Şimdi Ara

>>Bulaşık Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar<< (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
30
Favori
179.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eco 50 programından sonra bile çıkışta bardaklar neredeyse tutamayacak kadar sıcak çıkıyor
  • candogan bey parlaticim kopurme yapiyor.kademe 1 de. tuz ayari 1de turnusoldan olcerek yaptim.jel finish classic kullaniyorum.ne yapabilirim??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

candogan bey parlaticim kopurme yapiyor.kademe 1 de. tuz ayari 1de turnusoldan olcerek yaptim.jel finish classic kullaniyorum.ne yapabilirim??

Deterjan da köpürme yapıyor olabilir. Parlatıcı kullanmayı bırakıp köpüğü gözlemleyin. Köpüğün parlatıcıdan olup olmadığına emin olun.

Benim tavsiyem sağlığınız için sirke kullanmanızdır.
  • candoğan hocam geçen gün persil jeli aldıktan sonra finish tabletler bittikten sonra bimden bulaşık için tabletlerini aldım billdi galiba bakmam lazım finish bana berbat geldi artık ben bunu kullanırım yarım kullanmama rağmen yağlı tencere tavaları pırıl pırıl yaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

candoğan hocam geçen gün persil jeli aldıktan sonra finish tabletler bittikten sonra bimden bulaşık için tabletlerini aldım billdi galiba bakmam lazım finish bana berbat geldi artık ben bunu kullanırım yarım kullanmama rağmen yağlı tencere tavaları pırıl pırıl yaptı

Bind sadece kurumuş lekelere iyi nüfuz edemiyor. Bir de Pril gibi suda iyi çözündüğünden kurutmaya parlatıcı gerekiyor. Onun dışında güzel bir tablet.

Ben çelik tencerelerde su izi bıraktığı için kullanmayı bırakmıştım. Parlatıcı veya sirke takviyesiyle iyi sonuç verir sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

candoğan hocam geçen gün persil jeli aldıktan sonra finish tabletler bittikten sonra bimden bulaşık için tabletlerini aldım billdi galiba bakmam lazım finish bana berbat geldi artık ben bunu kullanırım yarım kullanmama rağmen yağlı tencere tavaları pırıl pırıl yaptı

Bind sadece kurumuş lekelere iyi nüfuz edemiyor. Bir de Pril gibi suda iyi çözündüğünden kurutmaya parlatıcı gerekiyor. Onun dışında güzel bir tablet.

Ben çelik tencerelerde su izi bıraktığı için kullanmayı bırakmıştım. Parlatıcı veya sirke takviyesiyle iyi sonuç verir sanırım.

heh bind işte aynen sirke kullanıyoruz belki ondan olabilir ama ben memnun kaldım değiştirmem artık o kadar para dökmeme gerek kalmadı

• Bendeki makine sanırım 1998 yıllarında tamamen araştırmadan tesadüf eseri almış olduğum Madein Germany yazan Siemens S9F1S. Makine ilk alındığı zamanlarda ( belki de 6 ay ) tuzu hiç kullanmadığını görüp servise haber verdim. Onlarda bilgileri olmadığını söyleyip gelip bakmaları gerektiğini bildirdi. Klavuzunu okuyunca panelden tuz kullanımının sıfır olarak ayarlanmış olduğu görüp ayarlamıştım. :) Bu bölgedeki siemens bayisi gerçekten çok kötü. Sırf bu yüzünden çamaşır makinemi Arçelik aldım. Bazı düğmeleri artık çalışmıyor, tuş takımını sökerek baktım arkasında bulunan plastik aksamları kopmuş. Bu şekilde de bize gerekli olan program düğmeleri şimdilik çalışıyor. Bazen tablet deterjanların tam erimediğini alt kısımda kalan kalıntılarından anlıyoruz. Bazende makine tam kurutmuyor gibi. Yeni makinelerde olan UV sistem dikkate alınacak bir faktör mü ?. Yorum yapan olur ise sevinirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

candogan bey parlaticim kopurme yapiyor.kademe 1 de. tuz ayari 1de turnusoldan olcerek yaptim.jel finish classic kullaniyorum.ne yapabilirim??

Deterjan da köpürme yapıyor olabilir. Parlatıcı kullanmayı bırakıp köpüğü gözlemleyin. Köpüğün parlatıcıdan olup olmadığına emin olun.

Benim tavsiyem sağlığınız için sirke kullanmanızdır.

hocam ilk durulamada kapagi actim yoktu kopuk son durulamada acinca kopuk vardi kurutmaya gecince kayboluyor.servis geldi tuz ayari 1 deydi 3yapti parlaticinin yapabilecegini soyledi bende bos olarak parlatici ayari ni 6 ya getirip parlatici kapagi acik halde deterjansiz calistirdim acayip kopurdu.bitsin haznedeki parlatici sirke kullanacagim

• Arkadaşlar makinemden çok memnunum. Hınca hınç doldurduğum bulaşığı eko 50'C programda bile gayet güzel temizliyor. Bardaklarda, çatal-kaşıklarda ve porselenlerde lekenin izi bile yok. Ancak bir konuyu halen çözemedim.

Tencerelerin dışı ve iç yan kısımları gayet pırıl pırıl çıkıyor ama dip kısmın kenarlarında tuhaf lekeler kalıyor. Hani makarna pişirip süzersiniz de, kuru kalan tencerenin dibi renk değiştirir ya. Aynı o tarz lekeler var. Anlaşılması için fotoğraf da yükledim.

Ben normalde tabak dizip üzerine tenceleri yatırırım. Hata mı yapıyorum deyip altına tabak koymadan direkt yerleştirdim; olmadı. Bu sefer yine direkt koyup 70'C programda denedim yine olmadı. Sonra yoğun 70'C+alt sepete yoğun yıkama seçeneği ile denedim. Bu sefer izi kalsa da sonuç daha iyiydi.

Bu arada tencereleri elde normal süngerle yıkadığımda ıslakken pırıl pırıl görünüyor. Kuruladığımda yine bu lekeler çıkıyor. Bulaşık teliyle ovuyorum, yine aynı. En son cif krem kullanıp telle ovunca parlak oluyor.

Acaba sorun makinemde mi, deterjanda mı, tencelerde mi yoksa bende mi Ben tencereleri koyayım, ayna gibi çıksın istiyorum. Dışı ve kenarları ayna gibi ama tabanlarını öyle görünce sinirlerim bozuluyor.

Bu dışları: (Hiçbir sorun yok, gayet pırıl pırıl)
     >>Bulaşık Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar<<

Bu da içleri: (dibinin kenarlarına dikkat edin)

Bu nispeten temiz çıkmış.

• quote:

Arkadaşlar makinemden çok memnunum. Hınca hınç doldurduğum bulaşığı eko 50'C programda bile gayet güzel temizliyor. Bardaklarda, çatal-kaşıklarda ve porselenlerde lekenin izi bile yok. Ancak bir konuyu halen çözemedim.

Tencerelerin dışı ve iç yan kısımları gayet pırıl pırıl çıkıyor ama dip kısmın kenarlarında tuhaf lekeler kalıyor. Hani makarna pişirip süzersiniz de, kuru kalan tencerenin dibi renk değiştirir ya. Aynı o tarz lekeler var. Anlaşılması için fotoğraf da yükledim.

Ben normalde tabak dizip üzerine tenceleri yatırırım. Hata mı yapıyorum deyip altına tabak koymadan direkt yerleştirdim; olmadı. Bu sefer yine direkt koyup 70'C programda denedim yine olmadı. Sonra yoğun 70'C+alt sepete yoğun yıkama seçeneği ile denedim. Bu sefer izi kalsa da sonuç daha iyiydi.

Bu arada tencereleri elde normal süngerle yıkadığımda ıslakken pırıl pırıl görünüyor. Kuruladığımda yine bu lekeler çıkıyor. Bulaşık teliyle ovuyorum, yine aynı. En son cif krem kullanıp telle ovunca parlak oluyor.

Acaba sorun makinemde mi, deterjanda mı, tencelerde mi yoksa bende mi Ben tencereleri koyayım, ayna gibi çıksın istiyorum. Dışı ve kenarları ayna gibi ama tabanlarını öyle görünce sinirlerim bozuluyor.

Kireç olabilir mi acaba? Elde yıkandığında da olduğunu söylediğiniz için aklıma ilk kireç geldi.

• quote:

Arkadaşlar makinemden çok memnunum. Hınca hınç doldurduğum bulaşığı eko 50'C programda bile gayet güzel temizliyor. Bardaklarda, çatal-kaşıklarda ve porselenlerde lekenin izi bile yok. Ancak bir konuyu halen çözemedim.

Hocam bence sorun deterjanlarda, piyasa şöyle mükemmel temizlik yapan bulaşık makinesi deterjanı yok. Daha öncede forumda yazmıştım, annem işte bu yüzden tencereleri makineye koymuyor, artık pes etti elinde yıkıyor. Bu lekeler bazen kaşıklarda da oluyor. Halbuki kaşıkları sepete koyarken çok dikkat ediyorum üst üste de gelmiyorar, bu lekeler bazen oluyor.

• bu lekeleri limonla ovarak geçirebilirsiniz. bizde de aynı sey oluyor neden bilmiyorum ama limonla ovunca kayboluyorlar.
  • Eğer limonla çıkıyorsa sorun kireçte demektir. Benim de aklıma kireç gelmişti, ama kireçten çok ben klorun bırakabileceği tortudan şüpheleniyorum.

Acaba tuz mu kullanmalıyım diye düşünüp tuz ayarını 1. kademeye aldım. Daha ilk yıkamada cam eşyalarda beyazlamalar gördüm, hemen kapattım

Son olarak annem tenceleri elde yıkadığı zaman da kuruduktan sonra böyle renk dalgalanmaları görüyorum. Demek ki suyun getirdiği bu sorunu deterjan yeterince gideremiyor.

Zaten sorun makineden kaynaklansa diğer bulaşıklarımda da sıkıntı olurdu.
  • Verdiğin güzel bilgiler için teşekkürler.
  • Son haftadir bind tablet bardaklarda sut dokulmus gibi leke birakiyor makinadanmi derker elimde bayatlamis finish powerball lardan deniyim dedim normal nasil cikmasi gerekiyorsa oyle cikti sorun ne olabilir

• BEKO 3502 BULAŞIK MAKİNAM SON İKİ GÜNDÜR BARDAKLARI BUGULU MAT CIKARTIYOR HERYERİNİ SÖKTÜM BOZUK BİR YER GÖREMEDİM NEDENDİR BİLEN VARMI YOKSA YENİ BİR MAKİNA ALMAK COK PAHALI
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_gvz

arkadaşlar doğru bilinen bir yanlışı söylemem gerekiyor tuz sanıldığı gibi direk suyun kirecini çözmüyor makine içerisinde bir filtre sistemi var ve kireci bu filtre tutuyor. tuz bu filtreyi temizlemek için kullanılıyor ve mutlaka kullanılması gerekiyor. ikinci bir husus ise ne marka deterjan kullandığınızın pek önemi yok önemli olan tuz+parlatıcı+deterjan aynı marka olmalı en verimli yıkama bunlarla olur

Arkadaşımız iyi bir hususa dikkat çekmiş. Tuz sanıldığı gibi direk suyun kirecini çözmüyor makine içerisinde bir filtre sistemi var ve kireci bu filtre tutuyor. Tuz bu filtreyi temizlemek için kullanılıyor ve mutlaka kullanılması gerekiyor. ikinci bir husus ise ne marka deterjan kullandığınızın pek önemi yok, önemli olan tuz+parlatıcı+deterjan aynı marka olmalı en verimli yıkama bunlarla olur. Genelde servisler bu uyarıyı yapıyorlar.

• Merabalar hotpoint lbf 42 makinem var ,dediğiniz gibi bardaklarda beyazlama oluyor,çamaşır suyuna koyunca geçiyor.extra tuz kullaniyorum.sanırım ondan diyeceksiniz.tuz ayarını kendim düşürebilir miyim yoksa Servis mi çağırmak lazım.

• Bizim bulaşık makinesinin motorundan yıkama sırasında tiz bir ses gelmeye başladı, nedeni ne olabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Bizim bulaşık makinesinin motorundan yıkama sırasında tiz bir ses gelmeye başladı, nedeni ne olabilir acaba?

Filtre pervaneleri temizleyip boş sivi makine temizleyici ile en yuksek isida bi yikama yapin

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.