İkiside güzel . Ben 2 hafta önce 6155 inoks aldım. Çok güzel yıkıyor. Uzun programlarda yani üst tuşlardaki programlarda 20 dk kala kapağı açıyor, sonrasında 5 dk sonra cihazı komple kapatıyor. Çok güzel yarım saati kaldı bitsin bekleyelim demiyorsunuz çok iyi oldu bu özellik. Tuzunu parlatıcısını koyun. Kullanma kılavuzundaki şekilde ayarlarını yapın. Pırıl pırıl tertemiz çıkıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (823. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar merhaba 9 yıllık vestel BMA-XXL 1017 X makinem arıza yaptı. altından su kaçırıyor makine 9 yıllık olunca da yaptırmadan değiştirelim mi diye düşündük
LG DFC325HD modeli fena durmuyor gibi ama forum da bi LG muhabbeti var bu model nasıldır bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
Bence değiştirin, zaten ilk günki gibi yıkamaz artık, masraf yaptıkça yeni birşey çıkar memnun etmez muhtemelen. Arçelik 6155 inoks aldım 2 hafta önce çok güzel yıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2018 den beri tüm beyaz eşyalarım LG, daha servisi hiç aramadım maşallah diyeyim
Edit: 2018
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BreakBeaT -- 5 Ocak 2025; 23:38:3 >
Birgün işiniz düşerse o zaman anlarsınız LG pişmanlığını.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Garantileri bitti zaten özel servis çağırırım
@RockEvi 6842 aquapower görselde ekstra su püskürtme gibi gösteriliyor, cornerwash tan farkı nedir? Üründen aktif kullanımda memnun musunuz? @onatba üstat ben 6842 ile arçelik 6155 arasındayım, sanırım arçelik inverter motor değil? Wifi vs istemiyorum, ekstra kurutması olan, kapak açan, mümkünse aquastoplu iyi bir inox model bakıyorum hala 6842 önerir misiniz, Beko/Arçelik ten ilave model öneriniz olur mu? 6842 de aquastop var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 8 Ocak 2025; 22:49:6 >
Hocam aquastop konusunda emin değilim, sitede de yazmıyor. Müşteri hizmetlerine sormak lazım. Yakınınızda varsa bir mağazada veya bayiide giriş hortumuna bakabilirsiniz. Bsh ve arçelikte sitelerinde nedense en üst model harici aquastop görünmüyor. Aquastop sonradan takılıyor mu bilmiyorum.
Servisler gereksiz mıknatıslı kireç önleyici, akım korumalı priz vs satacağına, firmayla anlaşıp aquastop opsiyonu sunabilir. Nedense bu tip faydalı girişimlere pek yanaşılmıyor.
Arçelik inverterde tiz ses şikayetleri vardı en son. Şu anda son durum nedir bilmiyorum. Yeni tip makineleri kullanan arkadaşlar daha iyi yorumlayabilir.
Ses problemi rahatsız etmeyecekse 6842 öneririm ancak tiz ses devam ediyorsa, 6155 de alsanız eko program ve minimum tüketim harici çok fark olmaz diye tahmin ediyorum. AB bilgi formunda yıkama endeks puanı yazıyordur.
Aquapowerda altta 2.bir yoğun yıkama pervanesi var, tencereyi, şişeyi vs oraya koyuyorsunuz, programın bir bölümünde o bölgeyi tazyikli ve yoğun yıkıyor. İşe yarıyor gibi.
Cornerwash ise yeni nesil köşelere kadar ulaşan pervane.
Bkz.GodDay byoutube
Beko CornerWash: Does it REALLY wash corners?https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=caHDxNQ7l94
6166 da cornerwash+3.fıskiye gözüküyor ancak oda inverter. Hb.com da 19 lira civarı.
Bkz.https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6166-bulasik-makinesi
Bunların dışında Hoover kullanmadım hocam ancak hooverda hem inverter motor, hem aquastop, hem 3. Pervane gözüküyor sitesinde. Malzeme kalitesi konusunda kullanan arkadailar daha net yorum yaparlar.
Daha önce dikkat etmemiştim, temizlik için çekince farkettim, bizdeki hoover çamaşır makinesine bile aquastop koymuş adamlar. Bizim firmalar aquastopu nedense pek sevmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Ocak 2025; 23:25:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam makineden çok memnunuz aquapower ekstra su atıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu iki modeli kullanan var mı ?
GRUNDIG GPDF 11853 I ve GRUNDIG GPDF 6842
https://www.hepsiburada.com/grundig-gpdf-11853-i-bulasik-makinesi-pm-HBC000039VAWH
https://www.grundig.com.tr/bulasik-makinesi/gpdf-6842-i-bulasik-makinesi
-
İmkanı olup da BOSCH almak isteyen arkadaşlarımız var ise SMS8YDI82T modeli 40 bine kadar düşmüş durumda. 10 gün önce 43.700'e n11'den almıştım. Makine tek kelimeyle efsane: alt rafta elektronik pervane ve yapay zeka yıkama özelliği de mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi careemm -- 20 Ocak 2025; 0:24:32 >
-
Fiyatı değişmiş. Bütçesi uygun olanlar için söylediğiniz fiyata kaçırılmayacak bir makine.
Grundig 6842 ve 11853 kullanan var mı ?
-
Yok ama gerekli bir özellik de değil, hızlı bir program istiyorsanız direkt Express 60 programının kendisini kullanabilirsiniz
Evdeki 8 senelik Samsung bulasik makinemiz ariza yapinca ve youtubedaki tamir sekilleri cozum olmadigindan makineyi yenilemeye karar verdim. Buradaki yorumlar dogrusu cok bilgilendiriciydi. Gorusr bildiren arkadaslara tesekkur ederim. Buradan aldigim notlarla bugun bir cok modeli gorme sansim oldu. Butcemi max 35.000tl'ye konumlandirdigim icin bosch/miele/siemens gibi markalarin amiral gemisi modelleri ile cok ilgilenmedim ama farklari gorebilmek icin onlarin ic yapisini ve sepetlerini mumkun mertebe inceledik.
Oncelikle karar verip satin aldigim aldigim model Arcelik 6567 WF I oldu. Isin ilginci teshirini goremedigim tek modeldi. 6467 olan modelin teshiri uzerinden hareket ettim. Iki model arasinda tespit edebildigi. Iki temel fark 6566 b sinifi digeri C. Super dry ozelligi mevcut alt modelden farkli olarak. Bu modelin sepetlerini goremedim ama 6467'nin sepet kalitesi 62113'e gore biraz daha dusuk geldi bana. 6688 DI'nin ise sepetleri bence en iyisiydi. Icinin isikli olmasi ve isi pompasi, kapagin ust bolumundeki fonksiyon tuslari ile ust segment oldugunu belli ediyordu ancak sadece teshirde mevcuttu ve teshir olmayan bayide ise fiyat konumlamasi 38.000tl bandindaydi. Ancak Grundig gpdf 11853 bulasik makinesi ile ayni sepeti kullanmalari ilgincti. Bu arada grundig 20.000tl bandibda media markta. Ayrica icinde aydinlatma ledleri de var. Bu modelin eksigi superdry olmamasi. Eger superdry ozelligi olsaydi tam f/p urunu olacakti benim icin. Bu ozelligi aramayanlar ve arcelikte karar kilanlar icin grundig kesinlikle dikkate alinabilir.
Ikinci en begendigim model ise Samsung Dw60a8050fs idi. 36.000tl bandinda satilan cihazin kapaginib ust bolumunde fonksiyon tuslari, kaliteli sepetleri ve gorunen celik kalitesi ile
Ben buradayim diyen bir model ancak zamane ozelliklerin cogu yok. Smart things ile wifiye baglaniyor ancak ben evdeki diger samsung cihazlarda smartthingsi cok basarili bulmuyorum. Kalite anlaminda Arcelikten daha ust sinifta oldugu hissediliyor ama aradaki fiyat farki ve eksiklikler nedeni ile Arcelik'in yerini alamadim.
Haier alt modellerde kalite hissiyati cok zayifti. Benim baktigim modellerde kalakta olan ekstra kurutma ozelligini goremedim. Zaten cok uzerinde durmadik. Hoover da ayni grubun urunu ve aslinda fiyatina gore cok fazla oxellik tasiyorlar ancak ust 5b ve 6b ile baslayan serilerinde riske atilacak bir fiyat farki olmadigi icin sansimi servis ve yillanmis marka tecrubesinden yana kullandim.
Bosch grubunda seri 3 icin eskisini al yenisini gotur kapsaminda yapilan indirim 20-21 bandina dusuruyor cihazi. Wifisi var. 5+ 1 program. Sepetler gruba gore dusuk ama bir cok markaya gore kaliteli. Profilo grubunun uretimi sanirim bunlar. Butun programlari misalrabilen bir modu ve en uzun programda kapak acma fonksiyonu vardi. Tercih ettigim modele gore eksikligi oldugundan cok uzerinde durmadim. Ayni urunun siemens versiyonu iq300 galiba. Ayni fiyatlara satiliyor. Orjinal Alman 6 serisi ise bana estetik acidan cok birsey ifade etmedi. Onu da 38.000tl'ye indirdiler. Eger cok ilgimi cekseydi zorlardim ama series 8 gibi guzel ve gercekten kusursuza yakin makine varken acikcasi seri 6 bana hitap etmedi.
Electrolix'e gozucu ile baktim. Degisik bir yikama pervanesi var ama kendisi iyi bir marka olsa da bana biraz uzak. Vestel hic bakmadim. Alruslarda 13.000tl'lik f/p urunu gordum.. Acil almam gerek ama butcem kisitli diyenleri bence beklediklerinin ustunde memnun eder.
Tabi mi elektronik sans isi. Arcelikte Bu tiz ses problemi bayi tarafindan bu modelde olmayacak dense de soru isareti.Yikama sonuclari olmadan da belki soylediklerim hicbir sey ifade etmez ancak Arcelikte dahi o kadar cok seri var ki; alt ust modeller de isin icine girince cok karisiyor. Belki bu aralar ihtiyaci olanlar icin bilgi amacli belki islerine yarayacaktir.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Detaylı açıklama için teşekkürler.
Bende 15 senelik Arçelik 6220 F modeli var. 15 senelik sürede ventil değiştim. Kartı yandı 2. El bulup taktım 6 sene çalıştı.
Birkaç kez pervane ve filitre değiştirdim.
Şimdi kart yine kısa devre yapıp yandı. Tamir için bir arkadaş aldı. Olmazsa yeni bakacağım. Zaten deterjan haznesi de bozuk. Masrafa değmeyecek gibi ise yollarımız ayrılacak.
Arçelik ile daha önce yaşadığım yetkili servis sorunundan dolayı güven vermese de ucuz, kolay erişilebilir yedek parça ve tamir müdahalesi kolaylığı (tamirini genelde kendim yapıyorum bayaz eşyalarımın) nedeniyle Arçelik Altus Grundig Beko dörtlüsünden Fp olarak ve görünüş olarak bana hitap edeni alacağım. Vestel sevmediğimden bulaşmak istemiyorum. Ancak bulunduğum bölgede Vestel servis yorumları ve bayii yorumları çok iyi olmasına rağmen Arçelik servis ve bayii yorumları kötü.
Tabii en uzun garanti süresi hangisi veriyor ek garantilerle vs bu da etken olacak. Karar vermek zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufclp -- 26 Ocak 2025; 22:23:46 >
-
Arçelik 6155 i aldım 1 ay önce pırıl pırıl yıkıyor. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadım. Şöyle diyeyim 2008 yılından beri 6251 e arçelik kullandık bizde. Gider hortumu çürüdü zaten 2-3 senedir iyide yıkamaz olmuştu(yeni makineden sonra iyice gördüm farkı) O bahane ile yenisini aldık .
Herkese iyi günler. Bulaşık Makinesi için bütçem çok az. Kumtel marka bulaşık Makinesi önerir misiniz? Fiyatı ,9 bin TL. Üretimini ve malzeme kalitesini hiç bilmiyorum
Plastik kuvet tabani diyor. İci celik olmayan makine bence alinmamali. Kumtel, seg gibi alt markalarda seceneklere bakmaniz daha faydali olabilir.
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Plastik tabanlı olmayıp fiyat olarak uygun olan bir ürün önerme imkanınız var mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X