Şimdi Ara

Bugün muayeneye gittim. Koltuk sayısı ağır kusur!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
8.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benimde ruhsatta 4 kişilik yazıyor. Ama araç boru gibi 5 kişilik. 2 kere vizeye girmiş araç anlamamışlar. Şimdi buraya girecek haydi ağır kusur uğraş dur sonra.
  • Audi a3 4 yazdigi icin gecemedim bende tekrar para vercek miyiz muayene icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhatTheF5

Audi a3 4 yazdigi icin gecemedim bende tekrar para vercek miyiz muayene icin

1 ay içinde tekrar aynı istasyonda ücretsiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yarın ruhsatı değiştiriyorum. Yalnız emniyetten aldığım randevuda muayene kağıdında cam filmi hafif kusuru bulunmaması gerekiyormuş. Öyle bir şey yazıyordu. Ne yapabiliriz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

quote:

Orijinalden alıntı: WhatTheF5

Audi a3 4 yazdigi icin gecemedim bende tekrar para vercek miyiz muayene icin

1 ay içinde tekrar aynı istasyonda ücretsiz.

Eyvallah hocam simdi islemleri arastiriyorum gunu gecmeden yaptirayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bugün muayeneye gittim. Koltuk sayısı ağır kusur!!!!

İyimiş bu.

• arkadaşım ön sağ koltuğu söktürüp öyle gitseydin muayeneye sonuçta ön koltuk olacak diye bir mevzuat yok. araç makam arabası arkadaki kişi yolu izlemeyi istiyor derdiniz.

yokuş yapar olmaz derlerse o zamanda zaten aracın 5 koltuklu olduğunu kabul etmiş olurlardı. ruhsatta yazanı baz alıyorlarsada o zaman araçtaki koltuk sayısı 4 derdiniz geçerdiniz muayeneden. keşke biraz bağırıp çağırsaydınız orda. onlarda biliyorlar o araç 5 koltuklu ama maksat para koparmak. bir araç muayenesi olmuş 159 lira soygun bence.
  • Demin ruhsatı değiştirdim. Pazartesi tekrar gideceğim muayeneye.
  • quote:

Demin ruhsatı değiştirdim. Pazartesi tekrar gideceğim muayeneye.

Nasıl bir yol izlediniz? Benim de ruhsatımda 4 kişilik yazıyor ama 5 tane emniyet kemeri var. Değiştirmek gerekecek belli oldu. Muayaneye girmeden değiştirsem olur mu acaba yoksa o kağıtla mı gitsek daha iyi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

quote:

Demin ruhsatı değiştirdim. Pazartesi tekrar gideceğim muayeneye.

Nasıl bir yol izlediniz? Benim de ruhsatımda 4 kişilik yazıyor ama 5 tane emniyet kemeri var. Değiştirmek gerekecek belli oldu. Muayaneye girmeden değiştirsem olur mu acaba yoksa o kağıtla mı gitsek daha iyi ?

Aslında bir girip çıkmakta fayda var. Ben bilerek girdim neler çıkacak diye? Muayene kağıdı olmadan değiştiriliyor mu bilmiyorum. Ben bu yolu izledim. Ama istanbul içinmiş bu yol.

quote:

Koltuk sayısı / yolcu sayısı için ruhsat değişimi için ufak bir rehber:

1. Ruhsat değişimi için ruhsatın ait olduğu trafik müdürlüğüne gitmeniz GEREKMİYOR. Size en yakın trafik şudeben değiştirebilirsiniz.
    2. Bu işlem randevulu olarak yapılmakta olup saatinde giderseniz 15-20 dakika içerisinde halledersiniz. Bu nedenle kesinlikle muamelecilere para yedirmeyin. Gidin kendiniz halledin.
    3. Sadece koltuk / yolcu sayısı düzenlenecek ise tek bir form değiştirilecektir ki bunun ücreti de 58 TRY dir. Ona göre hazırlıklı gidin.
    4. Randevuyuhttps://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/ adresinden alıyorsunuz. (bu adres istanbul için geçerli) Burada sırasıyla şu işlemleri seçin:

Trafik Tescil İşlemleri > Bireysel İşlemler > Tescil ve Trafik Belgesi Tebdil İşlemi

5. İşlem yapmak istediğiniz trafik şubesini seçip şahsi ve araçlar ilgili bilgileri girin. Sonra randevu tarih saat seçimine geliyorsunuz. Burada hemen ertesi güne kasmayın. Genellikle bir gün sonrası dolu oluyor. 2 veya 3 gün sonrası için size uygun bir saati seçin.

6. Son olarak size form çıkartacak şu şu belgeler lazım diye hepsini işaretleyin (açıklama aşağıda) sonra bu formu yazdırın. Üzerinde sıra nonuz bulunuyor elinizde olması lazım.

7. Gerekli belgeler: Koltuk / yolcu sayısı değişimi için EK1 formuna gerek YOK.
    a) Değişecek ruhsat
    b) Kimlik fotokopisi (1 adet)
    c) TÜVTÜRK'ten muayeneden neden geçemediğinizi anlatan ek bir kağıt verecekler, o kağıt
    d) TÜVTÜRK'ten orjinal muayene kağıdı (bakıp geri verecekler)
    e) bir adet dilekçe (içeriği aşağıda)

Dilekçe örneği: (sağ sol hizalamayı yaparsınız artık)

TARİH
    .... TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

Ruhsat değişimi sırasında Koltuk / Yolcu sayısı sehven ... olarak yazılmıştır. ... olarak değiştirilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

isim - imza

• quote:

Çok teşekkür ederim. En güzeli muayene girdikten sonra belgelerle gitmek belli oldu. İzmir olduğu için randevu sistemi yok sanırım onu da araştırırım iyice. Kolay gelsin size de umarım başka bir problem yaşamazsınız.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRe`i -- 18 Ocak 2013; 14:43:30 >
  • Aracımın gosterge bolumunde motor arızası ısıgı yanıyor. Servise baktırdım katalitik konvortor'un orada oksijen birşeyi bitmiş ve yenisinin takılmasını soylediler. 370 tl parca+işçilik olarak fiyat cıkardılar. Arıza ısıgı yanarken muayenden gecer mı? gecmez diye biliyorum ama bakan usta muayenden kalmazsın dedi. Sizin bu konuda bilginiz var mı?
  • quote:

İyimiş bu.

Tırın sağ arka stopu yanmıyor , bi de gezici muayene istasyonu

• Muayeneden geçtim çok şükür. Mutlu son.
  • Merhaba arkadaşlar birkaç gün önce bir araç almıştım, muayenesi yoktu, burada yazılanları dün okudum ve busabah sabah neye niyet neye kısmet deyip ne yangın söndürücü ne sağlık seti nede arabanın far ayarı rot balans falan hiçbirşeyini umursamadan (ki arabayı yeni almıştım, neyi ne durumda haberim bile yoktu) muaynenin yolunu tuttum, sağ lastiğim de baloncuk vardı, tek far ampulunu kapı girişinde değiştirdim ayarsız :) bir stop yanmıyor, yedek lastikten başka hiçbir ekipman yok, sağ ayna ayarı tutmuyor, motor altı yağ dolu imiş (hafif kusur), başka birçok hafif kusur daha vardı 7-8 tane toplamda. ama en önemlisi ise trafikten aldığım ruhsatta 5 kişi, eski ruhsatta ise (muayenenin onaylandığı yaprak) 4 kişi yazıyordu, oyüzden ürke ürke gitmiştim ama onaylı olarak aldım, alırken yinede sordum tabii belli etmeden :D "acaba trafikte bir işlem yaptırmama gerek varmı" diye, yok kardeşim aldın işte ruhsatını git işine tarzı bişiler dediler yolladılar.
    Bence kabus yapmayın, ama gittiğinizdede biraz güler yüzlü olun, anahtarı teslim ettiğiniz kişiyede biraz nazik davranın, aracınızı güzelce tertemiz yapın içini dışını, gerisi artık kısmet işi diyorum. Neyse kendime MAŞAALLAH çekiyorum nazara gelmeyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Broadway066.

quote:

İyimiş bu.

Tırın sağ arka stopu yanmıyor , bi de gezici muayene istasyonu

benimde aracımın arıza ışığı yanıyordu, pc ye bağlattım arıza bulunamadı sadece abs veya fren sistemi arızası dendi (citroen c3) arabanın frenler balatalar herşeyi söküldü yine yok, enson bir beyinci dedi kablolardan kaynaklanıyor bir yerinde kopukluk var tüm fren abs kablolarını sökecez tüm konsolu kaldıracaz falan dedi 350 tl işçilik (pazarlık bile etmedi) eğer olmazsa paranı almam dedi, ben tam düşünürken bir arkadaş gel olum bizim mahalledeki elektrikçiye bir gösterelim deyince umusuz bir şekilde yolunu tuttuk 10 m2 dükkanda bir elektrikçi adama anlattım durumu frenlerde sorun yok sadece ışık yanıyor araç geçmeyebilir muayneden diye, adam 5 dakika bile sürmeden gösterge lambalarını söktü ondan sonra taktı toplamda 10 dakika sürdü sürmedi ışık yanmıyordu :) artık muayne bitti ama yinede yakın bir zamanda yetkili servise göstermeyi düşünüyorum frene bağlı arıza ışığı şakaya gelmez tabii. ama aciliyetten ve parasızlıktan yaptırdık :)

• quote:

Ben yarın ruhsatı değiştiriyorum. Yalnız emniyetten aldığım randevuda muayene kağıdında cam filmi hafif kusuru bulunmaması gerekiyormuş. Öyle bir şey yazıyordu. Ne yapabiliriz?

Hort gibi olacak ama bir kaç ay sonra benim de başıma aynı şey gelebilir, nasıl hallettiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.