Şimdi Ara

Bulaşık Makinesi Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arçelik lady bulaşık makinem tam anlamıyla görevini tamamladıktan sonra yeni bir makine arayışına girip şuanda piyasa da elektrik ve su açısından en plus olan hangisi diye baya bir araştırma yapıp fiyat/performans/servis ağı vb kriterlerini düşünerek yerli malı olsun dedik Vestel BM-1004X aldık.

Neyse hemen gelip kurdular falan bağlarken su çekme musluğunun oraya bir aparat taktılar kireç önleyici falanmış. Sorduk hangi programı kullanacaz hangi deterjanı kullanacaz diye, dedi asla tuz koymayın bu aparat zaten kireci önlüyor siz sadece tableti koyun 9. program olan oto 50~60 derece programında yıkayabilirsiniz.

Neyse bulaşıklar birikti koyduk makineye, koyduk tableti açtım makineyi 2 tane uyarı ile başladık, "tuz eksik", "parlatıcı eksik" neyse es geçtim uyarıları yıkama yaptım, istediğim gibi yıkamadı çatallarda falan kalıntı bıraktı. Dedim deterjandan herhalde neyse daha yeni deterjan aldım tarihi falan yeni olan denedim gene aynı, neyse sonra makinede tablet modu diye bir şey var programa ek opsiyon onla denedim gene aynı çıkmıyor kirler falan, neyse sonra gittim jel deterjan aldım en iyi çıkaran oymuş denedim gene olmadı.

Tabi bu denemelerimde her seferinde tuz ve partlatıcı eksik uyarısını veriyor makine cayır cayır. Kendi kendime lan bunu yapan mühendisler bunu düşünememiş mi uyarı verdiriyor bir bildikleri vardır diyerek kitapçığa baktım orda şu ifade vardı:
    "Tavsiye edilen kullanım şekli; kombine
    deterjan kullanılması durumunda daha iyi
    sonuçlar elde etmek istiyorsanız makinenize
    tuz ve parlatıcı ekleyip su sertlik ayarı-
    nı ve parlatıcı ayarını en düşük ( 1 ) konuma
    getiriniz.."
    Dedim sonra içimden alet boşuna uyarı vermiyormuş neyse denk geldi bimdeydik tuz ve parlatıcı aldım, kitapçıkta tarif ettiği gibi koydum daha sonra kitapçıkta su sertlik ayarını L1 e aldım. Tekrar denedim daha iyi sonuç aldım ancak bu seferde çatalların üzerinde özellikle aralarında siyah siyah böyle pas gibi kalıntılar var siyahla kahverengi arası iğrenç şeyler. Böyle defalarca denedim hep aynı.

En sonun pes ettim servisi çağırdım. Dedim bu makine yıkamıyor gelin bakın.

Bakalım ne olacak, sizlerin değerli yorumlarınızı almak istedim sizce neden böyle yapıyor veya benzeri başına gelen var mı? Varsa nasıl çözdünüz bu sorunu ?

Şimdiden teşekkürler, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 19 Aralık 2017; 9:37:33 >

• Siz boşverin teknisyenin ne dediğini, iş o hale geldi ki sorsanız parlatıcı nedir, tuz ne işe yarar emin olun bilmez.
    Tavsiyem sade tablet deterjan kullanın, tuz ayarını olması gerektiği gibi ölçüp yapın/yaptırın. Aynı şekilde parlatıcı da koyun.Parlatıcı ayarını orta kısıma alın, bulaşıklarda su damlaları kalıyorsa ayarı yükseltin, yağlı gibi çıkıyorsa düşürün. Hem siz hem de cebiniz rahat etsin..
  • veysi89 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevabınız için teşekkürler, gerçekten kuran servis çok ilgisizdi, dediğiniz gibi soru soruyorum adama steam wash programı ne işe yarıyor falan diye bilmiyorum abi sen sadece 9. programı kullan falan dedi.

Kullanma kılavuzunu okudum baya aydınlatıcı bilgiler var sanırım sorunu kendim çözebilirim. Öncelikle su sertlik ayarı için su sertliğini ölçen şeritlerden alıp musluk suyum ile su sertlik değerini ölçmem lazımmış sonrada makinenin içinde su sertlik ayarlama bölümü var ekranda doğru sertlik ayarı seçmeliymişim sonrasında ise buna göre partlatıcı ayar bölümü falan var. Eve gidince çözmeye çalışacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.