Şimdi Ara

Bunalımdayım Lütfen Yardim Edin..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrblar ben bilgisayar muhendisligi okuyorum ancak icimde sinava tekrar hazirlanmak ve eczacilik veya daha iyi bolumler okumak kaldi. Daha dogrusu sanki bilgisayar muh bana hitap eden bir bolum degilmis gibi geliyor tam emin degilim cunku bolume ilgi duymadigim icin derslere pek katilmadim... ancak calisma sartlarini bildigim kadariyla pekde rahat ve ic acici degilmiş. Ayrica ozeldede onun bunun altinda calismakda istemem... Sizden tavsiye bekliyorum.bolumumu birakip eczaciliga gecebilmek icin YKS ye hazirlanmak mantikli ve dogru olurmu ?yas 24 oldu ayrica kazanabilir miyim onuda bilmiyorum cok buyuk riskler aldigimin farkindayim ek olarak 2014 de 140k siralama yapmistim. kazansamda 30 yasinda mezun anca olurum gerci bilgisayarada devam etsem 27 yasinda mezun oluyorum. Totalde omur boyu muhendislikte surunmektense 3 sene gec mezun olurum daha iyi olur diye düşünüyorum.. gelelim niye eczacilik istedigime , hem kendi isini kurabiliyorsun eczane acarak hemde hastane eczacisi olarak atanip rahat ve refah bir calisma ortami saglayabiliyorsun kendine.. birde sehit cocugu oldugum icin devlete atamalarda avantajim oluyormus sanirim bundanda faydalanirim diye dusundum . Sizce bolumumu birakip boyle bir adranelin seruveni yasamali miyim?
    Not: sehit cocugu maasim seneye kesilecek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayalinin peşınde koş derim , çaliş cabala bende yasim 20 bunh yapmaya calisiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senden daha küçük bir kardeşin olarak (20) yazıyorum. Eğer hayalin eczacılık ise peşinden gitmen mantıklı bunun dışında daha iyisini istiyorum diyorsan bu konuda hangi bölümü istediğini bilmeden yorum yapmam doğru olmaz.

Ancak eczacılık konusunda maalesef eskisi kadar olumlu şeyler söylenemez. Firmalarda çalışmanın akademik kariyerin dışında bir eczane açmak günümüzde neredeyse imkansız çünkü eskisi gibi artık yan yana dükkanlara devlet izin vermiyor. Devletin izin verdiği yerlere dükkan açabiliyorsun, bu yerler yayınlanıyor ve inan ki ya dağın başı yada doğu oluyor. Doğu dediysem de şehir merkezi bekleme inan ki google maptan bahsi geçen yerlere baktım kar sağlamanın mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bunun dışında eczacıların 1 kez dükkan devretme hakkı var bunu ya çocukları veya akrabaları için saklıyorlar yada aşırı uçuk fiyatlara devrediyorlar. Ayrıca bu dükkanın elektriği suyu doğal gazı mobilyası ve ilaçları için para veya kredi gerekiyor.

Diplomasını aylık ücrete satışa çıkaran kendi adına olan dükkanında başkası için çalışanlar dahi var. Özellikle bu durumu görmek beni oldukça üzmüştü. Ülkemizde şu aralar ekonomi malum rezalet bir durumda sende şehit çocuğuymuşsun öncelikle Allah Rahmet eylesin. Maddi durumun nasıl bilmiyorum ama iyi olmadığını varsayarak bir an önce mesleğini eline almanı tavsiye ederim. Maddi durumun el veriyorsa denemek istiyorsan dene...

Bence mesleğini bölümünü sevmeye, son yıllarında kendini geliştirmeye çalış diplomanı eline al ve çalışmaya başla...

• Kararimi.verdim suan en azindan.kafam rahatladı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yandım ben yardım edin lütfen
    13 yıl önce açıldı
    Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.