Şimdi Ara

Normal bi insan hiç durmadan 8 kilometre koşabilir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
7.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

uzun mesafeli koşular vücuda bakar. fit bir yapısı varsa kondisyonu da yerindeyse rahatlıkla koşar

Hocam uzun mesafeli kosucular degıl sprinterlar vucuda bakar. Kas kutlen ne kadar fazla olursa patlama gucun o kadar yuksek olur ve kısa mesafeyı en yuksek hız + suratle en kısa zamanda bıtırmeye calısırsın.

Uzun mesafe kosucuları zayıf ve celımsızdırler ( gorunus olarak ) Cunku uzun mesafe kostukları ıcın vucudun oksıjen ıhtıyacı az olmalı ve uzun sure dayanabılmelerı onemlıdır. Eger kı kaslı veya fit olursa vucudun oksıjene olan ıhtıyacı artmıs olacak ve buna baglı olarak cok uzun mesafeler boyunca kosması ımkansızlasacaktır.

Konuya gelıcek olursak : Arkadasların 8 kmyı antrenmansız kosmaları ımkansız degıl. Kosabılırler ama cok fazla yorulurlar ve tempoları duser. Iddıada orta tempo denmıs. Ben tempoları duseceklerını dusundugum ıcın kosamazlar dıyorum. Buyuk bır bolumu yuruyerek tamamlarlar :)

• Rutin anlamda sistematik 15 km kosarim, 1 saat 13 dk falan suruyo ve tek seferde 1500 kalori yakiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Is kondisyona bakar cok uzun bir mesafe degil ama ham ken 8 km kosmak çok zor muhtemelen 2-3 km den sonra tempo duser daha sonralari yurume hizinda kosarak tamamlarlar 8 km yi.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurts

Bu 4 kilometre koştuğunu söyleyenler nasıl hesaplıyorlar 4 kilometre koştuğunu anlayamadım gitti hadi dakika tutsanız neyse

nasılmı koşacağın yer neresi ise ben cddebostanda koşuyorm sarı çizgi var migrosun orda bitiyor ve başlangıçtan itibaren 500m 500m çoğalıyor kapiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOKEDİCİİİ

burada koşuyorum diyenlerin %99 u 300.m de tıkanır koşamaz. Ama koşanlar vardır mesela futbolcular 45 dk da 5 km kosuyorlar ortalama

burda koşuyorum diyenlerın %99'unun 300m tıkandığını nerden bildiğini söylermisin?
  • 6 aydır body yapıyorum. En az 2-3km koşarım. Durmadan, yavaş tabi. Hızlı koşamam. Ciğerler yetmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 15 Aralık 2012; 0:35:07 >
  • Amazing Maratons yanlis hatirlamiyorsam 252 km idi. Yavas ve orta arasi kosuyorlar. Tabi bu ise hayatlarini verenler.

• yavaş tempoda koşarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuckyOneEUK*

quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

otobüse yetişecem diye 11 km koşmuştum

O kadar koştuktan sonra kaç km gitmek için otobüse bindin ki

11

bi baktım eve gelmişim
  • 100dk 8.5 hız 14 km 1098 kalori...
    Hiç durmadan :)

• Çok çok cokkkk rahat koşar havada karada koşar hatta.

• En son otobüse yetişmek içim koştum 50-60 metre kadar. Hemen tıkandım kusçağım geldi.

• Kondisyonla alakalı bir durum. Ben haftada 4 gün ile 6 gün arası sabahları 10km koşuyorum lakin havalar soğudu evden çıkamadık bakalım ne olucak işin sonunda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun zaman spor yapmamış halimle 3 km koştum(15 dk), zor bitti. basketbolcu koşar belki de, diğerlerini sanmıyorum. 8km az değil, süre yoksa yürüyerek biter ama.
  • Düzenli olarak haftada 1 kere 14 km 60 dk koşuyorum.İlk başladığımda 6 kmde zorlanıyordum yani koşabilirsiniz ama yorucu olur.

• Basketbolcu koşabilir ama sigara tiryakisi boksör ve spor yapmamış olan koşamaz diyorum ben.

• boksör 2-3 aylık değilse çok rahat koşması lazım. zaten bi maçta baya bi koşmuş gibi yoruluyorsun zamanında bende yapmıştım :D
  • Rahat koşar..Sakın iddaya girme patates olursun. Askerdeyden 15 Km. koşardık. Orta tempoda tabi
  • adamlar 4 sene öncesine cevap veriyorlar
  • bardan cıkıp eve 3km orta tempoda kosmustum 1 saat sonra evdeydım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.