta 4 kişilik emniyet kemeri var ama ruhsatte 5 kişilik yazmıslar. Muaynenın onunde bı adam ek-1 belgesi duzenliyor. 15 lira vermiştim oyle geçtim

ek-1 olayı kalkmış diye duydum.
  • ek-1 belgesi icin duzeltme amacli 15 tl vermistim bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egzoz muaynesini özel servislerde yaptırırsın, ayrıca emniyet kemerleri koltuğun altında olmasın, geçen bir arkadaş yazmıştı kemerler koltuğun altındaymış, arabada emniyet kemeri yok diye muayneden geçirmemişler..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.