< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihcet -- 7 Ağustos 2010; 23:52:37 > |
Bulaşık Mak. Su Girişi Sıcağa mı Bağlanmalı Soğuğa mı? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: nihcet
Aklıma takılan bir konu oldu. Bizim evdeki kombi yaklaşık 10 senelik. Markası Termoteknik. Bildiğim kadarıyla eski kombiler sıcak suyu hemen vermiyor. En azından bizdeki öyle. Bu durumda eğer kombi de sıcak su yoksa kombi suyu ısıtana kadar bulaşık makinesi suyu almış olacaktır. Öyleyse eski tip kombi kullananlar açısından bulaşık makinesini kombiye bağlamak avantaj yaratmayabilir. Yanılıyor muyum?
Hyr Çok Doğru söylüyorsunuz Eski kombiler sıcak suyu yenilere göre geç veriyorlar.Ancak yeni kombilerde bazı modlar yardımıyla yaklaşık 20Litre su siz kullana kadar ayarladığınız sıcaklıkta kalıyor(ECA Kombilerde var)Benim kombim Fortius+ Plus Metalik Gri Çoğunlukla Eco Su modunda oluyor 55'C ye ayarlıyorum ek depoda 20Litre suyu ben bitirene kadar kullanıyorum.Bulaşık Makinemde Bir program boyunca sadece 55'C su alıyor.
-
Merhaba,
Sıcak su girişini kullandığı için sorun yaşayan oldu mu? Ben de bulaşık makinasında sıcak su girişini kullanıyorum şu an. -
bende "hotpoınt arıston 116 ahar" var soğuk suya bağlı. ben de sıcak suya bağlatmayı düşündüm ama servis geldiğinde başlarında bulunamadım ve fikrimi söyleyemedim. evde güneş enerjisi var, yaz kış sıcak su eksik olmuyor. makinayı sıcak suya bağlatsam bir sorun oluşturur mu acaba? çünkü sıcak suyun derecesini ayarlama gibi bir durumum yok. her türlü yıkamayı olabildiğince en yüksek sıcaklıkta yapacak. sıcak olunca 100 dereceye yakın sıcak olabilir. sizce bir sorun olur mu? -
BU KONUYU İNCELEDİKTEN SONRA ANLATILANLAR BANA ÇOK MANTIKLI GELDİ BENDE YENİ ALDIĞIM PROFİLO BULAŞIK MAKİNESİNİ SICAK SUYA BAĞLATMAK İSTEDM AMA MÜŞTERİ HİZMETLERİDE YETKİLİ SERVİSTE MAKİNAYA ZARAR VERECEĞİNİ SÖYLEDİ:( SANIRIM GARANTİ DOLANA KADAR SOĞUK SUYA BAĞLI KALACAK.... -
Merhaba arkadaşlar, Vestel BMJ-L501X model bulaşık makinesini sıcak suya bağlanmış. Sorun olurmu diye nette araştırıyordum ki burayı buldum. Makine dün bağlandı. Sanırım bende sıcak su ile kullanıma devam edecem.... Kombi Ariston Genus Pro Evo... Sıcak Su 40 dereceye ayarlı. Kombi ile Makine arasında 1 metre tesisat uzaklığı var. -
Baska bir forumda sicak su girisine baglamak recineye zarar verir falan diyor. Kitapcik ise 60 dereceye kadar baglayabilirsin diyor. Acikcasi kombinin sicak suyu 45 dereceye ayarli ve makinenin en dusuk ayari bu zaten. Sorun olacagini dusunmuyorum ancak makinenin soğuk su ile yaptigi işlemler var gibi yorumlar ve yukardaki recine yorumu kafami bulandirdi. Ne dersiniz Arkadaslar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En son yazı 22 şubat 2014 kalmış bende fikir paylaşayım. Zira sıcak su girişi kullandım bende. Çamaşır makinesi (bosch) sıcak suya bağlı ve çok memnunum. Zira su ısıtma derdi yok. Tasarruftan ziyade çok temiz bir yıkama sağlıyor. Vernel yumuşatıcı kokusuda bu şekilde olunca müthiş siniyor çamaşıra. normalde bu olay kendi ısıttığı suyla olmuyor.
Bulaşığa gelince şimdi kombi sıcaklığını asla kontrol edemezsiniz. Yani dalgalı bir formda ısıtıyor. Stabil değil. Kombiyi en düşük sıcaklığa almalısınız tabiki. Yakın mesafelerde su bulaşık makinesine ulaşır. Ancak en düşük sıcaklık bile aslında 50 derecenin üstündedir. Ve çok daha fazlasına çıkabilir.
Evet öyle ama çamaşır makinemde hiç bir parça erimedi. Bence sorun yok. Yani kombiye bağlamak çok faydalı. Tasarruf zaten yapar. Gaz elektrikten daha ucuz. (tabii ARA mesafe çok uzun olmamalı. yoksa sıcak su ulaşmaz.)
Bence asıl önemlisi yıkama kalitesi. Arkadaşlar çok hasar dereceleri bırakın. Biraz kaba düşünelim. Çok sıcak bir su makineye hazır giriyor. Ve iyi bir yıkamada sıcak su ile gerçekleşir. Hatta şu cam çizme olayını önleyeceğini bile düşünüyorum.
Bence çok faydalı olacağı kesin. Tek tereddüt dediğim gibi. ısı kontrolsüz. Zarar verir mi? çamaşır makinesi tecrübeme göre vermez. Belki kaynar su bile alıyor içine. Ama bulaşık için emin değilim. Bu şekilde kullanmadım.
Bulaşıklarda sıcak suyun zararı olmaz diye düşünüyorum. Yani kaynar su ile tabak çatal bardak yıkamak bunlara zarar vermez herhalde. Sonuçta porselen cam eşya. çamaşır olsa renkler solar derdim. Herhalde tabakların renkleri solmaz. Tabi bilmiyorum. Bayanlara sormak lazım.
Kısaca tecrübe olarak çamaşır makinesi ile kıyaslayınca kesin olarak aşırı sıcak su girişi olacağını baştan söyleyebilirim. Ama zararını da görmedim bu makinede. Bulaşıktada olacağını sanmıyorum.
ikinci olarak eğer amaç iyi bir temizlikse kesinlikle etkili sonuç verecektir. Buda tecrübe ile sabit çamaşır makinesinden.
amaç tasarrufsa yakın mesafeden gaz ile ısıtma elektriğe göre daha ekonomik. Çamasır makinesinde faturam fazla değişmedi.
Bardak çizme olayınıda çözümleyeceğini düşünüyorum. Bütün sebepleri yok eder sanırım. Zira daha iyi deterjan çözünmesi, şoklanmamış su. Ama yok eğer çizilme basınçlı su çarpmalarından ise yapacak bir şey yok. Ben ani su ısıtıcısının suya yaptığı etkiden veya deterjandan olduğunu düşünüyorum. Basınçlı su ile bardak çizmek mümkün olabilir mi?
Vereceğim bilgiler şimdilik bu kadar. Tesisatı değiştirip bağlayınca daha fazla bilgi veririm. bm4224eg
-
candogan62
04-07-2006, 11:03
arkadaşım sen yanlış biliyorsun makına suyu ılıklaştıramaz yalışın var.
Makine çok sıcak suyu soğuk su musluğundan da su alarak ılıştırabilir.Mesela siz sıcak su hortumunu 60 derece su gelen bi yere bağlarsanız ve 40 derecelik bir programı kullanırsanız makine suyun bir kısmını sıcak,bir kısmını da soğuk su musluğundan alarak suyu karıştırır ve 40 dereceye ulaştırır.Yani ılıştırır.Bu sadece yıkama aşaması için geçerlidir,makine durulama için de direkt soğuk su musluğundan aldığı suyu kullanır.Makineye sıcak ve soğuk girişlerin konması makinenin gerektiğinde suyu ılıştırması ve durulamaya soğuk su alması içindir.
Tek su girişliler ise mutlaka soğuk su şebekesine bağlanmalıdır.Sıcak su musluğuna bağlanması hassas çamaşırlar için sakıncalıdır.
Candoğan :)) sene 2006 daki yorumu... sonradan fikrin değişmiş...yakaladım.:) -
bende sıcak su girişine bağlayacağım . hem bulaşık m. hem de çamaşır m. ni.. çünkü elektirik hep yüksek10 Tl. civarı geliyor. doğal gaz 10 15 civarı geliyor yazın...
kesin daha ekonomik olacağına eminim..
ayrıca kışın sular çok soğuk oluyor, doğalgaz hemen ısıtır.. makinelerde ısıtma yaparak enerji harcamamış olur... ısıtmada elektirik çok uzun sürüyor. doğalgazın çalışacağı iki dakkika civarı olur tahminim totalde.. oda hiç bişi değil. zaten el yıkamak için sıcak suyu kullanıyoruz...
köydede güneş enerji sistemi ar ona da bağlayabilirim. tazyik yeterli ise bi deneyeceğim. -
Kombiye bağlayınca kombi elektriksiz çalışıyormus gibi hava yaratilmis yorumlarda hem makine hem kombi elektrik harcar hem de gaz masrafi. Hiçbir şekilde avantaj yok bırakın kendi ısıtıp yikasin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kombi elektriksiz çalışıyor diyen yok. Kombi suyu (6-8litre en az) doğalgaz yakarak ısıtıyor. 8 litreyi makinenin içindeki rezistansla ısıtmak-vs-kombi ile ısıtmak mevzu bu.
Kombi 8 litre suyu ısıtmak için (belki 2 dakika en fazla çalışıyor) elektrik harcıyor: 0,00001TL
Kombi 8 litre suyu ısıtmak için gaz harcıyor: 1 TL
Makine suyu ısıtmak için elektik (rezistans.ile) harcıyor: 8 TL
Bir kaç yıl önce hesapladığımda 1e8 oranı vardı; şu anda ne bilmiyorum. Zaten su olur hava olur suyu veya havayı ısıtma doğalgazla daha ucuza gelmese kimse kombi satın alım,boru,petek döşeme maliyetine girmez. Uzun süre daha bu böyle devam edecek. Doğalgazın kullanıldığı ama elekrik ile ısınma-ısıtma maliyetinin doğalgazdan ucuz olduğu bir ülke ne görüldü ne duyuldu.
-
Mesele aslında kombinin yaktığı elektrik değil. Bulaşık makinesinin tek seferde aldığı su miktarı çok az(yaklaşık 4 litre) kombi veya hermetik şofben devreye girip sıcak su verip, borularda ki soğuk su da ısınıp makineye gelene kadar makine zaten su almayı bitiriyor. İlk suyu boşaltıp yeniden su almaya başlayınca bu döngü baştan başlıyor. Teoride tasarruflu gözükse de pratikte bu gecikmelerden dolayı daha fazla enerji harcamasına sebep oluyor bulaşık Makinesini sıcak su musluğuna bağlamak.
Yoksa doğalgaz elbette elektrikten daha ekonomik bir ısı kaynağı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 2 Mayıs 2024; 22:47:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet dediğinizi anladım. Bu makineden makineye evden eve fark edebilir. Kâra geçeceğim derken bazı evlerde boş yere borular ısıtılabilir. Ben yine de suyun yarısının en kötü ihtimalle çoğu evde ulaşacağını düşünüyorum. Bizim makine mesela hem 7 litreydi diye hatırlıyorum hem kombi çok yakın. Eğer bağlantı işini çözersem iyi olur. Musluk işlerinden pek anlamam sanırım 1 flex musluk çıkışı(lavabo hortumu bağlantısı) bir de makine çıkışı olan bir T çıkış lazım bakalım bulabilecek miyim.
-
Kolay gelsin, makineye sıcak Su ulaşması için kombinin hemen altında gibi makine ve kombinin birbirine çok, yakın olması lazım. Ayrıca çoğu makine suyu parçalı olarak kesik kesik alıyor. Makine suyu kapatıp açtıkça kombi de sürekli durma yeniden ateşleme döngüsüne girecek ve doğru düzgün sıcak su veremeyecek.
O kadar değişik marka kombi kullandım, suyu kapatıp açtıktan sonra istisnasız hepsinde aradan 5 10 litre soğuk su geliyor. Bu yüzden bulaşık makinesini sıcak suya, hele ki kombi ile çalışan sıcak su tesisatına bağlamayı mantıklı bulmuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 3 Mayıs 2024; 0:4:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X