Acikcasi bilemiyorum. Belirttiginiz modele bakarken gordum ama internetten ozellikleeine bakriginizda yazacagani dusuniyorum, cunki fiyat/performans ve fiyat araliginda dsgerlendirilecek en onemli kriterlerden biri, uzun omur ve hijyen acisindan celik kazan ve havuz bolumu. Saygilaeimla. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (824. sayfa)
-
-
Arcelik'in internet sitesinde, ozellikle mobil cihazlardan giris yapildiginda modeller arasinda kaybolmak cok mumkun. Su anda en ust seri 6657 gibi goxukuyor. Bu modelin ısı pompasi mevcutmus. Kurutmayi fanlar vasitasi ile yapiyor. Gorunus olarak daha ust sinif, kontrol paneli kapagin kapanan ust bolumunde. 6557 ile fiyat farki cok az. Bayilerde modelleri ayni anda bulmak pek mumkun degil ve acikcasi ben 6657'yi bilmedigim sormadim.
Almak isteyenlerin aklinda bulunsun. Bizim makine kurulumu aksam ustu yapildi. Su anda bos calisiyor ilk yikamadan once bu nedeble yorum yok ama benim gibi modeller arasinda kaybolanlarin belki kisa bir sekilde bilgi sahibi olabilecegi videoyu da youtuba da paylastim. Ayrica aciklamalara oxelliklerini kisaca yazmaya calistim.
evren iskentyoutubeArçelik 6567 WF I (Inox) Bulaşık Makinesi 2024 yılı Aralık Ayı'nda piyasaya cikan makinenin özellikleri; - Superdry : Ekstra Isitici Ozelligi ile parlatici kullanilmasa dahi etkin kurutma. - DeepClean : Alt sepetin kosesine gelen 1/4'luk alana yerlestirilen tencere ve surahiler icin ek aparat sayesinde derinlemesine temizlik. - CornerWash : Salinimli pervane sayesinde koselerdeki bulasiklara dahi ulasan temizlik sistemi. - Otomatik kapak açma : Her programda kapak acarak kurutma. Superdry kullanilacaksa devre disi birakilacak. - Hijyenmax : Yogun 70 / Super 70 derecelik programla beraber kullanilan buhar ve ekstra sicak duruluma ile belirtilen bakterilere karsin yuzde 99,99 koruma - 45 dakika hizli yikama - İç Aydinlatma - 3. Sepet ve ilave catal kasiklikhttps://www.youtube.com/watch?si=DZ9gqItHpkwRnala&v=vzDeuRuv4Bg&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Grundig ve altus bakabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PROFİLO BM6320MA 6 prog. 14 bin TL
Arçelik 6144 4 prog. 14 bin TL
Bosch SMS26DW00T 6 Prog 15 bin TL
Grundig GPDF 5701 5 Progr. 13.250 TL
Sizce fiyat performans olarak hangisini almalıyım?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yunus bey hangi ildensiniz. Size özel mesaj attım görmediniz sanırım.
Konu dışı yazdım kusura bakmayın.
Bende bu aralar seçim yapmaya çalışıyorum bulaşık makinası konusunda, sizce profilo marka olarak nasıl arkadaşlar, Ayrıca home cennet gerçekten gereklimi sizce.
Tiz ses durumu nedir hocam sizin makinede? Rahatsız edici bir tiz ses var mı?
Makine icin ayirdiginiz pay connectli modellere yetiyorsa yenilikcilik anlaminda guzel ancak icini doldurmak, bosaltmak ve kapagini kapatmak gereken bir cihazda connect uygulamasi takipten oteye gecmeyecek. Mesela arcelikte kaoak acikken calismiyor. O zaman anlami kalmiyor zaten, kapagi biri kapatinca uxerindeki dugmeye de basabilir. Ancak satis argumani olarak uygulamadan ilave program (arcelikte uygulamada 5 program var ama 1 tanesinden fazla inmiyor, farkli program indirince digeri siliniyor) indirilebiliyor.
Profilo'ya gelince; bosch ve siemens'in bircok beyaz esya grubunu uretiyor. Kalite anlaminda belki dis gorseldeki materyallerde farklilik olabilir ama seri uretimi bozup parca kaliteisni dusureceklerini sanmiyorum. Uyguna geliyorsa alinabilir ama ben hic profilo kullanmadigim icin kullanici deneyimi sunamam.
Kurutma asamasinda (superdry kapali) fan sesi gibi bir ses var. Bu tarz bir sesi ben samsungda duymadim. Bu sesin frekansi degiskenlik gosteriyor. Eger bahsedilen ses buysa var. Belki bir ust model olan 6667 kullan birisinin gorusleriyle karsilstirmak dogru olabilir.
Fan sesi normal hocam çünkü fan sistemi var kurutmada klasik yoğuşma için. O fan seside biraz garip ancak bahsettiğimiz ses o değil. Coil whining dedikleri ses.
Bkz.
https://www.sikayetvar.com/arcelik/arcelik-6167-bulasik-makinesinin-rahatsiz-edici-tiz-sesi
Bu 15 sn’de bir tekrarlayan “woouuup “ diye tabir edecegim ses ise oyle bir ses duymadim.
Yok hocam kulak çınlaması gibi yüksek frekansta tiz bir ses. Videoda hafif duyuluyor.
Bendeki 6588i bldc inverterda yok. Bir dönem çıkan makinelerde duyuluyor sanırım. Son serilerde durum ne bilmiyorum.
Şimdi evde dah sessiz bir ortamda duydum o çınlaması. Makine çalışınca bakacağım.
Grundig GPDF 5701 5 Programlı olabilir. Bosch profilo grubunda motorla birleşik rezistans ile şikayetler problemler söyleniyor. Arçelik grubu tercih ettim ben yine. Ekstra olarak içerideki tuz rejenerasyon ayarı 5 te geliyor onu 2 yapmak gerekir. Birde parlatıcı ve tuz(ayrıca) yine yazılımdan ayarlanıyor onlar fabrikadan 3 geliyor 2 yaptım ben. Kullanım kılavuzunda yazıyor. Pırıl pırıl çıkıyor bulaşıklar.
Bu sekilde bir ses duymuyorum. Bir sure calismadan sonra yapiyorsa da birkac gun sonra bir daha bilgiyi guncellerim.
Tuz ayarinin kirex seviyesine gore ayarlanmasi gerekir. Siz bununla ilgili bir test yaoip mi ayarladiniz? Kirecli su kullanan kisinin 2'ye indirmesi digrunolmayacaktir.
Saygilarimla.
Orta ve az yada kireçsiz su olan bir kullanıcınında 5 yani en yüksek kullanması doğru olmayacaktır. Servisler bakmıyor bile malesef. Ayarlanması gerekir demek istedim. Kullanma kılavuzlarında yazar nasıl ayarlanacağı. Direk 5 fazla veya 1 az diyemeyiz kullanılan şehire göre değişir diyeyim en iyisi. Sonra pas yaptı, köpük yaptı iyi yıkamadı diye şikayet ediyorlar. İç kazanı değişip hala ayar yapmadan gönderiyorlar 6 ay sonra yine aynı şikayetler. Servisler eski servis değil malesef çalışan tenisyenler eskiye göre çok yetersiz. Aspiratör kurulurken dahili klapeyi çıkarıyor. Niye takmadın ses yapıyor diye şikayet ediyorlar müşteriler sonradan ondan çıkardım diyor. Niye sormadın diyorsun cevap yok. Taktırdık ses falan yok dışarıdan ters hava akışını engelleyen parçayı (bir nevi çekvalf) kafasına göre takmıyor. %99 kullanıcı farkına bile varmaz durumun. Bende kutuyu atarken gördüm içinde çöp gibi atmış. Alıp götürseler anlamazdım bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam rejenerasyon ayarı su yumuşatma haznesindeki reçineyi temizleme sıklığını ayarlıyor anladığım kadarıyla. Yani ayarı 5 e getirince atıyorum 3 yıkamada bir temizlerken, ayarı 1 e getirince 15 yıkamada bir temizliyor gibi.
Makine tuzu direk içeri vermiyor. Sadece reçineyi temizlerken kullanıyor. Klavuzda da zaten girdiğiniz ayara göre su tüketimi zaman zamam artabilir yazıyor.
Davlumbazda benzer bir olay benimde başıma geldi. Ustanın taktığı 10luk boru, 13 lük klapenin açılmasını engellediği için davlumbaz çekmiyormuş. Bize baca tıkalı diyip gitmişti. 4-5 sene sonra kendim sökünce ancak farkettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Ocak 2025; 21:49:41 >
Doğrudur direk vermiyor tuzu reçinenin içinden geçiriyor rejenerasyon için genelde tam program bitmeden yapıyor.
Hocam kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim. Sanırım bu ay başı bulaşık makinelerine zam gelmiş ben mediamarkta gittim Grundig bulamadım diğer yerlerde bulsam da fiyatı yüksekti. Bu yüzden Altus 445 NX aldım 12.000 TL ye geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X