Şimdi Ara

18 Yaşında Neler Değişir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben şuan 16 yaşındayım ama 18 yaşını dört gözle bekliyorum acaba 18 yaşında neler değişiyor hayatta düşünceler neden reşit olma yaşı 18 sizlere soruyorum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

18 Yaşına Girince Neler Değişir?

18 yaşına girmek, hayatınızda önemli bir dönüm noktasıdır ve beraberinde bir dizi değişikliği getirir.

Yasal olarak 18 yaşına girdiğinizde, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok yeni hakkınız ve sorumluluğunuz olur:

• Oy kullanma hakkı
    • Sürücü ehliyeti alma hakkı
    • Sözleşmeler imzalama yetkisi
    • Yasal olarak yetişkin sayılma

18 yaşına geldiğinizde, ebeveynlerinizin iznine gerek kalmadan kendi tıbbi kararlarınızı verebilir ve sağlık sigortanıza katılabilirsiniz. Ayrıca, artık çocuk işçi olarak çalışamazsınız.

Bununla birlikte, 18 yaşına girmek tüm sorumlulukları beraberinde getirir. Artık eylemlerinizden yasal olarak sorumlusunuz ve seçimlerinizin sonuçlarıyla yüzleşmek zorundasınız.

18 yaşına girmek heyecan verici ve korkutucu bir zaman olabilir. Bu değişiklikleri anlamak ve yeni elde ettiğiniz hak ve sorumlulukları bilmek, bu geçişi sorunsuz bir şekilde yapmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 18e girdigin gun seni kutlamaya goturuyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi Kartı aldım
    Ehliyet aldım
    başka değişiklik yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dangerist38

Ben şuan 16 yaşındayım ama 18 yaşını dört gözle bekliyorum acaba 18 yaşında neler değişiyor hayatta düşünceler neden reşit olma yaşı 18 sizlere soruyorum?

Öncelikle reşit olursun kimseyi takmazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Boss -- 16 Mart 2014; 21:23:07 >
  • Lisede 6 saat uyusam da bütün gün dinç olabiliyodum.

Yılbaşında akşam üzeri 6 gibi biraz kestireyim diye gözlerimi kapattım, gece 3, 4 gibi kalktım. Normalde de çok fazla uyuyorum. Geçenlerde birkaç gün uykusuz, yorgun gezdim, sonra 16 saat uyumuştum. Çok uyuyorum. Ne zaman lise bitti o zamandan beri uyuyorum.

• Bu ayın dokuzunda reşit oldum, değişen tek şey migrostan sigara alabilmek oldu.

• harbi bende merak ettim şimdi?
    neden 17 19 20 değilde 18 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmirli Samuray -- 16 Mart 2014; 21:26:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaşım 18, bundan 3 sene öncesine göre daha doğru ve sağlıklı kararlar aldığımı düşünüyorum. Tabii bu herkezde aynı şekilde tezahür edecek diye bir kaide yok.

• Değişen pek bir şey yok, hatta fark yok diyebilirim Yasal şeyler harici.
  • Bir halt değişmiyor hayat aynı hayat hala rahat edebilmek için düzgün bir iş gayesi ile çalışıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşına geldiğinde etrafında bir ışık hüzmesi oluşmuyor. Ha 18, ha 20. 18 yaş Türkiye için geçerli reşit olma yaşı. Başka ülkelerde 16 dan 22 ya kadar değişiyor. Fakat neler değişti diyecek olursan; hayata daha farklı bakıyorsun. Resmi olarak reşitsin, kararlar senin kararın devlet karşısında. Bunun verdiği bir yük var. Ama toplum aynı toplum, baskı aynı baskı.
  • Baştan söyleyim hiçbirşey değişmiyor :D sen özel bir şey olduğunu sanırsın 8 e bi girersin hiçbi fark yok aynı. Sadece birkaç yeni hakkın oluyo o kadar.
  • şu an 20 yaşındayım ancak hala bazen bara girerken veya sigara alırken kimlik sorarlar. reşit olmak benim için önemliydi biraz düşün artık 18 yaşına girdiğimde 14 15 yaşlarında gösteriyordum hala. bir de ehliyet almış oldum başka da işime yaramadı aksine sorumluluklarımı fark ettim (zaten farkındaydım ancak işin ciddiyetini anladım diyim.) gelecek kaygım arttı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.