Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.505
Cevap
194
Favori
2.587.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • candoğan bey öncelikle bu konuda bilgi ve birikimleriniz bizimle paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim.gayet önemli bilgiler verip tecrübelerinizi aktarıyorsunuz.eminim bana da çok faydanız olacak.şimdiye kadar hanımın bütün ısrarlarına rağmen bulaşık makinesi almamıştım.sonun da pes ettim ve araştırmalarım sırasında diğer konularda da birçok faydasını gördüğüm bu forumda konuyla ilgili topic'i takip etmeye başladım.En sonunda sizinde tavsiyeleriniz üzerine 3 makina arasında kararsız kaldım.üç tane sorum olacak.
    1-Bosch markalar içinde 65M ve 46 ile profilo 6201E acaba hangisi
    2-Gittiğim mağaza Bosch 65M'i 900YTL 12 taksitte veriyor fiyat nasıl
    3-Bulaşık makinası almadan evvel evde tesisat namına ne yapmam gerekir.
    verdiğin cevaplar ve ilgine şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengizkaan

candoğan bey öncelikle bu konuda bilgi ve birikimleriniz bizimle paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim.gayet önemli bilgiler verip tecrübelerinizi aktarıyorsunuz.eminim bana da çok faydanız olacak.şimdiye kadar hanımın bütün ısrarlarına rağmen bulaşık makinesi almamıştım.sonun da pes ettim ve araştırmalarım sırasında diğer konularda da birçok faydasını gördüğüm bu forumda konuyla ilgili topic'i takip etmeye başladım.En sonunda sizinde tavsiyeleriniz üzerine 3 makina arasında kararsız kaldım.üç tane sorum olacak.
    1-Bosch markalar içinde 65M ve 46 ile profilo 6201E acaba hangisi
    2-Gittiğim mağaza Bosch 65M'i 900YTL 12 taksitte veriyor fiyat nasıl
    3-Bulaşık makinası almadan evvel evde tesisat namına ne yapmam gerekir.
    verdiğin cevaplar ve ilgine şimdiden teşekkürler.

Öncelikle makine almanız bence oldukça mantıklı bir karar.Hem pratik hem tasarruflu.
    1)Kesinlikle Bosch'un verdiğiniz 2 modeli daha üstün.
    2)Fiyat oldukça iyi.Bence kaçmaz.Çoğu yerde daha pahalı.
    3)-16 Amperlik sigortaya bağlı topraklı priz

- 1-10 bar arası basınçta su veren musluk(ki evdeki basıncınız büyük ihtimalle bu aralıktadır)

-yerden yüksekliği 30cm ile 90cm arasında olan su boşaltma hortumunun takılabileceği yer kafi.(lavabo altı sifon,gider deliği vs)

Ek bir işlem yapmanız gerekmiyor.Bir de cihazın duracağı yüzey düzgün olmalı.
    Cihazı bağlayacağınız musluk soğuk su musluğu olabileceği gibi 60 dereceye kadar sıcak su veren musluk da olabilir.

@sparyk07
    Cihazınızı güle güle kullanın.Foto paylaşımı için teşekkürler.Özellikle sepetlerin resmini çekmeniz iyi olmuş.
    Yalnız fotolardan gördüğüm kadarıyla çatal bıçak sepetini ortaya koymuşsunuz,enine değil de boyuna ve sepet tellerini aralığındaki boşluklara oturtarak kullanırsanız yerleştirme açısından daha verimli olmuş olur (kullanma kılavuzunda gösterildiği şekilde)

• kaç yıl oldu unuttum arçelik leydi 3440 kullanıyoruz gayet memnunuz siemens lisanslı galiba,yalnız şimdiki makinelere göre tüketim değerleri yüksek, 23 lt su ve genel yıkamada 2.4 kw elektrik sarfiyatı var ,elektronik sayaç takılı akşam 10 dan sonra çalıştırıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: mak74

bana 900 lira civarı bulaşık makinasıyla set üstü ocak tavsiyeleriniz varmı annem arçelikle boschdan başka marka istemiyor? yardımlarınız için teşekkürler..

Öncelikle Arçelik-Beko ve Bosch-Siemens-Profilo bulaşık makineleri denk modellerde %100 aynıdır.Yetkili servisleri de aynı. Bunu annenize açıklarsanız sanırım o da bana katılacaktır.
    900YTL ocak ve makine tavsiyelerim:

Ocak:

Bu iki ocak ızgara demirleri tasarımı haricinde tamamiyle aynıdır.

Bulaşık makinesi:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs43e12

Bu iki ürün de tamamiyle aynıdır.Sadece ön panel tasarımları farklı.Siemens'in bu modelini metromarkette 640YTL'ye alabilirsiniz.
    Arçelik'i ise kesinlikle tavsiye etmiyorum.

dedim ama anlatamıyorum anne bunlar aynı diyorum siemens alalım diyorum olmaz ya bosch yada arçelik diyor bizim evdeki bütün elektronik eşyalar arçelik annemde hepsinden memnun boscha bile zor ikna ettim aynı diyorum olmaz diyor zaten daha önce boschun bu modelini beyenmiştik hepsiburadadan almayı düşünüyorduk sizde burayı gösterince burdan alıcaz alıcaz 9 taksit inş yardımlarınız için teşekkürler...

• burdaki bosch diğer sitelerde baya pahalı ve 5 programlı 699 ytl
  • quote:

burdaki bosch diğer sitelerde baya pahalı ve 5 programlı 699 ytl

Gerçekten çok uygun.Ama sitedeki resim yanlış.Site güvenilirse alınabilir.Sanırım stok etirmek için düşürülmüş fiyat.Bu model Alman malıdır ve üst sepet yıkama fonksiyonu vardır.Bu özellik sorun değilse rahatlıkla düşünülebilir.

quote:

dedim ama anlatamıyorum anne bunlar aynı diyorum siemens alalım diyorum olmaz ya bosch yada arçelik diyor bizim evdeki bütün elektronik eşyalar arçelik annemde hepsinden memnun boscha bile zor ikna ettim aynı diyorum olmaz diyor zaten daha önce boschun bu modelini beyenmiştik hepsiburadadan almayı düşünüyorduk sizde burayı gösterince burdan alıcaz alıcaz 9 taksit inş yardımlarınız için teşekkürler...
    Mağazada makinelerin aynı olduğunu görünce belki ikna olurdu ama bazen ev hanımlarını ikna etmek güç oluyor:)
    Bahsettiğimiz Bosch modeli işiniz görecektir.Bayileri dolaşarak pazarlık yapın,bazı bayiler fiyatta inebilirler.
    Bir de Bosch'un 1 gözü elektrikli olan setüstü ocak modelinde cam kapak vardır.Veya makinenin üzerine monte edilen setüstü ocak da alabilirsiniz.Bunu alınca da makinenin üst tablasını söküp ocağı makineye monte ediyorsunuz.

• candoğan bey teşekkürler yorumlarınız ve ilginiz için

bir de samsung markasını nasıl buluyorsunuz?

tanıdık bir bayi var ve bütün eşyaları (bulaşık çamaşır buzdolabı) samsung alsam ne tavsiye edersiniz?

teşekkürler

bilgi paylaştıkça işe yarar ve bunu en güzel can bey yapıyor.
    sağolun eksik olmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ggullu

candoğan bey teşekkürler yorumlarınız ve ilginiz için

bir de samsung markasını nasıl buluyorsunuz?

tanıdık bir bayi var ve bütün eşyaları (bulaşık çamaşır buzdolabı) samsung alsam ne tavsiye edersiniz?

teşekkürler

bilgi paylaştıkça işe yarar ve bunu en güzel can bey yapıyor.
    sağolun eksik olmayın

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.Yardım etmekten mutluluk duyuyorum.
    Öncelikle Samsung'un bulaşık makinesi yoktur.Üretmezler.
    Buzdolabında ise kesinlikle tavsiye ederim.Kendi evimde de 13 senesini doldurmuş Samsung buzdolabı var.Halen ilk günkü gibi çalışıyor,şimdiye dek çok şükür hiçbir sorun çıkarmadı.RT62,RT58 serileri oldukça iyidir.Kore malıdır.
    Çamaşır makinesinde de orta kalitedir.Çin malıdır.Ancak dengeleme problemi olduğundan pek önermiyorum.Yani en ufak bir dengesiz yükte sıkma yapmıyor ve çamaşırı baştan tekrar dağıtıyor.Bu işlemi de hemen hemen her sıkma adımında yaptığından program süresini gereksiz olarak uzatıyor.Malzeme kalitesi de Bosch-Electrolux vs kadar yüksek değil bir de bu markalara göre daha fazla enerji tüketiyor.Ancak kullanması çok basit ve Silver Nano ürünlerde yıkanmış çamaşırlarda 30 gün bakteri üreyemiyor.
    Kısacası buzdolabını hiç düşünmeden alın ama çamaşır makinesinde daha iyi alternatifler var.
    İyi günler dilerim.Bütçenizi ve özel ihtiyaçlarınızı(renk,devir,kapasite vs) belirtirseniz model tavsiyesinde bulunabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 13 Ocak 2008; 3:09:20 >

• @candogan62 bende dün zaten mail attım siteye bildirdim resmin değişik olduğunu cevap bekliyorum çünkü nette çok araştırdım 900 liranın altında fiyat yok 5 programlı üstelik, üst sepet yıkama fonksiyonu ne oluyordu biraz açarmısınız... site güvenilir baya alış veriş yaptım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mak74 -- 14 Ocak 2008; 10:13:40 >
  • quote:

@candogan62 bende dün zaten mail attım siteye bildirdim resmin değişik olduğunu cevap bekliyorum çünkü nette çok araştırdım 900 liranın altında fiyat yok 5 programlı üstelik, üst sepet yıkama fonksiyonu ne oluyordu biraz açarmısınız... site güvenilir baya alış veriş yaptım....

Site güvenilirse rahatlıkla düşünebilirsiniz.
    Üst sepet yıkama fonksiyonu:
    Az miktarda bulaşık varsa sadece üst sepet doldurularak bulaşıklar yıkanabilir.Alt sepetin boş olması gerekir.Böylece sudan,deterjandan,elektrikten ve zamandan tasarruf sağlanır.(%25 civarında)

Yeni modellerde ise yarım yük yıkama tuşu var,bunda da az miktarda bulaşık sadece üst sepete değil,makinede istenen her yere konarak yıkanabiliyor.

Cihazdaki tek eksiklik bu.Bunun dışında özellikleri son derece yeterli.

• Arkadaşlar benim bütçem kısıtlı. sizden acilen 650 ytl civarı 12 taksitli bir bulaşık makinası tavsiyesi istiyorum.
    Profilo bm4001 nasıl bir makina?
    Ayrıca bu fiata 4 programlı bulunur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfalcon -- 13 Ocak 2008; 15:52:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: newfalcon

Arkadaşlar benim bütçem kısıtlı. sizden acilen 650 ytl civarı 12 taksitli bir bulaşık makinası tavsiyesi istiyorum.
    Profilo bm4001 nasıl bir makina?
    Ayrıca bu fiata 4 programlı bulunur mu?

Profilinize baktım aksarayda oturuyormuşsunuz.İstanbu'da olsaydınız metrogrossmarkette Siemens SE24E232TR modeli 640YTL.

Profilo BM4001E veya yerine yeni model olan BM4201'i bu fiyatta bulmanız mümkün.Bayilere fiyat sormanızı öneririm.

Burada da 12 taksitle 710YTL'ye çıkıyor.

Bu sitede de garanti bankasına 12 taksit yapılıyor.

Teknosa da oalbilir ama teslimat sadece İstanbul'a yapılıyormuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

@candogan62 bende dün zaten mail attım siteye bildirdim resmin değişik olduğunu cevap bekliyorum çünkü nette çok araştırdım 900 liranın altında fiyat yok 5 programlı üstelik, üst sepet yıkama fonksiyonu ne oluyordu biraz açarmısınız... site güvenilir baya alış veriş yaptım....

Site güvenilirse rahatlıkla düşünebilirsiniz.
    Üst sepet yıkama fonksiyonu:
    Az miktarda bulaşık varsa sadece üst sepet doldurularak bulaşıklar yıkanabilir.Alt sepetin boş olması gerekir.Böylece sudan,deterjandan,elektrikten ve zamandan tasarruf sağlanır.(%25 civarında)

Yeni modellerde ise yarım yük yıkama tuşu var,bunda da az miktarda bulaşık sadece üst sepete değil,makinede istenen her yere konarak yıkanabiliyor.

Cihazdaki tek eksiklik bu.Bunun dışında özellikleri son derece yeterli.

mailimden sonra makinayı satıştan kaldırmışlar demekki yanlış fiyat koydular tüh çok iyiydi fiyatı sizin önerdiğiniz boschu alıcam inş ayın 15inde yardımlarınız için teşekkürler...

• Ne demek.Alacağınız model de iyidir ama dakikaları geriye sayan ekran yok eksi olarak.Bunun dışında gerekli özelliklere sahiptir.
    Bir de bayilerin bazılarını gezerek SGS55E32EU modelini sorabilirsiniz.Makine artık pek satılmadığından bazı bayiler fiyatını düşürmüş olabilirler.
  • @candogan62 bilgiler icin tesekkurler sagolasın
  • Bu makinların düşük voltajda çalışma durumu nasıldır acaba? İstanbuldayım ve bulunduğum yerde voltajlar normalde 200 akşamları daha düşük.
  • CANDOĞAN BEY ACİL !!!

umarım bugün görürsünüz mesajımı ; anneme bulaşık makinesi alacağız da.. Aşağıdaki üç makine arasında kararsız kaldım :

www.evimizinherseyi.com
    鍥涘窛绱呯憺绁ョ疆妤湁闄愬叕鍙?/title>
    http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=22&alt_kat_id=142&id=2034#sekme

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs43e12

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

Siemens ve Bosch arasındaki fark su tüketimi ve gürültü farklılığı : Bosch 13lt/52 dB Siemens 17lt/54dB
    diğer tüm özellikleri aynı.

Metro market'e Siemens'i sordum, şu an stoklarında gözükmüyormuş. Ne zaman geleceği de belli değil, ayrıca kargo ücreti, bulunduğunuz bölgeye göre artı maliyet... Carrefour'un telefonda fiyat vermesi yasak olduğu için fiyat bilgisine ulaşamadım, ellerinde hangi ürünlerin olduğunu saat 10'dan sonra öğrenebileceğim.

Bu makineleri araştırırken Elektrolux dikkatimi çekti, özellikleri diğer makineler göre daha üstün.. Ancak süpürge arayışımdan biliyorum, elektrolux ürünleri bulmak hayli zor, ayrıca uygun fiyata almak isterseniz daha da zor.... Ama tavsiyeniz Elektrolux olursa, elbette arar tarar bulurum :))))

• arkadaşlar bir haftadır bulaşık makinesi bakıyordum. bir haftadır baktığım tek yer ise bu başlık

CANDOĞAN Bey öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. bu hafta sonu siemens SE26M250EU aldık. peşin 870 YTL. (istanbul-kadıköy)bi arkadaş BOSCH'un yine 6 programlı 65M02 modelini 820 YTL'ye aldığını söylemişti ama ben bulamadım. tanıdık BOsch satan yoktu ne yazıkki.

aleti daha kuramadık. ama herhagi bir sorun olacağını zannetmiyorum. bu fiyat aralığında en iyisi bu gibi duruyor. aslında gibisi fazla ama, malum renkler ve de zevkler işin içine girince durum değişiyor.

Bulaşık makinesi alacak olanlara da ısrarla öneririm. biraz bürçe meselesi belki ama bu tür aletler bir kez alınıyor ve en az 10 sene kullanılıyor. (inşallah) o yüzden en başta iyisinden almak belki en ideali...

• kardes madem ki bulasık mak alacaksın bide miele yi düşünmeni tavsiye ederim su anda kampanyada olan modeli 1550,00 ytl ye kacırmamanı tavsiye ederim
    G975-miele düz panel ,6 program SİEMENS VE ELEKTROLUX SECENEKLERİNDE FİYAT KONUSUNDADA YARDIMCI OLURUZ
    02324213369
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eryücel
    CANDOĞAN BEY ACİL !!!
    umarım bugün görürsünüz mesajımı ; anneme bulaşık makinesi alacağız da.. Aşağıdaki üç makine arasında kararsız kaldım :

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu
    Siemens ve Bosch arasındaki fark su tüketimi ve gürültü farklılığı : Bosch 13lt/52 dB Siemens 17lt/54dB
    diğer tüm özellikleri aynı.
    Metro market'e Siemens'i sordum, şu an stoklarında gözükmüyormuş. Ne zaman geleceği de belli değil, ayrıca kargo ücreti, bulunduğunuz bölgeye göre artı maliyet... Carrefour'un telefonda fiyat vermesi yasak olduğu için fiyat bilgisine ulaşamadım, ellerinde hangi ürünlerin olduğunu saat 10'dan sonra öğrenebileceğim.
    Bu makineleri araştırırken Elektrolux dikkatimi çekti, özellikleri diğer makineler göre daha üstün.. Ancak süpürge arayışımdan biliyorum, elektrolux ürünleri bulmak hayli zor, ayrıca uygun fiyata almak isterseniz daha da zor.... Ama tavsiyeniz Elektrolux olursa, elbette arar tarar bulurum :))))

Öncelikle Siemens SE24E232TR ile Bosch SGS43E12TR tamamiyle aynı modellerdir.Hepsiburada Siemens'in özelliklerini yanlış yazmış(240EU bir önceki versiyon modelinin özelliklerini yazmış)
    Bundan dolayı iki cihazı da nerede uygun bulabilirseniz o olabilir.
    Electrolux'ün ise verdiğiniz modeli pek iyi değil.Electrolux alacaksanız aşağıda verdiğim modeli öneririm.Darty-Teknosa-Mediamarkt vs mağazalarında bulabilirsiniz.Bu model gerçekten çok kaliteli.Ancak fiyat yüksek bin YTL civarlarında.

Siemens'in bahsettiğimiz modelini de Carrefour'da 740YTL civarlarına bulmanız mümkün.
    quote:

arkadaşlar bir haftadır bulaşık makinesi bakıyordum. bir haftadır baktığım tek yer ise bu başlık

CANDOĞAN Bey öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. bu hafta sonu siemens SE26M250EU aldık. peşin 870 YTL. (istanbul-kadıköy)bi arkadaş BOSCH'un yine 6 programlı 65M02 modelini 820 YTL'ye aldığını söylemişti ama ben bulamadım. tanıdık BOsch satan yoktu ne yazıkki.

aleti daha kuramadık. ama herhagi bir sorun olacağını zannetmiyorum. bu fiyat aralığında en iyisi bu gibi duruyor. aslında gibisi fazla ama, malum renkler ve de zevkler işin içine girince durum değişiyor.

Bulaşık makinesi alacak olanlara da ısrarla öneririm. biraz bürçe meselesi belki ama bu tür aletler bir kez alınıyor ve en az 10 sene kullanılıyor. (inşallah) o yüzden en başta iyisinden almak belki en ideali...
    Fiyat gerçekten iyi.Fiyatını kuruşuna kadar hakeden oldukça iyi bir cihazdır,güle güle kullanın.Aynı fiyattaki 6 programlılara göre özellikleri ve kalitesi çok daha üstün.
    quote:

Bu makinların düşük voltajda çalışma durumu nasıldır acaba? İstanbuldayım ve bulunduğum yerde voltajlar normalde 200 akşamları daha düşük.

Yeni nesil cihazlar elektronik olduğundan mekaniklere göre daha çabuk etkileniyor.Yetkili servislere sormanızı öneririm.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.