Şimdi Ara

Bulaşık makinası üst kapağın çıkarılması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
64.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bosch 46e02 model bulaşık makinası aldım. Aklıma gelmediği için makinayı almadan önce tezgah yüksekliğini ölçmemiştim. Tezgah yüksekliği 835mm gibi geliyor. Makinanın yüksekliği 850mm geliyor. İnternetten araştırınca kapaksız 815mm gibi bir ölçü gördüm. Servisi arayıp üst kapağın çıkarılıp çıkarılmayacağını sordum (evde su tesisatında eksik olduğu için henüz kurulum için servisi çağırmadım). Sorun olmaz dediler ama anladığım kadarıyla kapağı çıkarınca altında başka bir kapak yok ve elektronik aksam açıkta kalıyor.

Bu gibi bir durumla karşılaşıp, sorunu nasıl çözdüğünü anlatan arkadaşlara minnettar kalırım.

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bulaşık Makinesinin Üst Kapağının Çıkarılması

Bulaşık makinenizin üst kapağını çıkarmak çeşitli nedenlerle gerekli olabilir, örneğin temizlik, onarım veya taşıma. Bu işlem, farklı bulaşık makinesi modellerine göre değişebilir. İşte genel olarak üst kapağı çıkarmak için izleyebileceğiniz adımlar:

Malzemeler:

• Tornavida veya anahtar (gerekliyse)

Güvenlik Önlemleri:

• Bulaşık makinesini prizden çek.
    • Su beslemesini kapat.

Adımlar:

1. Ön Paneli Çıkarın: Modele bağlı olarak, bulaşık makinesinin ön panelinde iki veya dört vida olabilir. Bu vidaları tornavida veya anahtarla sökerek ön paneli çıkarın.
    2. Üst Kapak Menteşelerini Bulun: Ön panel çıkarıldıktan sonra, bulaşık makinesinin üst kapağının her iki tarafında menteşeler bulunacaktır.
    3. Menteşeleri Çıkarın: Menteşeleri tutan vidaları tornavida veya anahtarla çıkarın.
    4. Üst Kapağı Kaldırın: Menteşeler çıkarıldıktan sonra, üst kapağı dikkatlice kaldırın. Bazı modellerde, kapağı çıkarmadan önce bir kilit açmanız gerekebilir.

Üst Kapaksız Kullanım:

Bazı durumlarda, örneğin üst kapak hasar gördüğünde veya temizlik için, bulaşık makinesini üst kapaksız kullanmak mümkündür. Ancak, üst kapaksız kullanım aşağıdaki riskleri taşır:

• Sıcak buharın dışarı çıkması
    • Su sıçramaları
    • Yaralanma riski

Bu riskleri göz önünde bulundurarak, mümkünse bulaşık makinesini üst kapağı ile kullanmanız önerilir.

Modele Özel Talimatlar:

Farklı bulaşık makinesi modelleri, üst kapağın çıkarılmasında farklı adımlar gerektirebilir. Bu nedenle, modelinize özel talimatları bulmak için üreticinin kılavuzuna başvurmanız önerilir.

Önemli Not:

Bulaşık makinesinin üst kapağını çıkarırken dikkatli olun. Menteşeler ve kapak ağır olabilir ve yanlışlıkla düşürmemek için iki kişi tarafından çıkarılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biz üzerine uygun cam kestirerek sorunu çözdük. Böylece üzerine herhangi bir şekilde su gelmesini önlemiş olduk. Dışa çekildiğinde silinmesi de kolay oluyor. Yalnız tezgah altına sığması için 3-4 mm daha yüksekliğin olması gerekiyor tabi. Buna göre ölçünüzü alırsınız. Sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaykk

Merhaba.

Bosch 46e02 model bulaşık makinası aldım. Aklıma gelmediği için makinayı almadan önce tezgah yüksekliğini ölçmemiştim. Tezgah yüksekliği 835mm gibi geliyor. Makinanın yüksekliği 850mm geliyor. İnternetten araştırınca kapaksız 815mm gibi bir ölçü gördüm. Servisi arayıp üst kapağın çıkarılıp çıkarılmayacağını sordum (evde su tesisatında eksik olduğu için henüz kurulum için servisi çağırmadım). Sorun olmaz dediler ama anladığım kadarıyla kapağı çıkarınca altında başka bir kapak yok ve elektronik aksam açıkta kalıyor.

Bu gibi bir durumla karşılaşıp, sorunu nasıl çözdüğünü anlatan arkadaşlara minnettar kalırım.

Teşekkürler.

Cihazın üst kapağını açtığınızda herhangi bir elektrikli parça açıkta kalmamaktadır. İçiniz rahat olarak üstü açık yerleştirebilirsiniz. Tezgah 83,5cm ise cihazın çirkin durmaması açısından makinenin 3 ayağını birden 2cm kadar yükselterek makinenin üst kısmını tezgaha yakınlaştırırsanız makineniz daha hoş görünecektir. Hatta kenarlarda boşluk yoksa alt tamponu da sökmeniz durumunda ankastre gibi olur.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar hazır konuyu bulmuşken bende de 24E232TR siemens bulaşık makinesi var. ve üst kapağı çıkarmam lazım. deneyerek yapmak istemiyorum. elimde kalmasın.

nasıl çıkarılır bu kapak. video - resim tarzı birşey var mı. yada tarif edebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Arkadaşlar hazır konuyu bulmuşken bende de 24E232TR siemens bulaşık makinesi var. ve üst kapağı çıkarmam lazım. deneyerek yapmak istemiyorum. elimde kalmasın.

nasıl çıkarılır bu kapak. video - resim tarzı birşey var mı. yada tarif edebilirmisiniz.

Arkadan tırnaklarla takılı. Makinenin kurma kılavuzunda da gösterilmiş, bulamazsanızwww.siemens-home.com/tr/ sitesinden kurma kılavuzunu indirip bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Arkadaşlar hazır konuyu bulmuşken bende de 24E232TR siemens bulaşık makinesi var. ve üst kapağı çıkarmam lazım. deneyerek yapmak istemiyorum. elimde kalmasın.

Arkadan tırnaklarla takılı. Makinenin kurma kılavuzunda da gösterilmiş, bulamazsanızwww.siemens-home.com/tr/ sitesinden kurma kılavuzunu indirip bakabilirsiniz.

kılavuz aklıma gelmemişti.

teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de ankastre fırının altına sığmadığı için teknik servise çıkartmıştım. Çok kolay çıkarmışlardı.. Keşke dikkatli baksaydım nasıl çıkardıklarına size yardımcı olabilirdim belki:((
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.