Bende fansız deneyenlerdenim.. Sistem kilitlendi bende hemen power kablosuna sarıldım gözüm yemedi daha fazlasına.
ne kadar sürede kilitlendi sistem? ben 20-30 sn civarı bekledim bişey olmadı..
15-20 sn tutmuştur herhalde..
Sogutucuda yoktu işlemcinin üzerinde. Sogutucusuz 5 Saniye çalıştırın deneme maksadında ve neler oldugunu görün gözlerinizle. İşlemci tam anlamıyla yanmıyor. Hafif bi duman çıkıyor. (işlemci kokusu bambaşka :) ) Yanan işlemcilerinde moviesini izledim. Abarıyo orda thermal paste falan kaynıyo. Bende öyle bişey olmadı. Büyük olasılıkla zarar gördü hemen power ı çektiğim için. Pc bütün denemelerin ardından açılmadı.... sonuçta garantiden yenisi geldi.
Yorumların çoğu fan olunca yanmaz şeklinde olduğunu gördüm arkadaşlar. Peki bide şöyle düşünün, Diyelimki fanınız bozuldu.Herhangi bir şekilde oldu.Tıkandı,mekanik sorun falan filan. Kısacası fan durdu ve sizde fark etmediniz.Ne olacak?Çatır çatır yanacakmı işlemci? Bu her zaman olabilecek bir durum.Bundan kastım garanti süresi dışına geçecek olması
o zaman işlemci işlemciler cennetini boylar :))
Benim gibi biraz hızlı davranırsanız kurtarabilirsiniz.
Biosdan sıcaklık kontrol ünü devreye sokun.belli bir sıcaklıktan sonra kapatsın makinayı..
hallowman o avatardaki kuş ne kuşu?
hehe Amerikan Kartalı..
kartalın kafası siyah olmaz mı ba:))
bu konuda internette dolaşan videolar var 7-8 saniye içinde amd cayır cayır yanıyor..
Duman bile çıktı :)
şaka şaka. Zaten 6aydır filan kullanıyorum bir sorun olmadı.
o çıkan duman fazla ısının termal grade in dumanu işlemcinin dumanı değil.orada toms un bi hilesi vardı.intel işlemciye termal hiç sürülmemiş dolayısıyla ısınınca duman diye bişey olmuyo.ama amd işlemcinin üzeri bemneyaz termal g. ile kaplıydı.dolayısıyla ısınan termal duman çıkartıyodu yoksa o duman işlemcinin dumanı değil yani..
Fan durduğu taktirde işlemci yanmaz, sıcaklık artmaya başlar, gerekli alarmlar ve otomatik kapama seçeneklerini biostan seçmişseniz problem olmaz. 2 senelik kt133a da bile cpu fan check ve belirlediğiniz bir ısıya geldiğinde shutdown özelliği var. Fanın kablusunu sökünce alarm çalmaya başlıyor hiç birşey yapmazsanız az sonra kapanıyor. Heatsinki hiç takmazsanız bu motora yağ koymadan yola çıkmaya benzer, elinize alırsınız :)
viper +1. Heatsinki yerine oturtup klipsi takmadım. Best AXP (oha sallamaya bak) in Turkey gone in only 10 seconds.
arkadaslar peki kasadaki fan amd icin onemli mi? mesela cift olmasi mi gerekiyor? ya da herhangi bi kasayla amd sorunsuz calisir mi?
ben tek fanlı kasa aldım duron 1100 için.. ama cpu fanı olarak coolermaster tercih ettim 4400 devir.