Şimdi Ara

BULBUL B90 hakkındaki sorularınıza veya sorunlarınıza cevaplar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
11.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sektörü katmayalım,ama böyle önce ben satıcı değilim diyip gel gel yapıp sonrada firmadan olduğu ortaya çıkınca ortadan kaybolmak ayıptır.Bari hadi yanlış yapıldı bir özür dilense,belki hadi yeni firmadır,şöyledir denir geçer gider.Ama sanırım yok böyle bir hareket.

Neyse.....
  • forumlar enformasyon amaçlı kullanılmalı, dezinformasyon amaçlı değil.....

ilginç olan bu...

pb

quote:

Orjinalden alıntı: ugur73

ilginc olan nedir?
  • katılıyorum ancak anlamadıgım 1 konu var ; bir forumda gel gel yaparak en fazla ne kadar tüketici etkilenebilir ki ?

bu nedenle bu amaçla kullanmak fazla zaman kaybı, örnek teknosaya bu işte pazar lideri . teknosaya gidenlerin % kaç'ı bu tip forumları okuyor..

bu forumda geçen ürünlerin ne kadarı teknosada satılıyor..

bu soruların cevapları ile gel gel 'in boşu boşuna bir uğraş olduğunu gösteriyor.

kullanıcı yorumları ve gerçek firma temsilcilerinin yorumları ile bilgilendirme platformu oluşturmak gerekiyor işin özünde...

pb

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Sektörü katmayalım,ama böyle önce ben satıcı değilim diyip gel gel yapıp sonrada firmadan olduğu ortaya çıkınca ortadan kaybolmak ayıptır.Bari hadi yanlış yapıldı bir özür dilense,belki hadi yeni firmadır,şöyledir denir geçer gider.Ama sanırım yok böyle bir hareket.

Neyse.....

• Bir forumda gel gel yaparak cok tuketici etkilenir.
    Hele donanimhaber gibi Turkiye'nin en buyuk forumunda.Bence kendi internet sitelerinden daha etkili olurdu,daha fazla kisiye ulasabilirlerdi.Mesela Alim Bey bu foruma yazmasa idi,bu sektorun icinde olanlar haric kac kisinin Yolbil'den veya Basarsoft'tan haberi olurdu?

Ama Bulbul'cular (belki bulbul ile alakalari bile yoktur,kim olduklari hàlà mechul) yanlis yaptilar,ve de sessiz kaldiklari surece akillarda bir soru isareti kalacak.Bulbul dendigi zaman,bir yarim saat dusunmemiz gerekecek.

Tabi bunlar benim sahsi fikrim,dogrudur veya yanlistir,katilirsiniz veya katilmazsiniz...................

quote:

Orjinalden alıntı: pianoblack

katılıyorum ancak anlamadıgım 1 konu var ; bir forumda gel gel yaparak en fazla ne kadar tüketici etkilenebilir ki ?

bu nedenle bu amaçla kullanmak fazla zaman kaybı, örnek teknosaya bu işte pazar lideri . teknosaya gidenlerin % kaç'ı bu tip forumları okuyor..

bu forumda geçen ürünlerin ne kadarı teknosada satılıyor..

bu soruların cevapları ile gel gel 'in boşu boşuna bir uğraş olduğunu gösteriyor.

kullanıcı yorumları ve gerçek firma temsilcilerinin yorumları ile bilgilendirme platformu oluşturmak gerekiyor işin özünde...

pb

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Sektörü katmayalım,ama böyle önce ben satıcı değilim diyip gel gel yapıp sonrada firmadan olduğu ortaya çıkınca ortadan kaybolmak ayıptır.Bari hadi yanlış yapıldı bir özür dilense,belki hadi yeni firmadır,şöyledir denir geçer gider.Ama sanırım yok böyle bir hareket.

Neyse.....

• Katılırız üstad, katılırız...
    Ben de umutlanmıştım ilave bir ses daha duyacağız navi dünyasında diye...
    Neyse... Her eğitimin bir maliyeti oluyor işte, hem bize hem onlara...
  • forumda bir ürün hakkında iyi yapılan yorumlar reklamdan daha etkili bence keza kötü yorumlarda. etkli olmasının sebebi insanların biribirleri ile dürüstçe ve bir çıkarları olmadan bu yorumları yaptıklarına inanmaları.
  • sektörü katarak konuşacağım , yani bu işin içinde olanların biraraya geldiği yer neresi desek bildiğim kadarı ile en büyük sanal platform olan donanım haber ve hadi diyelim fuarlar ... fuarlardan hangisi desek CEBIT ilk aklıma gelen. orada da dürüst değillerki (sözüm meclisten dışarı....) mesela konuşuyoruz orda bana diğer firmanın yazılımının ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar yok haritasının çalıntı olduğunu söylüyorlar , ondan sonra başka bir standa geçiyoruz orada da bu sefer diğer firmanın ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar. samimi olarak söyliyeyim duyduklarım arasında en kötü yorumlar genelde bu işi sadece toptancı olarak girenlerden geldi.yani ne yazılımında olup ne de datasında olanlar sadece ordan alıp buraya satanlar en kötü yorumları yaptılar. genelde sadece kendi ürünlerinin artıları nedir onu anlatanlar genelde pek rastlamadım. aslında bu işte en önemli kademe bir navigasyon firmasını aradığım zaman telefonu açan ilk kişi, ya da bir standa gittiğim zaman bana hoşgeldiniz diyen ilk kişi. çünkü kimse - en azından ben- navigasyonun yüzde yüz doğru olmayacağını zaten biliyorum. avrupada yapmışlar bu işi , adamlar datalarının üstünden ülke çapında üçüncü kez geçmişler. ülkemizde de aynı şeyi beklemek manasız olur zaten.benim bir tüketici elektroniği ürünü olarak navigasyon cihazı aldığım zaman beklentim çok değil ama umudum yüksek-iyi yönde gelişeceğine dair- .bu yüzden arkasındaki firma ve firmanın yetkilileri eğitimli ve titiz olmalı bence. hatası olabilir eksiği olabilir ama "bu problemi biliyoruz ve geliştireceğiz" diyebilmek cok daha önemli bence. bir de bana komik gelen şeylerden bir tanesi de forumdaki bazı yorumcuların maçlarda takım taraftarı gibi slogan atmaları ve diğer takım taraftarlarına çıkışta gel görüşelim tarzına ulaşacak kadar garip yorumlar yapmalarıdır. ama herneyse umarım bu da değişecektir. işim dolayısıyla hobilerime yönelik geçirdiğim zaman az , o sebeple çok yorum yazamıyorum ama yazdığım zaman da böyle oluyor. herkese iyi günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigeforum -- 4 Şubat 2008; 9:32:38 >

• Selamlar,

soylediklerinize ek olarak sunu soylemek istiyorum;
    Tesbih'te hata olmaz derler; Secimleri hatirlayin, CHP sadece Laiklik elden gidiyor dedi, ama ben su sorunlari boyle boyle cozerim, ben sunlari daha iyi yaparim demedi.. Halk bunu duydugu yere bakti ve onlari dikkate aldi.. Dediginiz gibi ne piyasa bunlari duymak istiyor, ne de kullanici, insanlar burada Navigasyonun "Business Value" Katma Degeri ni bile konusmuyor.

Mesela adam bir depo benzine 200 YTL veriyor, ama 400 YTL ye navigasyon almak istemiyor, aslinda hayli hayli alir, tek yapilmasi gereken ikna edilebilmek. Bu da bilgilendirmekle olacak.. foruma, fuarlara gelen arkadaslara, bunlar anlatilmali ve iyi ornekler one cikarilmali.. Dediginiz gibi cok az kimse yurtdisini biliyor.. Orada da haritalarin eksik, guncel olmadigi yerler oldugunu bilenler var.. Bir arkadasim diyordu, unlu bir GPS firmasinin oldugu kentte, oraya yakin bir otelin oldugu sokak cikmaz gorunuyormus.. ama degilmis.. falan filan..

Sonucta sistem oturdugunda Navigasyon gercek anlamda, bilmedigin bir yere gitmek icin kullanacagin bir alet olacak, sonraki adimlar da gelecek, ama ne zamana gelir bakalim. Mesela TomTom, civardaki en ucuz benzinciye size yonlendiriyor.. vs. vs.. Dunya bunlara yelken acarken, rakip kotuleyerek bir yere varmak pek mumkun degil...

Ama bizim sektordekiler de yavas yavas oz elestiri yapacaktir. Yapmayanlari da sektor cevaplandiracaktir zaten.. Globalizm ve Kapitalizm'in en buyuk avantaji da bu degil mi.. musteriyi dinleyen, kendini en iyileyen ayakta kaliyor ve buyuyor...

Saygilarimla,

Alim K.

quote:

Orjinalden alıntı: navigeforum

sektörü katarak konuşacağım , yani bu işin içinde olanların biraraya geldiği yer neresi desek bildiğim kadarı ile en büyük sanal platform olan donanım haber ve hadi diyelim fuarlar ... fuarlardan hangisi desek CEBIT ilk aklıma gelen. orada da dürüst değillerki (sözüm meclisten dışarı....) mesela konuşuyoruz orda bana diğer firmanın yazılımının ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar yok haritasının çalıntı olduğunu söylüyorlar , ondan sonra başka bir standa geçiyoruz orada da bu sefer diğer firmanın ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar. samimi olarak söyliyeyim duyduklarım arasında en kötü yorumlar genelde bu işi sadece toptancı olarak girenlerden geldi.yani ne yazılımında olup ne de datasında olanlar sadece ordan alıp buraya satanlar en kötü yorumları yaptılar. genelde sadece kendi ürünlerinin artıları nedir onu anlatanlar genelde pek rastlamadım. aslında bu işte en önemli kademe bir navigasyon firmasını aradığım zaman telefonu açan ilk kişi, ya da bir standa gittiğim zaman bana hoşgeldiniz diyen ilk kişi. çünkü kimse - en azından ben- navigasyonun yüzde yüz doğru olmayacağını zaten biliyorum. avrupada yapmışlar bu işi , adamlar datalarının üstünden ülke çapında üçüncü kez geçmişler. ülkemizde de aynı şeyi beklemek manasız olur zaten.benim bir tüketici elektroniği ürünü olarak navigasyon cihazı aldığım zaman beklentim çok değil ama umudum yüksek-iyi yönde gelişeceğine dair- .bu yüzden arkasındaki firma ve firmanın yetkilileri eğitimli ve titiz olmalı bence. hatası olabilir eksiği olabilir ama "bu problemi biliyoruz ve geliştireceğiz" diyebilmek cok daha önemli bence. bir de bana komik gelen şeylerden bir tanesi de forumdaki bazı yorumcuların maçlarda takım taraftarı gibi slogan atmaları ve diğer takım taraftarlarına çıkışta gel görüşelim tarzına ulaşacak kadar garip yorumlar yapmalarıdır. ama herneyse umarım bu da değişecektir. işim dolayısıyla hobilerime yönelik geçirdiğim zaman az , o sebeple çok yorum yazamıyorum ama yazdığım zaman da böyle oluyor. herkese iyi günler dilerim...

• quote:

Orjinalden alıntı: navigeforum

bir de bana komik gelen şeylerden bir tanesi de forumdaki bazı yorumcuların maçlarda takım taraftarı gibi slogan atmaları ve diğer takım taraftarlarına çıkışta gel görüşelim tarzına ulaşacak kadar garip yorumlar yapmalarıdır. ama herneyse umarım bu da değişecektir.

bahsettiginiz taraftarlardan biride benim yanilmiyorsam :)
    ben sonuna kadar söylediklerimin arkasindayim. bugüne kadar Türkiye de üreticinin tüketiciyle ilgilendigi bir konumda olan bir firma herzaman icin desteklenmeye layiktir. bu baska üreticilere örnek olmasi gereken bir durumdur. böyle firmalari desteklemek tüm forum kullanicilarinin yapmasi gereken durumdur, kaldiki bazilari foruma girip kendi ürününü tanitmak yerine saldiriya gecerse icgüdüsel olarak sevilen bir firma korunacaktir. forumda herkes kendi ürününü tanitabilir (bknz.bulbul ve nnavia) ve tüketici ile ilgilendigi oranda desteklenir. gelismekte olan Tr de navigasyon olayi atilimda ise bunu müsteri ile ilgilenen bir firmanin önde ipi gögüslemesi gerektigine inaniyorum.bunun icin taraftarlik yapmaya herzaman hazirim.
    Saygilarimla

• Cihaz bende var ve kullanıyorum. İstanbul haritası sokak bazında full detaylı diyebilirim. Yönlendirme ve rota çizme hemen hemen problemsiz. Diğer illerde deneme şansım henüz olmadı ama yakın zamanda onuda dener yazarım. İlgi çekici noktalar konusundada kısa bir çalışma ile İstanbul'un elverdiği ölçüde 4/4 lük bir cihaz olacağını söyleyebilirim. Sonuçta ne hardware nede software konusunda sizin kadar bilgili değilim ama son kullanıcı olarak denediğim bir kaç başka cihaza göre ihtiyacımı karşıladığını söyleyebilirim. Üretici firmanın söylediğini göre en geç bir ay içinde Türkiye'de il sayısının artacağı İstanbul eklemeleri olacağı ve sesli yönlendirmelerde yenilikler olacağı. Yakın bir zamanda Almanya haritası ilede Avrupa haritalarına başlayacaklarını söylediler. Bu cihazla ilgilenenler için umarım biraz olsun bilgi verebilmişimdir.
  • Arkadaşlar Bul bula farklı bir navigasyon programi yüklenebilirmi? Yüklenirse nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.
  • almayın cok kötü bir ürün güncellemeside yok
  • Ocak ve Şubatta 499 Tl'ye sattıkları ürün şimdi Darty'de 179 Tl'ye satılıyor.Bu nasıl pazarlama mantığıdır.Şimdi 500 tl veren kişi 1 hafta sonra ürünün 179 tl ye satıldığını görünce ne gibi hissedecek.kaldı ki döviz bu süre zarfında arttı azalmadı.Uzakdoğudan sudan ucuz alıyorlar burda fahiş fiyata insanlara satıyorlar...
  • fiyatının çok düşmesi biraz tuhaf tabi.Darty de hala stokta var görünüyor:

http://www.darty.com.tr/e_commerce/NAVIGASYON-SISTEMLERI/BULBUL/B90-p-26697-c-17.htm
  • arkadaşlar aslında çok basit , adamlar malı zararına elden cıkarmaya calısıyorlar.....elde ne varsa market kirasını çıkartmak için satıyorlar anlaşılan...
    bie iki ay sonra bedava verirler , gene alan olmazsa üste para da verirler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudrate -- 13 Mart 2009; 13:33:04 >
  • Diyelim ki programı beğenmedik, (aslında yazılan özelliklere ve bazı incelemelere göre fena değillmiş ama yukarıda yazana göre sesli yönlendirme yokmuş), ilgili başka bir program (iGo vs.) yükleyebiliyor muyuz? Windows CE tabanlı olduğu için yüklenebilmesi lazım.
  • bulbul b90 ile birlikte verilen cihaz wayteq n350 diye bir cihaz. Ben cihazın performansını beğendim mesela bir divx'i orjinal boyutunda karta attığınızda hiç zorlanmadan çalıştırabiliyor. 179 TL'ye alınabilecek bir cihazın bunu yapmasına şaşırdım açıkcası. PSP bile bunu başaramıyor. Ama navigasyon olarak içindeki yazılımı beğenmedim. Haritalarda yolları ayrıntılı olarak görmeme rağmen cihaz sürekli ara yollara girme hevesi içinde. Örneğin gitmem gereken yere otobandan dümdüz giderek ulaşabilecekken cihaz sürekli yan yollardan gitmeye çalışıyor. İşin ilginci otoban üzerinde 3 tane durak noktası vermeme rağmen cihaz ara yollara girip sadece durakların üzerinden geçmek için otobana çıkıp ayrılıyor. Teknik servise konu hakkında mail attım ama yetkili toplantıda olduğu için bugün cevap veremedi. Daha önce sorduğum sorulara çok ilgili cevap verdiler. O konuda bir sıkıntı yaşamadım.

Cihaz üzerindeki GPS'de bence çok başarılı. Yaklaşık 20-30 saniye içinde uyduları bulabiliyor. Şarjı divx izlerken 2 saat gitti. Normalde 4 saat yazıyor. Sesi oldukça yüksek. Kulaklıkla motosiklette de kullanılabilir. (yağmurdan korumak şartıyla tabi)

Cevap gelene kadar cihaza igo 8 yüklemeyi denedim ve gayet kolay kuruluyor. igo 8 çok başarılı bir şekilde çalıştı. Daha yarım gün deneyebildim ama bir sorun yaşamadım. Bence bu fiyata kaçırılmiyacak bir ürün. Divx izlemek için bile alınır.

• quote:

Orjinalden alıntı: xixixix

Diyelim ki programı beğenmedik, (aslında yazılan özelliklere ve bazı incelemelere göre fena değillmiş ama yukarıda yazana göre sesli yönlendirme yokmuş), ilgili başka bir program (iGo vs.) yükleyebiliyor muyuz? Windows CE tabanlı olduğu için yüklenebilmesi lazım.

iGO'nun PNA/PND versiyonu ayrı satılmaz,o nedenle hayır.
  • Evet bir evet bir hayırımız var . iGO satılmıyor olabilir, ancak başka bir sürü program var onlar da kurulabilir. (Başarsoft satıyor olması lazım SD Card'da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xixixix -- 17 Mart 2009; 23:59:41 >
  • Cihazı Adapazarına giderken denedim maalesef beni öle yan yollara sokmaya çalıştı ki.Otobande giderken sağa dön sağa dön durmadan ya yol önümde ne işim var sağ tafatfa...:)) Bildiğim adres olduğu için sesini kapadım sadece izledim.Adrese yaklaşınca doğru rota verdi sayılır.Cihazın şarjı hiç gitmiyor.Menüleri çok rahattı ve şık bir cihazdı ama dün sabah işe giderkende beni yönlendirmesi belli bi yere kadar yanlıştı .Bu sebeple cihazı Darty ye geri teslim etmiş bulunmaktayım.Bundan sonrasında daha kullanışlı bir cihaz almak istiyorum bana bu konuda destek olacak arkadaşlara tşk ederim.Sonuçta para ödediğimiz bi cihazdan en yüksek verimi alabilmeliyiz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.