Şimdi Ara

Bulaşık Makinelerinde Tuz Neden Kullanıyoruz? (Son noktayı koydum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir platformda video paylaştım. Konu makineye tuz nasıl konur. 500 bin kişi izledi ve 200 kadar soru geldi. İnsanlar gerçekten bu konuda pek bilgili değiller.

Tuz kullanmayın diyenler var.

Bulaşık makinesine sakın tuz koymayın diyen servis elemanları varmış

Kaya tuzu kullananlar ve hatta iyotlu tuz kullananları bile duydum.

Bazıları da aparat taktırmış ve takan servis hiç tuz kullanmayın demiş. Bir kaç kişi de tuz nedeniyle bulaşıklarının çizildiğinden bahsetmiş.

Aslında bir çoğu tuzun suya karışmadığını ve sadece reçine için sodyum sağladığını bilmiyor. Tuz eğer suya karışıyorsa tuz haznesinde bir arıza söz konusudur.

Neyse lafı uzatmayayım. Çamaşır makinelerinde kullanılan tuz ile ilgili bütün her şeyi tek bir video altında toplayarak sorulmuş sorulara cevap verdim. Umarım bulaşık makinelerinde kullanılan tuz için yeterli bir kaynak olmuştur.

• Merhaba, bahsedilen aparat aşağıdaki gibi. Piyasada farklı marka ürünler var. Açıkçası benim aklıma pekyatmıyor bu aparatınişlevselliği.

electrolux web store
    M6WMA102 Neocal Manyetik Kireç Önleyici
    https://store.electrolux.com.tr/products/m6wma102-neocal-manyetik-kirec-onleyici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Merhaba, bahsedilen aparat aşağıdaki gibi. Piyasada farklı marka ürünler var. Açıkçası benim aklıma pekyatmıyor bu aparatınişlevselliği.

https://store.electrolux.com.tr/products/m6wma102-neocal-manyetik-kirec-onleyici

Bu mantıkla makine üreticileri bu aparatla üretsinler cihazları. Daha ucuza mal edilir ve kafa karışıklığı gitmiş olur. Açıkcası benim de kafama yatmadı. Bir ömrü vardır sanırım ya da başka şeyler. Makine içerisindeki reçine sonuçta tuz ile çalışan bir şey. Bilemiyorum.

Teşekkür ederim aparat linki için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.