Son olarak ben genelde eski den kalma şarkıları ediniyorum. Dinlediğim kimi sanatçı veya grubun albümlerini bulamıyorum satan mağza yada internet sitesi o durumda netten ediniyorum arkadaşlar gibi. Çünkü ülkemizde kimi sanatçının albümlerini bulmak çok zor. Helede yabancı ise dahada zor
hocam 50 tane mesaj geldi neden anlamak istemiyosun ki.Biz Pazardaki Limoncunun tek geçim kaynağı olan limonları çalmıyoruz ki.
Yılda milyarca tl vergi kaçıran.... Bir gecede bizim 1 yıllık maaşlarımızı kazanan... Sözde Sanatçıların (bazıları tabi) büyük eserlerini indiriyoruz.
Şu sanatçılar asgari ücret için bu kadar ağlasalardı belki bizim de alım gücümüz olurdu.
quote:
Bakkal Mehmet Amcadan 20 ytl çalsam o da aç kalmaz. E o zaman markettekileri üçer beşer yürüteyim istersen?
"Paramız yetmiyo korsan alıyoruz" psp vs. almaya benimde param yetmiyor ama gidip de psp çalmıyorum.
Öyle veya böyle kendinizi kandırmayın arkadaşlar. Ortada bir emek var mı? var. Sizde bu emekten haksız şekilde faydalanıyor musunuz? faydalanıyorsunuz ;)
Bundan sonraki mesajlarınız muhtemelen aynı tarzda olacak. Şimdiye kadar hiçbir şey üretmediğiniz için emek sarfetmenin ne demek olduğunu anlayamıyorsunuz.
Asıl anlamak istemeyen sizsiniz. Mantık aynen bu "1 gece bilmem kaç milyar para kazanıyorlar, öyleyse onları söğüşlesek bir şey olmaz."
Migrosda trilyonlar kazanıyor ama ordan bir şeker bile çalmam. Çünkü ben hırsız değilim. Hırsız olmak için milyarlar çalmanıza gerek yok. Başkasının hakkına biraz da olsa giriyorsan sende suçlusun. Limoncudan çalınca hırsızlık oluyorda, zenginden çalınca hırsızlık olmuyor mu? Demiştim ki "Ortada bir emek var mı? var. Sizde bu emekten haksız şekilde faydalanıyor musunuz? faydalanıyorsunuz ;)" daha buna cevap vereniniz çıkmadı. Anca "onlar çok zengin onlara, bir şey olmaz. Zenginden çalsan hırsız sayılmazsın" vs...
Savunduğun sanatçılar varya arkadaşım gecede 50 milyar kazanıyorlar ama devlete vergi ödemeye iş gelince gecede kazandıkları parağı 50 değil 10 milyar gösteriyolar onların yaptığı hırsızlık olmuyorda 4-5 tane Mp 3 indirenin yaptığımı hırsızlık oluyor.
Bu arada başka arkadaşlara verdiğin nasiyatları bana sakın verme benim evimde de bir sürü orjinel müzik cd var. Orjinel film dvdleri ve orjinel oyunlarda var. Gücüm yettiğinde orjinel alıyorum.
Sana bir şeyde daha şölicem bizzat olan bir olay anlatcam daha doğrusu. İki sene önce bir sanatçının bir albümü vardı. Albüm piyasaya çıkmadan marketlerde satılmaya başlamadan 1 hafta kadar önce nette tüm şarkıları dolaşmaya başladı. Daha çıkmayan bir albüm nasıl olurda eksiksiz nete düşer bir düşün bakalım.
Aynı olay bir kaç yabancı film de oldu. Kısaca korsan işi yapanlar sanatçılardan bile belli etmeden destek alıyolar bazen. Film firmaları bile el altından bu işi yapıyolar.
Oyun firmalarıda. Daha gecenlerde bir futbol oyunu ilk olarak piyasaya çıkacağı ülkede raflardaki yerini almadan 4 gün önce nete düştü.
Onu bırak Farcry 2 oyunu çıkmadan 1 - 1.5 hafta önce nete düştü. Daha firmaların debolarından çıkmayan ürünler nasıl oluyorda nete düşüyor bunu bir açıkla ondan sonra millete eleştiri yap.
Firmaların ve yapımcıların bazen gizlice orjinel ürünlerini el altından korsan kullanıma sürdükleri oluyor. Samimi olup gerçekten korsanın önüne geçmek istese firmalar geçerler.
Korsan kullanımım önüne kesin olarak gecebilen firmalar var mesela kimi oyunu oynamak için illa orjinel almanız gerekiyor.
16 milyon dolar harcanarak yapılan Crysis 49 YTL satışa çıktı ülkemizde. Ondan daha az para harcanarak yapılan bir çok oyun 90 YTL satılıyor ülkemizde. Firmalar isteseler oyunları 50 TL ve altında fiyatla satabilmekteler önemli olan onların istemesi. Kısa lafın özü maliyeti 16 milyon dolar olan bir oyun 49 YTl satılabiliyorsa ondan daha az maliyeti olan bir oyun daha da ucuza satılabilir.
Son olarakta 1 saat önce hepsiburada sitesinden biriken puanımla MR. BROOKS DVD'si aldım. Şimdi diye bilirsin 4 YTL o film olabilir ama ben ordan daha önce 4-5 defa 25-30 YTL film aldım. 2 ay öncede Bursa korupark D&R mağzasından 56 YTL Heroes ikinci sezonu aldım.
Bunu hava olsun diye şölemiyorum arkadaşların tarafını tutan biri olduğum için onlara şölediklerini banada şölerken bilgin olsun diye yazdım sadece
Bırak Allah aşkına ne saçmaladığının farkında mısın? Ben örnek verirken senin dediğin gibi müziklerini kendi istekleriyle korsana düşüren insanları mı örnek verdim ki gelip burda konuşuyorsun.Adam kendi isteğiyle böyle bir gerizekalılık yapıyorsa kendi suçu. Banane ki onlardan? Ben onları örnek vermedim ve savunmadım ama sen tam 11 satır sırf bunlar üzerinden laf yapmışsın( yani % 85'i demediğim bir laf üzerinden yaptığın boş edebiyat) . Geri kalanlarıda "sanatçılar çalıyor öyleyse bende çalarım" felsefesinden ibaret. Taa en başından dediğim gibi "Başkalarının suçları sizi temize çıkarmaz". Hırsızdan mal çalsan kusura bakma sende hırsızsın. Senin olmayan malı haksızca ele geçirmektir hırsızlık. Hırsızdan çalsanda farkeden bir şey yok. Sadece el değiştirmiş olur o mal. Araştırsan Migros'unda bir dünya yolsuzluğu vardır. Sıkıysa git Migrostanda birşey çal. Yiyosa tabii... Ayrıca sürekli sanatçıları hırsızlıkla, vergi kaçırmakla süçluyorsunuz. Sanki tüm sanatçılar dediğiniz gib hırsız ve vergi kaçakcısı? Vergi kaçırmayan sanatçılar var mı? var. Öyle olunca hepsini orjinal mi alacaksınız sanki?Dayandığınız şeyler saman çöpü kadar kuvvetsiz. Bunlar sadece o insaları kötüleyerek kendini temize çıkarma çabası, başka bir şey değil Oyunların ve filmlerin ücretleri düşürelebilir buna katılıyorum
Sonuçta bi şekilde bu işi bitirirlerse bu adamlar ağzımıza daha çok edecek olan gene fakire olacak yazık diyorum hemde ne yazık daha hayat standartları yükselmeden devletin şu yaptığı şey akıl alır gibi değil zulümden başka birşey değil Akp ye bakınca artık zulümden başka birşey göremiyorum ekonomik olarak halkı her anlamda köşeye sıkıştırdılar.
O zaman hadi beyler kalkın hapise gidiyoruz.
Böyle bir saçmalık yok...:) Bu şeye döndü Gamze Özçeliğin videosunu bilgisayarında bulundurana hapis
server dan cekenler ne olacak burdan baglanıp istedigimi çekiyorum kendi pc de bişey yok
internet cafe
Parası olmayanın müzik dinleme hakkı yok mu? Sistem bizi yetirince sömürüyor zaten, küçük bir açığından da biz faydalanalım..
bizde wmv indiriruk
quote:
Orjinalden alıntı: Haplo
İndirene ceza uygulayamazlar. Yanlız indirtene uzun zamandır ceza var. Yaklaşık 4-5 sene önce bizim ahbap kafenin yakınlarından birinin sitesi vardı. Bende üyeydim. O yeni çıkan bir sanatçının albümünü yayınlıyordu. Müzik yapım şirketince araştırılmış ve görülmüş. Siteye reklam vereceğiz diyerekten mekan ve adres alıyorlar. Sonra bakın biz böyle böyle şu müzik yapım şirketin avukatlarıyız. Kaldırmazsanız yasal işlem başlatılacak deniliyor. 5 Dakikalık bir araştırmayla gerçekten o müzik yapım şirketine ait olduğunu gördük. Google'da sanatçıyla albümünün adını yazsan bizim site çıkıyordu zaten ilk sayfada. Kaldırdık hemen. Konu da kapandı. Yani indirene değil yayınlayana olur o. İndireni sittin sene bulamazlar.
1 haftada 6 Discography indirdim. 7'incisi de yolda.
Anathema 8 klasör/86 dosya/566mb Cradle of Filth 24 klasör/220 dosya/1.23gb DragonForce 3 klasör/29 dosya/342mb Guitar Hero Soundtracks Complete 38 klasör/233 dosya/2.05gb Iron Maiden 26 klasör/395 dosya/1.31gb Nightwish 24 klasör/311 dosya/1.48gb Therion 24 klasör/210 dosya/1.24gb
internet cafeleri denetliyorlar youtube'ye giren cafelere ceza kesiyolar ama başbakan youtube'ye giriyor
internet dünyaya açılan TEK özgür kapımızdır. bunu kimse engelleyemez. engellediğini düşünenler yanılıyor. youtube a da girerim, mp3 de indiririm. dvd rip filmde çekerim, divX filmde, avi de... mp3 dediğimiz şey yasal olmayabilir ki değilde, ama türkiye de kaç kişinin orjinal cd alım gücü var? %5 ? %15 ? benim alım gücüm yok arkadaş! ayrıca ben internete boşu boşuna 49 lira ödemiyorum. kalkıpta birisi diyecekse, "sen hırsızsın" EVET BEN HIRSIZIM VE MUTLUYUM. günahı boynuma...
quote:
Orjinalden alıntı: duff
quote:
Evinde tek bir tane korsan disket bile yoksa bunu söyleyebilirsin. Eğer varsa sana tek diyceğim. " Dinime küfreden müslüman olsa bari" dir.
Elimde düzinelerce orjinal Dvd- Vcd ve albüm var merak etmeyin siz. İnternetten hiç mi müzik indirmiyorsun? Tabii ki indiriyorum, param olunca da gidip orjinalini alıyorum. Gidip bedavadan windows yükleyebilirken 250 YTl verip adamların hakkını vermeye çalışmam birşeyler ifade ediyordur umarım
quote:
Sen mp3 indirdiğin için sanatçıların aç kaldığını mı sanıyorsun ? Adamlar bir konsere çıkıyorlar 50 milyar para alıyorlar 3 saat için giyimlerine, evlerine, mücevherlerine bak madem mp3 olaylarından çok kötü durumdalar bunlar nasıl olabiliyor sence ?
Ayrıca bizim ülkemizde herşeyin orjinali çok pahalı bizde 90$´lık oyunlar avrupada 20-30$ onlar tabi alabilirler ama bizde o kadar para verebilecek insan sayısı çok az insanların yapabileceği birşey yok ne yapsınlar..?
Bakkal Mehmet Amcadan 20 ytl çalsam o da aç kalmaz. E o zaman markettekileri üçer beşer yürüteyim istersen?
"Paramız yetmiyo korsan alıyoruz" psp vs. almaya benimde param yetmiyor ama gidip de psp çalmıyorum.
Öyle veya böyle kendinizi kandırmayın arkadaşlar. Ortada bir emek var mı? var. Sizde bu emekten haksız şekilde faydalanıyor musunuz? faydalanıyorsunuz ;)
Bundan sonraki mesajlarınız muhtemelen aynı tarzda olacak. Şimdiye kadar hiçbir şey üretmediğiniz için emek sarfetmenin ne demek olduğunu anlayamıyorsunuz.
Hırsızsın sen konuşamassın.
Senin bir kere düşünme şeklin yanlış sen neyin ne olduğunu daha tam olarak kavrayamamışın verdiğin örneklerle bunların çok farklı olduğunun farkında bile değilsin..
Bende de bir sürü orjinal dvd vcd var psp kırdırmadım orjinal oyun alıyorum ama bunu her insan yapamaz..
Biz de demiyoruz doğru bir davranış heralde ama senin verdiğin örneklerle aynı mantığa girmiyor malesef.. Sanatçılar zaten kazandıkları kadar kazanıyor ve üstüne bu işi zaten aynı zamanda zevk için yapıyorlar. Karşılığını alıyorlar mı alıyorlar. Neyse sen düşündüğün gibi yap biz de düşündüğümüz gibi yapalım..
Ama sakın hırsızlık yapma tamam mı..
Yolda müzik açıp bangır bangır dinleyen apaçileri toplasınlar
Atmazlarsa delikanlı değiller
quote:
Orjinalden alıntı: Mince49
quote:
Orjinalden alıntı: duff
quote:
Evinde tek bir tane korsan disket bile yoksa bunu söyleyebilirsin. Eğer varsa sana tek diyceğim. " Dinime küfreden müslüman olsa bari" dir.
Elimde düzinelerce orjinal Dvd- Vcd ve albüm var merak etmeyin siz. İnternetten hiç mi müzik indirmiyorsun? Tabii ki indiriyorum, param olunca da gidip orjinalini alıyorum. Gidip bedavadan windows yükleyebilirken 250 YTl verip adamların hakkını vermeye çalışmam birşeyler ifade ediyordur umarım
quote:
Sen mp3 indirdiğin için sanatçıların aç kaldığını mı sanıyorsun ? Adamlar bir konsere çıkıyorlar 50 milyar para alıyorlar 3 saat için giyimlerine, evlerine, mücevherlerine bak madem mp3 olaylarından çok kötü durumdalar bunlar nasıl olabiliyor sence ?
Ayrıca bizim ülkemizde herşeyin orjinali çok pahalı bizde 90$´lık oyunlar avrupada 20-30$ onlar tabi alabilirler ama bizde o kadar para verebilecek insan sayısı çok az insanların yapabileceği birşey yok ne yapsınlar..?
Hırsızsın sen konuşamassın.
Senin bir kere düşünme şeklin yanlış sen neyin ne olduğunu daha tam olarak kavrayamamışın verdiğin örneklerle bunların çok farklı olduğunun farkında bile değilsin..
Bende de bir sürü orjinal dvd vcd var psp kırdırmadım orjinal oyun alıyorum ama bunu her insan yapamaz..
Biz de demiyoruz doğru bir davranış heralde ama senin verdiğin örneklerle aynı mantığa girmiyor malesef.. Sanatçılar zaten kazandıkları kadar kazanıyor ve üstüne bu işi zaten aynı zamanda zevk için yapıyorlar. Karşılığını alıyorlar mı alıyorlar. Neyse sen düşündüğün gibi yap biz de düşündüğümüz gibi yapalım..
Ama sakın hırsızlık yapma tamam mı..
Evet tabi "nede olsa müzik elle tutulur birşey değil onun için söğüşlesen de bir şey olmaz. Sanatçılar zaten kazandıkları kadar kazanıyorlar" işte hala aynı mantık, aynı ilkel kafa yapısıyla devam ediyorsun. Bunca mesajdan sonra anlattıklarımı anlayacak kapasite olup olmadığından emin değilim kaldı ki olsa bile anlamak istemediğinden sonuç gene aynı kapıya çıkıyor. Emin ol kavramları senden çok daha iyi biliyorum ve senden de ders alacak değilim. Bak daha lise çağındasın. Hayatında hiçbir üretim yok. Üretimin, emeğin ne demek olduğundan haberiniz bile yok. Karı-kız, sigara, derslerde şamata yapmaktan başka birşey yok hayatınızda çünkü. Senin için konuşmuyorum bütün liseliler, öğrenciler böyle artık. İlerde anlarsınız umarım. Küçük haksızlıklara göz yuman, büyüklere de göz yummaya hazırdır. Küçük kul haklarını önemsemediğiniz için bir de beni suçlu çıkartıyorsunuz aklınızca. Vay be amma da kötü adammışım ben. Suçum ne? " Korsan CD almayınki sanatçıların hakkı yenmesin, daha kaliteli sanatçılar ortaya çıksın" demek. Siz sanatçı olsanız korsan mp3 indirilmesine izin verecek miydiniz sanki? Belki aylarca uğraştığınız albümlerin korsana düşmesine sevinecek miydiniz? Bunların olmamasını sağlamaya çalışacaktınız ama başarılı olamayacaktınız. Niye? Çünkü sizin gibi düşünen binlerce insan sizin emeğinizi sömürecekti. Bu kadar anlatmadan sonrada hala anlamak istemiyorsanız sizin bileceğiniz iş. Bu da bu konuda ki son mesajımdır. Nasıl olsa cevap gelmeyecek diyerekten, güzelce konuşabilir, laf söyleyebilirsiniz. "Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır."Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
türkiyede adam tecavüz etmiş kıza öldürmüş sonra 1-2 adam sokmus araya serbest bırakılıyor yani bunları yapan birinin serbest olacak biz mp3 indirdik die hapse gircez s.karım böle adalete ben
Bu gerçek mi ya.
quote:
Orijinalden alıntı: [ORHAN BENCEGAY]
Bu gerçek mi ya.
maalesef gerçek
Mp3 indirdim, mapushaneden yazıyorum arkadaşlar. 3 yıldır buradayım.