Şimdi Ara

Psu olayı bu kadar önemli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sertifika, verimlilik gibi reklam kokan illetten uzak durarak gerçekten PSU yapan bir marka alın.

Hangi youtuber FSP, enermax ve Tagan markalarını önerdiğini gördünüz.

Var sa yok sa Corsair, Thermalthake. Pc dünyasının fason üretici Xiaomisi :D

• Fingolfin kullanıcısına yanıt

Onlardan ziyade senin burdaki insanlara kanser demen kadar yanlis bir durum yok. Allah kimseye göstermesin, düsman basina vermesin. Sen hic kemo terapi almadin sanirim ki böyle rahat rahat konusabiliyorsun... Alma da zaten. Ama neyi nerde konustuguna dikkat et. O kabaginda bir sahibi var, onun gücüne gitmesin dikkat et   Kaldi ki senin düsünceni ifade edis bicimin dogru mu? Birde su yazdigin sacmaligi begenen üc yumurcak varmis :)) ne diyorsun bak, kanser hücreleri gibiymis burdakiler... büyük konustun hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU olay ne kadar önemli bilmiyorum ama ÇOK önemli.

• trumpet kullanıcısına yanıt

Kardesim kabul etmeyin su sacmaligi, ne kanser kitlesimis, öyle sey mi olur? Sacmaliyor biri, sizde pesinden gidiyorsunuz. Allah göstermesin, ölümü bayilma zannediyorlar heralde.

Powerzoort marka güc kaynagini tartisacak degiliz. Burda kac ta konu acilmis bu marka güc kaynagim bozuldu ne yapayim diye... arkadas forumda arama motorunu bile kullanmadan, üyelere kanser diyerek hakaret ediyor. Bu bildigin hakaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Kardesim kabul etmeyin su sacmaligi, ne kanser kitlesimis, öyle sey mi olur? Sacmaliyor biri, sizde pesinden gidiyorsunuz. Allah göstermesin, ölümü bayilma zannediyorlar heralde.

Powerzoort marka güc kaynagini tartisacak degiliz. Burda kac ta konu acilmis bu marka güc kaynagim bozuldu ne yapayim diye... arkadas forumda arama motorunu bile kullanmadan, üyelere kanser diyerek hakaret ediyor. Bu bildigin hakaret.

Ben kimsenin şahsına kanser demedim ancak okudunuğuzu anlamadığınız için siz öyle sandınız.Ayrıca İnternetin kendine has bir jargonu vardır kanser kitle dediğimde bu jargona hakim kimsenin aklına ölmek üzere olan bir kanser hastası gelmiyor.Sizin geliyorsa bu benim değil sizin sorununuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: asyagrafik

Sertifika, verimlilik gibi reklam kokan illetten uzak durarak gerçekten PSU yapan bir marka alın.

Hangi youtuber FSP, enermax ve Tagan markalarını önerdiğini gördünüz.

Var sa yok sa Corsair, Thermalthake. Pc dünyasının fason üretici Xiaomisi :D

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.Forumlarda fsp ile çok karşılaştım bir bakayım.Gerçi birçok kişi corsair ve thermal içinde iyi demişti ama dediğiniz gibi bu yorumlarda youtuber gazlaması ile yapılmış yorumlar olabilir.

iyi o zaman, ben sizle beraber bahsettiginiz internet ortaminada hitaben bu kullanimin yanlis, hatali oldugunu söylüyorum. Herkes(?) kullaniyor diye dogru olacak diye birsey yok. Kaldi ki bu konuda elestirdigin kitleden daha da hatali bir yaklasim icerisindesin. Onlar saatli bomba diyormus, sen kanser kitle diyorsun ve yine bu kitleden bilgilerini paylasmasini bekliyorsun. Kimsenin sahsina demedim falan geciniz bunu... Sen DH bile desen bu icindeki kullanicilari kapsayacagi icin yine bize söylenmis oluyor. Tek tek sahislara söylenmese bile sahislari direk ilgilendiriyor. Bir kisi tavsiye etmez ve iki kelime ile yazar ise, ona neden diye sorarsin, gelecek cevaba bakarsin. Daha sormadan iki kelime ile tavsiye etmeyenleri genelleyerek hemde neye benzettin. Tamam bu benim sorunum olsun da esas sorun aslinda bilmemek degil, bilmedigini bilmemek. Birde anlamak var haklisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

iyi o zaman, ben sizle beraber bahsettiginiz internet ortaminada hitaben bu kullanimin yanlis, hatali oldugunu söylüyorum. Herkes(?) kullaniyor diye dogru olacak diye birsey yok. Kaldi ki bu konuda elestirdigin kitleden daha da hatali bir yaklasim icerisindesin. Onlar saatli bomba diyormus, sen kanser kitle diyorsun ve yine bu kitleden bilgilerini paylasmasini bekliyorsun. Kimsenin sahsina demedim falan geciniz bunu... Sen DH bile desen bu icindeki kullanicilari kapsayacagi icin yine bize söylenmis oluyor. Tek tek sahislara söylenmese bile sahislari direk ilgilendiriyor. Bir kisi tavsiye etmez ve iki kelime ile yazar ise, ona neden diye sorarsin, gelecek cevaba bakarsin. Daha sormadan iki kelime ile tavsiye etmeyenleri genelleyerek hemde neye benzettin. Tamam bu benim sorunum olsun da esas sorun aslinda bilmemek degil, bilmedigini bilmemek. Birde anlamak var haklisin.

Bu kullanımın yanlış yada hatalı olduğunu düşünmeniz bu kullanımı yanlış yada hatalı yapmaz.O yüzden kullanılmaya devam edilecek.Hem bu forumda hemde diğer sosyal medya mecralarda. Kanser kitle dediğim kitleden bilgi paylaşımı istediğimi söylemişsiniz ancak okuyup anlamadığınız mesajlarda da belirttiğim gibi onlarda bilgi paylaşımı istemiyorum.Çünkü zaten bilgi paylaşmıyorlar.Tek cümlelik benzetmeler yapıp iş yaptık sanıyorlar.zaten bu yüzden kanser diyoruz.

• Ya hocam o kitledeki mantık ve düşünce tarzı şu: Ben bir PSU'ya 1000 TL veriyorum ve özelim fakat o neden 300 TL veriyor? O 300 TL veriyorsa, onun ki C4 gibi patlamalıdır.. Hatta technopat kafasıyla ucuz donanım everest falan kullanan da fakirdir sosyo kültürel olarak düşük insandır falan.. Yani gerçekten bu şekilde düşünen ergenuslar da var tabii.. Yani milletin sen ucuz PSU dediğin zaman sinir olup saldırıya geçmesinin sebebi bu. Yoksa senin bilgisayarının patlayıp patlamaması inan kimsenin umrunda değildir sonuçta senin malın onların malı değil seni neden düşünsünler?

Tabii bu sözümden yola çıkıp da, dandik bir PSU güvenlidir yardır şeklinde bir yanıt verdiğimi düşünme. Ben de kendi bilgisayarımdaki ne idüğü belirsiz marka PSU'yu kaliteli bir PSU ile değiştirdim. Ucuz PSU'lar bir süre sonra bu PSU'suna göre belki 1 yıl belki 2 yıl gibi birden bozulabilir power düğmesine basarsın ve sistemin çalışmaz fakat tüm sistemi de birlikte götüren PSU olayıyla ben bu zamana kadar hiç karşılaşmadım. Yıllardır bu islerle uğraşıyorum yani. Hem ucuz PSU'larda hem de anakartın kendisinde bir takım koruma devreleri vardır. Böyle bir şeyin olma olasılıgı yani sisteminin tamamen gümlemesi oldukça düşük bir olasılık bana göre.

Ayrıca Türkiye'de satılan 100 PC'den 90 tanesinde burada dandik olarak değerlendirilecek PSU var o kadar da tehlikeli olsaydı memlekette PC kalmazdı.

Ucuz PSU'nun ikinci dezavantajı üzerinde yazan değerleri veremez. Sen 700 w diye alırsın ama kandırmacadır gerçekte atıyorum 400 wattlık güç kaynağıdır gibi. Tabii fan da kalitesiz olduğu için sesli çalışabilir. Eğer kullandığın dandik PSU'dan memnunsan değiştirmene bence gerek yok ben değiştirdim çünkü kullandığım bilgisayarı uzun süre problemsiz kullanmak istedim seninki bozulursa en fazla PSU'yu değiştirirsin bence sisteme zarar verme olasılığı düşük bir ihtimal

Not: TX marka PSU'yu fanını daha sessiz bir fanla yani cooler master kasa fanıyla değiştirip 6 yıl sorunsuz kullanmıştım fakat her ucuz PSU böyle dayanıklı çıkmayabilir bir de o PC de hiç oyun oynanmıyordu bunu özellikle belirtmem gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 9 Ekim 2020; 16:27:46 >

• Tavsiyeniz için teşekkürler. Dediğiniz gibiyse alttaki kart benim için rahatlıkla yeter. Zaten çoğunluk da aynı markayı da önermiş. @Kaos_3492

Tavsiyeniz için çok teşekkürler baya uygunmuş. Eğer satıcı güvenliyse büyük ihtimal bunu alabilirim.@Timeguard

Bilgi için çok teşekkürler hocam.Gelen mesajlardan sonra psu yu değiştirmeye karar verdim ancak kasayı değiştirmeyeceğim. Dediğiniz gibi kullanan kişide ısı konusunda hiçbir sorun yaşamamış. @xRedLineTRx

• quote:

Orijinalden alıntı: Fortune 4

Ya hocam o kitledeki mantık ve düşünce tarzı şu: Ben bir PSU'ya 1000 TL veriyorum ve özelim fakat o neden 300 TL veriyor? O 300 TL veriyorsa, onun ki C4 gibi patlamalıdır.. Hatta technopat kafasıyla ucuz donanım everest falan kullanan da fakirdir sosyo kültürel olarak düşük insandır falan.. Yani gerçekten bu şekilde düşünen ergenuslar da var tabii.. Yani milletin sen ucuz PSU dediğin zaman sinir olup saldırıya geçmesinin sebebi bu. Yoksa senin bilgisayarının patlayıp patlamaması inan kimsenin umrunda değildir sonuçta senin malın onların malı değil seni neden düşünsünler?

Tabii bu sözümden yola çıkıp da, dandik bir PSU güvenlidir yardır şeklinde bir yanıt verdiğimi düşünme. Ben de kendi bilgisayarımdaki ne idüğü belirsiz marka PSU'yu kaliteli bir PSU ile değiştirdim. Ucuz PSU'lar bir süre sonra bu PSU'suna göre belki 1 yıl belki 2 yıl gibi birden bozulabilir power düğmesine basarsın ve sistemin çalışmaz fakat tüm sistemi de birlikte götüren PSU olayıyla ben bu zamana kadar hiç karşılaşmadım. Yıllardır bu islerle uğraşıyorum yani. Hem ucuz PSU'larda hem de anakartın kendisinde bir takım koruma devreleri vardır. Böyle bir şeyin olma olasılıgı yani sisteminin tamamen gümlemesi oldukça düşük bir olasılık bana göre.

Ayrıca Türkiye'de satılan 100 PC'den 90 tanesinde burada dandik olarak değerlendirilecek PSU var o kadar da tehlikeli olsaydı memlekette PC kalmazdı.

Ucuz PSU'nun ikinci dezavantajı üzerinde yazan değerleri veremez. Sen 700 w diye alırsın ama kandırmacadır gerçekte atıyorum 400 wattlık güç kaynağıdır gibi. Tabii fan da kalitesiz olduğu için sesli çalışabilir. Eğer kullandığın dandik PSU'dan memnunsan değiştirmene bence gerek yok ben değiştirdim çünkü kullandığım bilgisayarı uzun süre problemsiz kullanmak istedim seninki bozulursa en fazla PSU'yu değiştirirsin bence sisteme zarar verme olasılığı düşük bir ihtimal

Not: TX marka PSU'yu fanını daha sessiz bir fanla yani cooler master kasa fanıyla değiştirip 6 yıl sorunsuz kullanmıştım fakat her ucuz PSU böyle dayanıklı çıkmayabilir bir de o PC de hiç oyun oynanmıyordu bunu özellikle belirtmem gerekir

Çok teşekkürler.İşte benim demek istediğimde buydu. Yani siz ne güzel uzun zamandır bu işle uğraştığınızı ancak bir sorunla karşılaşmadığınızı söylemişsiniz.Yani bana elle tutulur bir destek noktası vermişsiniz. Sizin mesajınızı okuyunca bu adam birşeyleri tecrübe etmiş ona göre bunları söylüyor diyebiliyorum. Ancak konuya gelip sadece '' c4 '' yazıp kaçan adam bunu neye dayandırıyor bilmiyorum.Bunu yazan kişi c4 diyip kendisinin veya arkadaşının veya bir tanıdığının başına olumsuz bişey geldiğini söylese o bile yetecek bana ama yapmıyor herif.Yoksa ben psu konusunda taraflı bir insan değilim.Bu forumda benden onlarca kat bilgili insanlar var.Benim istediğim iki tarafında kendi argümanlarını kendilerince ortaya sunup yol göstermeleri.

• çok şey yazılmış okuyamadim hepsini ama psunun kalitesi evinde ki elektrik hattından geçiyor. bizim evin elektrik hatti berbat. dalgalanma vs cok oluyor burda psu zorlanıyor sürekli. benim 2. psu benim. sizde de elektrik hattından problem varsa 6 aya sistem gidebilir dikkat

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Internet forumlarında manyak çok. Bunların hepsini dert edecek olsak psikiyatri hastanesine yatmamız gerekirdi.   Benim bilgisayarımda iyi bir markanın SSD'si var mesela birkaç forumda bu SSD'nin ısınıp çakıldığına dair hurafeler ve birkaç sorunlu modelin sanırım ilk revizyonlar ispat niteliğinde videoları dolaşıyordu. Burası değil başka bir forumda, benim kullandıgım SSD'de böyle bir sorun yok, ürünü firma düzeltmiş son seriler gayet sorunsuz, ben memnunum dedim diye küfür ve hakaret edenler bile oldu.. Bu tarz koyunların lafıyla donanım alınmaz zaten birkaç kişi yanyana geldi diye sözleri de dinlenmez.. Bu tiplemelerde bir problem olduğunu zaten anlamışsınız ki, bu başlığı da oluşturmuşsunuz. Sözü dinlenecek adamla dinlenmeyecek adam zaten kendini hemen fark ettirir bir de tabii insanların kişisel deneyimleri de bunlarda rol oynar. Kısacası başkalarının onayına ihtiyacımız yoktur. Herkes kendi çapında düşünüp karar verebiliyor. Fakat yine de görüş almak istemişsiniz ben görüşümü belirttim. Ucuz PSU bence PSU'nun bozulması ve istenen değeri vermemesi dışında fazla tehlikeli değildir anakart ve laptop tamiri yapıyorum ama düşük de olsa sorun çıkmasın risk oluşmasın derseniz kaliteli bir PSU alabilirsiniz fakat şunu da belirtmeliyim ki, HiPower, FSP gibi markaların ucuz ürünlerindeki kalite pahalı modellerindeki kalite kadar yüksek değil. Yani C4 denen PSU'lardan biraz daha iyidir bence hatta çoğu da aynı kalitededir çünkü bu firmalar o C4 denen ürünlerle rekabet edebilmek için onlar da ucuz ve düşük kalite ürünler piyasaya sürüyorlar.. Mesela FSP'nin teneke kasaları ve güç kaynakları mevcut.. fiyatları da C4 denenlerden az daha pahalı.. yani onların da arıza yapabilme ihtimalleri her zaman mevcut ucuz sistemlere de zaten bilgisayarın yarısı fiyatında PSU alınmaz derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 9 Ekim 2020; 17:46:53 >

• PSU bir sistemdeki en son düşünülecek parçadır bence, en hesaplısı hangisiyse onu kullanmak lazım, verimlilik aldatmacalarına da kanmayın yok platiniummuş yok goldmuş falan yalan bunlar.

Hazır psu devreleri var nette, eliniz havya tutuyorsa kendiniz bile yapıp ucuza getirebilirsiniz psu'yu. Kuzenim kendi yaptığı psu'yu kullanıyor, sıkıntı yaşadığını duymadım...

• Ev 10 yıllık felan elektrik sistemi bu güne kadar bir sıkıntı çıkartmadı bize.Ayrıca bulunduğum bölgede senede 1 defa elektrik kesintisi ya olur ya olmaz ancak yinede güzel bir indirimde fsp denk getirirsem almayı düşünebilirim.Uyarınız için teşekkürler. @Kanaat34

Teşekkürler hocam. Zaten o kadar yüksek fiyatları veremem. Eğer orta kalite bir ürünü güzel bir indirimde yakalarsam alabilirim.@Fortune 4

• quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

PSU bir sistemdeki en son düşünülecek parçadır bence, en hesaplısı hangisiyse onu kullanmak lazım, verimlilik aldatmacalarına da kanmayın yok platiniummuş yok goldmuş falan yalan bunlar.

Hazır psu devreleri var nette, eliniz havya tutuyorsa kendiniz bile yapıp ucuza getirebilirsiniz psu'yu. Kuzenim kendi yaptığı psu'yu kullanıyor, sıkıntı yaşadığını duymadım...

Elimden gelir ancak o kadarına cesaret edebileceğimi sanmıyorum en kötü ihtimal kendi psu sunu kullanırım.Yorumunuz için teşekkürler farklı düşüncelerin olduğunu görmek kişiyi araştırmaya itiyor.

• @Zenohsama

Yanlış bilgi. İşin erbapları şöyle düşünür. İlk önce PSU. Sonra, amaca yönelik donanım. Ryzen 5, veya i5 ya da Ryen 7 gibi seçenekler kaliteyi belirtmez. Beklenti ve ihtiyaca cevabı belirler.

Kasa, ve Psu doğrudan ilk düşünülmesi gereken donanımdır. Zten bunları en sonra bırakan kitle, parası kalmayınca ucuz ürünlere yönelirler.

Zannederler ki geri kalan ile kurtaracak günü. :D

Kiltlenmeler, voltaj dalgalanmaları, arızalar, ısınmalar, yük altında mavi ekranlara kadar gider......

Zaten ne amaçla kullanacak olduğunuzu bilincinde iseniz geri kalan bileşenler bellidir. A / B firması ürününü mü alayım. gibi gibi seçenekler bütçe ve f/p alanına girer.

Ucuz ve pahalı ürünlerin içini bir açın da bakın. Anlamıyorsanız bir elektronikçiye açın. Fırsatınız olursa!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 9 Ekim 2020; 20:18:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

PSU bir sistemdeki en son düşünülecek parçadır bence, en hesaplısı hangisiyse onu kullanmak lazım, verimlilik aldatmacalarına da kanmayın yok platiniummuş yok goldmuş falan yalan bunlar.

Kullandığınız ucuz PSU'lardan en uzun gideni hangisi oldu ve bozulmadan kaç yıl çalıştı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 9 Ekim 2020; 21:12:48 >

Dostum iyi akşamlar.. Ben sizin mesajınızı okumadan yoruma göre psu önerip uygun fiyata iş görecek gibi bir model çıkmıştım.. Psu çok önemli bir cihaz hele bu zaman gibi yeni nesil ürünlere geçerken daha da önemli oluyor.. Kimse boşuna psu incelemesi araştırması yapmıyor veya 1000-1500tl para verip zeka geriliği falan olduğu için pahalı psu almıyor.. Kesinlikle küçümsenecek bir konu bahsi dahilinde bile değil psu meselesi.. Siz istediğiniz tip psu kullanın ama belli bir seviyenin üstünde tecrübe ve deneyime sahip insanların psu konusunda ki dikkatliliğini ve ciddiyetini kesinlikle hafife almak gibi bir hata yapmayın derim benim tavsiyem..

Hazır kasalar ile gelen psulardan insanların neler çektiğini bildiğimiz için tanık olduğumuz için psu konusunda çok dikkatli olmaya mümkün mertebe çalışıyoruz.. Tavsiyem sizde öyle olmaya çalışın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.