Şimdi Ara

buji yakıtı ne kadar etkiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
14.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Reis arabanın yağını ihmal etme. Yanlış yağ seçme. Kaliteli kullan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çapak olması yağ yaktırır araca ayrıca yakitida biraz etkiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerenerhan

Reis arabanın yağını ihmal etme. Yanlış yağ seçme. Kaliteli kullan.
    Aynen üstat haklısın. Bakımını yağını ihmal etmem ama bu üçüncü aracım. Bu kadar masraf etmedim hiçbirisine. Eski kullanıcı hiç bakmamış sadece binmiş
  • quote:

0 (535) 630 88 27. Gaziantepli Muhammet usta. Elazığda. Telefonla ulaş danış. Afedersin işin pici bi usta. Açık sözlüdür. Arabamı ona götürdüm. Bam bam bam ne var ne yok kendi saydı. Ayarı verdi gönderdi. Hayatımda ilk kez ustaya denk geldim yani.
    Eyvallah üstadım teşekkür ederim.
  • quote:

Bir sorun da şudur ki. Buji kablolarını olması gereken sırada takmayı bilmiyor ustalar. Her arabanın buji kabloları farklı sıralamayla takılmalıdır. Örn. Hyundai getz 1.3 gls modelinin sıralaması 2-3-4-1 şeklindedir. Sizin arkadaşın aracı da yüksek km yapıp sonradan düştüyse ki buji kablolarını vs değiştiyse işler sonradan boka sarmış olabilir. Beyin bujileri kendi algoritmasına göre ateşler sırayı değiştirdiğinizde sistemi bozarsınız. Rölantide titreme yapar özellikle. Yakıtı da etkileyebilir haliyle.
    Üstat işin garibi benim araçta titreme de yok rolantide dalgalanma da yok. Sadece vites düşürünce hissettiriyor. O da aracın kendi özelliği mi bilmiyorum. Bazı otomatikler az da olsa hissettiriyor normalde geçişleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

76.000 km'deki bujileri söktürün ve nasıl bir manzara ile karşılaşacaksınız bir bakın,pekçok manada motorun sıhhati ile ilgili mesajlar verebiliyorlar.Bu açıdan mühim bir detay kontrol etmek.

aynen üstadım kömür gibi olmuştu bujiler adam hiç baktırmamış ki

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Aradaki fark muhtemelen alınan yakıt ve kullanım stili ile alakalı. Eski LPG'li aracımla aygaz aldığımda 250km görmezken BP otogaz aldığımda 300km'yi görüyordum. Uzun yolda 412km yapmıştım 32lg LPG ile. Sabah fulledim gittim geldim akşam aynı pompadan tekrar fulledim sonucu öyle aldım.
    Üstadım zaten kötü gaz kullanmıyorum. Yine de fark olur diye PO, Aytemiz, Opetten doldurup ayrı ayrı denedim. Arada çok az farklar oldu. Yani hiçbirinde 250 km yi bile net göremedim. 32-33 lt lpg ile. Ayrıca aracı da sakin kullanmaya özen gösterdim.
  • kartalbeyyyyyy K kullanıcısına yanıt
    Gaz ayarın doğru olmayabilir veya bujiden olabilir.
    Ortalama hızım 28-30 km civarında. Yol bilgisayarında tüketim değerleri ortalama 8-8,5 litre arasındaydı. Lpg de de yaklaşık 9,5-10,5 litre arası tüketimim oluyordu.

Uzun yolda 120 km sabit 7-7.5 litre lpg tüketmekteydim. Yalnız benim aracım manuel. Sizin araç otomatikse 1-1.5 litre fazla yakması normal.

Çok kısa mesafede kullanıyorsanız da tüketim yükselir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crssover

Ortalama hızım 28-30 km civarında. Yol bilgisayarında tüketim değerleri ortalama 8-8,5 litre arasındaydı. Lpg de de yaklaşık 9,5-10,5 litre arası tüketimim oluyordu.

Uzun yolda 120 km sabit 7-7.5 litre lpg tüketmekteydim. Yalnız benim aracım manuel. Sizin araç otomatikse 1-1.5 litre fazla yakması normal.

Çok kısa mesafede kullanıyorsanız da tüketim yükselir.
    Araçta hala sorunlarım devam ediyor. Araç rolantideyken şöyle bir şey fark ettim. Videoya aldım normal midir acaba?
    https://www.youtube.com/watch?v=SpXKgl4APOg&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=eDfy4Oo-vAE&feature=youtu.be

Reis naptın dedigim ustayı aradınmı

• etmez kardeşim. buji dediğin dalga yakıtı tutuşturur. bujiler bitince mesela klima açtın motor yüke binince (hafif yokuş, yokuşta kalkış) vuruntu yapar sanki vitesi 2 ye etman gereken yerde 3 e 4 e atmışsın gibi. hikayesi bu yani. yoksa bujiler eskidi 10 km de 2 litre fazla yakmaya başladı gibi birşey yok.
  • tork anahtarı ile buji takacak usta bu topraklarda doğdu mu ?
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    Uğraşmak zor geliyor adamlara. Çok ustalar ya ondan. Utanmasalar silindir kapak saplamalarını bile elle sıkıp geçecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CueMaker

Uğraşmak zor geliyor adamlara. Çok ustalar ya ondan. Utanmasalar silindir kapak saplamalarını bile elle sıkıp geçecekler
    taabi canıım sorsan onların elleri tork,11 yaşından beri sanayide . birde kıllı götlerinden el torku diye birşey icad etmişler...
  • quote:

Reis naptın dedigim ustayı aradınmı
    Üstadım evet aradım ama Muhammet usta rahatsızmış baya başka birisine yönlendireyim dedi.
    Tüh. Sonra yine ara ama bence.

• quote:

Tüh. Sonra yine ara ama bence.
    Ciddi hastalık deyince usta aramaya da çekiniyor insan.
    Araya bir hafta girsin ara yine bence. Bu işin ayıbı yok olmadı başka numaradan ara 😊

• quote:

Araya bir hafta girsin ara yine bence. Bu işin ayıbı yok olmadı başka numaradan ara 😊
    Bu arada üstadım. Şu çektiğim videoya bakabilir misin? O parmağımı koyduğum yerden hava gelmesi normal mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.