Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
16.505
Cevap
194
Favori
2.587.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • candogan bey saolun ıkı ayrı topıctede yardımcı olmussunuz sızden aldıgım yardımlarla hemen sıemensın sıtesıne gırdım fakat se26m250eu yu goremedım T serısınede butcem yetıyor aslında ben butceden korkmayan kalıteden korkan bır ınsanım kalıtelı olsun 10 kurus fazla vereyım ıyısı olsun bır kere olsun dıye dusunurum ne demısler Türk gıbı dusunceksın Yahudi gıbı alısverıs yapacaksın ucuz mal alacak kadar zengın deılım felsefesıyle yola cıkıyorum...gercı hayata bu sekılde bakıyoruz ha kalıtelı bıldıgımız urunde sorun cıkmıyormu cıkıyor tabı wm10e460tr model camasır makınamda tamburda kı sesler ve sıkmanın bıtısı esnasında cıkan surtunme seslerı sonucu servıs cagırdık kasnakta bosluk var denıldı cıhazın garantısı dolmadı.sorun fabrıka hatasıda deıl bende de sımdı bır suphe uyandı 1 yıllık makınada parca deısımı yapılıosa seneye hangı parcalar arızalanacak bu sebepten dolayı makınayı komple degıstırmeyı dusunuyorum bırde 60 dereceden sonra 90 dereceye gecıyor ve buda beyaz camasırların halıyle cok temızlenmemesıne sebep oluyor... eger sıemens tamam degıstırelım derse sıemenste en az 1000 devırlı tek su gırıslı hangı makınayı tevsıye edersınız...

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: obob

Siemens SE24E232TR model bulaşık makinesini hep hızlı program olan power 55 özelliğiyle yıkasak makineye zararı olurmu?Bu 55 den kasıt 55dk da yıkamasımı?Çok kirli olmayan bulaşıkta iyi bi temizlik sağlanırmı bu power 55 hızlı program ile?

Power 55,55 dakika süren 65 derece yıkama sıcaklığında hızlı programdır.Su tüketimi yanılmıyorsam 10lt,elektrik tüketimi 1,24kw/h.Avantajı kısa sürede temiz yıkama sağlaması.Çoğunlukla iyi bir temizlik sağlar.Hep o programda yıkamanızın hiçbir sakıncası yoktur.

quote:

camasır mak. buzdolabım ankastre fırınım siemens marka buzdolabım dan ve fırınımdan cok memnunum camasır makınamda cok gusel yıkıor fakat su sıralar ufak bı sorunum var bu sorunu tabıkı bu foruma yazmayı dusunmuyorum. bende bır kac aya kadar bulasık makınası almayı dusunuyorum electrolux ıle sıemens arasında kararsız kaldım sıemens T serısı almanyada uretılıyor kı en cok tavsıye edılen modelde bu yalnız aynı modelın kore yapımı ıle arasında yaklasık 300 ytl fark var yanı T serısı daha pahalı...electrolux te cok ıyı dıye bıldıgım bır marka ozellıklede estetık acıdan on kısmı cam olan model hakkında bılgısı olan var mı...
    Kore yapımı derken kastınızı anlamadım ama T serisine bütçeniz yetiyorsa harika makinedir.
    Electrolux VİSİ de güzel makine.Ama yardımcı fonksiyonu az.Otomatik programlı bunun yanında 2 fonksiyon(eko ve yoğun idi yanılmıyorsam)mevcut.Kapıdaki şeffaf bölüm cam değil,plastik.O da düşünülebilir ama Siemens T serisi ve SE26M250EU tartışmasız Electrolux VISI'den daha iyidir.
    quote:

valla ben metro izmir de siemens SE24E232TR modelini yılbaşından önceden beri bekledim. hala gelen giden yoktu bende 3 program profilo aldım carrefour dan 609 ytl. 12 taksit. sizin dediğiniz fiyatları maalesef izmir de bulamadım. istanbul dakiler o yönden şanslı.
    Keşke 2 programlı veya 4 programlı alsaydınız.3 programlıda 2prg'lıya göre ek olarak duşlama var.Bu programı kullanacaksanız iyi ama kullanmayacaksanız sırf bu program için 100-150YTL vark vermiş oldunuz.İnternette BM4001E modeli 660YTL,bunun artısı da hızlı program olması.Cihazınızı güle güle kullanın.

• quote:

Orjinalden alıntı: einherjer

candogan bey saolun ıkı ayrı topıctede yardımcı olmussunuz sızden aldıgım yardımlarla hemen sıemensın sıtesıne gırdım fakat se26m250eu yu goremedım T serısınede butcem yetıyor aslında ben butceden korkmayan kalıteden korkan bır ınsanım kalıtelı olsun 10 kurus fazla vereyım ıyısı olsun bır kere olsun dıye dusunurum ne demısler Türk gıbı dusunceksın Yahudi gıbı alısverıs yapacaksın ucuz mal alacak kadar zengın deılım felsefesıyle yola cıkıyorum...gercı hayata bu sekılde bakıyoruz ha kalıtelı bıldıgımız urunde sorun cıkmıyormu cıkıyor tabı wm10e460tr model camasır makınamda tamburda kı sesler ve sıkmanın bıtısı esnasında cıkan surtunme seslerı sonucu servıs cagırdık kasnakta bosluk var denıldı cıhazın garantısı dolmadı.sorun fabrıka hatasıda deıl bende de sımdı bır suphe uyandı 1 yıllık makınada parca deısımı yapılıosa seneye hangı parcalar arızalanacak bu sebepten dolayı makınayı komple degıstırmeyı dusunuyorum bırde 60 dereceden sonra 90 dereceye gecıyor ve buda beyaz camasırların halıyle cok temızlenmemesıne sebep oluyor... eger sıemens tamam degıstırelım derse sıemenste en az 1000 devırlı tek su gırıslı hangı makınayı tevsıye edersınız...

SE26M250EU modeli aşağıda

T serisi ile modelini verdiğim M serisi arasında kalite farkı bulunmuyor.
    T serisinin farkı daha sessiz yıkama,bombeli kasa,gizli kontrol paneli,kir yumuşatma tulu,fazladan 2 otomatik program gibi özellikler.Eğer bu özellikler size cazip geliyorsa T serisini alabilirsiniz.Ama sadece daha kaliteli olsun diye alacaksanız bence gerek yok.

Çamaşırda sorun yaşamanıza üzüldüm.Sanırım size sorunlu makine geldi,bu işler biraz da şans.Bence de cihazı değiştirtmeye çalışın.Cihazın 90 derecede kullanılmasını önermem(enerji israfı)bunun yerine lekeliler programını seçip yoğun yıkama tuşuna basarsanız iyi sonuç alırsınız.
    Eğer başka model istiyorsanız WM12S760TR modelini öneririm.Bu makine ithaldir(Alman),sizdeki cihaz yerli.Ama cihazı aynı modelle de değiştirebilirsiniz.S serisi kadar kaliteli olmasa da E serisi de iyidir.
    www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM12S760TR&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

• Merhabalar
    Bulaşık makinası aldığımda servis kireç tutucu tuz kullanmayı azaltan
    makinanın su borusuna bir parça takmak istedi
    gerçekten yararlı mıdır yoksa sadece para kazanmak için mi satıyorlar ?
    birde Ankarada oturuyorum suyun serlik derecesini 1 dediler ölçmeye gerek yok dediler
    Ankarada oturan arkdaşlar sizlerin tuz ayarını nasıl yaptılar gerçekten bir midir semt farkı var mıdır?
    şimdiden cevaplarınız için sağolun arkadaşalar
  • Candoğan: makineyi tam istediğim saatte getirip bir saat içinde de servisin gelmesi ile montajı yapılıp kuruldu.

Bulaşık makinesi kültürümüz olmadığından bir arada tabletlerinimi kullanalım. yoksa klasik tuz, parlatıcı ve detarjanmı alalım tasası içindeyiz.( ekonomik olarak)makine oldukça güzel işlevsel her bir ayrıntı çok iy düşünülmüş ve yerine konulmuş.sepet olayı çok hoş.. çok tşkler

şimdi de gelerim diğer bir meseleye, çok sevdiğim kuzenim evleniyor. makineyi aldığım magazanın fiyatının bana göre çok uygun olması, müşteri memnuniyeti eklenrek ona yardmcı olmak istedim. kendisi nişanlısı ile beraber aşağıdaki modelleri beğenmişler ortaak özellikleri hepsinin bosch markası ve çelik veya gümüş dizayn ürünler olması.

buzdolabı olarak KDN 49A70NE
    Bulaşık makinesi sgs55M85
    çamaşır makinesi WAA2011GTR
    setüstü NGT 635PTR
    aspiratör DHU 665CTR

işte yukarıda beğendikleri ürünlerde sizce uygun olmayan model varmı benim kafama takılan bir tek, neden 5 kilo yıkamalı çamaşır makinesi almak istedikleri, bence az. ürünlerde bosch diye düşünmüşler almışken hepsi aynı marka olsun denmiş.. yardımın için şimdiden tşkederim. Allah razı olsun..

• Kolaylık olması açısından Calgonit'in 10 fonksiyonlu 5i1 arada tabletini tavsiye ederim.

Bence hepsini Bosch almaları mantıklı değil.Zaten pahalı da.Gümüş istediklerini de gözönünde bulundurursak aşağıdaki ürünleri öneririm.

Buzdolabı:

http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_arc_8140_ix_6__his&b=94112/282
    http://www.vestelkonsept.com/index.php?title=whirlpool_arc_4190_alu&b=94112/552
    http://www.vestelkonsept.com/index.php?title=whirlpool_arc_4190_ix&b=94112/553

Çamaşır makinesi:

Carrefour'da da 1080YTL.Bosch'un sözkonusu makinesinin fiyatı da buna yakındır zaten.

Bulaşık makinesi iyidir,kalabilir.
    Ocak da öyle.
    Aspiratörde sürgülü modelleri almaları daha iyi olur.Mutfakta sorun yaşayabilirler.Klasik modeller pek kalmadı artık.

• arkadaşlar bu temmuzda evlenmeyi düşünüyorum. ve yardıma ihtiyacım var
    forumu elimden geldiğince okumaya çalıştım. şimdiden alıp ilerideki harcamalar için rahatlamayı düşünüyorum.

buzdolabında sharp almaya karar verdim
    ama çamaşır,bulaşık ve fırın için tavsiyelerinizi bekliyorum.

bulaşık makinasında 4 program f/p oranı iyi olan fazla pahalı olmayan
    çamaşır makinasında 600-700 civarı bi makina bakıyorum

yardımlarınız için teşekkürler.

bir de mobilya konusunda bildiğiniz bir forum var mı. mobilyadan hiç anlamam biraz bilgilenmek iyi olacak:)
  • CANDOĞAN BEY YARDIM EDECEĞİNİZİ UMUYORUM.
    ÇAMAŞIR,BULAŞIK VE FIRIN İÇİN İŞE YARAR OLSUN ASIL GÖREVLERİNİ SESSİZ VE SERVİSSİZ YAPSIN MANTIĞIYLA F/P ORANI İYİ MAKİNALARI TAVSİYE EDERMİSİNİZ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • Merhaba arkadaşlar 2 hafta once Arçelik 6230 üç programlı bulaşık makinası aldık şuan gayet memnunuz ama soyle bir sorun var yıkamanın bittiğini anlayamıyoruzyani yıkama/kurutma ve bitti lambası aynı ayda kırmızı yanıyor klavuzundan okuduguma gore bu şekilde 45 dakika kurutma işlemi yapıyormuş kurutmayı bitirdiginde de sadece bitti lambasının yanması gerekiyormus.haliyle bizde dakika tutmadıgımız icin surekli bittimi bitmedimi acaba diyoruz.bu arada mak.içinde ki su sertlik seviyesini 1'e aldık yine degisen birsey olmadı.Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor arkadaslar? bu konuda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim
  • İyi akşamlar. Aynı anda 3 lambanın da kırmızı yanması ve 45 dakikalık kurutma süresi bana normal gelmedi. Ama kullanma kılavuzunda öyle yazıyorsa bilemem. Servise sormanızda yarar var. Tuz ayarı ise, makinenizin içinden çıkan test şeridiyle yapılır, buna göre bir ayar seçilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: webyolcusu

Merhabalar
    birde Ankarada oturuyorum suyun serlik derecesini 1 dediler ölçmeye gerek yok dediler
    Ankarada oturan arkdaşlar sizlerin tuz ayarını nasıl yaptılar gerçekten bir midir semt farkı var mıdır?

Ben Ankara Keçiören'de oturuyorum.Servis bana burda tuz kullanmana gerek yok dedi ama pek inanmadım.Çünkü bildiğim kadarı ile Ankara'nın suyu sertti.Bu gün bir test çubuğu aldım ve ölçtüm.Çıkan değer şu:14dh/17,5 el/25,2f'den büyük. Başka ifade ile sertlik derecesi 3 ve
    Bosch 65m02 bulaşık makinesi için için ayar 4 yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 11 Ocak 2008; 23:10:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ggullu

arkadaşlar bu temmuzda evlenmeyi düşünüyorum. ve yardıma ihtiyacım var
    forumu elimden geldiğince okumaya çalıştım. şimdiden alıp ilerideki harcamalar için rahatlamayı düşünüyorum.

buzdolabında sharp almaya karar verdim
    ama çamaşır,bulaşık ve fırın için tavsiyelerinizi bekliyorum.

bulaşık makinasında 4 program f/p oranı iyi olan fazla pahalı olmayan
    çamaşır makinasında 600-700 civarı bi makina bakıyorum

yardımlarınız için teşekkürler.

bir de mobilya konusunda bildiğiniz bir forum var mı. mobilyadan hiç anlamam biraz bilgilenmek iyi olacak:)

Buzdolabında iyi bir tercih yapmışsınız.Daha az elektrik tüketenini isterseniz aynı fiyata Siemens KS59U920NE de olabilir.Carrefour'da 1400YTL
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtsieks59u920ne
    Bulaşık:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu#tablnk
    Bu makineyi Metro markette 640YTL'ye almak mümkün.
    Çamaşır:
    600-700'den kastınız fiyat sanırım.Bu aralıkta şu modeller iyidir.

Bi de bazı mağazalarda Profilo CM1200HTR 1200 devir 6kg çamaşır makinesi 650-700YTL civarlarına bulunabiliyor.Hatırladığım kadarıyla Darty ve Acıbadem Carrefour'da var.

Fırın:

Bu fırın tam bir f/p ürünü.Carrefour'da da 650YTL'ye satılıyor.Saatli olmaması düşünda bir eksisi yok,özellikleri gayet iyi.Burada da uygunmuş:

Saatli istiyorsanız:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=22016&productid=mtwhirlacm866wh
    veya bu fırın da olabilir ama B sınıfı enerjilidir.0,1-0,2kw daha fazla harcar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Birce

Merhaba arkadaşlar 2 hafta once Arçelik 6230 üç programlı bulaşık makinası aldık şuan gayet memnunuz ama soyle bir sorun var yıkamanın bittiğini anlayamıyoruzyani yıkama/kurutma ve bitti lambası aynı ayda kırmızı yanıyor klavuzundan okuduguma gore bu şekilde 45 dakika kurutma işlemi yapıyormuş kurutmayı bitirdiginde de sadece bitti lambasının yanması gerekiyormus.haliyle bizde dakika tutmadıgımız icin surekli bittimi bitmedimi acaba diyoruz.bu arada mak.içinde ki su sertlik seviyesini 1'e aldık yine degisen birsey olmadı.Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor arkadaslar? bu konuda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim

Yeni cihazlarda kurutma performansını artırmak için kurutma süresi uzayabiliyor.Maalesef bitti lambasını beklemek durumundasınız.Su sertlik ayarıyla bir ilgisi yoktur.Suyunuzun sertliğini şeritle ölçerek kullanma kılavuzuna bakın ve su sertlik değerine göre doğru ayarı yapın.

• iki programli arcelik makinem geldi kullanmaya basladim. sesli biraz ama motor sesi degil. su sesi geliyo calisirken fosur fosur saci ince herhal. bi arkadas üc isigida birden yaniyo bittigini anlayamiyoruz demis. isikli ledler birbirine yakin oldugu icin hepsi yaniyo gozukuyo ısıklar birbirine karisiyor. iyi bakmak lazim hangisinin yandigina belkide karanlikta. ama fiyatına gore kalite iyi yikamasi falan.
    ben bisey sormak istyiorum. bulasik makineleri yikarken sıcak suyla mı yıkıyor.yani ekonomide 50 derece yıkar derken suyu ısıtıyormu 50 dereceye. yoksa rezistans kurutma icin mi devreye giriyor sadece. bana sanki makine soguk gibi geldi. yıkarken.
  • bana 900 lira civarı bulaşık makinasıyla set üstü ocak tavsiyeleriniz varmı annem arçelikle boschdan başka marka istemiyor? yardımlarınız için teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hkas

quote:

Merhabalar

Ben Ankara Keçiören'de oturuyorum.Servis bana burda tuz kullanmana gerek yok dedi ama pek inanmadım.Çünkü bildiğim kadarı ile Ankara'nın suyu sertti.Bu gün bir test çubuğu aldım ve ölçtüm.Çıkan değer şu:14dh/17,5 el/25,2f'den büyük. Başka ifade ile sertlik derecesi 3 ve

bu test çubuğu nasıl bir şey, nerede bulabilriz ? yaklaşık ne kadar ?..

• benim arceligin icin ph olcen bi kagit cikti. olctum suyu bi tane kirmizi gosterdi . yani az kirecli cikiyo ankarada su.
  • quote:

Orjinalden alıntı: waterman

quote:

Orjinalden alıntı: hkas

quote:

Merhabalar

bu test çubuğu nasıl bir şey, nerede bulabilriz ? yaklaşık ne kadar ?..

Marketin birinde calgon standındaki tanıtımcılar suyun sertliğini bu şeritlerle ölçüp gösteriyorlardı.Ben onlardan istedim verdiler.Bu şeritler dışarıdan geliyor dediler. Nerede satılır bilmiyorum ama satılıyorsa bile 1 lira falandır çünkü basit bir şey.

• quote:

Orjinalden alıntı: tayfunak

benim arceligin icin ph olcen bi kagit cikti. olctum suyu bi tane kirmizi gosterdi . yani az kirecli cikiyo ankarada su.

Valla benim şerittede 3 tanesi renk değiştirdi. Ya birimizin şeridinde sorun var yada semt farkı olabilir.En iyisi bu şeritlere güvenmeyip sular idaresini aramak ve doğrusunu öğrenmek.Hem makinelere zarar vermeyiz hemde kireç önleyici yada tuzlara millet fazladan para vermez.Deterjan şirketlerinin çok satmak için olayı abartma ihtimalleri de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 12 Ocak 2008; 13:41:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mak74

bana 900 lira civarı bulaşık makinasıyla set üstü ocak tavsiyeleriniz varmı annem arçelikle boschdan başka marka istemiyor? yardımlarınız için teşekkürler..

Öncelikle Arçelik-Beko ve Bosch-Siemens-Profilo bulaşık makineleri denk modellerde %100 aynıdır.Yetkili servisleri de aynı. Bunu annenize açıklarsanız sanırım o da bana katılacaktır.
    900YTL ocak ve makine tavsiyelerim:

Ocak:

Bu iki ocak ızgara demirleri tasarımı haricinde tamamiyle aynıdır.

Bulaşık makinesi:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs43e12

Bu iki ürün de tamamiyle aynıdır.Sadece ön panel tasarımları farklı.Siemens'in bu modelini metromarkette 640YTL'ye alabilirsiniz.
    Arçelik'i ise kesinlikle tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 12 Ocak 2008; 13:57:22 >

• Candogan62'nin tavsiyeleri sonucunda almış olduğum bulaşık makinası

Çocuk kilidi makine kapalıyken işe yaramıyor bizim ufaklık çalıştırıyor :) bulaşıkları gayet güzel yıkıyor ve oldukca sessiz diye bilirim ( İlk makinam )

Candogan arkadaşımıza da teşekkür ederim yardımları için

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.