Şimdi Ara

Bugüne kadar yediğim en güzel lahmacun - Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha öncesinde babamın tavsiye ettiği ve 2 hafta önce gidip deneme fırsatı bulduğumuz Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu bende öyle bir yer edindi ki mutlaka sizlerle paylaşmam gerektiğini hissettim. Fırsat bulanlar mutlaka ama mutlaka gitmeli.

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu
    İstanbul ‘un Fatih semtinde ücra bir sokakta bulunmasına rağmen adı da lezzeti gibi sınırlarını fazlasıyla aşmış olan bu lezzet durağına yolu düşen herkesin mutlaka uğramasını isteriz.Biz blogumuzda fırsat buldukça Lezzet Durakları kategorisi altında tanıtımlar yapmaya çalışıyoruz fakat bizimde bu listede EN ‘lerimiz muhakkak olacaktır. İşte bu noktada Lahmacun söz konusu olduğunda bizim EN ‘imiz ( İstanbul ve çevre illerde )Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonudur.

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu ‘na Nerede ?

Ali Kuşçu Mahallesi, Hırka-i Şerif Caddesi, Bedrettin Simavi Sokak, No: 5, Fatih, İstanbul

İletişim : 0212 5234457

Ne Yemeli ?

Bu sorunun cevabını en doğru şekilde verebilmek için sizlere gittiğimiz günü anlatmak en doğru yol olacaktır. Biz şanslıyız ki sokağa döner dönmez tam kapının önünde park yeri bulduk. Sonradan gelenlerin bizim kadar şanslı olmadığını söylemek isterim, park yeri konusunda ciddi bir sıkıntı söz konusu olsa da bu Öz Kilis ‘i sevmemizi engelleyemez :) Mekana girdiğimizde okuduklarımdan farklı bir şekilde karşılandık. Gayet güler yüzlü personellerce üst kata yönlendirilip 6 kişilik masaya oturduk. Siparişlerimizi verme konusunda kararsızlık yaşarken personel yardımımıza koştu ” Siz bana bırakın “. Bu söz üstüne ne söylenebilir ki :) Sözün üzerinden 2 dakika geçmeden masamız aşağıdaki gibi donatılmaya başladı.

Masamıza gelenler hakkında bilgi vermek gerekirse, İçli köfte uzun zamandan sonra yediğim en güzel içli köfte diyebilirim, dışı incecik ve malzemesi tam kıvamındaydı. Daha güzellerini de yedim fakat tadı en az onlar kadar güzeldi. Söğürme daha önce hiç yemediğimi sandığım fakat geldiğinde klasik sarımsaklı yoğurt ve patlıcanın karıştırıldığı bir meze. Tadı fena değil fakat diğerleri kadar ilgimi çekmediğini söylemem gerekir. Gavurdağı salatasının fıstığı ve cevizi gayet etkileyici kıvamda, evde oturup 2 saatte yaptıklarım kadar güzeldi :) Masaya konduğu an itibariyle kaşık kaşık alıp 2 dakika içinde biten lezzetlerden biri. Patlıcan dolması herkesin seveceği bir lezzet olmayabilir, yemek ayrımı yapmayan ben için gayet güzel bir lezzetti neyse masadakilerin midemize inmesinden 2 dakika sonra bol köpüklü açık ayranlar ve lahmacunlar masadaydı. Lahmacun ‘un bir efsane olduğu görünüşünden belliydi. Okuduklarıma ve söylenenlere göre hayatımda yediğim en güzel lahmacun olmaya adaydı. Hayal kırıklığı yaşama kısmını aklımın ucundan bile geçirmeden 20 saniyelik bir gözlem yaptım. Malzemelerin homojen dağıldığı, incecik hamuruyla görünüş olarak bir sağ vurup, tadına bakmamızla solu sallayıp nakavt eden bir lezzet diyebilirim. Yarısı sarımsaklı yarısı soğanlı olan lahmacun tam anlamıyla mükemmeldi, biraz iddaalı gelebilir ama hayatımda yediğim en güzel lahmacun diyebilirim. Resmini eklerken bile ağzım sulanıyor.

Lahmacunlar bittikten sonra Antep ‘in en güzel kebaplarından olan Kilis Kebaba geldi sıra. Kilis kebabı özel bir tepsi içerisinde altında soğan ve patlıcan dizili, orta katında baharatlarla lezzetlendirilmiş et ve üstünde bol domates, soğan ve biberle, fırında pişirildikten sonra servis ediliyor.

Lezzet olarak tam bir efsane, yumuşacık eti sizi alıp başka yerlere götürüyor resmen. Tadına baktığınız an içindeki sarımsak ve soğanın yanında baharatların güzel tadı teker teker ayırt edilebiliyor.Bundan sonraki gidişimizde sırf Kilis Kebap yemek için gitmeyi bile düşünebilirsiniz. Bütün lezzetleri teker teker tadabilmek adına bize yapılan sunum Cem Yılmaz ‘ın dediği gibi “little little into the middle” şeklindeydi. Sıra karışık kebaba geldiğinde önümüzde daha önceden yemediğim iri taneli, is kokulu bir pilav, biraz araştırınca adının Firik Pilavı olduğunu öğrendim. Farklı bir tat olduğundan gidenlerin denemesini isterim. Bunun dışında kebap tabağımızda bildiğiniz Adana kebap ve ilk aşamada adını bilmediğim muhteşem bir et daha vardı :) en güzelini sona saklamak istediğimden Adana Kebap hakkında kısa bir bilgi geçmek istiyorum. Kebabı Adana ‘da ÖzAsmaaltı Kebap ‘da yiyen biri olduğum için beni fazla etkilememiş olsa da arada güzel gidiyor diyebilirim :) Şimdi geldik kebap tabağındaki en can alıcı noktaya Küşleme ‘ye. İstanbul ‘da herhangi bir kebapçıda yiyebileceğiniz en güzel, en yumuşak ve en lezzetli et olabilir. Pidelerin altında saklanmış gelin beni bulun der gibiydi. Yedikten sonra masadaki herkesin yüzünde aynı ifade, Mutluluk :) Belki daha öncede Küşleme yemiş olabilirim farkında olmadan fakat bunun kadar lezzetli olmadığı için hiç dikkatimi çekmemişti.

Kebap tabağımızı da bitirdikten sonra tam kıvamında bir tokluk hissi ve bu kadar lezzetli şeyler yemenin keyfi hepimizin yüzünden okunuyordu. Bunun üzerine en güzelinden bir tatlı gider düşüncesiyle kebaplara başlamadan vermiştik Künefe siparişimizi. Künefe konusunda Hatay ‘lı bir abimin söylediği söz hep aklıma gelir, Hatay ‘da künefe yemeden künefe yedim deme, bu söz burda da geçerliydi, güzel bir künefe ziyafeti çeksek de Hatay ‘da yemediğim için mükemmeldi demiyorum 😉

Şiveydiz Çorbası : Taze sarımsağın henüz çıkmamasından ötürü bu lezzetin tadına bakma fırsatımız olmasada çok beğenilen bir çorba olduğunu birkaç sitede okudum. Bir dahaki sefere taze sarımsağın pazara çıktığı döneme denk getirip, bu konuya tekrar ekleme yapmayı düşünüyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bugüne Kadar Yediğiniz En Lezzetli Lahmacun: Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu

Lezzetli Türk mutfağını keşfetmek isteyenler için Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu, mükemmel bir seçim sunuyor.

Lahmacunları, taze malzemelerle hazırlanan incecik ve çıtır bir hamurun üzerine, özel bir baharat karışımıyla harmanlanmış lezzetli etin yerleştirildiği geleneksel bir lezzettir. Lahmacunları ağzınızda dağılarak damağınızda uzun süre kalıcı bir tat bırakır.

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu'nun kebapları da bir o kadar lezzetlidir. Adana kebapları, antep kebabları ve urfa kebabları, mangalda özenle pişirilir ve yanına gelen taze soğan, domates ve biberlerle mükemmel bir uyum yakalar.

Salonun atmosferi rahat ve samimidir. Personel güler yüzlü ve yardımseverdir, siparişlerinizi hızlı ve eksiksiz bir şekilde alır. Aileniz veya arkadaşlarınızla keyifli bir öğle veya akşam yemeği için ideal bir yerdir.

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu, lezzetli Türk yemekleri arayanlar için kesinlikle tavsiye edilir. Lahmacunları ve kebapları şehrin en iyilerinden olup, unutulmaz bir yemek deneyimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kesinlikle katılıyorum.
    Antep, Urfa 'da lahmacun yemesemde benimde şu ana kadar yediğim en güzel lahmacunu yapıyorlar.
    Ben fırsat buldukça gidip 10 tl 'ye bu mükemmel lezzetle karnımı doyururum. Fakat görsellerde farklı bir şey gördüm, Sarımsaklı ve Soğanlı lahmacun tek lahmacun içindemi hazırlandı yoksa göz yanılmasımı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

Kesinlikle katılıyorum.
    Antep, Urfa 'da lahmacun yemesemde benimde şu ana kadar yediğim en güzel lahmacunu yapıyorlar.
    Ben fırsat buldukça gidip 10 tl 'ye bu mükemmel lezzetle karnımı doyururum. Fakat görsellerde farklı bir şey gördüm, Sarımsaklı ve Soğanlı lahmacun tek lahmacun içindemi hazırlandı yoksa göz yanılmasımı :)

Evet giden kesinlikle pişman olmaz. Bundan ötürü böyle bir paylaşım yapmamın faydalı olacağını düşündüm.
    Aynı şekilde yine pide konusunda mükemmel bir lezzet durağı olan Dost Pide ile ilgilide bir paylaşım planlıyorum.
  • Aynı hamurda sarımsaklı-soğanlı olmamalı......Ben hiç görmedim............

3.görselde Kilis kebabı diye tanıtılmaya çalışılan yemek , KİLİS TAVA namı ile bilinir.....

Ha,haso sarımsaklı lahmacun derseniz DEVELİ restaurantı öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

Aynı hamurda sarımsaklı-soğanlı olmamalı......Ben hiç görmedim............

3.görselde Kilis kebabı diye tanıtılmaya çalışılan yemek , KİLİS TAVA namı ile bilinir.....

Ha,haso sarımsaklı lahmacun derseniz DEVELİ restaurantı öneririm...

Hamurun yarısı sarımsaklı yarısı soğanlı ne sorun var ki bunda :)

Kilis Tava olarak yedik ama Kilis 'li bir arkadaşım Kilis Tava Kilis Kebabı aynıdır diyince, Seo ve keyword amaçlı olarak ikisinide kullandım :)

Haso sarımsaklı lahmacunu Florya Develi 'de yedim ve tat farkı olmadığını söylüyorum.

Gitmediyseniz gidin diyorum pişman olmayacaksınız.

• Gerçek lahmacun sarımsaklı olup,Gaziantep menşelidir.....Soğanlı olan Şanlıurfa menşeili olup,orda kıymalı ekmek diye anılır.......

2 sini aynı hamurda tahayyül bile edemiyorum.....

Hangisi derseniz sarımsaklı olanı derim....

Memleket Gaziantep bu arada......İl dışındaki Gaziantep restorantlarında Gazikentten olduğunuzu tanıtmak için,değişik bir sipariş yöntemi olduğunu belirteyim...Gazikentliler için ayrı ve özel bir harç bulunur genelde.....

• İstanbulda yaşayıp Antep 'e gitme imkanı olmayanlar gitsin diyorum sadece :)
    ayrıca sırf ben beğenmemişim :) Vedat Milor anlata anlata bitirememiş hatta 2 yazı yazmış 1. için buraya2. için buraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Salon hocam ekmek yeme dedi.
    12 yıl önce açıldı
    Tatlı yemek bile lüks oldu.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

İstanbulda yaşayıp Antep 'e gitme imkanı olmayanlar gitsin diyorum sadece :)
    ayrıca sırf ben beğenmemişim :) Vedat Milor anlata anlata bitirememiş hatta 2 yazı yazmış 1. için buraya2. için buraya

Yediklerinizin fiyatlarınıda yazsaydınız hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: awdasase

quote:

Şöyle söyliyim biz 5 kişi gittik toplam 130 tl para ödedik.
    5 içli köfte
    5 lahmacun
    ortaya karışık kebap
    kilis tava
    3 ayran 2 kola
    fiyatlarıda çok uygun. 2 kişi 4 lahmacun 2 ayran yeseniz 40 tl verip çıkarsınız.

• Lahmacunu servis etmeyi bilmiyorlar, gelen kadar hamuru yumuşuyor, yapı olarak da zaten hamur tam kıvamında değil hemen kendini salıyor, çok daha güzel bir iki yer mevcut.
  • Söylerseniz gidip orada deneyelim, benim önüme gelen lahmacun arkamdaki büyük fırında piştiği gibi önüme koyuldu.
    Lahmacunun nasıl servis edildiğinide çok merak ettim üstüne mum elma portakal kabukları falanmı eklenir anlayamadım.
    Yeşillik, ayran önümdeydi lahmacunda direk fırından önüme geldi ve yedik. Ayrıca hamuru mükemmel incecik ve tam kıvamındaydı.
  • quote:

quote:

quote:

5 içli köfte
    5 lahmacun
    ortaya karışık kebap
    kilis tava
    3 ayran 2 kola
    fiyatlarıda çok uygun. 2 kişi 4 lahmacun 2 ayran yeseniz 40 tl verip çıkarsınız.

Adam başı 4 lahmacun mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

quote:

5 içli köfte
    5 lahmacun
    ortaya karışık kebap
    kilis tava
    3 ayran 2 kola

Adam başı 4 lahmacun mu?

yok hani 2 kişi 4 lahmacun
    kişi başı 2 adet şeklinde :)

• shotufuk kullanıcısına yanıt
    O halde fiyatın neresi uygun, resmen astronomik. 2 Ayran 5 lira hadi 6 lira olsa. (40-6) / 4 = nerdeyse 8,5 lira = 1 lahmacun. Skandal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

O halde fiyatın neresi uygun, resmen astronomik. 2 Ayran 5 lira hadi 6 lira olsa. (40-6) / 4 = nerdeyse 8,5 lira = 1 lahmacun. Skandal.

haziran da lahmacun 4 tl, adana 15 tl ymiş.net hatırlamıyorum ama geçen ay gttiğimde de buna yakın fiyatlar vardı.3 kişi 55 TL gibi bi fiyata çıktık.gelen lahmacun oldukça büyük.normal yiyen bir kişi için 2 lahmacun bile yeterli.fiyatlar uygun
  • Burayı çok övüyorlardı diye gitmiştik arkadaşla ama çok sevmemiştim. Niye sevmediğimi de hatırlamıyorum işin ilginci. Bir de kart geçmiyordu sanki ona kıl olmuştum.
    Bence İstanbul'da iyi lahmacun yapan yer pek yok(olan varsa da ben gitmedim). Bu %35 et olacak kuralı gelirse belki görürüz.
  • İstanbulda burda ve Develi dışında bu lezzeti bulmanız zor ama :)
    hatta antep imamçağdaşla arasında uçuk bir fark yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.