Şimdi Ara

Bugüne kadar AMD'si yanan oldumu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.<> hakkında atıp tutuluyor bayaa bende sormak istedim.Overlock yaparak veya yapmadan işlemcisi yanan oldumu AMD marka ??

• Olmadı.
  • beklemeye devam dostum :))
  • o eskidendi artık amd çok güçlü ve performansılı ayrıca fazla ısınmıyor...fansız taksan belki
  • fansız takta göreyim çıtır çıtır ses geliomu gelmiomu amd yüksek ısıya mahkum bir işlemci ama bilinçli kullanıcı bunu lehine çevirebiliyor
  • o zaman belki değil kesin yanar
  • kardeş seni anlamakta zorlaıyorum otom. mesajmı bu ???
    ayrıca adm hakkında bilgiyi hakettiğimi düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Demekki Ateş olmayan yerden duman Tütermiş :-)
  • Yandı tabiki benim işlemcim bir güzel yandı ama hala amd kullanıyorum ve ölene kadarda kullanacağım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by n0n@mé</i>
    <br />kardeş seni anlamakta zorlaıyorum otom. mesajmı bu ???
    ayrıca adm hakkında bilgiyi hakettiğimi düşünüyorum
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    banamı dedin?
  • Ben yaklaşık 9 ay önce Xp 1700+ aldım. Evde 2 tane AMD vardı biri 1700+ biri 1800+ ve radeon 8500LE vardı. Bu iki sistemden karma bişeyler topluyarak 3dMark ta 10K almaya çalışıyodum. Birinde HHC-001 vardı onu çıkartıp dierine taktım fln... HHC nin işi bitti ve 1800+ a takmak için 1700+ tan çıkarttım. 1700+ ın fanını takmadım haliyle. Modemi alırken elim space tuşuna değdi. (Makine Space ile açılıyor.) Ve pc açıldı bi kaç saniye sonra aşağıya eğilip power kablosunu çektim direk fakat iş işten geçmişti. 1700+ yandı. Garantiye yolladım 20 gün içerisinde yenisi geldi ve şuan hala onu kullanıyorum. Yani fanı çıkartıp çalıştırmaya kalkmazsanız amd ye kolay kolay bişey olmaz.
  • Bir not daha ekliyim anakartta ASUS C.O.P olsaydı fansız bile açsam işlemci yanmazdı.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Dartagnan</i>
    <br />Bir not daha ekliyim anakartta ASUS C.O.P olsaydı fansız bile açsam işlemci yanmazdı.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    COP'a o kadar güvenmeni tavsiye etmem. Ama COP iyi bişi yine tabii ki.
  • Benim anakartta C.O.P var.(Asus A7V333) Aşırı ısındığı zaman sistemi kapatıyor.Yani yakmak imkansız.Biosta bir ayar var bununla ilgili.Mesela işlemci 75 C e vurursa makina kendi kendisini kapatsın die.

Sonuç olarak Dartagnan +1
  • Kesker senin dediğin 75C olayı birçok anakartta var fakat C.O.P çok daha farklı bir olay. O dediğin 75C fln olayında anakart 3 kere beep diye ses çıkartıyor fakat iş işten geçmiş amd yanmış oluyor. Fakat Asus C.O.P direk kapatıyor. Moviesini indirip izleyin merak eden arkadaşlar.
  • valla ben çalışan sistemde amd xp işlemcimin (1700+@1705 mhz 1.85v) fanını çıkardım 10-15 sn bekledim ve sonra tekrar fişini taktım(fanın).ve 5 derecelik bi sıcaklık artışı oldu.yani nasıl beceriyosunuz yakmayı anlayamıyorum..
    bundan önce duron 1100 ün fanının fişini çıkardım ve bekledim.hardware monitör açık bi şekilde sıcaklığı kontrol eediyorum bu arada.sıcaklık 45 dereceden 60 a kadar çıktı ve bende fanı takıyım artık dedim daha fazla zorlamıyayım.fakat tam o sırada makina kapandı.tekrar sistemi açtığımda bios tan işlemci sıcaklığının 83 derece olduğunu gördüm..sensor geç algıladığından dolayı windows ta 60 gördüğüm sıcaklık 85 derece imiş

fakat işlemciyr yine bişey olmadı..bence anakart iyiyse hiç bişey olmaz.ayrıca bu işlemciler öyle fan ı çıkar hemen yansın tarzından işlemciler değil bu kdar abartmayalım olayı bence..

Son söz:AMD FOREVER

radeon 8500 bulabilsem ikinci slogan ATI FOREVER olacak ama bulamadık hala ikinci el..

• Dartagnan benim bahsettiğim bipleme işi değil o bipleme işi benim slot p2 boardtada vardı.Cpu over SHUTDOWN Temperature(C.O.P) die bir seçenek var oradan ayarlıyorsun.
  • Benim bi arkadaşımın Amd 1200 ünü yaktık :)Ama fansız hafif bi çalıştırma yaptık :)
  • anlasilan fansiz yanabiliyor o zaman fanla kullanalim:)
  • phuahahhayt kesınlıkle hatta pasıf sogutucuyuda takın :))
    işin gercegı anakartın agp portu bozuldu hatta ustundekı ekran kartı bozuldu tabıı bız neyın bozuldugunu anlamaya calısırken bılgısayarı 5 sanıyelıgıne acıp kapıyoduk post ekranı cıkana kadar denıyoduk o sırada işlemcininde sogutu kısmını cıkardık nasılsa 5 sanıye calısacak dedık
    ama baya ateslı cıktı arkadas benım parmagımı bıle yaktı :)) ama hala AMD yı cok sevıyorum uyyy canım benım ruhuna el fatıha :))))))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.