Şimdi Ara

>>Bulaşık Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar<< (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
30
Favori
179.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi tecrübemi de ben anlatayım. Kapsüllerin erimeme problemi vardı, bulaşık bittikten sonra kapsüller koyduğum yerde %50-60 civarı erimemiş halde duruyordu. Filitreyi temizledim pervaneleri söktüm kontröl ettim, makine temizleyici aldım kullandım ama nafile sıkıntı gitmedi. Son çare çağırdım servisi, makineyi açar açmaz elini bile sürmeden adam problemi çözdü :D Üst sepetin yani bardakları koyduğumuz sepetin tutacak yerinin içine ben 2 tane koku verici koymuştum. Meğer hazne açılınca kapsül oraya düşüp orda eriyormuş, orası dolu olunca düşemiyor haliyle erimiyor. Orayı boşaltınca sıkıntı kalmadı, olan benim 30 tl ödediğim servis ücretinde oldu :)
  • Slm bulaşık makinamın altında yıkarken sakız balonu patlaması gibi sesler geliyo.korkuyorum.ama bulaşıklar yıkanıyo.sigorta patlıcan diye korkuyorum nedendir.şimdiden tşk ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cingoo C kullanıcısına yanıt
    su tahliye borusu giderin içinde gevşektir, tahliye esnasında çarpıyordur
  • iyi geceler,altus bulaşık makinesi sol taraftan kapağı aralı kalıyor buhar dışarı çıkıyor dolabı şişirdi bunu nasıl çözerim acaba
  • serseri006 kullanıcısına yanıt
    Bemim eski makinede de buhar kaçağı vardı, servisten contasını aldım değiştirince kesti

• quote:

Orijinalden alıntı: agtr

Bemim eski makinede de buhar kaçağı vardı, servisten contasını aldım değiştirince kesti

Denemek lazım teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

elimde bilimsel kaynak yok ama limontuzunu metal kapta satmazlar onu biliyorum
    bu konu hakkinda o kadar bilgilisiniz, kimyager gibi, peki limontuzunun zararli etkileri oldugunu biliyor olmalisiniz

limon tuzunun bulaşık makinelerine zararlı etkilerini bilmiyorum.

yazarsanız öğrenmiş olurum. herkes öğrenmiş olur.
  • Farelerin kanını incelterek iç kanamadan öldüren zehirin etken maddesi, kalp hastalarına kan inceltici olarak veriliyor, demek istediğim, önemli olan dozaj

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Tesekkuler usta. Oldukca yararli bilgiler

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    benim bildigim kadariyla metallere zararli
  • Mutlaka zararlı, ama içine koyar, günlerce bekletirseniz..
    Arabaya cila atıyoruz, resmen boyayı zımparalıyoruz, ama araç pırıl pırıl oluyor, bunu da öyle düşünmek lazım. Şimdi, çamaşır deterjanı, çamaşırı inceltiyor diye taşa mı vuracağız ;)

• İyi akşamlar Ariston marka bulaşık makinemde sürekli doldurmama rağmen iki üç yıkamada bir parlatıcı ışığı yanıyor bitti sinyali veriyor bu sorunu çözemedim bilen birileri var mı acaba ?

• Arkadaşlar, bizde Arçelik 6381 HIT model 8 programlı bulaşık makinesi var. Dün gece annem ekonomik programda çalıştırmak isterken yanlışlıkla ön yıkama programında makineyi çalıştırmış. Ön yıkama programı 20 dakikalık deterjan kullanılmayan bir program. Fakat annem ekonomik çalıştıracağım derken deterjan koymuş. Fark ettikten sonra programın bitmesini bekledik. Daha sonra tekrar deterjan doldurup makineyi uygun programda çalıştırdık. Benim sorum şu: ön yıkama programında deterjan koymak makineye bir zarar verir mi? Programlar karışır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: t821926

Arkadaşlar, bizde Arçelik 6381 HIT model 8 programlı bulaşık makinesi var. Dün gece annem ekonomik programda çalıştırmak isterken yanlışlıkla ön yıkama programında makineyi çalıştırmış. Ön yıkama programı 20 dakikalık deterjan kullanılmayan bir program. Fakat annem ekonomik çalıştıracağım derken deterjan koymuş. Fark ettikten sonra programın bitmesini bekledik. Daha sonra tekrar deterjan doldurup makineyi uygun programda çalıştırdık. Benim sorum şu: ön yıkama programında deterjan koymak makineye bir zarar verir mi? Programlar karışır mı?

Herhangi bir zararı olmaz rahat olun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wero

İyi akşamlar Ariston marka bulaşık makinemde sürekli doldurmama rağmen iki üç yıkamada bir parlatıcı ışığı yanıyor bitti sinyali veriyor bu sorunu çözemedim bilen birileri var mı acaba ?

Parlatıcı ayar okunu 1 ile 6 arasında yüksek kademeye ayarlamış olabilirsiniz. 2 veya 3. kademe yeterlidir.

Ayar kısık ise makinenizin parlatıcı kapağının doğru kapandığına emin olun, contasını ve kapağı kontrol edin.

Bunlara dikkat etmenize rağmen sorun varsa deterjan kutusunun değiştirilmesi gerekiyor.
  • Candoğan bey cevabınız için çok teşekkür ederim birazdan bakacağım makinaya.

• makineyi temizlemek icin, 1/4 çay bardağı domestos ve 1 full su bardağı sirkeyi karıstırıp yüksek programda yıkayın. Makineyi, en iyi bulasık makinesi temizleyicisinden daha iyi temizleyecektir.

Bu bilgiyi bana Bosch dan bir mühendis arkadas verdi.. Paylasayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NETGUYTR

makineyi temizlemek icin, 1/4 çay bardağı domestos ve 1 full su bardağı sirkeyi karıstırıp yüksek programda yıkayın. Makineyi, en iyi bulasık makinesi temizleyicisinden daha iyi temizleyecektir.

Bu bilgiyi bana Bosch dan bir mühendis arkadas verdi.. Paylasayım dedim.

Bunu denediniz mi acaba ?
  • mentalform M kullanıcısına yanıt
    evet makine temizleyicisi kullanmıyorum artık. bilgi bosch tarafından "off the record" tavsiye edilmişti. o yüzden gönül rahatlığıyla yapıyorum.
  • Bulasik makinesi koku gidericisi olarak ne kullaniyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.