Merhaba arkadaşlar 25 gün önce aliexpresten yaklaşık dört yüz tl ye bir tv box aldım.Ürün on günde istanbula geldi asıl macerada o zaman başladı ürün ukim de 8 gün bekletildi benden gerçek fiyat belgesi istendi mecburen siteden alışveriş özeti belgelerini fotolayıp yetkili yere mail ledim.Buarada ürünü aldığım şirkette vergiye girmesin diye 20.5 dolar fatura göstermiş.bununda fotosunu attım.Tahmin edin bakalım ne kadar ödeme çıkardılar bana.ÜCRETLER Gümrük Vergisi : 202.0 TL Damga Vergisi : 0.6 TL Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.5 TL Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 .Şimdi sizlere sorarım bu kadar da acımazsızca vergi sokulurmu insana ne yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkürler
200 lira vergi verdikten sonra cihazı kullanmak zehir olur yani. benim de aynı cihaz takıldı gümrükte. 50 dolarlık kupon kullanınca 180 liraya mal oldu. 161 lira vergi geçirmişler. ben iade edemiyorum. çünkü kuponum yanıyor. para alamıyorum satıcıdan. sizde böyle durum yoksa ben olsam almam iade ederim. ben 350 ye filan satarım belki maliyeti kurtarırım. iade edince en azından 200 lira vergi vermez ayrıca satıcıdan iade alırsınız. biraz uğraştırır ama. sizin bileceginiz bir şey. bu adamlar eskiden direk 35-40 lira yazar gönderirdi. şimdi yeni sistem sizden belge istenmesi. bu şekilde siz de beyaninizla vergileri teyit etmiş oluyorsunuz. ekmeklerine yağ sürme gibi.
İyide dostum buna ne kadar bir yüzde ile vergileme uygulanıyor.bunlar düpedüz resmi hırsızlar.resmen yüzde 50 gümrük uygulamışlar.yuh yani.
Axl35A
kullanıcısına yanıt
valla ben de şikâyetçiyim. şimdi araştırdım biraz. almayıp tekrar gumrukce değerlendirilsin dersen bu sefer fazlasını da ister bunlar. yeni çıkan 7 Euro bandrolü de yapıştırıp gondermeyeceklerinin garantisi de yok. cimere şikayet etmek lazım.
Gümrük vergilendirmesi yapan kurumun yetkili birisi ile görüşüp sormak lazım. Ya da yerini biliyorsanız, bizzat gidip bu vergiyi neye göre kestiklerini sormalı.. Daha evvelden gümrüğe çağırılan bazı arkadaşlar olmuştu, gidip bu sorunun sebebini detaylı öğrenmek gerekiyor. Bir de buna Trt bandrol ücretini henüz yansıtmamışlar sanıyorum, çünkü 2019 dan itibaren Trt bandrol ücreti almaya başlayacaklar. Bir de bu gümrük vergisine Trt bandrol ücreti de eklenirse tam felaket olur.
Evet arkadaşlar başka bir yerlerden bu konuyu açmıştım bugün bir dostum yalan ve yanıltıcı beyan da bulunduğum için böyle bir durummuş hatta dahada fazlasını isteye biliyorlarmış.yani artık dışardan kalem dahi alamıcaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Axl35
Evet arkadaşlar başka bir yerlerden bu konuyu açmıştım bugün bir dostum yalan ve yanıltıcı beyan da bulunduğum için böyle bir durummuş hatta dahada fazlasını isteye biliyorlarmış.yani artık dışardan kalem dahi alamıcaz.
Yalan yanlış beyan nerede..çinlinin yazdiğından sana gibi bir suçlama yapabilirler.
frux
kullanıcısına yanıt
TRT bandrolü var bunun içinde zaten. o 2019 da uygulanacak olan ayrı ek bir vergi gibi düşünün. 1 defaya mahsus bandrol olarak geçiyor. benim anladığım zaten %16 oranında TRT bandrolü ve ayrıca ÖTV geçiriyor olmaları lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme