Hayırlı olsun güle güle kullanın. Gayet uygun bir fiyata almışsınız . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (825. sayfa)
-
-
Hocam yeni bir bulaşık makinesi alacam ama kafam çok karıştı.SMS6ECI81T ile SMS8YDI82T arasında kaldım.Tercihiniz/önerebileciğiniz model hangisi olur?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İki model arasinda kalinabilecek detay nedir? acikcası bilmiyorum ama basit mantikla seri8 en ust seridir ve segment olarak 6’nin her zaman onundedir. Belirttigini seri 6 Almanya uretimi, ayni serinin yerlisi de cok daha makul fiyata var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye serileri ile alman serileri arasında baya fark olduğunu duyduğum için alman modellerine baktım.Kafama takılan arasındaki fiyat farkı ve serie6 daki fazladan durulama yapma özelliği.Yani seri8 için o fiyata değer mi? Eğer değerse ona göre kararımı kesinleştiririm.
Eger aradaki farki verebilecek durumdaysaniz 8 alin. Zatrn en ust seriler eksigi en az tutulan ve daha yuksek meblagi odeyenleri mutlu etmek uzerine sekillenir..alta dogru kirpilmalar baslar. Bunlar gorunen ozellikler oldugu gibi gorunmeyen bilesenlerde de olabilir. Yerli/Alman ayrimi yaomayacagim ama ulkemizdeki yerli markalar da basarili modeller urettiginden, yerli uretimdeki bosch/siemens de minumum bu kaliteyi korumak durumunda. Ben Arcelik aldigim fiyata bisch/siemens/samsung/ electrolux alabilirdim ama kendimce bir markanin orta alarinda yer alan bir seri yerine ust seviyeyey en yakin modelleri tefcih etmenin dogru olacagina karar verdigim icin Arcelik aldim. Eger 50.000tl'lero vermeyi dusunseydim ki planli bir alisveris olsa bosh ya da siemensin en ust segmentini tercih ederdim.
Siz Arçelikte hangi modeli aldınız? 6688 nasıl biliyor musunuz?
Arcelik 6557 aldim aradigimiz ozellikler bu makinede mevcuttu. Bir ust modeli 6667 var ama onun calisma sekli isi pompali. 6688 ile birbirlerine benziyorlar. Ancak modeller birbirine o kadar yakin ki bayiler dahi bazi detaylari kaciriyor. Mesela 6567’de ekstra kurutucu var, 6667’de bu aparat yok. Ancak buharli kurutma diyor. Bu ekstra bir ozellik mi bunu bilemiyorum.
Hocam 82T de yeni nesil motorlu ve sensörlü alt pervane var, kurutma için nemi emen fanlı zeolit sistemi var, birde en üst çekmece daha farklı, kap kaçak koymaya daha uygun telli çekmece. Uygulamadan yoğun bölge, yıkama şiddeti vb seçilebiliniyor arkadaşların paylaştığı kadarıyla.
Seri 6 81T bildiğiniz motorsuz klasik pervaneli alışık olunan klasik tipte makine. Zeolit, motorlu pervane ve telli üst çekmece yok.
İki makinede silenceplus, oldukça iyi yalıtımlı. İkisinde de aquastop olması lazım.
Motorlu pervane ve zeolit sistemi uzun vadede ekstra sorun yaratabilecek ancak faydalı sistemler. Zeolit sistemi eski serilerde su kaçırdığı için contasına upgrade geldi ve yeni serilerde güncellendi. Henüz yeni seri 82T ile ilgili hiçbir sorun paylaşılmadı. Oldukça başarılı duruyor.
Seri 6 81T daki motorsuz klasik tipte alt pervanelerde herhangi bir sorun çıkaracak parça yok, uzun seneler sorunsuz kullanıma uygun alıştığımız suyun kendi tazyiği ile dönen pervane.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Ocak 2025; 14:25:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Buharlı kurutma dediği klasik tip yoğuşmalı kurutma hocam sanırım. Son durulama suyundan kalan sıcaklıkla su çanak çömlekten buharlaşıyor, çepherde yoğuşuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilgilendirme icin tesekkur ederim.
Saygilarimla
Teşekkür ederim hocam,yüksek ihtimal ile 81T almayı düşünüyorum.
Siemens se23ew60kt nasıldır arkadaşlar? Siemens’in düşük kalite bir makinesi mi
Siemens magazasina gittiginizde en cok onerilecek makine bu. Sanirim 2 yillik bir model. Profilo urerimi. Kablosiz baglanti ozelligi olan program sayisi yeterli bir makine. Benim aradigim ozelliklerle uyusmuyordu ama dikkarimi ceken sadece en uzun programda kapagi acabiliyor olusuydu.
Saygilarimla.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Siemens’in üst düzey bir makine ile arasındaki fark neler olabilir ? Daha sesli mi çalışır mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 2 Şubat 2025; 21:51:18 >
Bunu ancak kullananlar soyleyebilir ama "dip yikama", ekstra kurutma, ekstra program sayisi, sepet yapisi'3. Sepet, dediginiz gibi sessiz yikama, elektrik tukerimi, ic kazan ya da gorunmeyen bilesenlwrdeki malzeme kalitesi olabilir. Cunki siemensin daha ust model olarak 4, 6 ve 8 serileri var ve bunlarin icersinde ekstra Almanya Uretimi olnalari da mevcut. Demek ki bir yerlerde farkli durumlar sozkonusu.
Ucuz modellerde yalıtım zayıf olur, ekstra üst pervane vb fonksiyonlar olmayabilir, Aquastop olmayabilir, teknolojik oyuncaklar olmayabilir. Ayarlı çekmece ve 3.çekmece olmayabilir. Ancak yıkama performansında çok ciddi fark olmaz hocam. 70 derece yoğun programı açtığınızda hepsi gayet güzel yıkar. Esas işi sıcak su ile birlikte deterjan yapıyor. Yeni makinelerde eko programlar 4-5 saat civarı düşük sıcaklıkta en ekonomik şekilde yıkar.
Siemensin en üst modellerinde köşelere vs daha iyi ulaşabilen yeni nesil motorlu alt pervane var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Şubat 2025; 12:7:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X