Arkadaslar bulundugum bolgede 4G yayin 3 ve 20 bantlarindan yapiliyor sadece. Ben de kisitlamasi olmayan bir Huawei B535 modem var. Bant olarak modem carrier aggregation yapiyor default olarak. 1+3+7+20 vs hepsini tariyor. Ve 4G Plus olarak otomatik MAIN bant 3 seciyor. Bu sekilde olunca internet hizi acayip yavas calisiyor 300-400 kbps civarlarinda ve gecikme cok fazla oluyor. Ben bunu manuel sadece bant 3'e cekince gene ayni hizlarda ve yavas. Band 20'ye cekince de gene yavas calisiyor ve normal 4G oluyor. 4G Plus degil. Indirme yapacagim zaman sunu kesfettim deneme yanilma yontemiyle: Ilk basta band 20'ye kilitliyorum. Sonrasinda 3+20 olarak degistiriyorum. Boylece 4G Plus, 3+20 ve band 20'de takili kaliyor. Bu sekilde hizlarim 30-40 Mbps arasi dalganiyor ve bana kafi. Ama indirme bitti webde dolasiyim deyince modeme bakiyorum 3+20 duruyor fakat band'i kendisi 3'e cekmis. Surekli 3'e cekiyor kendisi sanirim daha hizli oldugunu dusuyor Mhz yuksek oldugu icin fakat bulundugum bolgede yavas maalesef. Anlamadigim konu neden ilk 20'ye kilitleyip sonra 3+20 carrier aggregation yapinca hizli oluyor da, Main bant 3 olup gene 3+20 carrier aggregation yaptiginda yavas hiz aliyorum? Yavas calisirken: Hizli calisirken: |
Bildirim