Şimdi Ara

Psu olayı bu kadar önemli mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

mercedes bilmem kaçtan başlar yazar tiplerin akrabası bunlar . adam seyitnizamda oturuyor ama internet hayatına baksan oooo . neyse konuya gelelim.

sallayanlara bakma hiç birşey olmaz. sana olacak en kötü şeyi söyleyeyim . psu yanar,yanarkende remi bozar. yoksa öyle evi barkı yakma muhabbeti falan hikaye. eğer mining yapmıyorsan , ortalama bir sistemin varsa uygun bir psu al geç . senin verdiğin örnek tam orta karar işte. alırsın yılalrca kullanırsın. bir gün bozulur bilgisayar çalışmazsa değiştirirsin.

Seyitnizam nerede istanbulda mı?     

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 11 Ekim 2020; 17:47:15 >

• Benim tükana gelen arızalı masaüstü bilgisayarlarin kaynağı çoğu zaman psu.

ülkemizdeki elektrik şebekeleri dengesizdir ve bu dengesizliği koruyacak sistemi olmayan dandik psu yüzünden sistemi çöpe atabilirsiniz.

2015 yılında yine buradan ocz fatality power almıştım 150 TL 'ye.
    Neler değişti ve değişmeyen tek şey 5 yıldır bu güç kaynağı .

Üstelik adana gibi yazın elektirigin 180v kadar düştüğü bir yerde .
    Hani karar sizin ama "kanser kitle" diye asagiladigin insanlar bir yerde haklı .
    Sistemi emanet edeceğiniz güç kaynağı kaliteli olmalıdır.
    Hele Türkiye gibi elektirigin sürekli dalgalandigi ülkede .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 11 Ekim 2020; 18:24:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir türlü türlü PC ile haşır neşir olan birisi olarak gördüğüm en kötü senaryoda PSU kendi kendine patlıyor. Öyle evde yangın çıkarmakmış, anakartı patlatmakmış ne gördüm ne de duydum. Özellikle kamu PC'lerinin alayı dandik, teneke, üstünde casper falan yazan 300-350 watt etiketli psu'lar. Sürekli patlıyor ama diğer bileşenlere birşey yaptığını görmedim. Hatta o patlayan şey de içindeki sigortası. Onu değiştirip ya da bypass edip çalıştırmaya devam edebiliyorsun. Tabi o noktada öyle bir risk almazsın orası ayrı. 

Bütçe müsait olduğu takdirde PSU'yu yüksek ve kaliteli tutmakta fayda var. Çünkü 2 sene sonra demode olacak bir parça değil. İstediğin kadar sistem değiş, kullanmaya devam edersin. Bir de bozuldukça sürekli psu değiştirmek hem pahalıya gelir, hem bir sürü vakit kaybı, sinir stres.

Adam maliyet odaklı sistem kuruyorsa, işlemciye zar zor 500 TL veriyorsa ona da gidip 750 watt %99 verimli gold sertifikalı PSU al demek komik oluyor. Bu adam hiç mi PC kullanmasın, pahalı power alamıyor diye?

Şahsen konu sahibinin sistemini bana bir arkadaş getirse temizlik, bakım, format vs için git değiştir güç kaynağını demezdim. Gittiği yere kadar gider kullanırsın.

• Lxde kullanıcısına yanıt
    kesinlikle doğru olur ancak kaliteli bir ups almak için param yok. müzikle uğraşıyorum bütün aletlerim elektrik akımından etkileniyor. çözüm için hangi ups doğru olur bilmiyorum da ama iyi ki zamanında dandik upsler almamışım çünkü 250 liraya ups alıp değişen birşey olmayacaktı para boşa gidecekti. belki taşınıriz problem öyle çözülür olmazsa bilene danışıp kaliteli ups alicam odam için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an evde iki farklı bilgisayar mevcut. Birinde en az 5 yıl olduğunu tahmin ettiğim everest 450 W psu mevcut ve PSU kaynaklı herhangi bir problem yok - ya da biz psu kaynaklı olmadığını düşünüyoruz-. Diğerinde de Corsair VS550 mevcut. Birkaç lira fazla vererek sistemi en azından global bir markaya emanet ettim. Bu bilgisayar da Viko by Panasonic akım korumalı prize bağlı. Bütçem dahilinde alabileceğim maksimum önlem bu. 4000 TL altı bir sisteme gidip de Seasonic gold psu alacak değilim.

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt

Kullandığınız ekipmanlara yazık olmadan değerlendirin bence bu durumu. Belki hiç bir şey olmaz ama yine de ne olur ne olmaz önlemi almak mantıklı olur.

UPS konusunda da forumda yardımcı olunur illa ki.

• Lxde kullanıcısına yanıt
    bilgisayar bir kendine gelmedi. çok yöntem denedim yardım aldım ama elektrik hattı bilgisayarda takılma yapıyor oyunlarda donanım çok güç çektiğinde ara ara takılma yapıyor. başka eve götürdüm denedim takılma yok. haftaya kuzenime götürücem test yapıcam acaba sorun devam edicek mi gorucez. artık prizde fiş birakmiyorum bilgisayarın fişini çekiyorum ne olur ne olmaz diye. elektrik diyip geçiyoruz ama o bile değerli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

Sayın @Fortune 4,

şu 'C4' mevzusuna ben de marka temsilcisi (frisby) olarak ekleme yapmak istiyorum.

Ben de markamızın PSU'ları hakkında zaman zaman 'C4' yakıştırmasını üzülerek görmekteyim.

Bahse konu PSU'ların siparişlerini veren ve arıza oranlarını bilen birisi olarak markamızın arkasındayız. Bunun iki sebebi bulunmaktadır:

Bazı şahıslar popüler olma uğruna aslında hayatlarında hiç kullanmadıkları bir ürün hakkında bu tip çirkin ve haksız yakıştırmalar yapmaktadırlar. Sözde sorun yaşadıkları ürünle ilgili bilgi istediğimde ise genellikle forumda okudum, arkadaşımın başına geldi vb. muğlak cevaplar vermektedirler. Hangi ürün olursa olsun 2 yıl olan garanti süresi boyunca teknik servisimize gönderlmesini ve tamir ve/veya değişim işlemlerini bizzat takip edip bu forumda bilgi vereceğimi söylediğimde ise çöpe attıklarını söylemektedirler. İnsan o kadar para verip garantisi olan ürünü neden çöpe atsın ki? Saçma.

Bazılarının ise bu işi tıpkı Amerika'da olduğu gibi meslek edindiklerini ve bazı çevrelerden maddi kazanç sağladıklarını düşünüyorum. Bu benim düşüncem ve ıspat edemem. Ama hep aynı kişilerin nerede 'frisby' görürlerse copy/paste cevap vermeleri ve diğer yorumlarına baktığımda bazı markaları şiddetle savunmaları bende bu izenimi uyandırdı. Dediğim gibi bu kişilerin listesi bende mevcut olmasına rağmen henüz ıspat edemeyeceğim için ifşa etmiyorum. Sadece kendilerine gereken cevabı yine bu forum vasıtasıyla veriyorum.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis

Sayın @Fortune 4,

şu 'C4' mevzusuna ben de marka temsilcisi (frisby) olarak ekleme yapmak istiyorum.

Ben de markamızın PSU'ları hakkında zaman zaman 'C4' yakıştırmasını üzülerek görmekteyim.

Bahse konu PSU'ların siparişlerini veren ve arıza oranlarını bilen birisi olarak markamızın arkasındayız. Bunun iki sebebi bulunmaktadır:

Bazı şahıslar popüler olma uğruna aslında hayatlarında hiç kullanmadıkları bir ürün hakkında bu tip çirkin ve haksız yakıştırmalar yapmaktadırlar. Sözde sorun yaşadıkları ürünle ilgili bilgi istediğimde ise genellikle forumda okudum, arkadaşımın başına geldi vb. muğlak cevaplar vermektedirler. Hangi ürün olursa olsun 2 yıl olan garanti süresi boyunca teknik servisimize gönderlmesini ve tamir ve/veya değişim işlemlerini bizzat takip edip bu forumda bilgi vereceğimi söylediğimde ise çöpe attıklarını söylemektedirler. İnsan o kadar para verip garantisi olan ürünü neden çöpe atsın ki? Saçma.

Bazılarının ise bu işi tıpkı Amerika'da olduğu gibi meslek edindiklerini ve bazı çevrelerden maddi kazanç sağladıklarını düşünüyorum. Bu benim düşüncem ve ıspat edemem. Ama hep aynı kişilerin nerede 'frisby' görürlerse copy/paste cevap vermeleri ve diğer yorumlarına baktığımda bazı markaları şiddetle savunmaları bende bu izenimi uyandırdı. Dediğim gibi bu kişilerin listesi bende mevcut olmasına rağmen henüz ıspat edemeyeceğim için ifşa etmiyorum. Sadece kendilerine gereken cevabı yine bu forum vasıtasıyla veriyorum.

Saygılarımla,

O kadarini bilemem korku vererek pahali markalari gerekmeyen bilgisayarlara gereksiz yere satiyor da olabilirler fakat pahali markalar tamamen gereksiz degildir. yazilarimdan gidin frisby alin anlami da cikmaz bazi arkadaslar boyle dusunmesinler diye belirteyim. mesela frisby 600 watt alsam, 350 watt ancak verir guclu bilgisayarim olsa reset ceker.. Ben fazla oyun oynamam 1080 p ve 60 fps verebilen nadiren oyun oynanan i3 cihazim var 350 watt guc ancak ceker ve bunu gecmez bilgisayarda yaptigim sey, site kodlamak, ftp den dosya yollamak, sitelerle ugrasmak, youtube, bazen film, linux kullanmak, download falan. ozetle yapacagim seylere gore bilgisayar topladim fazladan performansa ihtiyacim olmadigi gibi fazladan psu ya da ihtiyacim yok... oyun fazla sevmedigim icin upgrade dusunmuyorum frisby alsam 1050 ti reset atmaz ben ucuz bir silverstone kullaniyorum ve fazlasiyla yetiyor fakat herkesin cihazi ayni gucte degil.. mesela sirf ofis bilgisayari amacli mesela eski bir i5 2400 um falan olsa ve hic oyun oynamasam, ona da frisby alirdim.. onboard ekran kartiyla maksimum 200 watt cekecek bilgisayara ucuz silverstone da almazdim. ihtiyaca gore degisir. fakat frisby her bilgisayara olmaz hatta ust duzey bilgisayara ben frisby diyelim 1000 watt 700 verdi ve 700 watt peak yetiyor yine de frisby almazdim 15 000 tllik bilgisayarda daha yuksek kalite marka tercih ederdim ve normal bir sey bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 7 Kasım 2020; 2:0:44 >

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt

Sayin temsilci kardes,

sana cougar konusunda yeterli cevabi vermedik mi? kanitlari delilleri ile göstermedik mi?

https://forum.donanimhaber.com/5700xt-sahibi-arkadaslari-iceri-davet-ediyorum-birkac-sorum-var--145146131

en begenilenlerden asagida kunGFu yu bulup mesajina git yahut 5.sayfada arastir, ne yazmis bu arkadas diye bir düsün.. senin frisby markasini bastigin cin mali üründe grup regülatörlü, dandik ana kapasitörlü bir ürün.. koruma devrelerinin calisip calismadigini hicbir testte göremedigimiz, sizinde böyle anlatmak icin bir cabanizin olmadigi bir ortamda insanlari töhmet altinda birakmaya calismayin. Bu sizin anca art niyetinizi gösterir. Yok baska firmalara calisiyorlarmista bilmem neymis. Ben mimarim, bana ne hangi marka kim ne kadar kazanir, ben modele bakarim ve ayni zamanda markanin sorunlu ürünlerine forumda denk gelmismiyimdir buna bakarim. Fanatik olma yasimiz geldi gecti, futbol takimi bile tutmuyorum. Mac izlemem, ünlü takip etmem. lafinizi bilinde konusun. ifsa edemiyormus... maddi kazanc amaci güden biri varsa bu da sensin burda... hala kullanmadan yorum yapanlar diyorsun... gecen psu nun icinin resmini attin, xcheng marka miydi neydi ana kapasitör kullanilmis, ünite köhne, koruma devresinin adini okuyamamistim... ben niye alayim onu, halbbridge + llc (+ dc-dc)converter üniteli güc kaynaklari dururken? yahut en kötü everest rampage nin 750-etx-1 modelini alirim ki vivo24k kopyasi icinde dc-dc converter var ve teapo kapasitörleri vardi yanlis hatirlamiyorsam. testi var üstelik, baktim dogru hatirliyormusum: https://pcper.com/2017/04/vivo-24k-650w-gold-power-supply-review/3/

hani seninle daha nasil konusalim bilmiyorum ki? su yazdiklarinla insanlari zan altinda birakmaya calisiyorsun, bu yol dogru bir yol degil. Biraz empati yapmani istersem cok seymi istemis olurum?

Kalin saglicakla!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.