Şimdi Ara

Bulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402P

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süre önce yardımlarınızla ilk maaşımla topladığım şahsi bilgisayarımda sistem gereksinimi farketmeksizin tüm oyunlarda donma oluyor. Video ile başvurarak 3 kez Si..... Bilgisayar firmasına garantiye göndermeme rağmen sorun bulunamadı denerek geri gönderiliyor. Fazlasıyla mağduriyet içerisindeyim son çare sizi rahatsız ediyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Sistem özellikleri:

- İşlemci: Intel Core i5-6402P 6M 2.80Ghz 1151
    - Anakart: Asus B150M Pro Gaming D4 2133Mhz mATX 1151
    - Ekran Kartı: MSI GTX1060 Gaming X 6GB GDDR5 192Bit (GTX 1060 GAMING X 6G)
    - Depolama: Western Digital Blue 1TB 64MB 7200Rpm (WD10EZEX)
    - RAM: Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
    - Kasa: Aerocool Aero 800 USB 3.0 4xFan 500W Siyah ATX Kasa

Sorun Videosu:https://www.youtube.com/watch?v=kwcV_gBhqAo

• Memtest uyguladınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Memtest uyguladınız mı?

Ne olduğunu dahi bilmiyorum bilgilendirme şansınız var ise çok memnun olurum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eses2692

quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Memtest uyguladınız mı?

Ne olduğunu dahi bilmiyorum bilgilendirme şansınız var ise çok memnun olurum?

Ramleri test eden bir programdır.

Şurada detaylı anlatıyor burdan bakarak deneyi

https://www.google.com.tr/amp/s/www.technopat.net/sosyal/konu/memtest86-usbden-calisan-ram-bellek-test-programi.201/%3famp=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 2 Ocak 2018; 14:30:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önce ekran kartını çıkar onboard kartla dene. Sorun yine olursa ekran kartını tak tek ramle dene, sorun devam ederse slot değiştirip dene. Bu sırada bilgisayara klavye mouse haricinde bir usb aygıtı bağlama. Bu şekilde bütün bileşenleri test et. Sorun yine devam ederse başka güç kaynağı denemen gerekiyor.

Bu arada bence sorun ekran kartında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • donma sorunu dediğin nedir yani oyun çok mu kasıyor fps mi düşüyor yoksa herhangi bir oyunda crash verip windows'a geri mi dönüyor yoksa mavi ekran verip pc mi kapanıyor

detaylı bilgi verebilirseniz ona göre bir şeyler söyleyebiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

donma sorunu dediğin nedir yani oyun çok mu kasıyor fps mi düşüyor yoksa herhangi bir oyunda crash verip windows'a geri mi dönüyor yoksa mavi ekran verip pc mi kapanıyor

detaylı bilgi verebilirseniz ona göre bir şeyler söyleyebiliriz.

Mesajın altına video linki bıraktım, direk donup kalıyor. Açma kapama tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum. Oyunlarda kasma hiç yaşamadım en basit oyunlarda bile başıma geliyor. Video şu :https://www.youtube.com/watch?v=kwcV_gBhqAo
    23. saniyeden sonra oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios güncelmi ve ramlerinizin mhz i kaç ve bios ta kaç gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

Önce ekran kartını çıkar onboard kartla dene. Sorun yine olursa ekran kartını tak tek ramle dene, sorun devam ederse slot değiştirip dene. Bu sırada bilgisayara klavye mouse haricinde bir usb aygıtı bağlama. Bu şekilde bütün bileşenleri test et. Sorun yine devam ederse başka güç kaynağı denemen gerekiyor.

Bu arada bence sorun ekran kartında.

Eğer doğru yapabildiysem söylenen testin sonuçları bunlar.
    Bulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402PBulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402PBulunamayan Sorun. GTX1060 ve i5-6402P

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

bios güncelmi ve ramlerinizin mhz i kaç ve bios ta kaç gösteriyor

Bios güncel kontrol ettim. Ram de 2133Mhz gözüküyor.
  • Slm oyunlar orjinal mi sadece oyunda mi oluyor windows da orjinal mi

Bios ve bütün driverlar güncelmi değilse hepsini sitelerinden indirip güncelleyin eğer yakininizda ekran kartı ve psu deneyecek bilgisayar bulabilirseniz deneyin o pc dede yapacakmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 6 Ocak 2018; 23:24:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun anakart yada ram hocam. B150 maalesef bu tip sorunlar yaratıyor. Madem bu tarz bir işlemci aldınız h110 cipset alsaydınız.

• summerhead S kullanıcısına yanıt
    Ramde ne gibi sorun olduğunu düşündünüz ayrıca anakart sorunlu olsa masaüstünde de donma yapması lazımdı arkadaş oyunlarda demiş

• B150 cipseti ile ilgili bir sürü sorun var. Gelmiş gecmiş en sorunlu çipset ve msi üretimi olanlar donma,ram seçme,ekran kartı seçme gibi bir türlü düzelmeyen sorunlar veriyor. Arastırın sizde göreceksiniz.

Ram sağlamda olsa anakartla anlasamıyordur.

Masaüstü sistemin işlemci,ram ve ekran kartının en az kullanıldığı kısımdır sorunlar genelde iş ve oyun oynarken sistem kaynakları yogun biçimde kullanılırken cıkar.

Anakart degıştırın en ucuz h110 cipsetli anakartı alın sorunlarınız biter.

• bulunamayan sorun yoktur, üsengec veya tedariksiz bir insan vardir ki bütün parcalari tek tek denememistir veyahut bir teknik servise götürüp test ettirmemistir.
  • Ramlerde bir sıkıntı gözükmüyor,ekran kartında da bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Anakartta sorun olabilir,başka bir anakart deneme fırsatınız olursa onla deneyin bir de .. Bence sorun öyle çözülecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Butterflies

Slm oyunlar orjinal mi sadece oyunda mi oluyor windows da orjinal mi

Bios ve bütün driverlar güncelmi değilse hepsini sitelerinden indirip güncelleyin eğer yakininizda ekran kartı ve psu deneyecek bilgisayar bulabilirseniz deneyin o pc dede yapacakmi

Steam üzerinde ki bütün oyunlarda oluyor sahte ya da crackli oyunlar da denemedim hiç. Bios ve tüm donanımları güncelledim kontrol ettim. Dediğiniz gibi son çare Eskişehir'de düzgün bir yer bulup orada denemelerini sağlayacağım çünki aldığım siteye 3 kez göndermeme rağmen sonuç alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: summerhead

B150 cipseti ile ilgili bir sürü sorun var. Gelmiş gecmiş en sorunlu çipset ve msi üretimi olanlar donma,ram seçme,ekran kartı seçme gibi bir türlü düzelmeyen sorunlar veriyor. Arastırın sizde göreceksiniz.

Ram sağlamda olsa anakartla anlasamıyordur.

Masaüstü sistemin işlemci,ram ve ekran kartının en az kullanıldığı kısımdır sorunlar genelde iş ve oyun oynarken sistem kaynakları yogun biçimde kullanılırken cıkar.

Anakart degıştırın en ucuz h110 cipsetli anakartı alın sorunlarınız biter.

İlginiz için sağolun. Son çare dediğinizi yapıp bir anakart alacağım çünki şuana kadar çözüm yolu bulamadım malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

bulunamayan sorun yoktur, üsengec veya tedariksiz bir insan vardir ki bütün parcalari tek tek denememistir veyahut bir teknik servise götürüp test ettirmemistir.

Yorumunuzu saygıyla karşılıyorum. Tüketici heyeti dahil tüm mercilere başvurup bilir kişilere test ettirmeme rağmen sorun bulunmadı zaten. Parçaları tek tek deneyecek imkan ve şansım malesef yok. Eskişehir ilinde önerebilceğiniz bu konuda yetkin bir yer varsa seve seve yönlendiririm. Garantisi sürmesine rağmen 3 kez Sinerji Bilgisayar'da testlerden geçti ve sorun bulunamadı.
  • Malesef istanbul.. oralarda bilgisayarci tanidik yok. Fakat eger akraba es dost varsa cevrenizde veya is yerinde imkan varsa... elden gelen parcalar denenebilir. Mesela ekrankarti.. mesela power, harddisk... bu uc parca disinda anakart ram ve islemci kalir.. bunlar icinde en cok problem verme ihtimali olan anakarttir.

Aklima gelen cs go oyununda ethernet ile bagli degil mi bilgisayarin.. interneti kabloyu komple cikar ve oyunu bir daha dene... diger oyunlarda durum nedir?? Prime95 testi yap bakalim ne kadar sure dayanacak 1 saati gecince kapatabilirsin.. islemci sogutucusu tam oturmustur 3 kere kontrol ettiklerine gore... ve harddisk.. elimde 32gb lik bir usb varsa onu usb 3.0 a baglayip windows kurmayi deneyebilirsin win kurulursa cs go kac gb bilmem ama kucuk boyutlu bir oyunu denersin.. internet kablosu takili ve cikarilarak..

Aerocool poweri da gozum hic tutmuyor acaba 12v kablosunda bi hikaye mi donuyor.

Passmark testini yap bakalim tamamlayabilecek mi? Olmadi kasayi evden al baska bir eve yada is yerine gotur orda tak dene...

ben kendi problemimi isten arta kalan zamanlarda boyle deneyerek 1 ayda cozdum. O yuzden diyorum usenmemek herseyi denemek gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.