Şimdi Ara

Psu olayı bu kadar önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu işlerden pek anlamayan birisi olarak geçen gün 2.el bir sistem satın aldım.Satan kişide 0 olarak 6 ay önce almış ancak hevesi geçtiği için satmaya karar vermiş.Sistemde ''msı b450 m a pro max ana kart -ryzen 5 2600 12nm işlemci-ryzen rx570 ekran kartı-8gb ram ve ssd var.Bilgisayarın kasası powerboost ve psu markasıda yine pb nin 500 w lık sertifikasız bir psu su.

Sormak istediğim şu.Bu psu benim kanser kitle olarak nitelendirdiğim;her konuya gelip c4 resmi koyan,saatli bomba yazan,evi barkı yakarsın diyen ve başka bir açıklama yapma zahmetine girmeyen bu kitlenin gerçekten haklı olup olmadığı.Bu sistemde oc yapılmayacak,bilgisayarı zorlayacak ultra oyunlar oynanmayacak.Buna rağmen bu psu nun patlama,yanma ve en önemlisi bunları yaparken sistemin geri kalan kısmını da kendisiyle birlikte çöpe götürme olasılığı bu kadar yüksek mi?Geçmişte bunlar oluyormuş ancak yeni nesil anakartlar(yazdığım kart bu gruba giriyor mu bilmiyorum)bu konuda eskiler gibi tamamen korumasız mı?

Evin tepesine yıldırım düşmesi gibi bir durumda evde faal durum da ki hemen hemen bütün elektronik ürünler yanacağı için patlayan psu ya suç bulmam ancak basit bir elektrik kesintisi bile bütün bir sistemi bu kadar kolay çöp haline getirebiliyor mu?Eğer öyle ise kanser kitleden özür dileyip sözümü geri alıyor ve 500 tl ye kadar psu tavsiyesi rica ediyorum.

• ''kanser kitle''sözümün tamamen arkasındayım. Benim bu insanlara kanser deme sebebim fikirlerine katılmıyor oluşum değil. Bu kişilerin fikirlerini ifade ediş biçimlerinin yanlış olması.Bir kişi bir konuya gelip sadece '' saatli bomba''yazar ancak bunu neden yazdığını açıklamazsa bu söylemini neye dayandırdığını nerden bilebilirim? Başına bir olay mı geldi? Arkadaşının başına mı böyle bir olay geldi? Başka bir forumda, başka bir konuda bunun bir örneğine mi rastladı? yoksa başka bir konuda aynı yorumu görüp sırf mesaj kasmak ve beğeni almak için böyle bir yorum mu yazdı?Bunları açıklamadan yazdıkları her yorum tıpkı bir kanser hücresi gibi gibi hiçbir yarar sağlamadığı için evet bu insanlar kanser kitledir.Benim sistemim kalitesiz psu nedeniyle 2 gün sonra havaya uçsa ve bu insanlar haklı olsa dahi bu değişmez çünkü bu benzetmeye baştada söylediğim gibi düşünceleri nedeniyle değil, düşüncelerini ifade ediş biçimleri nedeniyle söylüyorum.Paşa paşa kullanmama sebebimde bu konu hakkında birşey bilmemem.Eğer psunun değişmesi yönünde bir fikir birliği oluşursa o zaman paşa paşa söylenileni yaparım.Saygılarımla.

Oncelikle elindeki psu nun herhangi bir sertifikasi varmi diye bak 80+ gibi ,

uzerindeki sahte 80+ dan bahsediyorum , cogunda var.

https://www.clearesult.com/80plus/

Daha sonra gereken koruma devreleri mevcutmu diye bak ( herhangi bir dokuman yada aciklama bulabilirsen ) , bunlardan bazilari

• Aşırı gerilim koruması (OVP)
    • Düşük gerilim koruması (UVP)
    • Aşırı yük koruması (OLP / OPP)
    • Kısa devre koruması (SCP)
    • Aşırı ısınma koruması (OTP)
    • Güç dalgalanmalarına karşı koruma (OCP)

bunlar varsa sorunsuz kullanirsin markasi ne olursa olsun . Ayrica marka neden yurtdisinda hic satilmiyor ? En azindan ben bulamadim Power Boost olarak .

Belki baska ismi vardir .

Yardim edebildiysem ne mutlu bana , ama malesef bende o kanser dedigin kitledenim .

Makinanda saatli bomba tasiyorsun .

Yemin ediyorum okuduğunuzu anlama özürlüsüsünüz.Bana sertifikası olmayan psu güvenilirdir, kullanılmalıdır dediğim tek bir satır göster şu konuda. Bana fanboyluk yaptığım bir kısım göster bende 8 senelik hesabımı hemen bugün sileyim. İşte konu, işte mesajlarım. Yazdığım mesajın neresinde var. Allah aşkına hangi kısmında kullandığınız psu çöptür diyen bir kişiye karşı çıkmışım?Bakın yukarıda arkadaş gerekli açıklamaları yapıp sizin kullandığınız psu bomba demiş peki ben o arkadaşa ne demişim.Destekleyip, teşekkür etmemişmiyim? İlk mesajın dışındaki mesajlarda uzun uzun açıkladığım halde nasıl böyle ithamlarda bulunabiliyorsunuz hayret.

Uzun süredir türlü türlü PC ile haşır neşir olan birisi olarak gördüğüm en kötü senaryoda PSU kendi kendine patlıyor. Öyle evde yangın çıkarmakmış, anakartı patlatmakmış ne gördüm ne de duydum. Özellikle kamu PC'lerinin alayı dandik, teneke, üstünde casper falan yazan 300-350 watt etiketli psu'lar. Sürekli patlıyor ama diğer bileşenlere birşey yaptığını görmedim. Hatta o patlayan şey de içindeki sigortası. Onu değiştirip ya da bypass edip çalıştırmaya devam edebiliyorsun. Tabi o noktada öyle bir risk almazsın orası ayrı. 

Bütçe müsait olduğu takdirde PSU'yu yüksek ve kaliteli tutmakta fayda var. Çünkü 2 sene sonra demode olacak bir parça değil. İstediğin kadar sistem değiş, kullanmaya devam edersin. Bir de bozuldukça sürekli psu değiştirmek hem pahalıya gelir, hem bir sürü vakit kaybı, sinir stres.

Adam maliyet odaklı sistem kuruyorsa, işlemciye zar zor 500 TL veriyorsa ona da gidip 750 watt %99 verimli gold sertifikalı PSU al demek komik oluyor. Bu adam hiç mi PC kullanmasın, pahalı power alamıyor diye?

Şahsen konu sahibinin sistemini bana bir arkadaş getirse temizlik, bakım, format vs için git değiştir güç kaynağını demezdim. Gittiği yere kadar gider kullanırsın.

• Kimse bu konuda kesin birşey söyleyemez 2. Gündede bozulabilir 2. Senedede bozulabilir.
    Eşeği her zaman sağlam Kazığa bağlamak gerek.
    Bugün sistem toplasan en ucuz parçalardan biri PSU ve SSD dir .
    Oldukça iyisini alamasakta kendini kanıtlamış markalardan almalı.

Tavsiyem bu;

Az daha kısayım dersen bu ;

Bu alttakini 2 senedir kullanıyorum önceden 2600 ve RX 580 vardı şuan 3600 ve 2060 süper var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• konusmalara bak, kanser kitleymis.. peki hocam neden pasa pasa kullanmiyorsun da konu aciyorsun? kanser demesi kolay ama kayip yok degil mi? simdi diger taraftan para verdigin bir yatirimin zayi olmasi söz konusu... Kendin tecrübe et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu sistemim stabil çalışması bakımından çok önemlidir özelikle 3.5inch hddlerin performansı açısından siz nasıl olacaksa normal kullanıcaksanız fazlasıyla yeter.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Psu bir sistemdeki en önemli tekrar yazıyorum en önemli parçadır her şeyden kısabilirsin ama psudan değil psu kalitesiz, ne idüğü belirsiz bir marka olursa uzun vadede başına mutlak iş açar, bu hazır sistemler özellikle bu anlamda çok kötüler işlemci ekran kartına abanıp iki de rgb li fanla göz boyuyorlar anakart ve psuda en basit ve kalitesi z ürünleri kullanıyorlar. Millette atlıyor gerçi millete de hak veriyorum en ucuzu almaya çalışıyor ne yapsın

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

konusmalara bak, kanser kitleymis.. peki hocam neden pasa pasa kullanmiyorsun da konu aciyorsun? kanser demesi kolay ama kayip yok degil mi? simdi diger taraftan para verdigin bir yatirimin zayi olmasi söz konusu... Kendin tecrübe et

''kanser kitle''sözümün tamamen arkasındayım. Benim bu insanlara kanser deme sebebim fikirlerine katılmıyor oluşum değil. Bu kişilerin fikirlerini ifade ediş biçimlerinin yanlış olması.Bir kişi bir konuya gelip sadece '' saatli bomba''yazar ancak bunu neden yazdığını açıklamazsa bu söylemini neye dayandırdığını nerden bilebilirim? Başına bir olay mı geldi? Arkadaşının başına mı böyle bir olay geldi? Başka bir forumda, başka bir konuda bunun bir örneğine mi rastladı? yoksa başka bir konuda aynı yorumu görüp sırf mesaj kasmak ve beğeni almak için böyle bir yorum mu yazdı?Bunları açıklamadan yazdıkları her yorum tıpkı bir kanser hücresi gibi gibi hiçbir yarar sağlamadığı için evet bu insanlar kanser kitledir.Benim sistemim kalitesiz psu nedeniyle 2 gün sonra havaya uçsa ve bu insanlar haklı olsa dahi bu değişmez çünkü bu benzetmeye baştada söylediğim gibi düşünceleri nedeniyle değil, düşüncelerini ifade ediş biçimleri nedeniyle söylüyorum.Paşa paşa kullanmama sebebimde bu konu hakkında birşey bilmemem.Eğer psunun değişmesi yönünde bir fikir birliği oluşursa o zaman paşa paşa söylenileni yaparım.Saygılarımla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fingolfin kullanıcısına yanıt

Oncelikle elindeki psu nun herhangi bir sertifikasi varmi diye bak 80+ gibi ,

uzerindeki sahte 80+ dan bahsediyorum , cogunda var.

https://www.clearesult.com/80plus/

Daha sonra gereken koruma devreleri mevcutmu diye bak ( herhangi bir dokuman yada aciklama bulabilirsen ) , bunlardan bazilari

• Aşırı gerilim koruması (OVP)
    • Düşük gerilim koruması (UVP)
    • Aşırı yük koruması (OLP / OPP)
    • Kısa devre koruması (SCP)
    • Aşırı ısınma koruması (OTP)
    • Güç dalgalanmalarına karşı koruma (OCP)

bunlar varsa sorunsuz kullanirsin markasi ne olursa olsun . Ayrica marka neden yurtdisinda hic satilmiyor ? En azindan ben bulamadim Power Boost olarak .

Belki baska ismi vardir .

Yardim edebildiysem ne mutlu bana , ama malesef bende o kanser dedigin kitledenim .

Makinanda saatli bomba tasiyorsun .

• Güvenle kullanabilirsin, hatta evinde topraklama hattı falan varsa onu da söktür, kanser kitle ona da takmış durumda, elektrik dalgalanması veya allahın takdiri yıldırım düşerse falan karşı durmak kimin haddine...

• trumpet kullanıcısına yanıt

Öncelikle gördüğüm en bilgilendirici mesajlardan birini attığınız için teşekkür ederim.

'kanser kitle' olayınada sizin üzerinizden noktayı koyayım çünkü mesajınız bunun güzel bir örneği.

Yukarıda da belirttiğim gibi bir kişinin sistemimdeki psu için saatli bomba demesinde hiçbir beis görmüyorum.Hatta kişi konuya gelip kullandığım psunun atom bombası olduğunu ve bütün mahalleyi havaya uçurabileceğini dahi söyleyebilir.Psu lar hakkında bilgim olmadığı için buna itiraz etmem, etmiyorumda. Ancak bu benzetmeyi yapan kişiden bunun nedenlerini açıklamasını beklerim çünkü söylemini dayandırdığı gerçekleri bilmezsem kişinin ifadelerinin hiçbir geçerliliği kalmaz. Bu, ortaya bir teori atıp bunun dayandığı fiziksel, matematiksel gerçekleri söylememek gibi birşey. Nedenleri, gerekçeleri söylenemiyorsa söylenen sözün,yapılan yorumun bir önemi yoktur benim gözümde.Sizin mesajınızsa bunları fazlasıyla söylemiş bu nedenle tekrar teşekkür ediyor ve sizin benim nazarımda o kanseri kitlenin içinde olmadığınızı söylemek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin -- 9 Ekim 2020; 10:3:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Br35Ba56

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Yemin ediyorum okuduğunuzu anlama özürlüsüsünüz.Bana sertifikası olmayan psu güvenilirdir, kullanılmalıdır dediğim tek bir satır göster şu konuda. Bana fanboyluk yaptığım bir kısım göster bende 8 senelik hesabımı hemen bugün sileyim. İşte konu, işte mesajlarım. Yazdığım mesajın neresinde var. Allah aşkına hangi kısmında kullandığınız psu çöptür diyen bir kişiye karşı çıkmışım?Bakın yukarıda arkadaş gerekli açıklamaları yapıp sizin kullandığınız psu bomba demiş peki ben o arkadaşa ne demişim.Destekleyip, teşekkür etmemişmiyim? İlk mesajın dışındaki mesajlarda uzun uzun açıkladığım halde nasıl böyle ithamlarda bulunabiliyorsunuz hayret.

• quote:

Orijinalden alıntı: Br35Ba56

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Anonim bir kişiye alınganlık yapacak kadar salak değilim.3 paragrafta açık açık fanboyluğa başlıyorsunuz ifadesini görmesem zaten böyle birşeyde yazmazdım.Yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• Powerboost'un hem kasa hem psu kullanıyorum. Psu mükemmeldir ya da kötüdür diye bir şey diyemem. Fakat kullandığım kadarıyla sessiz ve bir sorun çıkmadı. Fakat kasa konusuna gelirsek inanılmaz soğuk. Ryzen 5 3500 stok fanla oyunda tam yükte max 60 görüyor. Ekran kartı 1660S oyunda aynı şekilde tam yükte 56-60 görüyor. Kullandığım kasası mesh panelli. Corsair'ın çok met edilen 1-2 kasasını tokatlar.

• PSU çok önemli kimsenin aksini iddia edeceğini de sanmıyorum fakat asıl mesele forumun %90 ının donanımdan anlamıyor oluşu. Tek görevi millete power önermek olan meşhur bir AMD fanboyu elimde ki VS650 V2 nin 5600XT ye yetmeyeceğini söyleyip benimle tartışmaya girmişti mesela ve bu adama hocam hocam deyip önerilerini, söylediklerini dikkate alıyorlar falan yani hesap et forumun bilgi seviyesi ne durumda  

Sadece power da değil genel olarak forum kitlesi donanım/yazılım hiç bir halttan anlamıyor. Anlamayanlara lafım yok zaten kimse anlamak, bilmek zorunda değil lafım anladığını sanıp da bir halttan anlamayanlara onlar da zaten kendilerini biliyorlar  

• 650V2 ile kagit uzerinde 3 adet 5600XT CF kullanirsin  

• Yine burada bilgililer var da arada zor da olsa paylaşım yapıyorlar.

Teknopat sitesini bir düşün istersen önce :D

Kısaca PSU önemlidir. Eskiden, ucuz psu lar kaliteliydi. Zaten pahalısı yoktu. O ucuz psu lar acıcık evrim geçirip pahalı hale geldi. Şimdi de ucuz diye lanse edilenler geçtekten dandik.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.