Araçta telefon kullanma trafik cezası
|
Merhaba Arkadaşlar;
Yaklaşık 5-6 yıldır Huawei mate 20 lite kullanıyorum. Honor 90 telefona geçtim. Huawei kullanıcılarının iyi bildiği gibi bu telefonlarda sistemsel yerleşik aktive edilmemiş call recorder vardır. Sonradan aktive edilmektedir. Bilindiği gibi bu tip programlar sonradan özel hayati ihlal gerekçesiyle sorunlu çalışmaya başladı. rehbere senkronizasyon problemleri çıktı.
Şimdide program çok. ama ben pek çoğunu denemiş biri olarak çok memnun kaldığım olmadı. Neyse konumuza dönersek bu tip bir program huawei telefonlarda yerleşik ancak pasif olduğu gibi mirasçısı olan honor dada var. honor huawei den ayrılmış bir telefon. ancak pek çok sistemi aynıdır.
pasif dediğimiz konu sistemsel olarak bir apk ile aktif hale geliyor. normalde rootla yapabileceğiniz bir işlemi kendi apk sı ile hallediyoruz. honor ve huawei buna izin veriyor. evet yine bir apk ama sistemsel bir değişiklik yapıyor.
Şu anda aktif ettim ve kullanıyorum. ihtiyaç duyanlar kurup kullanabilirler. öncelikle apk yı temin etmeniz gerekiyor. yeri burası. eskiden resmi bir linki bile vardı. halen var mı bilemiyorum.
Call Recorder apk nın sitesi;
Call recorder apk indirme linki;
https://xdaforums.com/attachments/com-hihonor-phone-recorder-apk.5678455/
Apk yı kurabilmeniz için telefonda üçüncü parti uygulamaların kurulumuna izin vermeniz gerekir.
honorda güvenlik>diğer ayarlar>harici kaynaklardan uygulama yükle>
şimdi bu sekmede hangi kaynaktan yükleyeceğinize izin veriyorsunuz. mesela crome üzerinden veya whataspp içindeki bir apk yüklemesine buradan izin veriyorsunuz. aslen bunu apk ya tıklayınca size izin veriyor musunuz? diye soracak ama sormaz ise yeri burası. eskiden tek bir anahtardı bu. çekerdiniz ve bütün harici uygulamalara izin verirdiniz. artık tek tek uygulamalara izin verebiliyorsunuz. sanırım daha doğru.
zaten store dışı bir uygulama apk sı kurmak isterseniz uyarı gelir ve ayarı açmanız gerekir. apk yı kurduğunuzda görünürde bir şey olmaz.
telefon numaratör ekranına gelip sağ üst köşedeki üç noktaya basmanız gerekir.
ayarlarda arama kayıtlarını etkinleştir diye bir seçenek olacak (ki bu yeni eklenen bir seçenektir öncesinde olmaz) bunu etkin hale getireceksiniz.
sonrasında arama sırasında numaratöre bir ses simgesi eklenecek. (buda yeni eklenen bir simgedir) ve kayıt yaptığını gösterecek.
kayıtlarınız telefon ana klasöründe "sound" klasörü içinde "call recorder" klasörü içindedir.
sound klasörü ayrıca voice recoderinizin yani ses kaydedicinizin klasörüdür.
ses kaydedici son derece iyi bir player vazifesi gördüğü için onu özellikle istiyoruz. ancak malesef klasör yolları aynı değil. her hangi bir sound mp3 vs. player uygulamadada ses kayıtlarını listeler ve dinletir.
ses kaydediciden dinlemek istiyorsanız sorunu bir müddet sonra kendi çözüyor ve uygulama kendisi çağrılar diye bir alt klasör oluşturarak listelemeye başlıyor. zaten alt klasöründeydi. yani sorun bir şekilde kendisi sonradan halloluyor. ses kaydedicide başlangıçta görünmezken sonradan görünür hale geliyor.
diğer bir olmazsa çalışmaz konu bu apk ya ki ismi arama kaydedici olarak uygulamalarda göreceksiniz. depolama mikrofon her ne izin varsa vereceksiniz. zaten mic kullanmak zorunda. aksi taktirde asla çalıştıramazsınız. ikisini unutmayın. bir etkin kılma ikincisi izinler. sonrasında çalışır. uygulamayı kurabilmeniz içinde 3. parti kuruluma izin vermeniz gerekir. mikrofon izni olmassa olmazdır.
Geliştirici seçeneklerini de kurcalamıştım ama o suit program içindi. suit için mutlaka usb hata ayıklamayı etkin kılmanız gerekiyor. hbd artık gerekmiyor zaten bulamıyorsunuz.
her neyse bu şekilde bu faydalı apk yı kullanabilirsiniz.
unuttuğunuz bir şeyi hatırlamak için dinleyebilirsiniz. not alma ihtiyacı kalmaz. biri telefon verir sonra bunu dinleyip kaydedersiniz. ne konuştuğunuza bakarsınız. ve bazı konuşmalarınızı tekrar dinleyince daha iyi anlarsınız. bazı inkarcılara konuştuğunu tekrar dinletir özür diletirsiniz falan.
ancak delil olarak kabul edilmediği gibi delil göstermeye kalkarsanız suç kabul ediliyor. şahsen ben delil kabul edilmesi gerektiğini ve yasal olması gerektiğini düşünenlerdenim.
googlenin benzer bir hizmeti yeni çıktı. kullanabilirsiniz. lakin konuşma öncesi bir tele sekreter "bu konuşma kayıt altına alınmaktadır" şeklinde uyarı yapıyor. tabiki bu biraz itici.
neyse herkese yeni telefonları hayırlı olsun. buda benden size isteyene küçük bir hatırlatma hediyesi.
Merhaba Arkadaşlar.
Aylardır yaşadığım bir sorun hakkında, bir kaç satırda olsa bana cevap yazarsanız çok memnun olacağım. Mate 20 lite telefonumda kronik gibi görünen bir sorun var. Karşı tarafı arayınca veya arandıktan sonra sesim karşı tarafa 7-8 saniye sonra gidiyor.
Pek çok zaman karşı taraf "alo alo" deyip ses gelmeyince kapatıyor. beklerse sesim gitmeye başlıyor. Ben taktik olarak sürekli "sesim geldi mi ?" deyip duruyorum. Hoparlöre alınınca sorunsuz görüşebiliyorum. Yani eller serbest görüşmede sesim hemen gidiyor. Ancak her yerde de bu şekilde konuşmak olmuyor. Sorun pek çok platformda dile getirilmiş.
Pek çok kişi mikrofon bordu ve flex değiştirmiş ancak düzelme olmamış. Bu kadar ayyuka çıkmış bir sorun için net nedeni budur denilmemiş. Tamircileri de gezdim hala önce mikrofon bordu, flex, anakart ses soketi vs. sırayla değiştirip deneyeceğiz diyorlar. fiyatta 400TL den başlıyor. Çözüm içinde hiç bir garantide verilmiyor.
NET OLARAK BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN BİR ARKADAŞIM VAR MI ? SESİM KARŞIYA 7-8 SANİYE SONRA GİDİYOR.
Ne yapmalıyım. Binlerce kişiyiz bu telefona sahip olan.
Bu şekilde olup sorununu çözebilen var mı ? Yorumlarınız için şimdiden Teşekkür ederim.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Değerli Arkadaşlar, sorunumu kendim hallettim. Sizlere de bilgi vereceğim. Bu sorun çok yaygın. İlk şüphelenilmesi gereken aslında öncelikle yazılım ve sonrasında donanımdır. Doğru sıra budur. Bu sorunu uzun süredir yaşıyorum ama ihmal etmiştim.
Mevcut sorunla ilgili olarak;
Yazılımsal olarak ilk yapılması gereken resetlemek, ayarları sıfırlamak ve hard reset atmak olmalıdır.
Yazılımsal 2. ci yaygın internet bilgisi VOLTE özelliğidir. volte açıksa kapatılmalı, kapalıysa açılmalıdır. Volte özelliği sesli konuşmanın aynı zamanda internet üzerinden de desteklenmesi ve HD kalitesinde bir sesli konuşma yapılabilmesidir. Volte özelliğinin telefon üzerinden kapatılıp açılması yeterli değildir. Aynı talebi operatöre de bulunmalısınız. veya operatör app uygulaması üzerinden yapmalısınız. Telefondaki işlem mobil ağlar içinde volte aç/kapa var. aynı zamanda voltenin açık olabilmesi için 4,5G açık olmalıdır. Ayrıca telekomda volte açık simgesi HD ifadesidir. Bu bu sorundan muzdarip bazı kullanıcıların sorununu çözebiliyor.
Bir başka konu ses kayıt yazılımı. Bilindiği gibi storede bir çok uygulama var ama bahsettiğimiz bu değil. Bu sistemsel olarak huaweiye konulmuş resmi bir yazılımdır. Daha sonra yasal konular nedeniyle yasaklanınca huawei pasif yaptı .Ama yinede özellik mevcut ve huawei için mevcut bulunan yazılım ile bu gizli özellik aktif oluyor. numaratörde bile görünüp simgesi geliyor. Bu kayıt özelliğinin veya kayıtlar sonucu hafızanın şişmesinden eskiden beri bahsediliyor. Kaldırıp düzeltenler olmuş. Ama bende olmadı. Bu konuda bu şekilde.
Bir diğer konu ana kart ses işlemci arızası. Bunu tamirci iddia etti. Artık ne kadar doğru bilmiyorum. Yani anakart üzerinde böyle bir çip mi var ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorunu çözdüm denemek isteyen arkadaşlarıma bilgi veriyorum.
SORUNUN NEDENLERİ VE ARIZANIN GİDERİLMESİ
Ve Şimdi bahsedeceğim ve iyi bildiğim arıza şekli;
Arkadaşlar forumlar üzerinde okuduğum bir yorum epeydir kafamı kurcalıyordu. Sorun yaşayan bir mate 20 lite sahibi arkadaşımız şunu yazmıştı. Ses 7-8 saniye geç gidiyor ve mic bulunamayınca üst hopaparlör mic olarak kullanılıyor yazmıştı. Şimdi pek çok kimse bilir ki bu arızada handsfree konuşmada sorun yaşanmıyor. Yani konuşmayı eller serbest başlatırsanız bu 7-8 saniyelik gecikme olmuyor. Uzun süre o halde mic kesin sağlam diyordum. Sizede öyle diyebilirsiniz. ama yanılıyorsunuz. Gerçektende eller serbest modda alt mikrofon kullanılmıyor. Üst hoparlör mikrofon olarak aktif oluyor. Eğer Myhuawei uygulamasından, destek içinden, arıza tespit içinden, test başlatırsanız donanımı test eder. burada alt mikrofon ve üst mikrofon diye ayrı ayrı test edildiğini görebilirsiniz. Yani gerçekten iki mikrofon var. daha doğrusu üst hoparlörde belli şartlarda mikrofon olarak kullanılabiliyor.
Şimdi asıl mesele arkadaşın dediği konu. Normal konuşmada da mic ile başlıyor. Ancak mic bulamayınca üst hoparlörü mic olarak açarak konuşmaya devam ediyor. Böylece mic bordunuz arızalı olsa bile yinede konuşmaya devam ediyorsunuz. Lakin alt mic in arızalı olduğunu anlaması ve konuşmayı üst mic den devam ettirmesi zaman alıyor ve 7-8 saniyelik bir gecikmeye neden oluyor. Aslında iyiliğimize düşünülmüş bir şey. ama sorunun tespitini zorlaştırıyor. My Huawei app üzerinden alt mic in çalışmayıp üst mic in çalıştığını görebilirsiniz.
Şimdi olması gereken mic bordun ve devam ederse mic fleksin değişmesi gerekir. Mic flekste aynı arızayı verdirebilir. Mic bord aynı zamanda şarj bordudur ve 3.5mm stereo ses giriş jakınıda içermektedir. Aynı zamanda üzerinde birde anten bağlantısı var.
Mic bordu n11 den asyapazar diye bir yerden aldım. Oradaki tespitim bu ve diğer satıcılar orjinal diye servis çıkmalarını satıyor. temiz ürüne düşenler çok şanslı bir şekilde orjinal ürün kullanıyorlar. ama çıkma nedeni tamda mic şarj veya 3.5mm jak olanlar bu ünite üzerinde şikayetleri olmuş. yani şarjı olsun derken jakta sıkıntı, jakı sıkıntılı olanda şarj problemi gibi. Çıkma işi iyi test gerektirir. Çok Çok iyidir ama testi tam uzun süreli yapılmalı. Bunu Aliexpreste bazı satıcılar yapıyor. RAM almıştım bu şekilde. Neyse.
Satıcı sanırım sonradan vazgeçmiş bu sıkıntılardan dolayı. Şimdi sıfır ama orjinal olmayan bir ürün var. Aldımda. Ama bord üzeri çok boş. yani nasılsa nerdeyse elektronik smd komponent yok. boşalmış kartı. Ama şarj güzel. mic tamam. 3.5mm denemedim ama oda çaılıyordur. Biri quick şarj yok demiş. Bilmiyorum şarj test app de 1350mA ları gördüm. bu 3.0 çalıştığını gösterir. 9V ye falan çıkmış olmalı. Her neyse sorun düzeldi. Belki preanfi veya filtreleri iptal etmişlerdir.
Bu onarım bana en az 400TL ye patlayacakken 160TL ye halloldu ki aslında 80TL yde mic bord bulunuyor. Flex te 80-100TL arası.
Yazılımları denedikten sonra mic board ve sonrada fleksi deneyin kuvvetle muhtemel düzelir.
Selamlar.
|
|
|
|
AXEN 65LEDE88 KULLANICI YORUMLARI
|
HUAWEİ MATE 20 LİTE SICAK FIRSATLAR
|
ASUS ZENFONE AİLESİ SİM KART GÖRMEME ÇEKMEME SORUNU ÇÖZÜMÜ
|
Bilginin Zekatı Verildikçe Bilgi Çoğalır ve Güzelleşir. |
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 633
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 66.356 (Bu ay: 1.148)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 95 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar