Şimdi Ara

Birisi bana 2 km öteden ateş etse ilk önce ses mi gelir mermi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
21.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafama takıldi bugun bu soru, sanirim "American Sniper" filminde boyle bir olay oluyordu 2 km otedeki elemani keskin nisanci tufegi ile vuruyordu. Birisi bana 2 km mesafeden boyle bir tufekle bana ates etseler tufekten cikan sesi duyabilirmiyim yoksa duymadan ölürmüyüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4BringT0Life -- 18 Nisan 2016; 13:42:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ses mi Daha Hızlı Mermi mi?

Silah sesini duymanız ile merminin size isabet etmesi arasında geçen zaman, silahın mesafesi ve merminin hızına bağlıdır.

Genel olarak, 2 km mesafeden ateş edilen bir silahın sesi size mermiden önce ulaşır. Bunun nedeni sesin havada mermiden daha hızlı hareket etmesidir. Sesin hızı yaklaşık olarak saatte 1.235 km iken, mermi hızı genellikle saatte 1.000 km'nin altındadır.

Bu nedenle, 2 km öteden ateş edilen bir silahın sesi size yaklaşık 1,6 saniyede ulaşırken, mermi yaklaşık 2 saniye sonra isabet eder.

Ancak, aşağıdaki faktörler sesin ve merminin size ulaşma süresini etkileyebilir:

• Rüzgar: Yan rüzgar, merminin hızını yavaşlatabilir veya yönünü değiştirebilir.
    • Yükseklik: Daha yüksek irtifalarda ses daha yavaş hareket eder.
    • Sıcaklık: Daha sıcak havalarda ses daha hızlı hareket eder.

Sonuç olarak, 2 km öteden ateş edilen bir silahın sesi genellikle size mermiden önce ulaşır. Ancak mesafenin yanı sıra hava koşulları gibi faktörler de sesin ve merminin size ulaşma süresini etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Duyamazsin
  • mermi gelir
  • Ses hızı 342 m/s, G3 mermi hızı 800 m/s
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

mermi gelir
    ses gelir dodgelama imkanın olmaz yınede cok az bir süre olur aralarında hemen reaksiyon verırsen kalbine değilde omzuna yersın dıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsignAce

ses gelir dodgelama imkanın olmaz yınede cok az bir süre olur aralarında hemen reaksiyon verırsen kalbine değilde omzuna yersın dıyım

Alıntıları Göster
    sesi duyduysan sorun yok ama sesi duymadıysan zaten öbür taraftasın demektir
  • mermiler sesten hızlı gider
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: farkli acidan bakan

mermiler sesten hızlı gider
    Mermi gelir, senden çıkan ses ile surround efekt oluşturup yayılır.
  • ecelin gelir knk
  • 4BringT0Life 4 kullanıcısına yanıt
    Askere gitmemiş ergen, belli

Yoksa mesafe tahmini olan mermi sesi, namlu sesinden bu sorunun cevabını bulabilirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymühendis

Ses hızı 342 m/s, G3 mermi hızı 800 m/s

G3 etkili menzili 400 metre
  • quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

quote:

Örnek olarak silahın gidiş hızından bahsetmiş, etkili menzilinin konumuzla alakası ne? 800 metreden nokta atışı yapabilir diye bir şey söylememiş sonuçta.
  • quote:

quote:

400 metre etkili menzili olan tüfekte 800m/s ise
    mesela etkili menzili 1000 metreye yakın olan dragunov tüfeğinin mermi hızının daha fazla olması gerekir ne ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamadım.
  • interneto07 kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın, uzun menzilli silahların mermi hızı genelde daha fazladır. Bir fikir vermesi açısından popüler örnek verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymühendis -- 18 Nisan 2016; 14:54:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4BringT0Life

Kafama takıldi bugun bu soru, sanirim "American Sniper" filminde boyle bir olay oluyordu 2 km otedeki elemani keskin nisanci tufegi ile vuruyordu. Birisi bana 2 km mesafeden boyle bir tufekle bana ates etseler tufekten cikan sesi duyabilirmiyim yoksa duymadan ölürmüyüm?

konu sahibi arkadaşım sen de mermiyi yedikten sonra sesi duyabilirsin. ölene kadar 3-5 sn geçer herhalde yer yemez ölmezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

Kafama takıldi bugun bu soru, sanirim "American Sniper" filminde boyle bir olay oluyordu 2 km otedeki elemani keskin nisanci tufegi ile vuruyordu. Birisi bana 2 km mesafeden boyle bir tufekle bana ates etseler tufekten cikan sesi duyabilirmiyim yoksa duymadan ölürmüyüm?

konu sahibi arkadaşım sen de mermiyi yedikten sonra sesi duyabilirsin. ölene kadar 3-5 sn geçer herhalde yer yemez ölmezsin
    önce mermiyi yersin sonra yanındaki kişi silah sesini duyar. sen öte tarafta olacağından duymazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

quote:

quote:

400 metre etkili menzili olan tüfekte 800m/s ise
    mesela etkili menzili 1000 metreye yakın olan dragunov tüfeğinin mermi hızının daha fazla olması gerekir ne ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamadım.

Mermi adama gelmeyecek ki, g3 örneğininin saçma olduğunu belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interneto07 -- 18 Nisan 2016; 15:38:13 >
  • Onu bilmem de Sınav Zormus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rottusis

Onu bilmem de Sınav Zormus
    sen gelme lan ayı
  • quote:

Hocam ben herhangi bir iddaa da bulundummu? Aklima geldi sorayim dedim, ne kadar salak salak cevaplar bunlar ya

Şikayetiniz başarıyla iletildi.

Aşağıdaki butonu kullanarak şikayetin durumunu kontrol edebilirsiniz.
    Ayrıca yukarıdaki menüden şikayet listenizi görebilirsiniz.
    Şikayet Durumu
    Geri Dön
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.