S.a Herkese Umarım benim durumum hakkında bilgi alabilirim. Askerlik şubeleri yasal hakkını kullanıp tecil hakkını kullanmak isteyen bir çok kişiye tam ve net bilgi vermediği için buraya yazmak durumunda kaldım. Sizlerden ricam benim durumum hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların buraya yazmalarıdır. Teşekkür Ederim. ön bilgi: 25 yaşındayım 8 kasım 1984
1-Önlisans Mezunuyum (2 senelik meslek yüksek okulu bitirdim.) sene 2004 2-Dikey Geçiş ile Açıköğretim İşletme Fakültesi 3. sınıfa kayıt oldum. 3- 2 sene üst üste kaldım. Askere çağırdılar. 4- Açıköğretim İşletme fakültesinden kaydımı sildirdim. 5- 2 sene tecil verdiler. ( sebep: 4 senelik bir fakülteden kayıt sildirdiğiniz taktirde bu şekilde tecil veriyorlar.)6- Kaydımı sildirdiğim sene kayıt olmadım. 7- Sonraki sene Dikey Geçiş ile yine BURAYA DİKKAT - AÇIKÖĞRETİM İŞLETME FAKÜLTESİNE 3. SINIFTAN KAYIT OLDUM AYNI BÖLÜME. 8- İLK SENE KALDIM 9- BU 2.SENE YİNE KALICAM.---
BENIM MAZİM BU.
SORUM ŞU: TEKRAR KAYDIMI SİLDİRSEM TECİL ALIRMIYIM. SORUM ŞU: 2. DEFA İŞLETMEYE DEĞİLDE BASKA BIR BOLUME KAYIT YAPTIRIP KALMIŞ OLSAYDIM KAYIT SILDIRSEYDIM TECIL OLURMUYDU.
CEVAP VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.
Konuyu şöyle özetlersem daha iyi olacağını düşündüm.
25 yaşındayım. 2 senelık önlisans mezunuyum. Açıköğretim işletmeye sınavsız kayıt oldum ve üst üste 2 defa kaldım sonrasında kaydımı sildirip tecil aldım. Daha sonra tekrar 3.sınıf işletmeye kayıt oldum ve yine 2 sene üst üste kalıcam bu seneyle beraber. KAYDIMI SILDIRIRSEM TECIL ALABILIRMIYIM. TESEKKUR EDERIM.
tecil hakkını kullandıysan tekrar vermiyorlar diye biliyorum.
seni askere alırlar ama 1 senelik bir opsiyon olabiliyor yani 90/4 gitmen gerekirken 91/4 e atabilirler ama hertürlü gideceksin kaçarın yok