Şimdi Ara

Bukalemunlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benimde yoluma çok çıkıyor o öküzlerden geçen bizim mahalledki kıza laf atmışlar .....baya bir dayak yedi......dayak yerkende abi vurmayın birdaha söz konuşmayacağım böle ters ters....sonra çocuk harbiden bir hada tek bir kelime bile etmemiş hala....
  • ben yakında iguana alacam onun için ne yapmalıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pew

ben yakında iguana alacam onun için ne yapmalıyım?

para vermelisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brcu

quote:

Orjinalden alıntı: pew

ben yakında iguana alacam onun için ne yapmalıyım?

para vermelisin

• Kardiş senin bukalemun un böle gergedan boynuzu gibi boynuzu var mı?

Bukalemunlar

Bukalemunlar

böle dil atıyomu

Bukalemunlar

gözlerini böle şaşı yapabiliyomu

Bukalemunlar

Bukalemunlar

Bukalemunlar

• way be ilk defa gördüm
  • İguana almakisteyen arkadaş almak istiyon da ne kadar büyüdüğünü biliyon mu acaba aşşa dıhla bakem;

http://freedom.freaky.nu/furbid/blah/huge%20iguana.jpg

Ama şu iguananın yerinde olmak isterdim dorusu

http://www.photo.net/photo/pcd1328/iguana-kiss-3.3.jpg

http://www.photo.net/photo/pcd1328/iguana-on-knee-7.4.jpg

• @Therapy
    baba dedik sana geğik adamlar var die
    şuraya bak 50 reply olmuş
  • Deep Kardeşim süpersin ya,bende de bir kobra var ona da yazar mısın rica etsem,bazen besleyemiyorum hayvanı
  • quote:

Deep Kardeşim süpersin ya

quote:

bende de bir kobra var ona da yazar mısın rica etsem,bazen besleyemiyorum hayvanı

quote:

merhaba ben yeni delhi universitesi(hindistan)nde calisin bir biyologum.kral kobralar uzerine calisiyorum..bu yilanlar evde beslenemeyecek kadar tehlikledir...hem ev ortaina kolay kolay uyum saglamiyolar..deri degistirdikleri zaman cok tehlikleidirler..cevrasinde haraket eden her seye saldirirlar o yuzden sana tavsiyem kendine baska bir tur yilan edin!

quote:

sportivo bab sen ölmek için başka bişiy bul bence ne bileyim bi uçurum bul atla veya sık kafya kurtul ama bi cobranın zehiri diosan illa bence acılı bi ölüm olur. bab şu bir arkadaş var yılan sokmuş hindistanlı galiba. ona bi sor bakem n yaşamış. sana cehennemde bi kaç günü anlatsın. hene bu yılan soksd ülkemizde pan zehiri yok bunun engerek olsa neyse . telescopus fallaks ( kedigözlü yılan) bul bence zehir dişi arkada o yüzden sana bişiy yapamıyo ve çok haraketli. hem deseni falan küsel bi hayvan .

Bukalemunlar

bu kadar geyik yeter biraz da bilgi:

Domuzu Yutabilen, Fili Öldürebilen Yılanlar Var Mı?

Dünyada üç bine yakın yılan çeşidi vardır. Hangi çeşidi olursa olsun, yılanlar bütün canlılar için amansız bir düşmandır. Soğuk görünüşleri, avlarının üzerine şimşek gibi atlamaları, öldürücü zehirleri, büyük küçük bütün hayvanları korkudan adeta felce uğratır.

Yılanların çoğu avlarını yutmadan önce öldürür. Bu işi zehirlemek veya boğmak suretiyle yaparlar. Mesela boğalar, avlarına usulca yaklaşır Vücudu halka halka kıvrılmış olan yılan, birdenbire vücudunun ön kısmını doğrultur ve açık ağzını büyük bir hızla ileri savurur.
    Avını sıkıştırırken, halkalardan birkaçını çırpınan hayvanın vücuduna sarar. Bu halkalar hayvanın etrafında gitgide daralır. Talihsiz hayvan, solumağa çalışırsa da, kaburgaları halkalar tarafından mengene gibi sıkıştırılır ve nefes alamaz hale gelir. Böylece kalbinin atışları durur ve ölür.
    Dev kobra yılanı, dünyanın ölüm saçan, yaratıklarından biridir. Kral kobra yılanları, tahrik edilmedikleri zaman bile saldırırlar. Asya'da bulunanları büyük bir fili bile öldürebilir!
    Yılan, önce filin vücudunun en nazik yerinden kıskıvrak sıkar. Sonra zehirler ve bir iki saat içinde dev hayvanı cansız yere yatırır.
    Zehirli yılanlar, avlarını boğmaz. Kafalarındaki bezlerden gelen öldürücü bir maddenin aşılanması suretiyle öldürürler. Allah, engerek yılanları ve akrabalarını, bu teknikte daha ileri götürmüş.
    Engerek yılanı, kafasını, yıldırım hızıyla ileri savurur. Zehirli dişlerini avının etine saplar saplamaz, zehir bezini kuşatan kasları otomatik alarak sıkışır. Böylece zehir, küçük bir kanal yoluyla zehir dişine, oradan da kurbanının vücuduna geçer. Zehirlenen hayvan, ekseriya birkaç dakikada, hatta birkaç saniyede ölür.
    Sıcak ülkelerde her yıl yüzlerce kişi yılan ısırmasından ölmektedir. Birçok yerlerde, yılan ısırmasına karşı, özel serumlar hazırlayan aşı ve araştırma istasyonları kurulmuştur.
    Boğa yılanı ailesine mensup. Güney Amerika'nın bazı dev yılanları bir domuzu, hatta bir geyiği bütün olarak yutabilir.
    8 metre uzunluğundaki bu yılan, önce domuzun vücudunâ dolanır. Sonra kalp atışlarını durduruncaya kadar sıkar ve ezer. Hayvan ölünce, yılan tarafından bütün olarak yutulur.
    Yutasıya geçen birkaç saat zarfında, midesinden öyle kuvvetli hazmettirici sıvı çıkar ki, bununla domuzun en büyük kemiğini bile kırabilir.
    Yılanı yaratan Sani-i Hakîm, onun, domuzu, geyiği de yutacağını bildiğinden, hazmetmesi için en kuvvetli mide suyunu imâl eden organları ona takmış.

Afrika'da, Victoria gölünün kuzey batı ucundaki bir adada yaşayan yerli bir kadın, bir akarsu kıyısında çamaşırını yıkarken, kaya pitonu denilen bir yılana yakalanmış. Kadıncağız yardım gelene kadar dev yılanın halkaları arasında can vermiş. Sonra öldürülen yılanın 4,5 metre boyunda olduğu anlaşılmış.
    Hollanda Hindistan adalarının birinde, 14 yaşında bir çocuğu yutan bir yılan öldürülmüştü. Çocuğun ölüsü de yılanın midesinden çıkmış.
    Yılanların ekserisinin çeneleri oldukça gev sek bağlantılıdır. Bu yüzden, iri bir hayvanı bile bütünü ile yutabilirler.

• yılan en tiksindiğim hayvanlardan biri.....
  • sürüngenler iyidir tavsiye ederim
    özellikle çocuklu evlere tavsiyemdir
    bu arada arkadaşım msj attım aramadın
    buraya yazıyorum
    1-mutlaka nipel suluk koy bukalemunlar kafa şekilleri ve boyunları nedeniyle
    kaptan su içemezler
    2-mutlak şekilde uzun yatay dallar koy
    ayak şekilleri nedeniyle düz zeminde yürümeleri zordur ve sorunlara neden olur
    3-yem olarak mutelif güve ve kın kanatlıları kullan
    bulman kulaydır nemli bir bahcede bir taşı kaldırınca bolmiktarda malzemen olur
    kestane kurlarınıda severek yer
    dediğim gibi istersen araya bilirsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.