Şimdi Ara

Normal bi insan hiç durmadan 8 kilometre koşabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
7.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlarla iddiaya girdik beyler koşabilir mi ?
    hesaplamalar sonucu söylediğim rakamın iki katıymış 8 kilometre.

orta tempoda hiç durmadan 8 kilometre koşabilirmi 16 yaşındaki bi lise öğrencisi bu arada bi parantez açayım ( koşacaklardan birisi sigara tiryakisi boksör,diğeri basketbolcu kötü alışkanlığı yok,bir diğeri hiç spor yapmamış ama kötü alışkanlığıda olmayan birisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaydurugububak -- 14 Aralık 2012; 21:02:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir İnsan Hiç Durmadan Kaç Kilometre Koşabilir?

Bir insanın hiç durmadan koşabileceği mesafe, fiziksel uygunluğu, antrenman seviyesi ve koşullara bağlı olarak değişir. Ortalama bir kişi için, mola vermeden koşulabilecek maksimum mesafe tipik olarak 5 ila 8 kilometredir. Ancak, son derece iyi durumda olan ve dayanıklılık antrenmanı almış kişiler, daha uzun mesafeleri koşabilirler.

En iyi koşucular bile bir maratonda (42,2 kilometre) sürekli olarak koşmazlar. Bunun yerine, dayanıklılığı korumak ve yaralanma riskini azaltmak için mola verirler. Mola süreleri koşucunun hızına ve antrenman seviyesine göre değişir.

Bir insanın koşabileceği hız, yaşı, cinsiyeti ve antrenman seviyesi gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Ortalama bir koşucu genellikle 8 ila 12 kilometre/saat hızla koşabilir. Ancak, eğitimli koşucular çok daha hızlı koşabilirler. Dünya rekoru 40 kilometre/saat'in üzerindedir.

Eğer düzenli olarak koşmuyorsanız, hiç durmadan 8 kilometre koşmak son derece zor olabilir. Bu mesafeye ulaşmak için kademeli olarak antrenman yapmanız önerilir. Başlangıçta daha kısa mesafelerle başlayın ve yavaş yavaş mesafeyi ve süreyi artırın. Bu, yaralanma riskini azaltacak ve dayanıklılığınızı geliştirecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben hergün koşuyorum kalamış parkından caddebostan migrosa ÇOK RAHAT KOŞAR sakın girme iddaya
  • Koşar.

Maraton koşucuları var 40 km.

İyi bir antrenmanla 6 ayda herkes 4 km rahat koşar. Ben ham halimle bile 1 km koşabiliyorum.
  • Koşar
  • adamına göre değişir
  • yalnız sigara içende var içlerinde bide antremansız bildiğin liseli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Koşar.

Maraton koşucuları var 40 km.

İyi bir antrenmanla 6 ayda herkes 4 km rahat koşar. Ben ham halimle bile 1 km koşabiliyorum.

Hocam sen naptın oha ben 1.5 ayda 4.5 km koşmaya başladım(ama ben haftada hergün koşmayla başladım şimdide hergün koşuyorum 4km hergün koşuyorum ama bugün koşmuyucağım çok ama çok yorgunum okuda olunca çok halsizim gozmlerım morardı cddebostan burgera gidicem yakınsan gel ))) şuan 4.km durmadan koşuyorum hmde cross tarzı koşu yokuş in çık g.tünün yandığını hissedebiliryorsun mesela SPOR YAPAN BİRİ ÇOK AMA ÇOK RAHAT 4KM KOŞAR!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi bir antremanla rahat koşar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Chuckie~

İyi bir antremanla rahat koşar :)

aynen öyle hocam
  • son bir senede pek spor yapmadığını biliyorsan güvenle iddiaya gir, 400 metre koşamayanlar var güven bana. Herkes sallamış 5 km koşarım 10 km koşarım diye ama hep laf bunlar. Eğer kondisyonu yoksa koşamaz
  • sporcu değilse futbol,badminton gibi sporlar yapmıyor ise veya benim gibi kendi kendine spor yapmadığından eminsen ki gir ama 4km çok doğru isabetli bir sayı birşey biliyorki 4km demiştir bnce ona göre birde neyine gireceğine göre gir
  • Bu 4 kilometre koştuğunu söyleyenler nasıl hesaplıyorlar 4 kilometre koştuğunu anlayamadım gitti hadi dakika tutsanız neyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurts

Bu 4 kilometre koştuğunu söyleyenler nasıl hesaplıyorlar 4 kilometre koştuğunu anlayamadım gitti hadi dakika tutsanız neyse

Parkurda koşabilir mesela.Ben kendimi ölçmüştüm en evden çıkmamış halimle 600 m filan koşabildim tempolu halde.
  • Ne cahil arkadaşların varmış öyle
  • Sırf ısınmak için 2 km koşuyorum. Bu kadar yeter sanırım cevap için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkebasar

sporcu değilse futbol,badminton gibi sporlar yapmıyor ise veya benim gibi kendi kendine spor yapmadığından eminsen ki gir ama 4km çok doğru isabetli bir sayı birşey biliyorki 4km demiştir bnce ona göre birde neyine gireceğine göre gir

hocam 4 kilometreyi ben azami rakam olarak söyledim bi stadyumun koşu pistini 20 kere dolanacak.
  • Maratonda 40 km koşuyorlar sen 4 km den bahsediyorsun
  • otobüse yetişecem diye 11 km koşmuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: norening

quote:

Orijinalden alıntı: berkebasar

sporcu değilse futbol,badminton gibi sporlar yapmıyor ise veya benim gibi kendi kendine spor yapmadığından eminsen ki gir ama 4km çok doğru isabetli bir sayı birşey biliyorki 4km demiştir bnce ona göre birde neyine gireceğine göre gir

hocam 4 kilometreyi ben azami rakam olarak söyledim bi stadyumun koşu pistini 20 kere dolanacak.

Stadyumun koşu pisti 400 m olur. 20 tur koşarsa 8 km yapar.
  • burada koşuyorum diyenlerin %99 u 300.m de tıkanır koşamaz. Ama koşanlar vardır mesela futbolcular 45 dk da 5 km kosuyorlar ortalama
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.