Şimdi Ara

Psu olayı bu kadar önemli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öneriniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim.Psu hakkında bir bilgiye sahip olmadığım için belirli bir mantık çerçevesinde söylenen her sözün, yapılan her yorumun benim için önemi büyük.Bu konular hakkında tecrübe sahibi kişilerin fikirlerini küçümsemek gibi bir yanılgıya asla düşmem.Zaten genel kanı biraz daha güvenli bir model kullanmam yönünde olduğu için uyarıları dikkate alıp söyleneni uygulayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D

• Kanser kitle konusunda haklısınız. Psu da baya önemli olmasının yanında iyi bir Psu 5-7 seneyi çok rahat devirir diye düşünüyorum. İşlemci veya ekran kartı için bu süreler biraz hayal.

• ehhalil kullanıcısına yanıt

başka bir konuya gönderdiğim bu mesajımda, ironi yapmıştım.. genelde bu tarz sorulara, böyle cevap verildiğini kastetmek istedim. neden şeklinde sorulsaydı, ironi oldugunu söyleyecektim..

frisby güç kaynağı önermesem de tam olarak bu şekilde düşünmüyorum.. başka konularda başka ironi yapan mesajlarım da mevcut olabilir.. benden SS alıp istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz de.. profilimi zaten halka açık yaptım ki, konudan konuya zıplansın insanlar bilgilensin diye..

psu konusunda, nasıl düşündüğümü bu konuya yazdım.. bana göre ucuz ve bilinmeyen marka PSU lar verimsizdir. patlama çatlama gümleme gibi meseleler olabilir ama iyi markaların da patlayabileceği unutulmamalı..

c4 olayı bir takım zihnen olgulanmamış kisilerin, başka insanları aşağılamak ve egolarını tatmin etmek için ağızlarına sakız ettiği, bir çeşit kabalıktır.. yabancı forumlarda da yapılıyor ama ülkemizde daha yaygın olması şaşırtmıyor beni..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Ekim 2020; 19:50:31 >

• Kardeşim bilgisayarını yıllarca dandik psu ile kullandı. Kasa içerisinde gelenlerden. 450 w, herhangi bi sertifikası yok. yaklaşık 2 sene önce 1060 aldık. Psu için bütce yoktu o sıralar, hesaplama yaptım eldeki psu yetiyordu sisteme. Bir süre de o şekilde kullandı sistemi. 1060 ile birlikte. bi sıkıntı çıkmadı.

Sonrasında 500w sertifikası olan Fsp marka bi psu aldık şuan o şekil devam ediyor.

Eğer bütçen varsa daha kaliteli bi psu al için rahat etsin . Yoksa bu şekil kullanmaya devam et psu alana kadar bi sıkıntı çıkmaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 10 Ekim 2020; 19:47:47 >
  • Hicbir onemi yok PSU nun aslında biz sadece laf olsun diye alıyoruz.1000-1300TL verip aldıktan sonra da 300TL ye kullananları gorunce sinirden cıldırıyoruz,kıskanclıktan hasetlikten fesatlıktan ne yapacagımızı bilemiyoruz.bu nasıl olur diyoruz ben 1300TL vermisken digeri 300TL lik PSU ile nasıl sistemi kullanır diye sorguluyoruz.

İsteyen istedigini alır benim mantıgım 3 parcada paradan kacmayacaksın diyor.Monitor u de eklersen 4 parca yapıyor.

1.PSU 2.Kasa 3.Anakart 4.Monitor

En kotu orta duzey makina 5000-7000TL arasına cıkıyor.Ben gidip 80+ Bronze ve ustu Sertifikası olmayan PSU ya o sistemi emanet etmem.Digeri de eder.

İkna etmek icin de neden caba harcayayım?Benim patlayan PSU larım oldu.Sistemi bırak korkusu kac sene yetti.Ustune enerji verimliligim var.Elektirikler her yerde dalgalı onu kompanse etmek icin sistemleri var.Direnci,Kapasitoru,Parcaları Daha Kaliteli ve Guven Veriyor.Ben 80+ Bronze altı PSU almıyorum.Sorana da Bronze altını onermiyorum.

Sen istedigini kullanırsın ben de istedigimi seni ikna etmek icin neden caba sarf edeyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: huso

Hicbir onemi yok PSU nun aslında biz sadece laf olsun diye alıyoruz.1000-1300TL verip aldıktan sonra da 300TL ye kullananları gorunce sinirden cıldırıyoruz,kıskanclıktan hasetlikten fesatlıktan ne yapacagımızı bilemiyoruz.bu nasıl olur diyoruz ben 1300TL vermisken digeri 300TL lik PSU ile nasıl sistemi kullanır diye sorguluyoruz.

İsteyen istedigini alır benim mantıgım 3 parcada paradan kacmayacaksın diyor.Monitor u de eklersen 4 parca yapıyor.

1.PSU 2.Kasa 3.Anakart 4.Monitor

En kotu orta duzey makina 5000-7000TL arasına cıkıyor.Ben gidip 80+ Bronze ve ustu Sertifikası olmayan PSU ya o sistemi emanet etmem.Digeri de eder.

İkna etmek icin de neden caba harcayayım?Benim patlayan PSU larım oldu.Sistemi bırak korkusu kac sene yetti.Ustune enerji verimliligim var.Elektirikler her yerde dalgalı onu kompanse etmek icin sistemleri var.Direnci,Kapasitoru,Parcaları Daha Kaliteli ve Guven Veriyor.Ben 80+ Bronze altı PSU almıyorum.Sorana da Bronze altını onermiyorum.

Sen istedigini kullanırsın ben de istedigimi seni ikna etmek icin neden caba sarf edeyim?

Bu itiraf gerçekten hoşuma gitti.. Esasında güçlü bir sistem varsa zaten pahalı ve gerçek Watt veren sağlam PSU gerekir çünkü güç ihtiyacı vardır sağlam bir PSU alınmazsa sistem reset atar ve o PSU'yu adama aldırır.. Fakat adamlar ortalama bir sistem kullanıyorlar işte kasa şşşşşöööyllleeeeeee olmalı, PSU böyyyleeeeeee olmalı.. Vırt zırt C4.. Böylelerin ne düşündüğünü, aklının beyninin kıvrımlarından ne geçtiğini bilecek kadar mantık yürütebiliyorum.. O yüzden boş lafa gerek yok. Ben yazacağımı bu konuya yazdım. C4 PSU ayakları başka bir olaydan kaynaklanıyor. Kalitesiz PSU ömrü belki kısa olur, kendi kendini bozabilir, istenen gücü vermeyebilir fakat aha da C4 bilgisayarın düğmesine basma ayağı şımarıklıktır, saygısızlıktır ve iğrenç bir davranıştır.. Bunu yapanlar varsa ki bunları özellikle başka bir forumda çok görüyorum onlara söylüyorum.. Siz üzerinize alınmayınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Ekim 2020; 19:56:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fortune 4

Bu itiraf gerçekten hoşuma gitti.. Esasında güçlü bir sistem varsa zaten pahalı ve gerçek Watt veren sağlam PSU gerekir çünkü güç ihtiyacı vardır sağlam bir PSU alınmazsa sistem reset atar ve o PSU'yu adama aldırır.. Fakat adamlar ortalama bir sistem kullanıyorlar işte kasa şşşşşöööyllleeeeeee olmalı, PSU böyyyleeeeeee olmalı.. Vırt zırt C4.. Böylelerin ne düşündüğünü, aklının beyninin kıvrımlarından ne geçtiğini bilecek kadar mantık yürütebiliyorum.. O yüzden boş lafa gerek yok. Ben yazacağımı bu konuya yazdım. C4 PSU ayakları başka bir olaydan kaynaklanıyor. Kalitesiz PSU ömrü belki kısa olur, kendi kendini bozabilir, istenen gücü vermeyebilir fakat aha da C4 bilgisayarın düğmesine basma ayağı şımarıklıktır, saygısızlıktır ve iğrenç bir davranıştır.. Bunu yapanlar varsa ki bunları özellikle başka bir forumda çok görüyorum onlara söylüyorum.. Siz üzerinize alınmayınız..

Alıntıları Göster

Ben duusncemi soyledim. Sİz de "Vırt zırt C4" dusuncenize devam edin.Ne diyeyim.

Benim Kasa gunde 10 saat acık durur.Kaliteli PSU hicbir ise yaramasa bile ki oyle degil ayda 10TL elektirik tasarrufu yapsa yılda 120TL yapar.O bile yeterli benim icin...

• huso kullanıcısına yanıt

10 saat azmış ben 24 saat açık tutuyorum. Bilgisayarım server gibi çalışıyor.. Siz yine istiyorsananız istediğiniz gibi PSU alın gerekli gereksiz alın yani fazla PSU göz çıkartmaz size göre haha. Ben de SilverStone Strider kullanıyorum teneke gibi güç kaynağı çok hafif.. yani övüp duruyorsunuz ama parasına göre mal.. bunun içini açıp incelesem dandik dediklerinizden bir tık iyi bileşenler kullanılmıştır mutlaka.. ayrıca bundan daha pahalı bir güç kaynağına hiçbir şekilde ihtiyacım yok. Güç kaynagı ve kasa görgüsüzlüğü yapanlar böyle şeylerle öne çıkmaya çalışan fazla da zeki olmayan insanlardır. Siz üzerinize alınmayınız ben genel manada konusuyorum. Fakat böyle davranıslar hoş karşılanmaz.. Yani insanlar laf etmese bile kötü düşünürler.. Tavsiyem böyle bir kişiye dönüşmemek için başka bir hobi bulmanızdır. Yazılım olur ne bileyim oyun olur artık kendinizi başka yerlere daha farklı şeylere vermeniz dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 10 Ekim 2020; 20:23:2 >

• Yorumunuz için teşekkürler. 5-6 seneler gayet güzel süreler.Diğer geliştirmeleri peyderpey yaparız zaten.@tozyet

Açıkçası benim birçok tanıdığımda adı sanı duyulmamış psu ları yıllarca sorunsuz şekilde kullandılar.Tabi burda şans faktörüde göz önünde bulundurulmalı.

Açıkcası gördüğüm kadarıyla psu konusunda tam bir fikir birliği yok.Kimisi çok önemli derken, kimisi tamamen önemsiz olduğunu söyleyebiliyor.Oysa söz konusu yıllardır kullanılan bir teknolojiyse fikirlerde bu kadar karşıtlık olmaması gerekirdi.
    Benim şimdilik benimseyeceğim fikir ''ortalama''diyebileceğimiz bir sistem için psunun önemli bir parça olduğu ancak bütçe sorunumuz varsa ,ev tesisatı iyi durumdaysa, sistemde psu yu zorlayacak aşırı güç kullanan işlemler yapılmayacaksa, görece güvensiz denilen bir psunun da belli bir süre rahatlıkla iş göreceği ancak olası olumsuzlukları bertaraf etmek için imkan bulunduğunda bütçeyi çok zorlamadan bilinen bir markanın kalitesinden çokta ödün verilmemiş bir MODELİ nin alınması gerektiği.Tabi bu söylediklerim ortalama bir kullanıcının, ortalama bir sistemi için.Üst düzey sistemler ve bunlarda yapılacak zorlayıcı işlemlerde tercih bütçeden ziyade güvenliğe kayabilir buda kişinin kendi tercihidir.
    @Nymphetaminê

• Bu psu ile önce phenom sonra da athlon 860 işelmci ile hd 7850 vga kullandım toplam 4 sene ve gecen ay malum site den sattım komple parçaları , 350w olmasına rağmen bir kere tık demedi

Psu olayı bu kadar önemli mi?
  • 15 liralık USB şarj aleti ile, Orjinal USB şarj aletini bir diyebilirseniz, dandik PSU nuzu komple sisteme bağlayabilirsiniz.

@BarGoS

Gigabyte miş. Güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 11 Ekim 2020; 11:47:35 >
  • Soru mu soruyorsun yardım mı istiyorsun yoksa insanlara hakaret mi ediyorsun ? Çok biliyorsun neden soruyorsun dene gör kendin, sorun çıkmazsa kimse birşey bilmiyor bak kaç sene kullandım der kendini avutursun , anakartı eline alırsan buraya konu açıp geçmiş olsun dileklerini kabul edersin. 2. şık olursa ben bir g.o. yazarım konuna

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt

UPS ile neden desteklemiyorsun hocam sistemi?

Daha iyi olmaz mı senin için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 11 Ekim 2020; 16:32:2 >
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

İroninin ölçüsünü biraz kaçırmışım galiba.

• mercedes bilmem kaçtan başlar yazar tiplerin akrabası bunlar . adam seyitnizamda oturuyor ama internet hayatına baksan oooo . neyse konuya gelelim.

sallayanlara bakma hiç birşey olmaz. sana olacak en kötü şeyi söyleyeyim . psu yanar,yanarkende remi bozar. yoksa öyle evi barkı yakma muhabbeti falan hikaye. eğer mining yapmıyorsan , ortalama bir sistemin varsa uygun bir psu al geç . senin verdiğin örnek tam orta karar işte. alırsın yılalrca kullanırsın. bir gün bozulur bilgisayar çalışmazsa değiştirirsin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.