Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.496
Cevap
195
Favori
2.586.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar gaziemir metroya gittim bugün, siemens SE24E232TR model cihaz vardı ellerinde. yalnız teşhirde 1 tane makina kalmış. 649 ytl.12 taksit. fakat teşhirdeki malı almak istemedim zira neyi eksik anlayamadık içinden. reyon görevlisi arkadaşla konuştum yılbaşından sonra 4-5 makina gelecekmiş. kendisini arayıp öğrenicem ve alıcam bu makinayı. o kadar uğraştığımıza değsin bari. sayın candoğana teşekkür edrim.
  • Ne demek,yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.Cihazın sıfırı da o fiyatla gelirse çok iyi olur.Bence biraz bekleyin.Çok ucuza oldukça nitelikli bir cihaz almış olacaksınız.Bu model tam bir fiyat/performans ürünüdür.
  • @candogan62

Sağol, zaten vestel hiç düşünmüyordum. Arçelik in eski ürünleri gayet iyiydi ama daha sonra bozdular sanırım onlar da.

Ariston u zaten hiç düşünmüyordum ama belki iyi modeli de vardır diye bahsetmedim. Benim Ariston bulaşık makinlerinde gördüğüm genel problem ise yıkamada başarısız olması. Yani iyi temizleyemiyormu.

Electrolux vardı aklımda benim onu da daha önce forumda okumuştum yanılmıyorsam. Bir sorun çıktığında servisin anasını bile ağlatırım ama ne diye sorunlar ile uğraşayım. Sonuçta maddi olarak kara geçerim ama 2 haftam da heba olur ya da 1 ay.

Onun için ilk başta sorun çıkarmayacak, sorun çıkarırsa da o zaman arklasında sağlam destek olacak bir marka arıyor insan. Beyaz eşye da öyle kolay değişmiyor. Evde çamaşır makinemiz 15 yıllık ve işimizi görüyor. Sağlam makine, öyle yeni abileri gibi elektronik falan değil ama çamaşırı kar beyaz yapıyor. Buzdolabımız da işte baya oldu değişeli. Uzun süre önce frost tan no frost a geçtik. :)

Yani ben bir bulaşık makinesi istiyorum ki çok sesli olmasın. Bulaşığı iyi yıkasın. Rafları elverişli olsun. Özellikle zaman ayarı olsun bir de ekonomi modu olsun. Ve en önemlisi sorun çıkarmasın.

A tabi enerji ve yıkama sınıfı a olacak o önemli. Su tüketimi de az olsun, malum su evrendeki en nadir bulunan madde. Bunun dışındakiler de 1000YTL içinde eşentiyon olarak ekstraya girer.

Bu arada şu pratik ev sitesini hiç bilmiyorum. Başka bir yerde de görünmüyor verdiğin kodlar?????.

Bu arada bende iştecell var acaba bundan faydalanıp alınabilir mi araştırma fırsatım olmadı pek ama dur bir bakayım nasıl oluyormuş.

http://www.alisveristcell.com/EStore/Products.aspx?catalog=IsteCell&productid=BE74525&category=BulasikMakineleri

• İstediğiniz niteliklere en çok Bosch uyuyor.Fiyat anlamında fikir vermesi için pratikev sitesini verdim.Bayilerde pazarlık yaparak da benzer fiyata bulabilirsiniz.
    Bana sorarsanız aşağıdaki üç modelden biri tam size uygun.Sepetlerindeki kullanışlılık başka hiçbir markada yok.Servisleri de en yaygın servislerden.(en yaygın 2. servisti sanırım)
    İlk verdiğim iki makine aynıdır

Bunları çeşitli alışveriş sitelerinde ve bayilerde 900-1000YTL arasına bulabilirsiniz.Siede yazan fiyatlar sizi korkutmasın.

• bosch SGS65M02EU 1226YTL /

siemens SE26M250EU 1290 YTL

arçelik 6271E özellikleri : 1236 YTL

bunlar iyi makinalar zannımca , fiyatlat web sitesi fiyatları

ankarada cepa alışverişmerkezinde bosch bayisi yukardaki makinayı kısa bir donem icin (kısa kampanya) pesin 830 taksitli (12 ay) 890 YTL ye veririm dedi

ben daha sonra alıcam bunlardan birini ,

selçuk
  • Bugün Bosch 65M02 model bulaşık makinesini 870 liraya 12 taksit olarak forumdaki tavsiyeler üzerine aldım. Daha önce 800 lira demişlerdi,kampanya bitti dediler.Kullandıktan sonra memnuniyet yada şikayetlerimi yazarım.Ancak bu makine için ithal denilmişti ama satıcı kasası yerli montaj dedi.Birde faturada 65M03 yazılmış,geri gittim yanlışlık olmuş zaten böyle bir model yok düzeltiriz dediler.Yani bir dalavere yoktur değil mi?Ayrıca ilk defa bulaşık makinemiz oldu.Kullanılacak deterjan v.s hakkında da tavsiyede bulunan olursa sevinirim.Başta candoğan olmak üzere görüş beyan herkese teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hkas

Bugün Bosch 65M02 model bulaşık makinesini 870 liraya 12 taksit olarak forumdaki tavsiyeler üzerine aldım. Daha önce 800 lira demişlerdi,kampanya bitti dediler.Kullandıktan sonra memnuniyet yada şikayetlerimi yazarım.Ancak bu makine için ithal denilmişti ama satıcı kasası yerli montaj dedi.Birde faturada 65M03 yazılmış,geri gittim yanlışlık olmuş zaten böyle bir model yok düzeltiriz dediler.Yani bir dalavere yoktur değil mi?Ayrıca ilk defa bulaşık makinemiz oldu.Kullanılacak deterjan v.s hakkında da tavsiyede bulunan olursa sevinirim.Başta candoğan olmak üzere görüş beyan herkese teşekkür ederim.

Kardeş şu üründen mi bahsediyorsun.

Eğer öyle ise nereden aldın ya da bu ürünü ucuza alabileceğim bir yer var mı? Bu gün bizimkiler 1030YTL ye almışlar bir tane bosch. 5 Programlı dediler başka da bir bilgim yok.

Ya bizimkiler bir şey almış ama ne halt olduğu belli değil.

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

Resimdekine benziyormuş ama böyle yuvarlak çevirmeli tipte düğmesi varmış (Resimde okla gösterdiğim civarlarda.). Bir de sol köşede Lüx lü bir şey yazıyordu diyor. Valla çevirmeli düğme pek hayra alamet gelmedi ama neyse. Bir de 5 programlıymış. Ben görmedim valla 5 programlısını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 29 Aralık 2007; 10:23:22 >

• Evet bu makine (6programlı ).Ankara'da(Mesala Cepa alışveriş Merkezinde ki Bosch Bayii ) kısa bir süre kampanya varmış ama Axsese 12 taksit.Ama İstanbul'u bilmiyorum.Ayrıca senin dediğin makineni Siemens versiyonunu (aynısı marka farklı) spotta peşin 700 e gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 28 Aralık 2007; 21:29:40 >
  • Söz konusu bulaşık makinesi yerli üretim değildir.Garanti belgesinin altında ithal edilmiştir diye yazması lazım.
    Çok iyi bir bulaşık makinesidir.Güle güle kullanın.
    Kurmaya gelen servise mutlaka tuz ayarını yaptırın.Ölçüm aletiyle veya şerit kağıtla sudaki kireci ölçsünler ve tuz ayarını yapsınlar.
    Cihazda sular aşırı kireçli değilse uğraşmamak için 3ü1 arada,4ü,5i,10u bir arada deterjanlardan alabilirsiniz.Böylece tuz ve parlatıcı almanız gerekmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Bu gün bizimkiler 1030YTL ye almışlar bir tane bosch. 5 Programlı dediler başka da bir bilgim yok.

Ya bizimkiler bir şey almış ama ne halt olduğu belli değil.
    Resimdekine benziyormuş ama böyle yuvarlak çevirmeli tipte düğmesi varmış (Resimde okla gösterdiğim civarlarda.). Bir de sol köşede Lüx lü bir şey yazıyordu diyor. Valla çevirmeli düğme pek hayra alamet gelmedi ama neyse. Bir de 5 programlıymış. Ben görmedim valla 5 programlısını.

Sanırım şu cihazdan bahsediyorsunuz.
    http://www.nekadar.com/24247.html
    Yeni modellerin bir önceki versiyonu.Variospeed(hızlandırma tuşu)ve sensör yok.Bir de yarım yük yıkama yerine üst sepet yıkama tuşu var.Bu özelliklerin olmaması haricinde oldukça iyi bir üründür.Orijinal Alman malıdır.

• Ya bu sensör dediğin ne sensörü ve vario speed ne işe yarıyor tam olarak.

Ayrıca 1030YTL ye 12 taksite almışlar bana fazla gibi geldi. Ne yapalım değiştirteyim mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Ya bu sensör dediğin ne sensörü ve vario speed ne işe yarıyor tam olarak.

Ayrıca 1030YTL ye 12 taksite almışlar bana fazla gibi geldi. Ne yapalım değiştirteyim mi?

Bana da fazla geldi 5 programlı bir cihaz için.

Aqua sensör:
    Cihaz içindeki ışınlarla suyun bulanıklığını ölçer.Suyun ölçülen bulanıklığına göre durulama süre ve sayısını değiştirir.Ayrıca ön yıkama suyu temizse o suyu boşaltmadan direkt ana yıkama işlemine geçer.Kirliyse boşaltıp temiz su alır.Böylece sudan tasarruf sağlar (5-6lt kadar)ve bulaşıklar tam olarak temiz ve durulanmış çıkar.

Variospeed:
    Variospeed tuşu ile acil durumlarda su ve elektrik tüketimi artırılarak aynı temizlik %50 ye kadar daha kısa sürede sağlanır.Makine programlarının 150-110dk civarlarında sürdüğü dikkate alınırsa 80-60 dakika civarına düşürülebilir.

Bir de yeni model 6 programlıda sepetler daha kullanışlıdır.Katlanan teller,doluyken yüksekliği değiştirilebilen sepet vs vardır.Sepet rengi gümüştür.

5 programlı cihaz da iyi ama bir önceki versiyon,bir de pahalıya almışlar.Bu özellikler sizin için kullanışlıysa ve daha uygun fiyata bulmak isiyorsanız değiştirebilirsiniz.

• arkadaşalar electrolux esf 66030 bulaşık makinesi almayı düşünüyorum ne derseniz? iyi bir seçim mi?
    önere bileceğiniz başka seçenekler var mı?
  • arkadaşalar electrolux esf 66030 bulaşık makinesi almayı düşünüyorum ne derseniz? iyi bir seçim mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: webyolcusu

arkadaşalar electrolux esf 66030 bulaşık makinesi almayı düşünüyorum ne derseniz? iyi bir seçim mi?

Oldukça iyi bir cihaz.Programları kullanışlı ve sessiz(45dB)
    Alternatif olarak aşağıdaki cihazları öneririm.Sepetleri Electrolux'e göre daha kullanışlıdır.
    http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=3002&pCategoryId=3200&pSubCategoryId=3200&pBrandId=46013&pInstanceId=331549
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs46m62
    Aşağıdaki de Bosch SGS65M02EU ile birebir aynıdır

• arkadaşlar düşündüm taşındım bugünde makinelere yakından baktım..beko 3 programlı almaya karar verdim...profilo 3 programlı nasıl acaba die düşnümüyoda değilim..fiyat olarak baktığım biçokyerde aynı zaten 550 ytl peşin...beko için yorumlarınızı bekliyorum..özellikle kullanan arkadaşlardan
  • 550YTL'ye Mediamarkt'ta Profilo'nun 4 programlı makinesi var.Beko'yu önermem.Kalitesi düşük.
  • Bosch 65M02 makinem geldi ve kuruldu.Ankara'da bayiden aldım ama yurtiçi kargo ile geldi ve direk fabrika dediler.Yarım saat sonra da servis geldi ve kurdu. Makinenin içi ıslaktı. Test edilmiş olsa bile ithal olduğuna göre kurumuş olması gerekmez mi? Ayrıca ilk kullanımda içinden çıkan 5 i birarada kullandım ,ikincisinde normal deterjan kullandım ama aynı program olmasına rağmen farklı zamanlarda yıkadı.Hangi deterjan şeklini kullanmalıyım?(ayrı ayrı mı yoksa 'birarada' serilerini mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 30 Aralık 2007; 21:38:14 >
  • Makinedeki su dediğiniz gibi testlerde kalan sudur ve makine kapalı olduğundan makine uzun süre beklese de ıslak kalır.
    Makinenizde auto 3in1 yani birçok ürünün birarada olduğu deterjanları otomatik algılayarak ayar yapma özelliği olduğundan program süresi değişebilir.Bu tür deterjanlarla bulaşıklarda ıslak kalma sorunu olduğundan makineniz muhtemelen kurutma süresini uzatmıştır.
    Veya cihazda suyun bulanıklığını ölçen sensör olduğundan suyun kirine göre süre değiştirmiş de olabilir.
    Normal veya kombine deterjan kullanmak alışkanlığınıza göre size kalmış.Ancak normal deterjan kullandığınızda parlatıcı ve en önemlisi tuzun yeterli olduğuna emin olmalısınız.Ben parlatıcı ve tuzla uğraşamam derseniz kombine deterjan kullanabilirsiniz.
  • bugun arcelik iki programlı bulasik makinesi aldim. yılbasindan sonra gonderecekler. fiyat uygundu 380 ytl kredi karti tek cekim bayiden hemde yetkili. tuz muz gostergesi falan yok. ama ici celik, boschlara baktim altlari plastik. eski bosch makinemizde aqua stop diye bisi vardı hortumun ucunda su basmasını engelliyordu. yenilerde onu kaldırmıslar sepeti de degismis sanki . arcelik bozulmasin sorun cikarmasinda özellikleri bana yeter.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.