Şimdi Ara

Bugünkü Kabine Toplantısı'nda Instagram yasağı masaya yatırılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugünkü Kabine Toplantısı'nda Instagram yasağı masaya yatırılacak
    Bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda Instagram yasağı hakkındaki son durum değerlendirilecek.

Üç haftalık aranın ardından düzenlenecek Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesini Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi oluşturacak. Ardından Instagram’a Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim engeli görüşülecek.

Ayrıca Bkz.Instagram'ın sahibi Meta, Türkçe bilen yönetici arıyor

2 Ağustos 2024 tarihinde BTK, katalog suçlar kapsamında Instagram’a erişim engel getirildi. Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Instagram’daki Haniye’ye destek mesajlarının platform tarafından kaldırılması nedeniyle erişim yasağı getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Toplumsal hassasiyetimiz dikkate alınırsa Instagram'ın erişim engelini kaldıracağız” dedi.

Instagram yasağının kaderini bu toplantı belirleyecek

Instagram erişim yasağının ne zaman kaldırılacağı, Meta'ya uygulanacak yaptırımlar ve diğer sosyal medya platformlarına da yasak getirilip getirilmeyeceği hakkındaki kararlarım Kabine Toplantısı'nda netleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

Kaynak:https://www.haberturk.com/son-dakika-kabine-toplantisi-bugun-instagram-haniye-suikasti-ve-ekonomi-masada-3708596

• Ülke mülteci çöplüğüne dönmüş, tarım desen içler acısı, orta sınıf diye bir şey kalmamış. Sosyolojik olarak da insanlığa darbe vurulmuş.

Neyin kafasında bunlar yapılacak toplantı bu mu olmalı...

Atatürk'ün Gençliğe hitabesini okusunlar.

Anlamayacaklarını biliyorum ama denesinler.

Etrafta ciddi bir savaş krizi var, enflasyon ortada, zamlar milleti perişan ediyor, kaçaklar hala sınırdan elini kolunu sallayarak gelmeye devam ediyor.

Bunun gibi bir sürü çözüm bekleyen ülke sorunu var ama ülkenin zirvesi oturup , İnstagram yasaklanmalı mı yoksa açılmalı mı bunu konuşacak ....  

Bütün ülke buraya odaklandı. 2 günde masaya yatırdık. Bana göre de kapalı kalmaması gereken bir yer. Neyse ne sorunlar çözülmeli kısa sürede.

Ben başka bir konuya değinmek istiyorum. Keşke aynısını Wikipedia için de yapabilseydik:

Wikipedia 991 gün (2 yıl 8 ay 17 gün) kapalı kalmıştı. Orada binlerce yazarımız yetişmeliydi. Vietnamca, Türkçe, İtalyanca, Farsça yaklaşık aynı sayılarda konuşulan diller. Wikipedia'da İtalyanca 1.9 milyon, Vietnamca 1.3 milyon, Farsça 1 milyon iken, Türkçe sadece 617 bin makale var. İçerik kalitesi de malum. (

https://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias )

Üstelik sadece Vikipedi değil, diğer dillerle de katkımız-denetlememiz olmalıydı. En basitinden Ermeni lobisi Wikipedia'da tarihi yanıltan işlere giriştiler ve bu konuda "Anti-Türk yapılanma" iddiaları mevcut ( https://eksisozluk.com/wikipediadaki-anti-turk-yapilanma--6938826 )

Şimdi ben kullanmıyorum diyenleriniz çıkabilir de öyle bir döneme geldik ki bugün AI için en büyük veri seti Wikipedia'dan oluşturuluyor. Verilen cevaplarda bunun yansımasını görüyoruz maalesef. Yani o Instagramda göremediğinden çok fazlasını kaybettik.

Yine aynısı yaşanırsa bu meseleye de odaklanın diye bir umut yazdım hepsini.

• varmı açılma ihtimali

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Aakiftares
    açılma ihtimali var gibi.

- Instagram bazı konularda geri adım attı.
    - diyanetin paylaştığı videonun yasağını kaldırdı.
    - Türkçe bilen eleman ilanı verdi.
    - dünyada en çok kullanan 5. ülke, buradaki potansiyeli biliyor

• Ülke mülteci çöplüğüne dönmüş, tarım desen içler acısı, orta sınıf diye bir şey kalmamış. Sosyolojik olarak da insanlığa darbe vurulmuş.

Neyin kafasında bunlar yapılacak toplantı bu mu olmalı...

Atatürk'ün Gençliğe hitabesini okusunlar.

Anlamayacaklarını biliyorum ama denesinler.

• Yasaktan çok neden yasaklanmasını konuşmak gerekiyor. Ülkemiz bir hukuk devleti. Ülkemizde faaliyet gösteren yaşayan herşey herkes kanunlarımıza uymak zorunda.
    Bu olayda bence kamu oyunu aydınlatma her zamandaki gibi berbattı. En iyi en mantıklı şeyi bile yapılsa bunu en kısa zamanda en basit şekilde milletin ağzına düşmeden her platformda açıklamak gerekiyor.

• Yasağın kalkması lazım ben internete neden para veriyorum o zaman ? her yasakta faturamda indirim olsun madem.

• TikTok ilelebet yasaklanmalı...

Aptallaştırıcı para için maymunlaştırıcı ve haliyle yozlaştırıcı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMC A kullanıcısına yanıt

Reklamlar görmek için internetine para veriyorsun ;) ...

• Ben olsam faceboku da kapatırım küreselcilere kafa tutarım ama bunlarda o döt yok

• Bizim influencerlar japon borsasını batirmadan açmak lazım.
    Etkileri çok büyük. Kimse beklemiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masaya yatirip?

• Colda kullanıcısına yanıt

Yuvarlak masa oluşturup açığa satış yapıyorlar bitirecekler japonyayı.Bugünkü Kabine Toplantısı'nda Instagram yasağı masaya yatırılacak 

• Etrafta ciddi bir savaş krizi var, enflasyon ortada, zamlar milleti perişan ediyor, kaçaklar hala sınırdan elini kolunu sallayarak gelmeye devam ediyor.

Bunun gibi bir sürü çözüm bekleyen ülke sorunu var ama ülkenin zirvesi oturup , İnstagram yasaklanmalı mı yoksa açılmalı mı bunu konuşacak .... Bugünkü Kabine Toplantısı'nda Instagram yasağı masaya yatırılacak 

• Tiktok yasaklayın insta yasaklayacağınıza. Kara paranın dibi dönüyor tiktok ta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vay be ülkemizin gündemine bak şaka gibi yemin ediyorum 🤣 dünya neyle uğraşıyor biz neyle arkadaş hangi kafayla yönetiyorsunuz siz bu ülkeyi muz cumhuriyetimi sanıyorsunuz

• Instagram olsam yazılı açıklama yaparım Türkiye faaliyetlerine son verilmiştir diye

• İrana özeniyorlar garibim

• Bütün ülke buraya odaklandı. 2 günde masaya yatırdık. Bana göre de kapalı kalmaması gereken bir yer. Neyse ne sorunlar çözülmeli kısa sürede.

Ben başka bir konuya değinmek istiyorum. Keşke aynısını Wikipedia için de yapabilseydik:

Wikipedia 991 gün (2 yıl 8 ay 17 gün) kapalı kalmıştı. Orada binlerce yazarımız yetişmeliydi. Vietnamca, Türkçe, İtalyanca, Farsça yaklaşık aynı sayılarda konuşulan diller. Wikipedia'da İtalyanca 1.9 milyon, Vietnamca 1.3 milyon, Farsça 1 milyon iken, Türkçe sadece 617 bin makale var. İçerik kalitesi de malum. (

https://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias )

Üstelik sadece Vikipedi değil, diğer dillerle de katkımız-denetlememiz olmalıydı. En basitinden Ermeni lobisi Wikipedia'da tarihi yanıltan işlere giriştiler ve bu konuda "Anti-Türk yapılanma" iddiaları mevcut ( https://eksisozluk.com/wikipediadaki-anti-turk-yapilanma--6938826 )

Şimdi ben kullanmıyorum diyenleriniz çıkabilir de öyle bir döneme geldik ki bugün AI için en büyük veri seti Wikipedia'dan oluşturuluyor. Verilen cevaplarda bunun yansımasını görüyoruz maalesef. Yani o Instagramda göremediğinden çok fazlasını kaybettik.

Yine aynısı yaşanırsa bu meseleye de odaklanın diye bir umut yazdım hepsini.

• Ben girebiliyorum siz niye giremiyorsunuz der mi reis?

• Uzun zamandır Halktan ve ülkeden bu kadar kopuk bir hükümetin hala iktidar olması komedi değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.