Şimdi Ara

>>Bulaşık Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar<< (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
30
Favori
179.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beko 3502 kurutma yapmiyor oyleyse. suyu isitiyormu bir kontrol edin. isitici bozuldugunda dahi yikamaya devam ediyor o modeller
  • Teşekkürler..
  • Finish performans yükseltici deneyen oldumu? Bugün migrosta gördüm elime azıcı döktüm arkasında parlatıcı gözüne dökün orta ayarda kullanın diyor ancak bana biraz deterjan gibi geldi bildiğiniz su renginde yağ çok fazla kaygan ve koyu.

>>Bulaşık Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar<< >>Bulaşık Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar<< >>Bulaşık Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökoş -- 15 Şubat 2014; 2:04:30 >

• uygun fiyatli temizleyici bulamiyorum. bim bind temizleyicisini kac defadir soruyorum ya yok ya da gelmeyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

uygun fiyatli temizleyici bulamiyorum. bim bind temizleyicisini kac defadir soruyorum ya yok ya da gelmeyor

Bulunduğunuz yerdeki (varsa Carrefour-Kipa genelde bunlar yapar) büyük marketlerin 1-2-3 lira günlerini takip edin. Finish temizleyiciyi birçok kez indirimden aldım. Fiyatı da 2 liraydı, bu indirimli ürünlerin içinde 1 paket oluyor.
  • tesekkurler kipa biraz uzak, carrefourdan takip etmeye calisirim. daha once hic dikkatimi cekmemisti
  • güzel bilgiler, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: borntobewild

cevap için teşekkürler, 3'ü birarada tabletlere olan inancım da kayboldu böylece, yalnız daha önceki mesajlarda parlatıcının durulamadan sonra bulaşıkların üzerinde kalabildiğini bunun için kullanılmamasını önermiş candoğan ??

Emrah bey gerekli açıklamayı yapmış. Ben sirke kullanıyorum ve henüz bir zararını görmedim. Bu kesinlikle zararlı olmadığını da garantileyemez elbette. Daha çok deneme yanılma yöntemi diyebiliriz.

Ben yine de max. 70'C sıcaklığa erişilen ortamda sirkenin ciddi bir bozulmaya uğrayacağını pek sanmıyorum. Bunu aramızda kimyager olan arkadaşlar net olarak bilebilir.

Her halukarda kanserojenliği kesin olan parlatıcıdan iyidir bence.

candoğan hocam forumda öneriler üzerine Profilo BM6480MG aldım. Servis geldi kurdu makinayi.
    Kısmetse bir ay sonra düğünden sonra kullanmaya başlıycam.
    Parlatıcı gözünü anlatırken servis ısrarla sirke kullansak ne olur diye sordum.
    Bana hemen belli olmaz ama bir yıl sonra sirke sararma yapar. biz denedik bunu dedi.
    siz aşağı yukarı 2 yıldan fazla süredir sirke kullanıyorsunuz.
    sizin deneyimleriniz ne yönde?

• Sirkeyi aralıksız sürekli kullanmıyorum. Bozulma olayını öğrenince parlatıcı deposunu doldurmak yerine azar azar sık sık dolduruyorum. Bazen sirkesiz de kalmıyor değil :) Sirkenin özellikle çelik eşyalara çok faydası var. Tencere diplerinde kirecin yaptığı beyazlama ve renk değişimlerini engelliyor. Tencerelerde kireç gördüğümde bazen ya tencereleri sirke ile çalkayayıp makineye koyuyorum ya da programı başlatmadan önce sepetlerin üzerine sirke döküyorum. O şekilde de faydalı epey. Bugüne kadar gördüğüm tek sorun 1-2 kez makinenin kapağından tamponuna doğru sirke sızmıştı. O da fazla doldurmuş olmamdan veya makinemin 12 yıllık olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Sararma kesinlikle yok, aksine sararmanın engellenmesine katkısı oluyor diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 16 Nisan 2014; 15:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim makinenin kitabında, kullanabilirsiniz yaziyor ve ben de kullanıyorum. kurutma performansı bir miktar düşüyor, o kadar

• Cok teşekkür ederim arkadaşlar

• Uzun yıllardır parlatıcı kullanmıyordum, eski makinede bir süre sirke kullanmıştım artık onu da kullanmıyorum. Finish hepsibirarada ve quantum tablet kullanıyorum ve ekstra kurutmayı aktif ettim. Parlatıcı kullanmış gibi bulaşıklar kuru çıkıyor, sadece makinenin plastik kısımlarında su damlası oluyor, o da çok değil. Sirke uzun vadede makinelere zarar verir mi bilmiyorum ama parlatıcının son durulama suyuna katıldığını bildiğim için kullanmıyorum.

Bu arada yeni çıkan yarı jel yarı toz quantum tabletler sanki bana tam durulanmıyor gibi geldi, bardaklara su doldurunca biraz köpük oluşuyor. Bu sorunu yaşayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Uzun yıllardır parlatıcı kullanmıyordum, eski makinede bir süre sirke kullanmıştım artık onu da kullanmıyorum. Finish hepsibirarada ve quantum tablet kullanıyorum ve ekstra kurutmayı aktif ettim. Parlatıcı kullanmış gibi bulaşıklar kuru çıkıyor, sadece makinenin plastik kısımlarında su damlası oluyor, o da çok değil. Sirke uzun vadede makinelere zarar verir mi bilmiyorum ama parlatıcının son durulama suyuna katıldığını bildiğim için kullanmıyorum.

Bu arada yeni çıkan yarı jel yarı toz quantum tabletler sanki bana tam durulanmıyor gibi geldi, bardaklara su doldurunca biraz köpük oluşuyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

Qantum JEL kullanıyoruz bi sorun olmuyor durulamada

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Uzun yıllardır parlatıcı kullanmıyordum, eski makinede bir süre sirke kullanmıştım artık onu da kullanmıyorum. Finish hepsibirarada ve quantum tablet kullanıyorum ve ekstra kurutmayı aktif ettim. Parlatıcı kullanmış gibi bulaşıklar kuru çıkıyor, sadece makinenin plastik kısımlarında su damlası oluyor, o da çok değil. Sirke uzun vadede makinelere zarar verir mi bilmiyorum ama parlatıcının son durulama suyuna katıldığını bildiğim için kullanmıyorum.

Qantum JEL kullanıyoruz bi sorun olmuyor durulamada

Daha önceki quantum tabletlerde çok iyi durulanıyordu ama bu yeni çıkanları beğenmedim. Quantum jeli hiç denemedim, bir de onu kullanalım. Olmazsa çamaşır sulu normal katı tablete geri dönüş yaparım. O da quantumu aratmıyor.

• quote:

Ben emin olmak adına Quantum kullandığım zaman makinenin son durulama adımında kapağı açıp kontrol ediyorum, hiç köpük yok. Yeni yıkanan bulaşıklarda elimi hafif ıslatıp bardaklara sürüyorum, yine kayganlık yok.

Ancak Finish'in klasik tabletini kullandığımda bulaşıklar bariz kaygan çıkıyor. O yüzden klasik tabletleri makineye koyarken elimle 3-4 parçaya kırıyorum. O zaman bulaşıklar daha temiz yıkanıyor ve iyi durulanıyor.

• Klasik sıkma tabletlerin erime süresi uzun olduğu için 1 saatten kısa programlarda kullanmamak gerekiyor ancak tam tersi uzun programlardada quantum biraz etkisiz kalıyor özelliklede yeni power jel quantum ön yıkamada eriyip gidiyor o sebeple 30dk-55dk-58dk gibi kısa programlarda genellikle jel veya quantum kullanılması daha uygun 1-2 saat arası programlarda ise hepsibirarada gibi klasik sıkma tabletler kullanılabilir ön yıkamalı programlarda makinenin içine birazda jel deterjan dökülürse daha iyi oluyor 2 saat üzeri programlarda ise çift tablet her zaman en uygun sonuçları verir özelliklede 5-6 adımdan oluşan programlarda tek tablet hiçbir işe yaramıyor.
    60dk dan kısa programlarda; Jel veya quantum tarzı tabletler.
    60-120dk arası programlarda; Klasik tablet veya quantum tarzı tabletler(ön yıkamalı programlarda birazda jel)
    130-160dk dan uzun programlarda; Çift tablet (sıcak ön yıkama veya yıkaması çok uzun süren programlarda çift tablete ek olarak birazda jel eklenebilir)..

• Benim bulaşık yıkanırken hiç acelem olmuyor. Zaten genelde ya Pazar günleri kahvaltı sonrası ya da geceleri çalıştırıyoruz. O yüzden kullandığım program her zaman Ekonomik 50'C. Makinemi 4 yıldır kullanıyorum, bugüne kadar Yoğun programı taş çatlasa 4-5 kez kullanmışımdır. Arada bazen Auto 55-65'C kullandığım da oluyor. Bence tek tablet fazlasıyla yeterli, ki ben makineyi hınca hınç dolduruyorum. Tek bir nokta boşluk kalmıyor. Sadece tencerelerin içini ıslak süngerle ovup öyle koyuyorum. Onun dışındakiler aynen kirli şekilde yerleştiriliyor. Çok şükür makinemin ve Quantum'un yıkamasından oldukça memnunum. Çift tablet ancak makine 50 derece ön yıkama ve 3-4 kez ara durulama yapıyorsa kullanılabilir. Onun için de bulaşıkların kuyruk yağıyla falan kirlenmiş olması gerekir herhalde

• quote:

Benim bulaşık yıkanırken hiç acelem olmuyor. Zaten genelde ya Pazar günleri kahvaltı sonrası ya da geceleri çalıştırıyoruz. O yüzden kullandığım program her zaman Ekonomik 50'C. Makinemi 4 yıldır kullanıyorum, bugüne kadar Yoğun programı taş çatlasa 4-5 kez kullanmışımdır. Arada bazen Auto 55-65'C kullandığım da oluyor. Bence tek tablet fazlasıyla yeterli, ki ben makineyi hınca hınç dolduruyorum. Tek bir nokta boşluk kalmıyor. Sadece tencerelerin içini ıslak süngerle ovup öyle koyuyorum. Onun dışındakiler aynen kirli şekilde yerleştiriliyor. Çok şükür makinemin ve Quantum'un yıkamasından oldukça memnunum. Çift tablet ancak makine 50 derece ön yıkama ve 3-4 kez ara durulama yapıyorsa kullanılabilir. Onun için de bulaşıkların kuyruk yağıyla falan kirlenmiş olması gerekir herhalde

Ben bazen çift tablete ek olarak biraz jel deterjanla çeyrek çay bardağı çamaşır suyu bile koyuyorum uzun program kullanmamın tek amacı hijyen yoksa kurumuş beklemiş makarnalı tencereyi tek tabletle bile temizliyor makine, ama 45'C ön yıkama>75'C yıkama>35'C durulama>60'C ara durulama ve 75-85'C son durulama adımlarından oluşan ve 3 buçuk saat süren bir programda tek tablet kesinlikle imkansız gibi birşey.

• quote:

quote:

Ben emin olmak adına Quantum kullandığım zaman makinenin son durulama adımında kapağı açıp kontrol ediyorum, hiç köpük yok. Yeni yıkanan bulaşıklarda elimi hafif ıslatıp bardaklara sürüyorum, yine kayganlık yok.

Ancak Finish'in klasik tabletini kullandığımda bulaşıklar bariz kaygan çıkıyor. O yüzden klasik tabletleri makineye koyarken elimle 3-4 parçaya kırıyorum. O zaman bulaşıklar daha temiz yıkanıyor ve iyi durulanıyor.

Ben de bu son çıkan Quantum tabletlerde böyle bir durum tespit ettim, kapsülün içindeki mavi kısmı toz olan tabletler iyiydi. Durulanırken bakayım olmazsa. Eğer köpük varsa deterjanı değiştireceğim. Klasik jel ve toz aldık pek iyi temizlemedi. Bir de Pril Gold'u deneyeceğim yine içime sinmezse çamaşır sulu normal tabletlere döneceğim. Normal çamaşır sulu katı tabletleri kullanırken bir sorunla karşılaşmadım, çok iyi temizliyorlardı, klasik tabletler belki geç eriyordur o yüzden kayganlık bırakmıştır.

• quote:

Benim bulaşık yıkanırken hiç acelem olmuyor. Zaten genelde ya Pazar günleri kahvaltı sonrası ya da geceleri çalıştırıyoruz. O yüzden kullandığım program her zaman Ekonomik 50'C. Makinemi 4 yıldır kullanıyorum, bugüne kadar Yoğun programı taş çatlasa 4-5 kez kullanmışımdır. Arada bazen Auto 55-65'C kullandığım da oluyor. Bence tek tablet fazlasıyla yeterli, ki ben makineyi hınca hınç dolduruyorum. Tek bir nokta boşluk kalmıyor. Sadece tencerelerin içini ıslak süngerle ovup öyle koyuyorum. Onun dışındakiler aynen kirli şekilde yerleştiriliyor. Çok şükür makinemin ve Quantum'un yıkamasından oldukça memnunum. Çift tablet ancak makine 50 derece ön yıkama ve 3-4 kez ara durulama yapıyorsa kullanılabilir. Onun için de bulaşıkların kuyruk yağıyla falan kirlenmiş olması gerekir herhalde

Ön yikamada ana Yikama deterjaninida alir makine kapak acilirsa nazil kullaniliyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.