Şimdi Ara

Bulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402P (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Malesef istanbul.. oralarda bilgisayarci tanidik yok. Fakat eger akraba es dost varsa cevrenizde veya is yerinde imkan varsa... elden gelen parcalar denenebilir. Mesela ekrankarti.. mesela power, harddisk... bu uc parca disinda anakart ram ve islemci kalir.. bunlar icinde en cok problem verme ihtimali olan anakarttir.

Aklima gelen cs go oyununda ethernet ile bagli degil mi bilgisayarin.. interneti kabloyu komple cikar ve oyunu bir daha dene... diger oyunlarda durum nedir?? Prime95 testi yap bakalim ne kadar sure dayanacak 1 saati gecince kapatabilirsin.. islemci sogutucusu tam oturmustur 3 kere kontrol ettiklerine gore... ve harddisk.. elimde 32gb lik bir usb varsa onu usb 3.0 a baglayip windows kurmayi deneyebilirsin win kurulursa cs go kac gb bilmem ama kucuk boyutlu bir oyunu denersin.. internet kablosu takili ve cikarilarak..

Aerocool poweri da gozum hic tutmuyor acaba 12v kablosunda bi hikaye mi donuyor.

Passmark testini yap bakalim tamamlayabilecek mi? Olmadi kasayi evden al baska bir eve yada is yerine gotur orda tak dene...

ben kendi problemimi isten arta kalan zamanlarda boyle deneyerek 1 ayda cozdum. O yuzden diyorum usenmemek herseyi denemek gerekir.

Zahmet edip tekrardan yazdığınız için çok sağolun. Tanıdık olmamasına çok üzüldüm keşke olsaydı. Diğer oyunları sormuşsunuz steamde 118 oyun var abartmadan söylüyorum hepsinde oluyor. Tek emin olduğum şey pc aldığım ilk 3 ay bu problem yoktu. Öncelik olarak Primetest95'i deneyeyim; ekran görüntüsünü alacağım bakmanız için. Dediğiniz gibi 2. gönderdiğimde akım kaybı olabilir akım korumalı bir priz alın dendi onu da yaptım. Belki de dediğiniz gibi güç kaynağıdır. İlk testi yaptıktan sonra Passmark testini de yapıp sizinle paylaşacağım. Sabah 7.30 akşam 17.30 çevre mühendisi olarak çalışıyorum dediğiniz gibi çok fazla uğraşamadım. Testleri yapınca hemen döneceğim buraya.

• Hocam aklıma gelen ilk sorunlar anakart ısındığı için sistemi kitliyor. Rest atmak ya da kendini kapatmak yerine. Diğer aklıma gelen güç kaynağı (psu) arızalı. Sistemi besleyemiyor, özellikle ekran kartını ve bu yüzden donma yaşıyorsunuz (Buna benzer bir sorunu psu yüzünden bizzat yaşamıştım. Sistem ya donuyordu ya da ekran gidiyordu). Son olarak ekran kartı düşük bir ihtimal olsa da arızalı olabilir.
    Deneme yanılma ile parçaları değiştirip sorunu kesin olarak saplamaya çalışın imkanınız varsa.
  • Sabredebildiğim kadar bekledim sonuç bu. Diğer söylenen testin de sonuçlarını atacağım.
    Bulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402PBulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402P

• eses2692 E kullanıcısına yanıt
    Bu islem sirasinda islemci anakart sicakliklari nasildi acaba? Onu soylemeyi unutmus olsamda 3 saat boyunca calismis... islemciden kaynakli olmadigini dusunuyorum. En azindan islemci stabilitesinden kaynakli degil. Passmark sonuclarina da bakalim...

Ve sistem sicakligi icin "hw monitor" yazin google a ve zip li olan dosyayi indirip acin. Programi sisteme kurmaya gerek yok. Ordan bakabiliriz asiri isinan bir parca var mi? Diger parcalar icinde belki baska test programlari vardir. Mesela power icin var mi bilmiyorum onu arkadaslara sormak lazim.

Ethernet kablosunu cikarip denedin mi? Takilma var mi yine? Ve baska bir evde (farkli elektirik tesisati) ile denendi mi? Voltaj korumali priz vs vs is yapmiyor bu konuda onu soyliyim.. HiFi filitrelisini denedim yine is yapmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aygit yoneticisinden Sound (ses aygitlarini) aygitlarini kaldirmayi dener misiniz? Disable yapin bir ilk once. Oyle bi deneyin bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Bu islem sirasinda islemci anakart sicakliklari nasildi acaba? Onu soylemeyi unutmus olsamda 3 saat boyunca calismis... islemciden kaynakli olmadigini dusunuyorum. En azindan islemci stabilitesinden kaynakli degil. Passmark sonuclarina da bakalim...

Ve sistem sicakligi icin "hw monitor" yazin google a ve zip li olan dosyayi indirip acin. Programi sisteme kurmaya gerek yok. Ordan bakabiliriz asiri isinan bir parca var mi? Diger parcalar icinde belki baska test programlari vardir. Mesela power icin var mi bilmiyorum onu arkadaslara sormak lazim.

Ethernet kablosunu cikarip denedin mi? Takilma var mi yine? Ve baska bir evde (farkli elektirik tesisati) ile denendi mi? Voltaj korumali priz vs vs is yapmiyor bu konuda onu soyliyim.. HiFi filitrelisini denedim yine is yapmiyor.

Ben şans eseri baktım vallahi :) İşlem boyunca 40-55 arası seyretti fakat testin bazı anlarında 74-78 e kadar yükseldi fan baya sesli çalıştı. Passmark sonuçlarına nasıl erişeceğimi bilmiyorum ancak iki ekran görüntüsü aldım umarım işimize yarar. İlki testi başlatmadan önceki ikincisi bittikten sonraki ekran görüntüsü.
    Bulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402PBulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402P

• eses2692 E kullanıcısına yanıt
    Passmark testinide basariyla tamamlamis, prime95 te de hata yok.. ekrankartin baya güzel sonuc almis hatta diger puanlarinda yerli yerinde.. Hata ben burdayim demiyor malesef, teknik servisin kolayca bulamamasinin sebebi bu.. Yazilimsal olma ihtimalide söz konusu. Yanliz yine powerin sorunusuzlugu tartisilir.. bu passmark sirasinda harcadigi wattan fazlasini cs go sirasinda harcar sistem.. benim sistemde en fazla harcanan watt degerini cs:go oynarken okumustum. bir ihtimal yine psu... harddisk olma ihtimalini cikardim cünkü baksaniza passmark testini geciyor. harddisk olmasa bile bios, windows, ekrankarti driveri, chipset driveri, oyunun versiyonu update i gibi yazilimsal problemler ihtimal dahilinde..

kanaatim; islemci degil, ekrankarti degil, harddisk degil, ram degil..

diger arkadaslarinda yorumlarini alalim.
  • En ucuzundan bir h110 anakart alın. Ben asrock tavsiye ederim. Yakın zamanda bir dostuma asrock h110 ve i7 6700 ile sistem kurduk. 16 gb ddr4 2400 çift kanal bellek kullandık.

Gece gündüz açık bir bilgisayar ve sıfır hata. Sistemde rx470 var eskiden elde olan deli gibide saatlerce oyun oynanan bir pc.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.