Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.496
Cevap
195
Favori
2.586.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski Bosch'larla yenileri arasında sepette pek fark yok.Ancak keşke mediamarkt'ta satılan 399YTL'lik Profilo'yu alsaydınız.Bu da Bosch üretimidir.
    Arçelik'in kalitesi iyi değil,BBB sınıfı ve göstergeler yok.Oysa Profilo AAA sınıfı,tuz parlatıcı su kesik göstergeli kalitesi ise Bosch ile aynı.
    Bana kalırsa satışı iptal edin.Ayrıca Arçelik'teki iç filtre çelik değil,pas yapıyor.
  • Arkadaşlar ...
    Siemens ithal bulaşık makineleri hangileridir acaba. m serisi t serisi veya eu veya tr iten biten seriler neyi ifade eder ? ( ithal olan serileri varmıdır.?)

siemensin en az su harcayan ve en ucuz modeli ( 12 lt bildiğim.) hangisidir.?
  • bosch 3 programlı almaya karar verdim 550 ytl peşin....kaç dakikada yıkıyo en kısa kullanan arkadaşlar varsa sölermii
  • quote:

Orjinalden alıntı: olmuyoolmuyo

bosch 3 programlı almaya karar verdim 550 ytl peşin....kaç dakikada yıkıyo en kısa kullanan arkadaşlar varsa sölermii

550YTL'ye 4 programlı Profilo alabilirsiniz.İkisi %100 aynı makinedir.Bana kalırsa markaya para vereceğinize hızlı yıkama programına para vermek daha mantıklı.3 programlıda eko program 140,normal program 110 dakika sürüyor.Bir de duşlama var.4 programlı Profilo alırsanız ek olarak 35 dakikalık hızlı program da mevcut.

quote:

Arkadaşlar ...
    Siemens ithal bulaşık makineleri hangileridir acaba. m serisi t serisi veya eu veya tr iten biten seriler neyi ifade eder ? ( ithal olan serileri varmıdır.?)

siemensin en az su harcayan ve en ucuz modeli ( 12 lt bildiğim.) hangisidir.?

m t veya eu ile bitmesi ithal veya yerli olduğu hakkında net bilgi vermez.
    Pratik olarak şu anda polinox(gri plastik karışımlı)tabanı bulunan cihazlar yerli montajlı.
    Veya 13 ve 17lt su tüketenler yerli montajlı.Buradan anlaşılıyor.
    Garanti belgesinde ithal mi yerli mi olduğu yazıyor.2 programlı cihazların bazıları Polonya malı.
    Su tüketimi düşük (13lt)fiyatı en uygun cihaz aşağıda.Metro'da 640YTL'ye satılıyor.4 programlı ve yerlidir

Veya bu model de olabilir.Piyasada 700-850YTL arasına satılıyor.Bunun yukarıdaki modele göre üstünlükleri gri renk dış kaplama,gümüş renk sepetler,fazladan normal yıkama programıdır.Diğer herşeyi aynı.
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=984

Bir de aşağıdaki Bosch oldukça iyi makinedir ve ithaldir.Bunu da bazı bayilerde 800 küsür YTL'ye bulmak mümkün
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs46m62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 2 Ocak 2008; 23:38:33 >

• benim içinde yıkama süresi önemli...gittiğim bayiler tam bişey bilmiyo sorularıma tam cvp almaıyorum yıkama süreleri hakkında hepsi farklı diyo....yarım yük var diyolar 4 programlıda oda 45 dk sürüyormuş..diyorumki beko 3 programlı 1 saate yıkıyo acaba onumu alsam..öbürlerinin hepsi uzun sürüyo.her nekdar alma desenizde.serviside çok iimiş
  • buarda darty bakıyorumda profilo bm4001 E fiyatı 609 ytl ve stokta yok yazıyooo....
  • bu arceliklerin ic filtrelerine bakdım. dandik olanları beyaz renk, boyayla boyanmis herhalde. daha ust modellerde celik. bence servisten alinabilir o parca. peki icindeki diğer filtre kısımları da mı plastik acaba. ?elektrolux makineleri gordum onlarında asagidaki filtre kısmı beyaz.
  • Candoğan çok teşekkürler. Henüz bir bulaşık makinem yok ( Yılbaşında müthiş lazım oldu ) almayı düşünüyorum.

Bulaşıkları Makinede Yıkamak Daha mı Sağlıklı ?

Candoğan; küçük bir aileyiz. Az bulaşığımız oluyor. 3 tabak 1 tencere bardak kaşık çatal Bıçak bir tencere bir tava.... hepsi bu .. bu şekilde elde yıkıyoruz. ( az su kullandığımızı düşünüyoruz ama )

1 - El de yıkanan bulaşık deterjanları, makinede kullanılan detrajanlardan daha mı zararlı ?
    2 - Makinede Yıkamak her zaman daha mı tasarufludur?..
    3 - Makinede Ortalama bir yıkama, gerekli hijeni sağlarmı ?

bu gibi Bulaşık makinesinin gerekli olup olmadığı yönünde kafam da soru işaretleri oluşsa da sonuç ta alınacak..

Ekonomiye önem veriyorum. bu nedenle az su, az elektrik, az deterjan birinci tercihim. Makineyi de uzun yıllar sorunsuz kullanmak niyetim..

Metro'daki ürün sanırım tam bana göre.. dün aradğımda kalmamıştı.. hafta sonu için geleceğini söylediler ama fiyatı yönünde garanti veremiyorlar...( güncel metropost da olmadığı için )

Tanıdık bayi aynı makineyi ( SE24E232TR) 780'e indirdi.. SE26M250EU bu modeli de 990'a bıraktı daha da pazarlık yapabilirim sanırım...

(SE26M250EU gönlüm bu model de. siemens ve bosch'a özgü bir takım özelliklere sahip olduğundan ( auto 3in1, aquaSensor III rackMatic, aquaStop v.b.)Galiba ithal )

Evimde akıllı sayaç olduğu için ertelemeli yıkama, tam istediğim özellik. ayarlayıp gece 10 dan sonra yıkasın.

Biraz da ses yalıtımlı olsun ucuz alt modelleri o yüzden direk eliyorum (49 db) ( Genelde gece kullanılacak çünkü )

işte bu şekilde biraz ikilem de ve kafamda soru işaretleri kalsa da sonuçta bir bulaşık makinesi almaya karar verdim. ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterman -- 3 Ocak 2008; 13:32:37 >

• Hocam al Beko'yu gitsin yaw, seninle yaşlanmayacak ya, bu arada bizde de Arçelik 2 programlı var çok memnunuz.Burda yapılan tavsiyeler bence çokta gerçekçi değil çoğunlukla farazi ve marka takıntılı yorumlar var gördüğüm kadarıyla, sen kullanıcı yorumlarını dikkate al ve ben bir kullanıcı olarak Arçelik-Beko markalarını tavsiye ederim...

quote:

benim içinde yıkama süresi önemli...gittiğim bayiler tam bişey bilmiyo sorularıma tam cvp almaıyorum yıkama süreleri hakkında hepsi farklı diyo....yarım yük var diyolar 4 programlıda oda 45 dk sürüyormuş..diyorumki beko 3 programlı 1 saate yıkıyo acaba onumu alsam..öbürlerinin hepsi uzun sürüyo.her nekdar alma desenizde.serviside çok iimiş

• ewt kullanıcı yorumları en önemlisi ama kimse bişi demiyoooooooooo
  • Ben diyorum ya işte

quote:

ewt kullanıcı yorumları en önemlisi ama kimse bişi demiyoooooooooo
  • tşkler ewt diyosun dediklerin dikkate alınıyoda bikaç bikaç bikaç kişi daha lazıımmmmmmmmmmmm nerede bu millettttt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmuyoolmuyo -- 3 Ocak 2008; 14:56:49 >
  • O beklediğin kişileri burada bulamazsın, buradakiler bosch siemens profilo dan başka bir şey tavsiye etmezler, o yüzden boşuna bekleme. Arçelik Beko lafı alerji yapıyor burada

quote:

tşkler ewt diyosun dediklerin dikkate alınıyoda bikaç bikaç bikaç kişi daha lazıımmmmmmmmmmmm nerede bu millettttt
  • öle vala herkes 3 ün den bahsediyo...okadar kişinin hepsi bu markalarımı kullanıyo anlamadım gitti yaaaa...arçelik beko vestel kullanann yokmidirrrrrrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmuyoolmuyo -- 3 Ocak 2008; 15:16:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sefilmemur

Hocam al Beko'yu gitsin yaw, seninle yaşlanmayacak ya, bu arada bizde de Arçelik 2 programlı var çok memnunuz.Burda yapılan tavsiyeler bence çokta gerçekçi değil çoğunlukla farazi ve marka takıntılı yorumlar var gördüğüm kadarıyla, sen kullanıcı yorumlarını dikkate al ve ben bir kullanıcı olarak Arçelik-Beko markalarını tavsiye ederim...

Fantazi değil, gerçekleri yazıyoruz. Sizin evinizde kullandığınız iki programlı Arçelik büyük ihtimal Siemens malı olan Lady serisindendir.

quote:

O beklediğin kişileri burada bulamazsın, buradakiler bosch siemens profilo dan başka bir şey tavsiye etmezler, o yüzden boşuna bekleme. Arçelik Beko lafı alerji yapıyor burada

quote:

tşkler ewt diyosun dediklerin dikkate alınıyoda bikaç bikaç bikaç kişi daha lazıımmmmmmmmmmmm nerede bu millettttt

quote:

öle vala herkes 3 ün den bahsediyo...okadar kişinin hepsi bu markalarımı kullanıyo anlamadım gitti yaaaa...arçelik beko vestel kullanann yokmidirrrrrrr

Bu başlığı biraz okusanız, bu adı geçen markaları niçin tavsiye etmediğimizi daha rahat anlayabilirdiniz ama neyse. 3 veya 4 programlı Profilo tam size göre.
    Candoğan kardeşim de size yukarıda yıkama sürelerini yazmış zaten. Arçelik, Beko Vestel, Ariston'u ise unutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 3 Ocak 2008; 16:37:55 >

• yorum yapan herkese tşk ediyoz olurmuu..onların yorumlarına göre bi tercihte buluncam özellikle candoğan kardeş baya yardımcı oldu...sadece diğer markaları kullannan hiç yokmu bu üreticilere bu ürünlerini kimlere satıyo anlamadım
  • İşte alerjik bünyelerden biri... bu arada benim kullandığım makine eski değil 1 senelik makine ve ben memnunum.Siz Arçelik veya Beko kullanıp memnun kalmadıysanız memnuniyetsizliğinizi belirtebilirsiniz. Onun dışında bu markaların kalitesiz olduğuna nasıl karar verdiniz, bizzat üretiminde mi bulundunuz aynı şekilde tavsiye ettiğiniz markaların çok kaliteli olduğuna nasıl karar verdiniz.Şimdi diyeceksiniz ki biz bu markaları kullanıyoruz çok memnunuz o yüzden tavsiye ediyoruz,o zaman bende Arçelik kullanıyorum memnunum ve bende bunu tavsiye ediyorum.Yanlış anlaşılmasın sizin tavsiye ettiğiniz markalar da kaliteli ama Arçeliğin'de kalitesiz olduğunu düşünmüyorum ve bence markalar arasında da çok büyük kalite farkları yok.Benim amacım tartışmak değil ama herkes objektif olsun ve sadece kullandığı markalar ile ilgili olumlu veya olumsuz yorum yapsın ve kullanmadığı markalarıda kötülemesin.Unutmayın sahibi olduğunuz mal en iyi maldır...

• quote:

İşte alerjik bünyelerden biri... bu arada benim kullandığım makine eski değil 1 senelik makine ve ben memnunum.Siz Arçelik veya Beko kullanıp memnun kalmadıysanız memnuniyetsizliğinizi belirtebilirsiniz. Onun dışında bu markaların kalitesiz olduğuna nasıl karar verdiniz, bizzat üretiminde mi bulundunuz aynı şekilde tavsiye ettiğiniz markaların çok kaliteli olduğuna nasıl karar verdiniz.Şimdi diyeceksiniz ki biz bu markaları kullanıyoruz çok memnunuz o yüzden tavsiye ediyoruz,o zaman bende Arçelik kullanıyorum memnunum ve bende bunu tavsiye ediyorum.Yanlış anlaşılmasın sizin tavsiye ettiğiniz markalar da kaliteli ama Arçeliğin'de kalitesiz olduğunu düşünmüyorum ve bence markalar arasında da çok büyük kalite farkları yok.Benim amacım tartışmak değil ama herkes objektif olsun ve sadece kullandığı markalar ile ilgili olumlu veya olumsuz yorum yapsın ve kullanmadığı markalarıda kötülemesin.Unutmayın sahibi olduğunuz mal en iyi maldır...

Üretiminde bulunmama hiç gerek yok. Sepet tasarımını, kapağının kalınlığını, kapağın arkasındaki metal kısmın kalitesini, ön paneldeki plastik kısımların sertliğini, vs.. biraz inceleyince kolayca anlayabiliyorum.
    Sizin mutluluğunuz da devam eder umarım. Kimsenin bir ürünü satın aldıktan üç beş gün sonra buraya gelip serzenişte bulunmasını istemem.

• Anladım siz bu konuda otoritesiniz tabi, bir bakışta anlarsınız kaliteyi
    Neyse bu cevap zaten yorumların ne kadar objektiflikten uzak olduğunu ortaya koydu başka bir şey söylemeye gerek yok, anlayan anlar...
    Herkese iyi akşamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

İşte alerjik bünyelerden biri... bu arada benim kullandığım makine eski değil 1 senelik makine ve ben memnunum.Siz Arçelik veya Beko kullanıp memnun kalmadıysanız memnuniyetsizliğinizi belirtebilirsiniz. Onun dışında bu markaların kalitesiz olduğuna nasıl karar verdiniz, bizzat üretiminde mi bulundunuz aynı şekilde tavsiye ettiğiniz markaların çok kaliteli olduğuna nasıl karar verdiniz.Şimdi diyeceksiniz ki biz bu markaları kullanıyoruz çok memnunuz o yüzden tavsiye ediyoruz,o zaman bende Arçelik kullanıyorum memnunum ve bende bunu tavsiye ediyorum.Yanlış anlaşılmasın sizin tavsiye ettiğiniz markalar da kaliteli ama Arçeliğin'de kalitesiz olduğunu düşünmüyorum ve bence markalar arasında da çok büyük kalite farkları yok.Benim amacım tartışmak değil ama herkes objektif olsun ve sadece kullandığı markalar ile ilgili olumlu veya olumsuz yorum yapsın ve kullanmadığı markalarıda kötülemesin.Unutmayın sahibi olduğunuz mal en iyi maldır...

Üretiminde bulunmama hiç gerek yok. Sepet tasarımını, kapağının kalınlığını, kapağın arkasındaki metal kısmın kalitesini, ön paneldeki plastik kısımların sertliğini, vs.. biraz inceleyince kolayca anlayabiliyorum.
    Sizin mutluluğunuz da devam eder umarım. Kimsenin bir ürünü satın aldıktan üç beş gün sonra buraya gelip serzenişte bulunmasını istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end76 -- 3 Ocak 2008; 17:04:27 >

• candoğan bey ben bosch dan ankastre bir bulaşık makinası istiyorum..daha doğrusu eşim...
    aranılan özellikler....fonksiyonel sepetler..(doluyken yükseklik ayarlayabilme...v.s) alt ve üst sepetlerin ayrı ayrı yıkanabilmesi..VarioSpeed, Auto 3in1, AquaSensor III, AquaStop,..gibi özellikler..(hemen hemen sgs 65 M02 deki özellikler sayılabilir..)
    bunları ihtiva eden bir ankastre model önerebilirmisiniz...? sitede ankastre lerden bahsederken entegre ve tam entegre ibareleri var..acaba tam olarak ne anlama geliyor...?
    birde solo bir makina alıp tezgah altına itip koysak ankastre olmazmı sonuçta...?teşekkürler üstadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 3 Ocak 2008; 21:20:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.